Home    Archief    Vereniging    Locatie   Contact    Teams   Foto's    Kampioenen    Links    Het nieuws van 2008

25 november 2008:
Oud Ootmarsum A en C kampioen
file:///F:/kvoudootmarsum.nl/Animatie.swffile:///F:/kvoudootmarsum.nl/Animatie.swfOud Ootmarsum A en C zijn allebei kampioen geworden in de eerste helft van de competitie. Oud ootmarsum A werd kampioen in de A-klasse met een grote voorsprong op de rest.
Oud Ootmarsum C werd eerste in de C-klasse, waarbij het er tot aan de laatste wedstrijd nog om spande wie er kampioen werd. In de beslissende wedstrijd speelden ze tegen lattrop-Breklenkamp B en wonnen met 2 -1.
Op de foto  links het  A-team: v.l.n.r. Ruud Oude Vrielink, Roel Eppink, Mart Lubbers, Marlou Oude Weernink, Nick Oude Vrielink, Laura Oude Vrielink en leider Harry Oude Vrielink.
Op de fotorechts  het C-team: v.l.n.r.  Anne Kruiper, Marloes Koldemeule, Ties Lubbers, Rick Kamphuis, Rick Tenniglo en leider Jeroen van der Aa.


14 september 2008:
Oud - Ootmarsum 1 opnieuw winnaar NKB veldcup
Het eerste heren team van onze vereniging is voor de derde keer achter elkaar  winnaar geworden van de NKB veldcup.
Was het in 2006 nog Mander 1 en in 2007 De Brink 1 die eraan moesten geloven, dit keer bleek  het jonge team van Niej-Haarbig  niet sterk genoeg om te winnen van dit zeer ervaren team van onze vereniging.
Met geen enkele misser aan de kant van Oud-Ootmarsum werd Niej-Haarbig in beide gedeelten van de finale verslagen. Dit is dan ook de sterkte van Oud-Ootmarsum. Kracht is er genoeg aanwezig van deze "ouwe rotten" en natuurlijk geen misplaatste schoten produceren.
De "ouwe rotten" waren dit keer: Jan Bonke, Peter Beld, Gert-Jan Heerink , Frank Rekers, Nico Leussink en Gerrit Hofsté.
Vanaf het begin van de wedstrijd lag men gelijk twintig meter voor op Niej-Haarbig en de voorsprong werd alleen maar verder uitgebouwd. Natuurlijk had ook Niej-Haarbig zeer goede schoten en kwamen zowaar nog terug tot een enkele meter achterstand. Maar toch bij het laatste schot trok Oud-Ootmarsum aan het langste eind met een tien tot vijftien meter voorsprong.
In het tweede gedeelte begon Niej-Haarbig uitstekend en bouwde een voorsprong op van een kleine veertig meter. Zeer langzaam (bij elk schot enkele meters)  haalde Oud-Ootmarsum de achterstand terug . Tot vijf schoten voor het einde werd er telkens stuivertje gewisseld wie er voor lag, en dit was voor de toeschouwers een leuke wedstrijd om te zien. Maar het laatste schot (toen nog twee meter achter) moest de beslissing brengen en met een zeer "laag" en subliem schot van Gert-Jan Heerink werd ook het tweede gedeelte gewonnen met een voorsprong van vijftien meter. Dit was voldoende om de cup "met de grote oren" mee te nemen naar "Silvia" (lees sponsor).

2 september 2008:
Oud-Ootmarsum tegen Niej-Haarbig 1

Op zondag 14 september 2008 is het eerste team van Niej-Haarbig de tegenstander in de finale van de NKB veldcup.
Al vele jaren achtereen zit het team van Oud-Ootmarsum in de finale, maar met telkens een andere tegenstander.
Dit jaar zal het (jonge) team van Niej-Haarbig moeten proberen het ervaren team van Oud-Ootmarsum te verslaan. Of dit lukt?

