Home    Archief    Vereniging    Locatie   Contact    Teams   Foto's    Kampioenen    Links    De site van Oud-Ootmarsum is 4540 keer bezocht in 2013

29 december 2013
Oud Ootmarsum 3 blijft Oud Ootmarsum 4 de baas in hevige strijd.
Zondag 22 november was de Springendalbaan voor de 2e keer dit seizoen het strijdtoneel voor de belangrijke wedstrijd tussen Oud Ootmarsum 3 en 4. Ondanks Oud Ootmarsum 3 deze eerdere ontmoeting met 3-1 had gewonnen, ging het daarna een tijdlang bergafwaarts met de heren van het derde. Op een gegeven moment stond het vierde team zelfs 6 punten voor. Echter na weer een verloren partij tegen de buurtjes van de Brink ging de knop om. In drie wedstrijden werden er 11 punten binnen gesleept en had men de achterstand omgebogen. Oud Ootmarsum 4 was er dan ook alles aan gelegen om deze achterstand in te halen. Wel had het 4e te maken met een blessure van Cas van Dieks. Hij had nogal last van zijn rug waardoor hij niet kon schieten. Wel was hij op tijd vertrokken om zijn team ver in de 4e ronde alsnog de broodnodige steun te verlenen. Ondanks dat meer dan de helft van het 3e die avond ervoor nog was gesignaleerd bij een feest in Saasveld, was iedereen ruim op tijd op de baan aanwezig en kon men op tijd met de wedstrijd beginnen. Mede omdat Stefan oude Nijhuis van Oud Ootmarsum 5 nog niet heel veel zin had, wist Roel van de Balboer hem te voor te kruipen. Een knappe prestatie van Roel, want zijn nachtontbijt had hij nog afgestaan aan zijn hond, dit omdat hij een kortstondig, zeer tijdelijk dieet aan het volgen was, aldus Roel.
De wedstrijd op zich werd uiteindelijk niet heel spectaculair. Het 4e probeerde het wel maar wist de fittere heren van het derde niet bij te houden. Ondanks dat leider de Wunne nog enkele tactische ingrepen pleegde en Raymond van Benthem ver boven zijn niveau uitsteeg, was het Oud Ootmarsum 3 dat het spel bepaalde. Toontje van Dieks sprak op een gegeven moment zelfs hardop uit, “we spelen ermee”.
In de laatste ronde hield Jopie oude Nijhuis van het 4e, in een wanhoopspoging, een super goed geplaatst schot van het derde tegen. Dit alles in de hoop dat in de herkansing het schot veel minder zou zijn. Het derde liet zich echter niet van de wijs brengen en plaatste de kloot nog beter waardoor hij nog verder liep. De einduitslag was dan ook 4-0 voor Oud Ootmarsum 3.
Leider Hesselman was zo te spreken over deze prestatie, dat hij spontaan zowel het derde als het vierde bij hem thuis uitnodigde voor een kerstborrel. In een gemoedelijke ambiance werd de wedstrijd geëvalueerd en zorgde de vrouw des huizes voor een versnapering.
Als aandenken kreeg zij weer een deel van de vernieuwde Springendalbaan, dat blijkbaar nog onder de schoenen van een speler zat, aangeboden. Na diepgaand onderzoek wijzen alle sporen naar de leider van Oud Ootmarsum 4.

Programma zondag 05-01-2014 10e speeldag senioren
Oud Ootmarsum 1 – Beuningen 1
Beuningen 2 – Oud Ootmarsum 2
Wilskracht 1 – Oud Ootmarsum 3
Oud Ootmarsum 4 – Wilskracht 2
Hertme 2 – Oud Ootmarsum 5
Oud Ootmarsum 6 – Nijstad 3
Oud Ootmarsum 7 – Brink 4
Soasel 2 - Oud Ootmarsum 8
Lattrop Brekl. 7 - Oud Ootmarsum 9
Oud Ootmarsum 10 – Hertme 9

22 december 2013
Oud-Ootmarsum 1 - Lemselo/Eendracht 1 3-0
De wedstrijd tussen Oud-Ootmarsum en Lemselo/Eendracht kende een gelijkmatig verloop. Oud-Ootmarsum was bijzonder op dreef en zonder een misser waren alle 3 punten voor de thuisploeg. Het enige verschil was dat de 1e en 2e periode werden afgesloten met een (bijna) schot voorsprong en dat bij het laatste punt Oud-Ootmarsum wel een schot voor lag op Lemselo/Eendracht.
De grote uitblinkers bij Oud-Ootmarsum waren Dirk Hunder en Arjan oude Vrielink!
De spelers van Oud-Ootmarsum 1 wensen u allen een fijne kerst.

