Home    Archief    Vereniging    Locatie   Contact    Teams   Foto's    Kampioenen    Links    Het nieuws 2011 


4 december 2011
Krijn, Henk en Chantal naar EK Klootschieten 2012 in Italië!Afgelopen zaterdag was de laatste selectiewedstrijd voor het EK Klootschieten 2012 in Pesaro, Italië.
Deze laatste, in de serie van vier wedstrijden werd verschoten op regenachtige straat in Busselo.
Na de eerste drie wedstrijddagen bezette Krijn de Vries een vierde plaats, echter Henk Heerink stond 12e en diende dus een goed resultaat neer te zetten. Dit lukte Henk ternauwernood en hij werd 8e. Krijn wist de laatste wedstrijd te winnen en stelde daarmee zijn vierde plaats veilig. Bij de heren gaan de beste 10 naar het EK.
Bij de dames had Oud Ootmarsum drie ijzers in het vuur, Leonie en Elles steggink en Chantal Oude Nijhuis. Leonie heeft helaas na wedstrijddag drie al af moeten haken wegens een blessure. Elles bleek helaas niet in staat om de selectie te halen, Chantal daarentegen wel. Het was bij de dames ook een spannende laatste wedstrijddag, maar Chantal wist goed me de druk om te gaan en eindigde uiteindelijk als derde. Goed genoeg voor een ticket naar Italië.
De laatste Oud Ootmarsumse troef was Martijn Morsink bij de jongesn hij diende echter de laatste wedstrijd wel twee uitmuntende resultaten neer te zetten. Dit lukte helaas niet, Martijn werd negende. Vanaf heden volgen de selectiewedstrijden op het onderdeel veld en zetten.
Hopelijk kan Oud Ootmarsum nog meer EK-gangers afleveren.

Oud Ootmarsum B kampioen.
n de juniorencompetitie is Oud Ootmarsum B (foto) overtuigend kampioen geworden. In de B-klasse was men zelfs zo sterk dat er geen enkel punt verloren ging en zodoende ongenaakbaar het 1e deel van de juniorencompetitie wist te winnen. Ook de straatrondes die hierop volgden waren een prooi voor Oud Ootmarsum B.

1 november 2011
Wisselende resultaten bij 1e selectie champions tour straat
Afgelopen zaterdag zijn in het prachtige Baak de eerste en de tweede wedstrijd in het kader van de champions tour op het onderdeel straat verschoten.
Zowel bij de dames, jongens alsook bij de heren is Oud Ootmarsum vertegenwoordigd.
Bij de dames zijn Chantal oude Nijhuis en de zussen Elles en Leonie Steggink actief. Chantal (3e en 5e) staat na twee wedstrijden op een keurige 3e plaats. Bij de dames zat het vandaag niet mee voor Leonie (8e en 12e) en ook niet voor Elles (12e en 13e). In het tussenklassement bezet Leonie plaats 9 en Elles plaats 14.
Bij de jongens kende Martijn Morsink een goede eerste wedstrijd, door deze als vijfde te eindigen. De tweede ging minder goed, Martijn werd 9e. In het tussenklassement staat Martijn zesde.
Bij de heren zijn het Krijn de Vries en Henk Heerink die zich namens Oud Ootmarsum voor deze eindronde hebben geplaatst. Krijn begon de eerste wedstrijd goed met een zesde plaats, waar Henk met een vijfde ook een keurige prestatie leverde. In de tweede wedstrijd behielden zowel Krijn alsook Henk hun goede vorm van de dag en werd Krijn tweede en Henk vierde. Dit alles heeft tot gevolg dat Krijn in de tussenstand fier bovenaan staat, op de voet gevolgd door Henk, die tweede is. Al met al is Oud Ootmarsum dus goed vertegenwoordigd in dit klassement.
Wat volgt zijn nog zes selectiewedstrijden verdeeld over drie wedstrijddata. Van de uiteindelijke acht wedstrijden tellen de beste zes resultaten mee voor het eindklassement, wat moet zorgen voor een startbewijs voor het EK in Italië, met hemelvaart 2012.