31 augustus 2008:
Finale NKB cup
Op zondag 14 september  speelt het eerste herenteam van Oud-Ootmarsum de finale om de NKB veldcup op de baan van Lattrop-Breklenkamp.
De tegenstander is op dit moment niet bekend. Het zal gaan om Mander of Niej-Haarbig.

31 augustus 2008:
Zilveren kloot
A.s. zondag 7 september wordt de wedstrijd om de zilveren kloot verschoten. De wedstrijd begint om 13.30 uur op de haarlerheidebaan te Reutum.
Natuurlijk  zijn wij (Oud-Ootmarsum) hofleverancier met veel spelers en hopen op veel steun van veel leden.

20 augustus 2008:
Open viskampioenschappen De Brink
Op zaterdag 6 september vinden de open viskampioenschappen van K.V. de Brink plaats. Het betreffen OPEN viskampioenschappen dus ook leden van K.V. Oud Ootmarsum zijn van harte uitgenodigd. Temeer omdat de organisatie in handen ligt van de winnaar van vorig jaar, Henk Heerink. Dus wilt u de grote wisselbeker ook voor K.V. Oud Ootmarsum behouden, kom dan zaterdag 6 september om 13.30 uur naar "Recreatiecentrum de witte Berg". Iedereen is van harte uigenodigd en uiteraard is er na (en tijdens) de wedstrijd de mogelijkheid om te genieten van een hapje en een drankje.
Let op: zelf een hengel met toebehoren meenemen.

12 augustus 2008:
Ten Dam ronde
Zondag 10 augustus werd door de leden van onze vereniging de Ten Dam ronde verschoten.
Bij de dames werd Elles Steggink winnaar en bij de heren was het Gert-Jan Heerink die de ronde in het minst aantal schoten volbracht.
Beiden ontvingen van Silvia (eetcafé "De Postelhoek") een mooi aandenken voor opvulling in hun eigen bekerkast.
Klik hier voor de volledige uitslag.

6 augustus 2008:
Competitie programma voor 1e en 2e team
Klik hier voor het competitie programma voor het eerste en tweede team gezamelijk  met de kogelwerpers en Mander.

13 juli 2008:
Toon Steinmeijer veteranen kampioen TKC
Op 30 juni werd Toon Steijnmeijer TKC kampioen bij de vereranen wedstrijd op onze "eigen" Uelserdijk.
Tijdens deze wedstrijd was er een derde plaats voor Gerrit Heerink.

Jan en Riekie Beld
Tijdens de duowedstrijden van TKC op 6 juni werden Jan en Riekie Beld tweede in de klasse boven de 65 jaar .
Tonnie en Ria Bossink werden tijdens deze wedstrijd tweede in de klasse onder de 65 jaar.


24 juli 2009
Oud Ootmarsum 2 in NKB-Cup finale straat!
Het lijkt niet op te kunnen dit jaar voor Oud Ootmarsum 2, na eerder dit jaar al de Rabocup te hebben gewonnen (na achtereenvolgens Oud Ootmarsum5, de Brink 1, Lattrop 1 en in de finale wilskracht 1 te hebben uitgeschakeld) heeft dit team nu de finale van de NKB cup straat bereikt. Vorige week zaterdag is de halve finale gespeeld op de Wiemselweg, tegenstander was hierin de Brink. Aanvankelijk ging de wedstrijd gelijk op en er vielen in de eerste ronden zowel korte als lange schoten aan beide kanten. Echter bij het omlegpunt wist Oud Ootmarsum het verschil te maken door drie goedgeplaatste schoten in de laatste ronde. Het verschil was toen bijna een volle schotlengte zodat het laatste schot er niet meer om ging. De tweede ronde ging anders, de Brink kwam mede dankzij een fors aantal meters geluk op een schot voorsprong. Ondanks verwoede pogingen van Oud Ootmarsum werd dit niet meer uit handen gegeven. Het laatste, enorm lange, schot van Krijn mocht ook niet meer baten. Wat volgde was een beslissing, waarbij de Brink meteen de toss won en graag wilde beginnen. Dit pakte voor de Brink niet heel erg super uit want om het beginschot van Dirk bij te halen, hadden de Brinkers er twee nodig. Deze voorsprong werd door Oud Ootmarsum weer slordig uit handen gegeven, echter de Brink wilde niet winnen, zo leek het, en Oud Ootmarsum schoot de wedstrijd op een veilige manier uit, zichzelf verzekerend van een finaleplaats! De finale wordt gespeeld op zondag 30 augustus, zondagmiddag in het Drentse Elim. Tegenstander wordt dan de winnaar van Klein Dochteren 2 – Mander 1. Het winnende team bestaat uit: Rudy Groeneveld, Henk Heerink, Dirk Hunder, Arjan oude Vrielink en Krijn de Vries.