16 december 2013
Uitslagen zondag 15-12-13
1e speeldag junioren 2e helft
Oud Ootmarsum A - Oud Ootmarsum B 3-0
Oud Ootmarsum C - Oud Ootmarsum D 3-0
Wilskracht C - Oud Ootmarsum E 0-3
Oud Ootmarsum F - Oud Ootmarsum G 3-0
Senioren: 4e speeldag TKC straat Brink Uitslag senioren:
1. Oud Ootmarsum 1
3. Oud Ootmarsum 4
4. Oud Ootmarsum 2
7. Oud Ootmarsum 3
Uitslag Veteranen
4.Oud Ootmarsum 5
6. Oud Ootmarsum 6

Programma zondag 22-12-2013
Oud Ootmarsum 1 – Lemselo 1
Lemselo 2 - Oud Ootmarsum 2
Oud Ootmarsum 3 - Oud Ootmarsum 4
Oud Ootmarsum 5 – Brink 3
Wilskracht 3 - Oud Ootmarsum 6
Oud Ootmarsum 8 - Oud Ootmarsum 7
Oud Ootmarsum vrij
Lattrop Brekl. 9 - Oud Ootmarsum 10

Volg ons ook op twitter @KVOudOotmarsum en facebook.

8 december 2013
Nooit Gedacht 1 - Oud Ootmarsum 1  1-2
Nooit Gedacht begon goed aan de wedstrijd en lag na 2 schoten 25 meter voor. Een aantal volgende schoten waren niet goed genoeg en Oud Ootmarsum kroop langzaam dichterbij. Toen Nooit Gedacht vervolgens bij de weg niet goed uit kwam werd dit hun fataal en verloor deze ronde met 10 meter achterstand.
In de 2e ronde produceerde Nooit Gedacht 3 missers waardoor deze ronde ruim werd verloren.
De 3e ronde pakte Nooit Gedacht de draad weer op. Door 2 lange schoten van Arjan Hassink pakte Nooit Gedacht een mooie voorsprong die ze dit keer wel over de streep trokken en wonnen deze ronde met 25 meter voorsprong.

1 december 2013
Jeugd KV. Oud Ootmarsum zeer succesvol.
De jeugd van KV. Oud Ootmarsum heeft een succesvol najaarscompetitie 2013 achter de rug.
Na de afsluitingsronde van zondag 1 december j.l. die ze ook alle drie wonnen werd er feestelijk afgesloten. Met een lekker patatje met frikandel en wat te drinken. Superprestatie.
Het B-team, E-team en F-team zijn ongeslagen kampioen. Het B-team bestaat uit: Bart Koldemeule, Koen Koldemeule, Jelle Kamphuis, Jacob van Emmerik. Leider is Frans Heerink.
Het E-team bestaat uit: Siebe Arens, Coen Voorpostel, Bjarne Schulten en Naomi Scholten. Leider is Eddie Arens en medeleider Harald Schulten.
Het F-team bestaat uit: Daan Heerdink, Bas Wassink, Stef Bonnes en Mart Scholten. Leider is Tonnie Bossink.
Allemaal van harte gefeliciteerd. De volgende jeugdwedstrijd is 15 december.

 
Oud-ootmarsum 1 - Steeds-Vooruit 1 0-3
Een zure nederlaag van Ootmarsum tegen Steeds-Vooruit, dat totaal niet had gehoeven. De Springendalbaan is door het leggen van een gasleiding (enkele weken terug) nog nooit zo slecht bespeelbaar geweest als deze wedstrijdzondag. Steeds-Vooruit speelde (op verzoek) netjes bij het inschieten op niet voetbalschoenen, zodat de baan niet nog slechter werd.
De 1e periode kwam Steeds-Vooruit op voorsprong, maar werd na 3 schoten teniet gedaan door Oud-Ootmarsum. Beetje bij beetje kwam Oud-Ootmarsum met nog 3 schoten te gaan op een comfortabele voorsprong van zo'n 40 meter. maar door 3 fantastische laatste schoten van Steeds-Vooruit pakte zij alsnog het eerst punt binnen.
Oud-Ootmarsum was bij de 2e periode dan ook aangeslagen en lieten als het ware de kopjes hangen. Niets maar dan ook niets lukte deze ronde. Steeds-Vooruit won hierdoor ook verdiend de 2e periode.
In de 3e periode was Oud-Ootmarsum (met 2 wissels) weer bij de les. Dit punt ging gelijk op en kende een zeer spannend slot. Pas bij de allerlaatste schoten viel de beslissing met enkele meters in het voordeel van Steeds-Vooruit.