27 september 2011
Succesvol verlopen selecties Oud Ootmarsum voor champions tour
Oud ootmarsum heeft zich bij de voorrondes van de champions tour weer van de goede kant laten zien. In het Geesterse Huier vonden zowel de veld als ook de straat selecties plaats.
Martijn Morsink is bij de jongens (onderdeel straat) na een goede 3e en 4e wedstrijd, met respectievelijk een vierde en eerste plaats, in het totaal vierde geworden. Genoeg voor plaatsing voor de laatste ronde.
Elles en Leonie Steggink zijn in het eindklassement bij de dames op straat derde en vierde geworden. Hetgeen ruim voldoende is voor een ticket voor de volgende ronde.
Helaas kwam Merlin oude Nijhuis net twee punten te kort voor de volgende ronde in dezelfde klasse.
Bij de heren was met name Krijn de Vries erg op dreef, hij wist zich te plaatsen voor beide onderdelen. Zowel op straat als op veld is hij door naar de laatste ronde. Krijn is op het onderdeel straat als vierde geëindigd en op het onderdeel veld als zevende. Henk Heerink is op het onderdeel straat als tweede geëindigd in het eindklassement, na een goede 1e en 2e selectiewedstrijd.
Voor alle geselecteerden geldt dat er nu vier selectiezaterdagen aankomen. Bij deze selecties dient men het op te nemen tegen de leden uit de kernploeg. Elke zaterdag worden er twee wedstrijden verschoten. De beste vier, van de acht verschoten wedstrijden, tellen voor het eindklassement. Dit alles heeft tot doel om volgend jaar Nederland en Oud Ootmarsum te vertegenwoordigen tijdens het EK in Italië, wat met hemelvaart wordt verschoten.

Alle uitslagen zijn te vinden op www.klootschieten.com onder het tabblad "wedstrijden".

20 september 2011
Dames en Heren veteranen winnaar NKB cup
Zowel de dames (NKB straat) als de heren (NKB veld) zijn winnaar geworden bij de veteranen tijdens de NKB cup.

3 augustus 2011
Alle teams in Finale NKB-cup veld
Zowel de junioren, dames, veteranen en het senioren team hebben de finale bereikt voor de NKB veldcup.
De finales worden verschoten op zondag 11 september a.s. op de baan van Lattrop-Breklenkamp.

11 juli 2011
Uitslagen straat finale
Winnares bij de dames is Leonie Steggink
2e team Elsbeth Wissink
3e team Denise Scholten
4e team Annie Kerkhof
5e teamRia Steinmeyer

Winnaar bij de heren: 1e t/m 6e team Harry oude Vrielink, 2e plaats is voor Henk Heerink
Groep 2 7e t/m 11e team: Winnaar is: Gerrit Heerink, 2e plaats is voor Ben Eppink


9 juli 2011
Gerrit Hofsté Nederlands Kmpioen
Gerrit Hofsté is zondag 26 juni in Lattrop algemeen Nederlands Kampioen op het veld geworden in Cat. 7. Tevens werd hij de Allround kampioen in deze klasse.
Nico Leussink behaalde een verdiende 3 plaats op het veld in Cat. 6
Bij de dames werd Ellis Steggink 2e op straat Cat. 5
Truus Engbers behaalde een 3e plaats op straat in de Cat. 8


23 juni 2011
Heren en Dames team winnen de TKC -cup
Zowel het herenteam als ook het dames team hebben de RABO-cup bij de TKC op straat gewonnen.
De heren moesten aantreden tegen het team van De Gunne uit Weerselo, terwijl de dames tegen een team van Lattrop-Breklenkamp moesten schieten.
De heren hadden in eerste instantie nogal moeite met De Gunne, maar langzaam in de wedstrijd werd De Gunne toch op een nederlaag getracteerd.
Bij de dames ging het iets éénvoudiger en hadden dan ook geen moeite met Lattrop-Breklenkamp en wonnen deze finale verdiend.

22-juni 2011
Nederlandse Kampioenschappen voor junioren
De volgende spelers van Oud-Ootmarsum behaalde de volgende plaatsen:
cat.1 meisjes: Sabine Koldermeule, 2e veld, 5e straat, 4e zetten, 4e algemeen
cat.2 jongens: Jelle Kamphuis, 8e straat, 29e veld, 27e zetten, 23e algemeen
cat.3 meisjes: Anne Kruiper, 13e straat, 15e veld, 15e zetten, 15e algemeen
cat.3 jongens: Nick Kruiper, 16e straat, 32e veld, 18e zetten, 24e algemeen
cat.4 jongens: Roel Eppink, 5e straat, 5e veld, 4e zetten, 4e algemeen
cat.4 jongens: Martijn Morsink, 2e straat, 20e veld, - zetten, 18e algemeen

Op de baan Kolkersveld te Losser werden de wedstrijden om de landelijke kampioenschappen voor junioren verschoten.
’S Morgens was de jongste categorie aan de beurt waarin deelneemster Sabine Koldemeule van KV Oud Ootmarsum uit kwam op alle drie de onderdelen, te weten straat, veld en zetten.
Het lukte Sabine de tweede prijs op veld te winnen, hetgeen beloond werd met een mooie beker.
In de oudste categorie kwam s’middags Martijn Morsink aan de start. Op straat lukte het Martijn net niet om in 7 schoten een afstand van 800 meter te overbruggen, met het achtste schot bereikte hij een afstand van 90,60 meter over de finishlijn, goed voor een derde plaats.
Op het onderdeel veld moest Martijn helaas zijn meerdere erkennen door een liesblessure, waardoor hij niet voluit kon schieten. Op bijgaande foto de 2 schutters met hun prijzen op de thuisbaan te Oud Ootmarsum.