23 juni 2009
Cupteam verliest finale van Steeds Vooruit
Het cupteam van onze vereniging heeft na 5 andere spectaculaire "finales" om de strijd om de kogelwerpcup in de echte finale niet kunnen overtuigen tegen het team van Steeds Vooruit. In de kwartfinale werd nog vrij éénvoudig gewonnen van de cupwinnaar van vorig jaar Beiningen. In de halve finale werd in drie wedstrijden de kampioen van dit jaar verslagen door zeer goede en spannende wedstrijden.
Door met vol goede moet naar Tilligte te gaan en aangemoedigd door vele clubgenoten mocht het niet zo zijn dat Oud Ootmarsum ook deze wedstrijd te gaan winnen.
Vanaf het eerste schot lag het team enkele meters op achterstand. Ook in het verdere verloop van de wedstrijd waren de spelers van Oud Ootmarsum niet bij machte om maar enigzins op gelijke hoogte te komen met Steeds Vooruit. We moeten hier wel bij opmerken dat Steeds Vooruit ook een uitstekende wedstrijd schoot met wel zeer lange en strakke schoten.  Het zat er voor ons team deze middag gewoon niet in en tot grote teleurstelling van de "oude garde" van Oud Ootmarsum. Met z'n allen waren we wel van mening dat de jongere spelers uit het tweede team in al die wedstrijden een grote ervaring hadden opgedaan en dat in de toekomst die beker met de grote oren binnen niet al te lange tijd wel in Ootmarsum zal belanden.

23 juni 2009
Jelle Kamphuis Nederlands Kampioen op straat in categorie 1
Op zondag 14 juni werden in Lattrop de Nederlandse Kampioenschappen klootschieten voor junioren verschoten. De deelnemende schutters hadden zich in 2 voorrondes van de TKC gekwalificeerd om deel te nemen aan het NK.
In de jongste categorie werd Jelle Kamphuis winnaar op het onderdeel straat. Hij had 7 schoten nodig om een afstand van 500 meter te overbruggen. Dit mag toch wel een bijzondere prestatie genoemd worden, temeer omdat Jelle nog maar amper één jaar lid is van KV Oud Ootmarsum.
Ook een goede prestatie werd geleverd door Martijn Morsink. In maar liefs 8 schoten wist hij 800 meter te overbruggen. Met zijn laatste schot schoot hij hierbij nog 56 meter over de eindstreep. Helaas was dit voor Martijn 5 meter te weinig om ook Nederlands Kampioen te worden.
Als derde lid van onze vereniging wist Laura met het onderdeel zetten een keurige derde plaats te behalen. met 41.20 meter kwam ze maar drie meter te kort voor de eerste plaats. Desalniettemin een uitstekende prestatie.