26 november 2013
Dorp Boer 1 – Oud Ootmarsum 2  1-2
Dorp Boer speelde thuis tegen hoog geklasseerde Oud Ootmarsum 2. Het was een prachtige gelijk opgaande wedstrijd tussen teams die aan elkaar waren gewaagd. De eerste ronde profiteerde het Dorp Boer van een mindere worp van de gasten en won met ruim dertig meter verschil.
De tweede ronde was het spannender, beide partijen lagen wisselend aan kop. Na enkele mindere worpen van Dorp Boer aan het begin van de tweede helft leek Oud Ootmarsum weg te lopen met veertig meter voorsprong. Bij de zandbak draaide de partij; Dorp Boer had enkele lange worpen over en na het zand en nam zelfs een voorsprong van vier meter. De laatste worp moest de beslissing brengen. Peter Beld had een heel goede worp en Harry Nijmeijer kwam in de buurt van, maar niet voorbij de kloot van de tegenpartij. Oud Ootmarsum won het tweede punt met drie meter verschil.
De derde ronde van hetzelfde laken pak. Dorp Boer kwam op een kleine achterstand, maar in de laatste worp was er nog wat mogelijk bij een verschil van minder dan tien meter. Marcel Blokhuis had een uitstekende worp, maar wederom Peter Beld maakte het verschil. Hij had een mindere worp, maar kwam wel een halve meter verder dan kloot van de tegenpartij. Ruim voldoende om ook het laatste punt binnen te halen.

Oud Ootmarsum 3 stijgende lijn te pakken
Afgelopen zondag stond de lastige uitwedstrijd tegen de Wilskracht 2 op het programma. Om half 10 stond iedereen klaar om te vertrekken richting het verre Agelo. Tonnie was echter nog nergens te bekennen. Niek van de Küper bedacht zich geen moment en fietste richting de familie Dieks om Tonnie dan daar maar op te halen. Eenmaal aangekomen bleek dat Tonnie op dat moment nog druk bezig was met het vangen van een reuzenkonijn, iets wat hem overigens niet heel erg goed afging. Tevens was hij in de veronderstelling dat het derde een thuiswedstrijd zou spelen. Verwarring alom dus en dit leek geen goede voorbereiding. Om de focus te herpakken zette (de inmiddels van een blessure herstelde) Hesselman de radio aan en onder de klanken van de plaatselijke piraat, Jessica FM, wisten alle teamgenoten in de juiste flow te komen voorafgaand de wedstrijd. Dit was belangrijk omdat het derde team alle krachten nodig heeft en zich al helemaal geen blessures kan veroorloven. Roy Lubbers zit namelijk 6 maand in Amerika en vind het blijkbaar niet nodig om voor de wedstrijd even terug te komen. Omdat Sinterklaas inmiddels in Nederland is, had voor aanvang van de wedstrijd Oud Ootmarsum voor de spelers van de Wilskracht nog wat strooigoed meegenomen. Dit werd zeer gewaardeerd door de vrienden uit Agelo. Zoveel zelfs dat men zelf ook voor sinterklaas begon te spelen. Dankzij wat minder geplaatste worpen aan de kant van de Wilskracht wist het derde een grote voorsprong te pakken. Dit werd ook niet meer weggegeven waarmee het eerste punt binnen was. Ook de 2e en 3e ronde gingen op exact dezelfde manier naar het derde team. In de 4e ronde bleef men aan beide kanten erg goed schieten, echter vanwege zeer goede schoten van o.a. de Balboer en ook Martijn Morsink die met vlinders in de buik erg goed kan omgaan, pakte Oud Ootmarsum de volle buit. Omdat de vorige wedstrijd ook al met 4-0 werd gewonnen heeft het derde inmiddels de aansluiting met Oud Ootmarsum 4 volledig terug. Beide teams hebben nu na 1 competitiehelft 12 punten. Het belooft dan ook een zeer spannende 2e helft van de competitie te worden. Leider Hesselman heeft door het succes van de afgelopen weken zijn doel voor dit jaar iets bijgesteld. Waar eerst lijfsbehoud in de eerste klasse op zijn lijstje stond, droomt hij nu voorzichtig van een periodetitel.

