Oud-Ootmarsum feliciteerd alle medaille winnaars en voor diegene die hebben deelgenomen aan de EK in Pesaro met hun behaalde succes.
Slotdag EK klootschieten levert zilver op

Op de foto Arjan Hassink uit Denekamp winnaar van het brons op de straat met speaker Freddie Mensing uit Ootmarsum. Foto Erwin Waanders.

Op de foto Arjan Hassink uit Denekamp winnaar van het brons op de straat met speaker Freddie Mensing uit Ootmarsum. 

PESARO – De slotdag van het EK klootschieten leverde Nederland twee keer zilver op. Silke Tulk won opnieuw een indivduele medaille. Dit keer op de straat. De vrouwen pakten als ploeg ook het zilver.
Tulk was teleurgesteld en trots tegelijk. ,,Je gaat voor goud en als het dan zilver wordt, dan is dat even slikken, maar ook met zilver kan ik heel tevreden zijn. De Ierse was gewoon beter en dan moet je je erbij neerleggen.”
Arjan Hassink uit Denekamp was de verrassing van de dag. Hij pakte brons en dat was, gezien het feit dat hij zich als tiende en laatste wist te plaatsen voor de kernploeg, een prachtige prestatie.
Bij de jongens was er op de straat een bronzen plak voor de ploeg. Luuk Zanderink belandde net buiten het podium. Hij moest de Duitser Keno Vogts voor laten gaan. De meisjes kwamen op straat tussen het Duitse en Ierse geweld niet aan de bak. Manon Zanderink was met een zesde plaats de beste Nederlander.Pesaro:
Vandaag (zondag)  waren onze leden aan de beurt tijdens de straatwedstrijden in Pesaro.
Cantal oude Nijhuis werd bij de dames 14e met een afstand van 1164,70 meter in 10 beurten
Krijn de Vries werd bij de mannen 31e met een afstand van 1520,30 meter
Henk Heerink werd 35e met een afstand met een afstand van 1472,10 meter

Arjan Hassink (Nrd. Deurningen) pakt brons bij de mannen op straat

Silke Tulk pakt zilver bij de vrouwen


Dirk Hunder steelt de show door met een Nederlandse vlag in een gehuurd vliegtuigje boven het parcour gaan te vliegen.


Aardbeving in Italië

Afgelopen (zaterdag) nacht heeft er een aardbeving plaatsgevonden in Italië. Het Episch centrum in Bolagna ligt op 150 km. van Pesaro. De schok was in de hotels goed te voelen. Niemand is gewond geraakt, behalve dat het hotel schudde. Verder is er in Pesaro niets aan de hand en hoeft zich verder niemand zorgen te maken.


Rob Scholten pakt brons bij de mannen

Silke Tulk pakt goud in Pesaro bij de dames

Melle Analbers pakt zilver bij de jongens

Carmen Beuvink pakt brons bij de meisjes

   

Later meer.Aangemoedigd door de vele fans van Oud Ootmarsum kwam Krijn de Vries tot 139,60 in drie worpen tijdens het zetten.
Chantal oude Nijhuis behaalde een afstand van 100,19 cm in drie worpen.
Alle uitslagen volgen later op deze dag of morgenvroeg!

Bronzen plak op EK klootschieten voor jongensploeg

  

PESARO – De eerste medaille op het EK klootschieten in Pesaro is binnen. De jongensploeg eindigde in het landenklassement als derde. Melle Analbers, Bart Kamphuis, Jochem Wennink en Luuk Zanderink leverden daarmee een prima prestatie in Italië.

Het zetten op de vrijdag was het eerste wedstrijd onderdeel van het Europees kampioenschap. Traditioneel een Duitse feestje en dat werd het ook dit keer. De overmacht van de Duitsers geeft te denken over het nut van dit onderdeel. Het programma liep door het weinig gestructureerde beleid van de Italiaanse organisatie ruim drie uur uit. Met name het droogschieten van de Duitsers (aanloop nemen en net doen of je gooit) nam zoveel tijd in beslag dat het programma ellenlang duurde.

Het mocht de pret in het goedgevulde stadion niet drukken, want het enthousiasme bij het publiek was enorm. Toch gaat het EK aan de inwoners van Pesaro grotendeels voorbij. Ze lopen langs, kijken een keer meewarig naar wat er gebeurt en lopen weer verder. Er was zelfs een Italiaanse vrouw die door al het oranje op het verkeerde been werd gezet. Zij dacht dat het Nederlands elftal in Pesaro het trainingskamp in aanloop naar het EK had opgeslagen.