19 juni 2009
Oud Ootmarsum als nieuwkomer in cupfinale
Nadat Oud Ootmarsum en De Toekomst beide de thuiswedstrijd hadden gewonnen moest er op donderdag 18 juni een beslissing worden verschoten om de finalist voor de cup te bepalen. Op de baan van Vooruitzicht vond deze strijd plaats. Oud Ootmarsum welke schoot met vijf leden uit het tweede team en drie leden uit het eerste team begon direct met een voorsprong. Ondanks lange schoten die volgden van De Toekomst wist Oud Ootmarsum in het begin de voorsprong te behouden. Dit was de basis voor een sterke wedstrijd vanuit Oud Ootmarsum. In eerste instantie werd door Oud Ootmarsum niet geprofiteerd van de mindere schoten van De Toekomst. Langzamerhand wist Oud Ootmarsum de voorsprong verder uit te bouwen en kwam steeds beter in de wedstrijd te zitten. De voorsprong werd langzaam uitgebouwd en Oud Ootmarsum won de beslissing met ruim een schotlengte voorsprong. Oud Ootmarsum die voor het eerst mee doet aan deze cup staat dus a.s. zondag meteen in de finale. Dit beloofd een spannende strijd te worden op de Tilligter baan tegen de tweede finalist Steeds Vooruit.

13 juni 2009
Oud-Ootmarsum 2 winnaar Rabo-cup 2009
Op woensdag 10 juni werd de finale verschoten van de Rabo-cup 2009 van de Twentse Klootschieters Combinatie (TKC) op de kooiweg in Klein Agelo.
In de finale moest Oud-Ootmarsum 2 het opnemen tegen Wilskracht 1. Beide teams hadden een fantastisch openingschot waardoor het een spannende finale leek te worden. Helaas was het vervolg matig te noemen. Lange schoten werden afgewisseld met matige schoten. Oud-Ootmarsum wist langzaam een voorsprong op te bouwen en na acht schoten was dit 60 meter. Wilskracht paste in de derde ronde nog een wissel toe om weer beter in de wedstrijd te komen, maar helaas hielp dit niet. Oud-Ootmarsum bouwde de voorsprong steeds verder uit. Uiteindelijk was de voorsprong twee schoten en was ons tweede de terechte winnaar van deze jaarlijkse cupwedstrijd. Het team bestond uit: Arjan Oude Vrielink, Henk Heerink, Rudy Groeneveld, Rony Busscher en Dirk Hunder.

27 mei 2009
Jeugd sluit zeizoen zeer succesvol af.
Ter afsluiting van de competitie werd een ronde verschoten in Lattrop-Breklenkamp voor de junioren van de TKC. De junioren van Oud Ootmarsum waren hier zeer succesvol. Het A-team en het D-team werden eerste in hun klasse en het B-team werd tweede. Ook in de competitie is er goed gepresteerd door het A-team., dat zowel de eerste alsook de tweede helft van de competitie won. Tevens werd het C-team kampioen. Bij de persoonlijke baan en zet kampioenschappen  van de TKC werden dit seozoen door de jongens en meisjes van Oud Ootmarsum verschillende prijzen in de wacht gesleept. Al met al een zeer succesvol sizoen voor de jeugd van onze vereniging.
15 mei 2009
Cupteam superieur tegen Beuningen in de cup
Ook de tweede (uit) wedstijd  liet het team van Oud-Ootmarsum zien wie de sterkste was met 8 personen. Vanaf het eerste formidabele schot van Jan Bonke keek Beuningen tegen een achterstand aan. Doordat het derde schot aan Ootmarsum zijde iets minder was kwam Beuningen toch aan de leiding, maar niet voor lang. Achterop de perfecte baan werden de rollen omgedraaid en kwam  Oud-Ootmarsum voor te liggen. In de groote bocht naar rechts (hier een linkspoot) werd de voorsprong dusdanig groot dat Beuningen toen al moest forceren. Het schot daarop van Krijn De Vries betekende alles voor de jongens van Oud-Ootmarsum. Bij elk schot werd de voorsprong dan ook verder uitgebouwd tot aan één schotlengte voorsprong bij het laatste schot. Dit was echt een wedstrijd om van te genieten zoals klootschieten hoort. Hiermee is het team van Beuningen (winnaar 2008) verslagen en is de volgende (halve finale) tegenstander  het cupteam van Steeds-Vooruit uit Oldenzaal aan de beurt.