24 november 2013
Oud-Ootmarsum 1 - Noord-Berghuizen 1 2-1
De 1e periode is verdiend gewonnen door Noord-Berghuizen. Oud-Ootmarsum was niet goed bij de les en had tevens niet veel geluk bij de geplaatste schoten, waar Noord-Berghuizen dit wel had.
De 2e periode ging tussen beide ploegen lang gelijk op, maar op een gegeven moment moest Noord-Berghuizen toch afhaken. Oud-Ootmarsum won dit punt met ongeveer 20 meter voorsprong.
In de derde periode ging Oud-Ootmarsum goed van start en leek er geen vuiltje aan de lucht, totdat achter op de baan een misser van Oud-Ootmarsum opeens Noord-Berghuizen enkele meters voor lag. Vervolgens werd deze voorsprong uitgebouwd tot 20 meter met nog 3 schoten te gaan. Oud-Ootmarsum vocht zich met 3 lange schoten zeer sterk terug en won dit punt alsnog met een voorsprong van zo'n 30 meter.

18 novenber 2013
Oud-Ootmarsum B ongeslagen kampioen
Het B team van klootschieters vereniging Oud-Ootmarsum is op indrukwekkende manier kampioen geworden in de B-klasse. Het team wist alle 6 wedstrijden overtuigend te winnen zonder ook maar 1 punt te verliezen.


Het winnende team bestaat uit: Bart Koldemeule, Koen Koldemeule, Jelle Kamphuis en Jacob van Emmerik. Leider is Frans Heerink.

Uitslagen Jeugd: 6e speeldag:
Oud Ootmarsum A – Brink A 1-2
Hertme A – Oud Ootmarsum B 0 -3
Hertme B – Oud Ootmarsum C 3-0
Uitslagen TKC Straat bij de Gunne: Senioren:
2. Oud Ootmarsum 1
4. Oud Ootmarsum 2
7. Oud Ootmarsum 4
8. Oud Ootmarsum 3
Veteranen:
4. Oud Ootmarsum
5 11. Oud Ootmarsum 6

Programma zondag 24-11-2013
Oud Ootmarsum 1 - Noord Berghuizen 1
Dorp Boer 1 -  Oud Ootmarsum 2
Wilskracht 2 - Oud Ootmarsum 3
Oud Ootmarsum 4 - Wilskracht 1
Lattrop Brekl. 3 - Oud Ootmarsum 5
Oud Ootmarsum 6 - HKV 1
Oud Ootmarsum 7 - Soasel 2
Brink 4 - Oud Ootmarsum 8
Lattrop Brekl. 6 - Oud Ootmarsum 9
HKV 2 - Oud Ootmarsum 10

10 november 2013
Goede dag voor teams Oud-Ootmarsum

Vooruitzicht 1 - Oud Ootmarsum 1  0-3
Op een drassige Hollinkbaan ging Oud Ootmarsum goed van start tegen een matig spelend Vooruitzicht. Oud Ootmarsum nam de leiding met 5 meter. Dit werd gaandeweg de wedstrijd uitgebouwd tot bijna 1 schot en Oud Ootmarsum pakte het eerste punt.
De tweede ronde was spannender. Vooruitzicht nam de leiding. Er werd van beide zijdes goed gegooid ondanks de vele natte gedeeltes. De voorsprong werd uitgebreid tot 30 meter, maar Oud Ootmarsum knokte terug totdat het weer gelijk op ging met nog 3 schoten te gaan. Vooruitzicht plaatste de kloot in een moddergat. Oud Ootmarsum plaatste de kloot op het droge en pakte 30 meter. Dit kon Vooruitzicht niet meer inhalen en het tweede punt voor de Ootmarsumers was binnen.
De derde ronde ging Oud Ootmarsum goed van start en na 3 schoten plaatse Vooruitzicht de kloot in de sloot. Hierdoor kwam Vooruitzicht te veel achter om in te halen tegen een goed spelend Ootmarsum. Het derde punt werd met ruim 1 schot gehaald in het voordeel van de Oud Ootmarsummers. Het was duidelijk te merken dat de Oud Ootmarsumers goed geolied van de Koale Kermis, voor de dag kwamen.

