Home    Archief    Vereniging    Locatie   Contact    Teams   Foto's    Kampioenen    Links    Het nieuws van 2009
24 juli 2009
Oud Ootmarsum 2 in NKB-Cup finale straat!
Het lijkt niet op te kunnen dit jaar voor Oud Ootmarsum 2, na eerder dit jaar al de Rabocup te hebben gewonnen (na achtereenvolgens Oud Ootmarsum5, de Brink 1, Lattrop 1 en in de finale wilskracht 1 te hebben uitgeschakeld) heeft dit team nu de finale van de NKB cup straat bereikt. Vorige week zaterdag is de halve finale gespeeld op de Wiemselweg, tegenstander was hierin de Brink. Aanvankelijk ging de wedstrijd gelijk op en er vielen in de eerste ronden zowel korte als lange schoten aan beide kanten. Echter bij het omlegpunt wist Oud Ootmarsum het verschil te maken door drie goedgeplaatste schoten in de laatste ronde. Het verschil was toen bijna een volle schotlengte zodat het laatste schot er niet meer om ging. De tweede ronde ging anders, de Brink kwam mede dankzij een fors aantal meters geluk op een schot voorsprong. Ondanks verwoede pogingen van Oud Ootmarsum werd dit niet meer uit handen gegeven. Het laatste, enorm lange, schot van Krijn mocht ook niet meer baten. Wat volgde was een beslissing, waarbij de Brink meteen de toss won en graag wilde beginnen. Dit pakte voor de Brink niet heel erg super uit want om het beginschot van Dirk bij te halen, hadden de Brinkers er twee nodig. Deze voorsprong werd door Oud Ootmarsum weer slordig uit handen gegeven, echter de Brink wilde niet winnen, zo leek het, en Oud Ootmarsum schoot de wedstrijd op een veilige manier uit, zichzelf verzekerend van een finaleplaats! De finale wordt gespeeld op zondag 30 augustus, zondagmiddag in het Drentse Elim. Tegenstander wordt dan de winnaar van Klein Dochteren 2 – Mander 1. Het winnende team bestaat uit: Rudy Groeneveld, Henk Heerink, Dirk Hunder, Arjan oude Vrielink en Krijn de Vries.

23 juni 2009
Cupteam verliest finale van Steeds Vooruit
Het cupteam van onze vereniging heeft na 5 andere spectaculaire "finales" om de strijd om de kogelwerpcup in de echte finale niet kunnen overtuigen tegen het team van Steeds Vooruit. In de kwartfinale werd nog vrij éénvoudig gewonnen van de cupwinnaar van vorig jaar Beuningen. In de halve finale werd in drie wedstrijden de kampioen van dit jaar verslagen door zeer goede en spannende wedstrijden.
Door met vol goede moet naar Tilligte te gaan en aangemoedigd door vele clubgenoten mocht het niet zo zijn dat Oud Ootmarsum ook deze wedstrijd te gaan winnen.
Vanaf het eerste schot lag het team enkele meters op achterstand. Ook in het verdere verloop van de wedstrijd waren de spelers van Oud Ootmarsum niet bij machte om maar enigzins op gelijke hoogte te komen met Steeds Vooruit. We moeten hier wel bij opmerken dat Steeds Vooruit ook een uitstekende wedstrijd schoot met wel zeer lange en strakke schoten.  Het zat er voor ons team deze middag gewoon niet in en tot grote teleurstelling van de "oude garde" van Oud Ootmarsum. Met z'n allen waren we wel van mening dat de jongere spelers uit het tweede team in al die wedstrijden een grote ervaring hadden opgedaan en dat in de toekomst die beker met de grote oren binnen niet al te lange tijd wel in Ootmarsum zal belanden.

23 juni 2009
Jelle Kamphuis Nederlands Kampioen op straat in categorie 1
Op zondag 14 juni werden in Lattrop de Nederlandse Kampioenschappen klootschieten voor junioren verschoten. De deelnemende schutters hadden zich in 2 voorrondes van de TKC gekwalificeerd om deel te nemen aan het NK.
In de jongste categorie werd Jelle Kamphuis winnaar op het onderdeel straat. Hij had 7 schoten nodig om een afstand van 500 meter te overbruggen. Dit mag toch wel een bijzondere prestatie genoemd worden, temeer omdat Jelle nog maar amper één jaar lid is van KV Oud Ootmarsum.
Ook een goede prestatie werd geleverd door Martijn Morsink. In maar liefs 8 schoten wist hij 800 meter te overbruggen. Met zijn laatste schot schoot hij hierbij nog 56 meter over de eindstreep. Helaas was dit voor Martijn 5 meter te weinig om ook Nederlands Kampioen te worden.
Als derde lid van onze vereniging wist Laura met het onderdeel zetten een keurige derde plaats te behalen. met 41.20 meter kwam ze maar drie meter te kort voor de eerste plaats. Desalniettemin een uitstekende prestatie.