9 mei 2009
Oud Ootmarsum succesvol tegen Beuningen
Het was een spannende strijd in de 2e ronde van de NKB cup tegen Beuningen op de Oud Ootmarsum baan. Het begin van beide ploegen was sterk en gingen dus ook gelijk op met een kleine voorsprong voor Oud Ootmarsum. Na een aantal mindere schoten van Oud Ootmarsum, maar ook van Beuningen was het verschil bij het omleg punt minimaal. Na het omleggen ging Oud Ootmarsum sterk verder en wist een voorsprong op te bouwen van ongeveer 30 meter. Bij de tweede keer omleggen achterop de Oud Ootmarsum baan werd het spannend, tweede goede schoten van beide kanten gingen tot het einde van de baan. Toch was er nog een voorsprong voor Oud Ootmarsum. Na het daarop volgende schot was de stand ongeveer gelijk met een kleine voorsprong voor Beuningen en nog 7 schoten te gaan. Door vervolgens erg sterk en strak te schieten bij Oud Ootmarsum werd de overwinning binnen gehaald met 66 meter.

9 april 2009
Zomerprogramma 2009 KV Oud-Ootmarsum
Zondag 19 april
1e loting Straatcup heren, opgave mogelijk tot 14 april bij het wedstrijdsecretariaat
Zondag 31 mei
Pinkstertrofee dames. Start om 18.00 uur bij het clubgebouw.
Vrijdag 12 juni
Ten Dams ronde jeugd. Aanvang 19.00 uur. Start aan de Heuvelweg.
Vrijdag 19 juni
Straatfinale 2009. Start Uelserdijk  om 19.00 uur
Zondag 16 augustus
Ten dams ronde senioren.
Aanvang heren 9.00 uur. Aanvang dames 10.00 uur. Start aan de Uelserdijk
Zaterdag 22 augustus
Jeugdfeest. nader bericht volgt.
Zaterdag 29 augustus
Jaarfeest Senioren. Organisatie door dames 1. Nader bericht volgt.
Dinsdag 8 september
Verrasingsavond voor de dames. Aanvang 18.30 uur bij het clubgebouw.
Opgave voor 5 september bij Els Luttikhuis
Zondag 20 september
Duo wedstrijden K.V.  Oud-Ootmarsum. Aaanvang 14.00 uur bij het clubgebouw.

9 april 2009
Oud-Ootmarsum loot Rossum
Tijdens de loting van de "Cup met de grote oren" van de Kloatscheeters Boond is Oud-Ootmarsum gekoppeld aan het team van Rossum.
De eerste wedstrijd is een uitwedstrijd op 16 april om 19.00 uur  op de baan van Rossum. De return is op donderdag 23 april om 19.00 uur op de eigen "Springendalbaan".
Mocht Oud-Ootmarsum deze wedstrijden winnen dan is Beuningen de volgende tegenstander.

8-april 2009
Chantal oude Nijhuis en Henk Heerink in kernploeg NKB
Tijdens de Champions tour klootschieten van de Nederlandse Klootschietbonden zijn zowel Chantal oude Nijhuis als Henk Heerink van onze vereniging als tweede geeindigd op de straat.  Dit betekend dat zij worden afgevaardigd naar de klootschietuitwisseling met Duitsland dit jaar. Tevens waren deze wedstrijden een voorbode voor de definitieve kernploeg voor het "WK 2010" in Dinkelland.
De uitslagen en eindstanden kunt u vinden bij de NKB onder de link wedstrijden.

16 maart 2009
Opgave Hulsbeekronde 2009
Op zaterdag 28 maart  wordt de Hulsbeekronde gehouden zie bijgeleverde brief . De start vindt plaats op de wielerbaan achter camping Jambor  op het Hulsbeek.
Opgave kan door zelf het bijgeleverde formulier in te vullen of via de vereniging.

2 maart 2009
Opgave ronde van Manderveen
Op zaterdag 4 april 2009 organiseerd de KV Manderveen de grote klootschietronde van Manderveen.
Deze ronde heeft een lengte van 8 kilometer. Er kan worden deelgenomen in 8 klassen. Zie hiervoor bijgeleverde brief.
Opgave is tevens mogelijk  via de vereniging of d.m.v. van deze bijlage.