Naast de bronzen plak voor de jongens was er een vierde plaats individueel voor Melle Analbers en bij de vrouwen schoot Merlin Leussink uit Almelo zich keurig naar een vierde plaats.

De EK 2012 in Pesaro is geopend………

Na een fantastische ontvangst bij Hotel Royal door een groep vooruit gereisde supporters en bestuurders en een korte nacht rust, konden wij vandaag de straat- en veldbaan inspecteren. Om 07:45 uur ging een volle bus met sporters, begeleiders en coaches op weg naar Fano naar de provinciale weg tussen Fenile en Magiotti waar zij voor het eerst het parcours konden verkennen. Er was een strak trainingsschema opgesteld en gelukkig konden wij als eerste starten en zo doende een goede indruk krijgen van de straatbaan.
Ook gingen de veldschutters polshoogte nemen op de aangelegde veldbaan bij het vliegveld in Fano. Er was reeds gemeld dat het niet de perfecte baan is, zoals wij bijvoorbeeld tijdens de WK in Nederland hebben mogen ervaren, maar met een juiste tactische of technische aanpassing zoals op melk-bus hoogte schieten, werd ook hier volop geoefend.

De middag werd door velen gebruikt om de directe omgeving van Pesaro te verkennen met een mooi zonnetje, aangename temperatuur en onder genot van een versnapering. Om 15:30 uur werd iedereen verwacht bij de ‘Palla di Pomodoro voor de ceremoniele opening. Van daaruit ging een gekleurde stoet richting de ‘Piazza del Popolo’ waarbij duidelijk werd dat Nederlanders zich uitbundig kunnen aankleden en gedragen getuige de oranje gekleurde straten met voorop Leonie Aveskamp de vlagdraagster.

Na verschillende speeches werd de EK officieel geopend en kunnen de sporters zich opmaken voor hun EK wedstrijden en laten zien waar ze het hele jaar voor hebben getraind.
 


Nederlandse Klootschieters klaar voor EK in Italië

Tijdens het hemelvaartweekend van 17 t/m 20 mei wordt door de Europese top van het klootschieten gestreden om de EKtitels in het Italiaanse Pesaro. Het EK klootschieten is een prachtig evenement waar de sporters al lange tijd naar uitkijken om
zich te kunnen meten met de internationale top. Deelnemende landen zijn Ierland, Duitsland, Nederland en Italië. Er zal door
de deelnemers worden gestreden op de onderdelen zetten (3 worpen), veld (10 schoten) en straat (10 schoten). Per onderdeel
mag ieder land deelnemen met 3 meisjes, 4 jongens, 6 dames en 10 heren. In totaal zullen ca. 200 sporters met elkaar de
strijd aangaan.


Première in Italië

Het EK Klootschieten wordt om de vier jaar gehouden. De 14e editie van de Europese Kampioenschappen wordt in Italië
gehouden. Het is voor het eerst dat de Italiaanse bond de organisatie van dit evenement voor haar rekening neemt. De
kampioenschappen zullen plaatsvinden nabij Pesaro aan de Adriatische kust. Op een steenworp afstand van de uitvalsbasis
ligt een prachtig strand terwijl de verschillende wedstrijdlocaties allemaal binnen een half uur te bereiken zijn. Gecombineerd
met hopelijk zonovergoten weersomstandigheden zijn alle ingrediënten aanwezig om er een mooi (lang) sportweekend van te
maken.

Zoals velen van jullie waarschijnlijk wel al weten hebben inmiddels 3 leden van onze vereniging zich geplaatst voor deelname aan de EK in Italië.
Chantal oude Nijhuis, Krijn de Vries en Henk Heerink hebben zich geselecteerd op straat.
Dit toernooi vindt plaats van vrijdag 18 t/m zondag 20 mei bij het plaatsje Pesaro. In het weekend na hemelvaart.
Hier vind u alle informatie voor en tijdens de EK over onze 3 deelnemers, supporters en diverse uitslagen en foto's

Naast het nieuws van de EK kunt u ook het gewone nieuws van de vereniging volgens zoals u gewend bent.


Terug naar de site van Oud-Ootmarsum