19 juni 2009
Oud Ootmarsum als nieuwkomer in cupfinale
Nadat Oud Ootmarsum en De Toekomst beide de thuiswedstrijd hadden gewonnen moest er op donderdag 18 juni een beslissing worden verschoten om de finalist voor de cup te bepalen. Op de baan van Vooruitzicht vond deze strijd plaats. Oud Ootmarsum welke schoot met vijf leden uit het tweede team en drie leden uit het eerste team begon direct met een voorsprong. Ondanks lange schoten die volgden van De Toekomst wist Oud Ootmarsum in het begin de voorsprong te behouden. Dit was de basis voor een sterke wedstrijd vanuit Oud Ootmarsum. In eerste instantie werd door Oud Ootmarsum niet geprofiteerd van de mindere schoten van De Toekomst. Langzamerhand wist Oud Ootmarsum de voorsprong verder uit te bouwen en kwam steeds beter in de wedstrijd te zitten. De voorsprong werd langzaam uitgebouwd en Oud Ootmarsum won de beslissing met ruim een schotlengte voorsprong. Oud Ootmarsum die voor het eerst mee doet aan deze cup staat dus a.s. zondag meteen in de finale. Dit beloofd een spannende strijd te worden op de Tilligter baan tegen de tweede finalist Steeds Vooruit.

13 juni 2009
Oud-Ootmarsum 2 winnaar Rabo-cup 2009
Op woensdag 10 juni werd de finale verschoten van de Rabo-cup 2009 van de Twentse Klootschieters Combinatie (TKC) op de kooiweg in Klein Agelo.
In de finale moest Oud-Ootmarsum 2 het opnemen tegen Wilskracht 1. Beide teams hadden een fantastisch openingschot waardoor het een spannende finale leek te worden. Helaas was het vervolg matig te noemen. Lange schoten werden afgewisseld met matige schoten. Oud-Ootmarsum wist langzaam een voorsprong op te bouwen en na acht schoten was dit 60 meter. Wilskracht paste in de derde ronde nog een wissel toe om weer beter in de wedstrijd te komen, maar helaas hielp dit niet. Oud-Ootmarsum bouwde de voorsprong steeds verder uit. Uiteindelijk was de voorsprong twee schoten en was ons tweede de terechte winnaar van deze jaarlijkse cupwedstrijd. Het team bestond uit: Arjan Oude Vrielink, Henk Heerink, Rudy Groeneveld, Rony Busscher en Dirk Hunder.

27 mei 2009
Jeugd sluit zeizoen zeer succesvol af.
Ter afsluiting van de competitie werd een ronde verschoten in Lattrop-Breklenkamp voor de junioren van de TKC. De junioren van Oud Ootmarsum waren hier zeer succesvol. Het A-team en het D-team werden eerste in hun klasse en het B-team werd tweede. Ook in de competitie is er goed gepresteerd door het A-team., dat zowel de eerste alsook de tweede helft van de competitie won. Tevens werd het C-team kampioen. Bij de persoonlijke baan en zet kampioenschappen  van de TKC werden dit seozoen door de jongens en meisjes van Oud Ootmarsum verschillende prijzen in de wacht gesleept. Al met al een zeer succesvol sizoen voor de jeugd van onze vereniging.
15 mei 2009
Cupteam superieur tegen Beuningen in de cup
Ook de tweede (uit) wedstijd  liet het team van Oud-Ootmarsum zien wie de sterkste was met 8 personen. Vanaf het eerste formidabele schot van Jan Bonke keek Beuningen tegen een achterstand aan. Doordat het derde schot aan Ootmarsum zijde iets minder was kwam Beuningen toch aan de leiding, maar niet voor lang. Achterop de perfecte baan werden de rollen omgedraaid en kwam  Oud-Ootmarsum voor te liggen. In de groote bocht naar rechts (hier een linkspoot) werd de voorsprong dusdanig groot dat Beuningen toen al moest forceren. Het schot daarop van Krijn De Vries betekende alles voor de jongens van Oud-Ootmarsum. Bij elk schot werd de voorsprong dan ook verder uitgebouwd tot aan één schotlengte voorsprong bij het laatste schot. Dit was echt een wedstrijd om van te genieten zoals klootschieten hoort. Hiermee is het team van Beuningen (winnaar 2008) verslagen en is de volgende (halve finale) tegenstander  het cupteam van Steeds-Vooruit uit Oldenzaal aan de beurt.

9 april 2009
Zomerprogramma 2009 KV Oud-Ootmarsum
Zondag 19 april
1e loting Straatcup heren, opgave mogelijk tot 14 april bij het wedstrijdsecretariaat
Zondag 31 mei
Pinkstertrofee dames. Start om 18.00 uur bij het clubgebouw.
Vrijdag 12 juni
Ten Dams ronde jeugd. Aanvang 19.00 uur. Start aan de Heuvelweg.
Vrijdag 19 juni
Straatfinale 2009. Start Uelserdijk  om 19.00 uur
Zondag 16 augustus
Ten dams ronde senioren.
Aanvang heren 9.00 uur. Aanvang dames 10.00 uur. Start aan de Uelserdijk
Zaterdag 22 augustus
Jeugdfeest. nader bericht volgt.
Zaterdag 29 augustus


9 april 2009
Oud-Ootmarsum loot Rossum
Tijdens de loting van de "Cup met de grote oren" van de Kloatscheeters Boond is Oud-Ootmarsum gekoppeld aan het team van Rossum.
De eerste wedstrijd is een uitwedstrijd op 16 april om 19.00 uur  op de baan van Rossum. De return is op donderdag 23 april om 19.00 uur op de eigen "Springendalbaan".
Mocht Oud-Ootmarsum deze wedstrijden winnen dan is Beuningen de volgende tegenstander.