21 februari 2009
Veteranen Oud -Ootmarsum kampioen TKC straat
Onder winterse omstandigheden zijn tijdens de laatste wedstrijd van de TKC straat competitie de veteranen van Oud-Ootmarsum kampioen geworden. Was er vorig jaar nog commentaar op het materiaal, de schutters lieten dit jaar zien dat ze hier prima mee om konden gaan. Bij aanvang van de laatste wedstrijd had Oud-Ootmarsum al een voorsprong opgebouwd van vier punten. Ondanks dat er in de laatste wedstrijd maar vier punten werden gehaald was dit uiteindelijk toch voldoende voor het binnenhalen van de titel. Hierdoor was dan Oud-Ootmarsum de terechte winnaar.
Op de foto hiernaast ziet u het kampioensteam dat bestond uit Gerrit Heerink, Henk Steinmeijer, Toon steinmeijer, Jan Peters en Harrie Oude Vrielink.


12 februari 2009
Peter Beld en Gert-Jan heerink
Tijdens de laatst gehouden jaarvergadering op 9 februari 2009 zijn Peter Beld en Gert-Jan Heerink toegetreden tot het bestuur van onze vereniging.

14 januari 2009
Jaarvergadering van de vereniging
Namens het bestuur van onze vereniging worden alle leden uitgenodigd tot het bijwonen van de algemene ledenvergadering .
Deze vergadering wordt gehouden op maandag 9 februari 2009 om 20.00 uur bij Eetcafé Postelhoek .
De officiele uitnodiging kunt u opvragen bij uw teamleider.

1 januari 2009
Jan Bonke heeft een nieuw klootschiet record
Eind 2008 had het flink gevroren (-8 graden) en dan ga je als echte klootschietliefhebber naar de klootschietbaan om natuurlijk zo ver mogelijk te gooien.
Jan Bonke en Gerrit Hofsté waren afgelopen zondagmorgen op de baan om toch maar eens te zien hoe ver de kloot zou komen. Men schoot met een originele kloot met lood. (Verdere details doen via deze weg niet terzake i.v.m. concurentie). De overige twee getuigen waren Tonnie Groeneveld en Johan Wassink (beiden lid van onze vereniging)
Bij het eerste beste schot werd al duidelijk dat de baan er optimaal bij lag, zoals in klootschiettermen wordt gesproken. Bij het eerste schot kwam men al op de tweede heuvel van de baan, echter de kloot rolde weer een tiental meter terug. Nog nooit eerder werd het eerste schot zo ver geworpen.
Nadat Jan in drie schoten achter op de baan lag, waar normaal de spelers van het eerste vijf of zes schoten overdoen werd er weer terug geschoten.
Men begon bij het omlegpunt (650 meter) en werd in twee keer naar voren geschoten naar 105 meter.
Opmerkelijk was hier  het extreem tweede lange schot van maar liefst 314 meter.
Waarschijnlijk is dit op een "onverharde"ondergrond nog nooit geschoten.

Voordiegene die deze uitdaging ook wil aangaan kan zich melden bij het televisie programma "Wedden dat ik het kan" . Natuurlijk niet op een verharde weg!23 juni 2008:
Henk Heerink en Nico Leussink Nederlands Kampioen
Zowel  Henk Heerink (categorie 5) 19 t/m 39 jaar als Nico Leussink  (categorie 6) 40 t/m 49 jaar zijn zondag 22 juni Nederlands Kampioen geworden op het onderdeel straat. Tevens werd Nico 2e bij het onderdeel zetten en daardaar werd hij 2e in het all-round kampioenschap (categorie 6).18 juni 2008:
Ten Damsronde voor junioren
Tijdens de Ten Damsronde voor junioren  werd Nick Oude Vrielink (A-team) algemeen kampioen. Hij kreeg een mooie trofee van  eetcafé "De Postelhoek" uit handen van Silvia Rouwers.
De overige winnaars van hun team waren:
B-team: Laura Oude Vrielink
C-team: Roel Eppink
D-team: Renske Morsink
E- team: Rick Kamphuis