7 juni 2011
Oud-Ootmarsum B kampioen
De jeugdige spelers van Oud Ootmarsum B, bestaande uit: Bart Koldemeule, Ties Lubbers, Nick Kruiper, Rick Kamphuis, Jacob van Emmerik en hun leider Jeroen v.d Aa , werden kampioen in hun klasse. Nadat ze in de eerste helft van de competitie nog als tweede geëindigd waren, namen ze de tweede helft van de competitie revanche en is het ze gelukt de overwinnaarsbeker mee naar huis te nemen.


30 mei 2011
Oud-Ootmarsum A opnieuw kampioen
Nadat het A team kampioen was geworden in de eerste helft (najaarscompetitie) heeft zij nu beslag weten te leggen op de titel bij de TKC in de voorjaarscompetitie.
Hiervoor was dit keer wel een beslissings wedstrijd nodig tegen het team van de Gunne uit Weerselo.
Het winnende team bestaat uit de volgende spelers: Roel Eppink, Mart Lubbers, Martijn Morsink, Ruud Oude Vrielink en coach Erik Morsink.

30 mei 2011
Gerrit HofsteGerrit Hofsté kampioen TKC veld
Gerrit Hofsté is tijdens de persoonlijke baan kampioenschappen van de TKC winnaar geworden in de hoofd/overgangsklasse.
In de zelfde klasse behaalde Frank Rekers een verdiende 2e plaats. De bronzen plek was voor Arjan Oude Vrielink.
In de 1e klasse werd Hans Morsink 3e, terwijl Gerrit Heerink winnaar werd van de 6e klasse.

Bij het onderdeel zetten werd Nico Leussink 2e in de hoofd/overgangsklasse.
In de 1e klasse werd Hans Morsink kampioen.
In de 2e klasse werd Jeffrey Heerink 3e en er was een 2e plaats voor Gerrit Heerink in de 6e klasse.

18 mei 2011
Arjan oude Vrielink Kampioen TKC straat
Tijdens de pers. straatkampioenschappen van de TKC is Arjan oude Vrielink kampioen geworden in de hoofdklasse.
Frank Rekers behaalde de tweede plek in de hoofd/overgangsklasse.
In de 1e klasse werd Dennis oude Nijhuis tweede.
In de 6e klasse was er een tweede plaats voor Gerrit Heerink en een derde plaats voor Jan Peters.

20-april 2011
Ellis StegginkEllis Steggink kampioen TKC straatwedsatrijden
Tijdens pers. straatkampioenschappen bij de TKC werd Ellis Steggink de terechte kampioen!
Leonie Stegging behaalde in de zelfde categorie 5 een tweede plaats.
In Cat 7 werd Els Luttikhuis kampioen
In Cat. 8 werd Truus Engbers kampioen15 maart 2011
Roel EppinkRoel Eppink 1e bij zetten Grolsch Championstour
Zaterdag 12 maart waren de laatste wedstrijden voor de Grolsch Championstour voor een plek in de kernploeg van de Nederlandse Klootschietbonden.
Ons jeugdlid Roel Eppink behaalde hier de 1e plek bij het onderdeel zetten.
De verdere uitslagen waren:
Roel Eppink: 8e veld, 1e zetten
Ellis Steggink: 2e veld, 3e zetten
Chantal oude Nijhuis: 5e veld, 9e zetten
Merlin oude Nijhuis: 6e veld, 11e zetten
Arjan oude Vrielink: 10e veld, 6e zetten


14 maart 2011
Oud-Ootmarsum (heren) kampioen TKC straatcompetitie
In Agelo werd zondag 13 maart onder ideale weersomstandigheden de finale verschoten van de TKC straatcompetitie seizoen 2010 - 2011. Voor het eerst waren er dit seizoen zeven wedstrijden voor de teams van de TKC. Dit keer werd de wedstrijd verschoten op de "Vijfsprongbaan" in Klein-Agelo. Oud-Ootmarsum had in de vorige zes wedstrijden al een ruime voorsprong opgebouwd op de naaste concurrentie, zodat de eerste plaats eigenlijk niet meer in gevaar zou komen. Van de zeven wedstrijden werden er 4 gewonnen en was er twee maal een tweede plek. De laatste wedstrijd werd ook nog eens terecht gewonnen, zodat ze zich de terechte straatkampioen mag noemen van het seizoen 2010 - 2011 met 5 punten voorsprong op de nummer 2 (de Gunne 1). Het winnende team bestaat uit de volgende spelers: Frank Rekers, Ronnie Peters, Peter Beld, Walter Koldemeule en Hans Morsink.


TERUG Wilt u ook zo'n leuke site?