8-april 2009
Chantal oude Nijhuis en Henk Heerink in kernploeg NKB
Tijdens de Champions tour klootschieten van de Nederlandse Klootschietbonden zijn zowel Chantal oude Nijhuis als Henk Heerink van onze vereniging als tweede geeindigd op de straat.  Dit betekend dat zij worden afgevaardigd naar de klootschietuitwisseling met Duitsland dit jaar. Tevens waren deze wedstrijden een voorbode voor de definitieve kernploeg voor het "WK 2010" in Dinkelland.
De uitslagen en eindstanden kunt u vinden bij de NKB onder de link wedstrijden.

16 maart 2009
Opgave Hulsbeekronde 2009
Op zaterdag 28 maart  wordt de Hulsbeekronde gehouden zie bijgeleverde brief . De start vindt plaats op de wielerbaan achter camping Jambor  op het Hulsbeek.
Opgave kan door zelf het bijgeleverde formulier in te vullen of via de vereniging.

2 maart 2009
Opgave ronde van Manderveen
Op zaterdag 4 april 2009 organiseerd de KV Manderveen de grote klootschietronde van Manderveen.
Deze ronde heeft een lengte van 8 kilometer. Er kan worden deelgenomen in 8 klassen. Zie hiervoor bijgeleverde brief.
Opgave is tevens mogelijk  via de vereniging of d.m.v. van deze bijlage.

21 februari 2009
Veteranen Oud -Ootmarsum kampioen TKC straat
Onder winterse omstandigheden zijn tijdens de laatste wedstrijd van de TKC straat competitie de veteranen van Oud-Ootmarsum kampioen geworden. Was er vorig jaar nog commentaar op het materiaal, de schutters lieten dit jaar zien dat ze hier prima mee om konden gaan. Bij aanvang van de laatste wedstrijd had Oud-Ootmarsum al een voorsprong opgebouwd van vier punten. Ondanks dat er in de laatste wedstrijd maar vier punten werden gehaald was dit uiteindelijk toch voldoende voor het binnenhalen van de titel. Hierdoor was dan Oud-Ootmarsum de terechte winnaar.
Op de foto hiernaast ziet u het kampioensteam dat bestond uit Gerrit Heerink, Henk Steinmeijer, Toon steinmeijer, Jan Peters en Harrie Oude Vrielink.


12 februari 2009
Peter Beld en Gert-Jan heerink
Tijdens de laatst gehouden jaarvergadering op 9 februari 2009 zijn Peter Beld en Gert-Jan Heerink toegetreden tot het bestuur van onze vereniging.

14 januari 2009
Jaarvergadering van de vereniging
Namens het bestuur van onze vereniging worden alle leden uitgenodigd tot het bijwonen van de algemene ledenvergadering .
Deze vergadering wordt gehouden op maandag 9 februari 2009 om 20.00 uur bij Eetcafé Postelhoek .
De officiele uitnodiging kunt u opvragen bij uw teamleider.

1 januari 2009
Jan Bonke heeft een nieuw klootschiet record
Eind 2008 had het flink gevroren (-8 graden) en dan ga je als echte klootschietliefhebber naar de klootschietbaan om natuurlijk zo ver mogelijk te gooien.
Jan Bonke en Gerrit Hofsté waren afgelopen zondagmorgen op de baan om toch maar eens te zien hoe ver de kloot zou komen. Men schoot met een originele kloot met lood. (Verdere details doen via deze weg niet terzake i.v.m. concurentie). De overige twee getuigen waren Tonnie Groeneveld en Johan Wassink (beiden lid van onze vereniging)
Bij het eerste beste schot werd al duidelijk dat de baan er optimaal bij lag, zoals in klootschiettermen wordt gesproken. Bij het eerste schot kwam men al op de tweede heuvel van de baan, echter de kloot rolde weer een tiental meter terug. Nog nooit eerder werd het eerste schot zo ver geworpen.
Nadat Jan in drie schoten achter op de baan lag, waar normaal de spelers van het eerste vijf of zes schoten overdoen werd er weer terug geschoten.
Men begon bij het omlegpunt (650 meter) en werd in twee keer naar voren geschoten naar 105 meter.
Opmerkelijk was hier  het extreem tweede lange schot van maar liefst 314 meter.
Waarschijnlijk is dit op een "onverharde"ondergrond nog nooit geschoten.

Voordiegene die deze uitdaging ook wil aangaan kan zich melden bij het televisie programma "Wedden dat ik het kan" . Natuurlijk niet op een verharde weg!
 Wilt u ook zo'n leuke site?