11 juni 2008:
Jaarfeest voor de leden
Zoals elk jaar is er ook dit jaar een KLOOTSCHIET-JAARFEEST!
Dit jaar is de organisatie in handen van het 2e team (+ P. Beld).
Wij willen een ieder bij deze dan ook vragen om 2 augustus alvast met rood in zijn of haar agenda te noteren en deze datum vrij te houden!
Het beloofd een groots spektakel te worden!!!!
Het middagprogramma zal rond 14.00 uur beginnen en het avondprogramma rond 19.00 uur. Er is geen eindtijd.
De officiële uitnodiging volgt nog per post, dan kun je je ook aanmelden.

Groeten van het 2e team en P. Beld.

10 juni 2008:
Renske Morsink Nederlands Kampioen
Zondag 8 juni  werd ons jeugdlid  Renske Morsink Nederlands kampioen te Geesteren in haar leeftijdsklasse op het onderdeel straat.
In de categorie 2 van de meisjes geboren tussen 1996 - 1998 heeft Renske het weer gepresteerd om Nederlands kampioen te worden .
Hierbij moest ze 500 meter schieten wat ze deed in 6 schoten en 31,60 meter. Dit is een herhaling van 3 jaar geleden want toen werd ze ook 1e op straat.
Renske namens de gehele vereniging van harte gefeliciteerd met dit prachtige resultaat!

5 juni 2008:
Dames en herenteam winnaar van de TKC-cup 2008
Zowel  het 1e dames team als het combinatieteam van het 1e en 3e team van de heren hebben de TKC-cup gewonnen.  De finale van de TKC-cup werd gespeeld op de straatbaan van klootschietvereniging "De Vijfsprong".
De dames wonnen ruim van Lattrop-Breklenkamp, terwijl de heren met grote overmacht de finale wonnen van De Gunne 2.
Om foto's te bekijken klikt u op de  foto link.


2 juni 2008:
Finale TKC cup
A.s. woensdagavond 4 juni wordt op de Kooiweg (De Vijfsprong) de TKC-cupfinale gespeeld tussen De Gunne 2 en een combinatieteam van het 1e en 3e team van Oud-Ootmarsum. Deze wedstrijd begint om 19.00 uur.

25 mei 2008:
Nico Leussink zetkampioen 2008 TKC
Nico Leussink is zondag  25 mei  winnaar geworden van de zetkampioenschappen hoofdklasse bij de TKC.
De andere twee prijswinnaars bij het zetten waren; een 2e plaats voor Arjan oude Vrielink en een 3e plaats voor Hans Morsink (beiden in de 1e klasse)
Bij de baankampioenschappen behaalde Gerrit Hofsté een zeer verdienstelijke tweede plaats in de hoofdklasse.
Gert Smoes werd 2e in de 7e klasse en Johan Wassink behaalde de 3e plaats in de 9e klasse bij de baanwedstrijden
Voor verdere informatie en alle andere uitsagen staan op de  TKC site.

23 mei 2008:
Selectie Zilveren Kloot
Maar liefst 16 spelers van Oud-Ootmarsum doen mee aan de selectie van de Zilveren kloot op zondag 1 juni. a.s.
Voor de starttijden van de spelers verwijzen we u door naar de site van de Zilveren kloot

23 mei 2008:
Nederlands Kampioenschap voor junioren
De volgende junioren van onze vereniging doen op 8 juni a.s mee aan de Nederlandse Kampioenschappen.
meisjes: Renske Morsink en Merlin oude Nijhuis
jongens: Roel Eppink, Martijn Morsink, Ruud oude Vrielink, Jorit Lubbers, Bart Koldemeule, Roy Lubbers, Robert Eppink, Toon Eeertman en Niek oude Vrielink.

23 mei 2008:
Frank Reekers straatkampioen TKC 2008
Frank Reeekers is zondag 18 mei winnaar geworden van de TKC straatkampioenschappen op de Vijfsprong (banen)
Naast Frank behaalde ook Alfons v/d Aa de eerste prijs in z'n klasse.
Een tweede plaats werd behaald door Krijn de Vries en Arjan oude Vrielink in hun klasse.
Derde plaatsen waren er voor Gert-jan Heerink en Gerrit Heerink  in de hoofd en 6e klasse.
Voor de overige uitslagen bij de senioren klik hier

22 mei 2008:
Yvonne Lammerink eerste tijdens straatkampioenschappen TKC
Yvonne Lammerink is eerste geworden in categorie 6 van de persoonlijke straatkampioenschappen voor dames van de TKC.
Een tweede en derde plek in categorie 5 waren er voor Chantal oude Nijhuis en Merlin oude Nijhuis.
Andere uitslagen kunt u vinden via de TKC site.

21 mei 2008:
Zomerprogramma van de vereniging
Het complete overzicht van ons zomerprogramma klik hier

21 mei 2008:
Toernooi Nei Drenthe op 7 juni a.s.
Voor meer info: klik hier!

17 mei 2008:
Oud -Ootmarsum 1 net niet
Gisterenavond is het eerste team er niet in geslaagd voor de zoveelste keer het kampioenschap van de TKC kompetitie te bemachtigen.
Omdat de teams van Mander en Oud-Ootmarsum  gelijk zijn geeindigd in de kompetitie moest er een extra wedstrijd aan te pas komen.
In een zeer spannende beslissingswedstrijd werd na 30 schoten op het nippertje verloren met nog geen 3 meter verschil. De wedstrijd kende een slecht begin aan de zijde van Ootmarsum. Maar liefst 4 schoten  waren in het begin niet goed, waardoor Mander al gauw zo'n tachtig meter voor lag. Gaande de wedstrijd werd het verschil weer terug gebracht naar ongeveer 20 meter.  In het verdere verloop lukte het Mander nog twee keer om ongeveer 70 meter voor te liggen.  Pas drie schoten voor het einde kwam Oud-Ootmarsum alsnog op voorsprong, echter het laatste schot moest de beslissing brengen. Mander schoot met een achterstand van ongeveer 10 meter als eerste een formidabel schot. De kloot van Oud-Ootmarsum kreeg tot twee keer toe een verkeerde val, zodat de snelheid verdwenen was en hierdoor de wedstrijd met nog geen drie meter verloren ging.

16 mei 2008:
Beslissingswedstrijd hoofdklasse TKC           Oud-Ootmarsum 1 - Mander 1
Op 16 mei om 19.00 uur wordt op de baan van Lattrop de beslissingswedstrijd verschoten om het kampioenschap van de TKC
Laat u deze kraker niet aan u voorbij gaan!

2 mei 2008:  EK in ierland
Uitslagen van de EK deelnemers van onze vereniging:  Henk Heerink en Chantal oude Nijhuis

4e team kampioen 200827 april 2008: 
Oud-Ootmarsum 4 kampioen
De volgende spelers werden kampioen in de 4e klasse veldcompetitie bij de TKC.
R. Peters, C. van der Aa, H. Oude Vrielink, R. Heesink, R. Kamphuis en R. van Benthem


11e team kampioen 200827 april 2008:
Oud-Ootmarsum 11 kampioen
De volgende spelers werden kampioen in de 10 klasse veldkompetitie bij de TKC.
T. Groeneveld, H. Busscher, J. beld sr., T. Bonnes, T. Groeneveld, J. Heerink, B. Hesselink, B. Koldemeule, B. Peters, en J. Wassink


a team kampioen 200827 april 2008:
Oud-Ootmarsum A kampioen
De volgende spelers werden kampioen in de A klasse van de TKC.
Robert Eppink, Toon Eertman, Roy Lubbers, Nick Oude Vrielink  (leider: H. Peters)


1 mei 2008:
Nieuwe webpagina online!

TERUG


 Wilt u ook zo'n leuke site?