Oud Ootmarsum 2 - Lattr-Breklenkamp 1:  3-0
Vanmorgen werd er voor het eerst geschoten op de vernieuwde Springendalbaan. Door de aanleg van een gasleiding in het lang over de baan en de regenval van vannacht zag de baan er anders uit dan anders. De schoten waren hierdoor minder lang en hier en daar was het nogal sappig.
In de eerste ronde hadden zowel Oud Ootmarsum als Lattrop hier even veel last van, kortom het verschil was na 7 schoten circa 20 meter voor Lattrop. Door een sterk schot van Ronnie Busscher over het omlegpunt was dit verschil daarna omgedraaid. Gestaag werd dit verschil nog uitgebouwd tot bijna een schotlengte voorsprong. Het eerste punt was veilig in Oud Ootmarsum.
In de tweede ronde kwam Oud Ootmarsum na een aantal schoten op een achterstand van 50 meter. Oud Ootmarsum gaf zich echter niet zomaar gewonnen na de Koale Kermis en kwam 3 schoten voor het eind weer terug in de wedstrijd. Lattrop liet de moed zakken en ook dit punt bleef in Oud Ootmarsum.
De derde ronde was voor uitblinker van de wedstrijd Erik Bonke. Deze ronde werd met een verschil van maar liefst 2 schoten gewonnen. Hiermee is een 2de plek in de ranglijst veilig gesteld.

Oud Ootmarsum 3 geeft Roy Lubbers passend afscheid
Nadat in de vorige wedstrijd weer onnodig 3 punten waren weggegeven aan de Brink, stond afgelopen zondag het lastige uitduel tegen de Nijstad op het programma. Ondanks de hevige regen was de baan door enkele leden van de Nijstad dusdanig geprepareerd dat deze heel erg goed bespeelbaar was geworden. Een groot compliment naar de Nijstad toe! Vanwege de toch ietwat teleurstellende resultaten van het 3e team had de geblesseerde Walter Hesselman besloten dat het anders moest. Hij nam de touwtjes in handen en nam eigenhandig alle tactische beslissingen. Dit miste zijn uitwerking niet. Gefocust begon Oud Ootmarsum 3 aan de wedstrijd. Aan de kant van de Nijstad was men zo onder de indruk dat er prompt een misser werd geproduceerd. Ook aan de kant van Oud Ootmarsum werden niet alle schoten met exacte precisie geplaatst, toch wist men deze ronde met een ruime voorsprong te winnen.
De 2e ronde begon achterop de baan en hier lag nog een grote waterplas. Ondanks dat Roel van de Balboer hier zeer nadrukkelijk op werd gewezen wist hij toch zijn kloot hierdoor te laten lopen. (iets wat de snelheid van een kloot niet ten goede komt). Ondanks deze achterstand wisten de heren van het 3e toch al snel weer orde op zaken te stellen. Ook het 2e punt was een feit.
De 3e ronde werd ook vrij makkelijk gewonnen, mede dankzij enkele missers aan Nijstad kant. Met het behalen van het 3e punt had men het totale aantal behaalde punten deze competitie inmiddels weten te verdubbelen. Een knappe prestatie omdat naast een geblesseerde Hesselman ook Tonnie van Dieks niet geheel ongeschonden aan de wedstrijd begon. Hij had namelijk last van zijn rug en een enorme schaafplek op zijn kin. Dat laatste was uiteraard gekomen tijdens het scheren.
De 4e ronde mocht Roel van de Balboer bij dezelfde waterplas achterop de baan een herkansing wagen. Hij liet zien dat hij er duidelijk van geleerd had en wist zijn bal perfect te plaatsen. Ook Martijn Morsink schoot een perfecte wedstrijd en deze ronde was ook een prooi voor het derde. Speler/Coach Walter Hesselman liet in de persconferentie achteraf weten dat hij erg onder de indruk was van de wederopstanding van zijn geliefde team Tevens een heel erg mooi afscheid voor Roy Lubbers die vanwege een buitenlandse stage het team een half jaar lang moet missen. Aldus een licht geëmotioneerde Hesselman.

Uitslagen zondag 10-11-2013
Vooruitzicht 1 – Oud Ootmarsum 1 0-3
Oud Ootmarsum 2 – Lattrop Brekl. 1 3-0
Nijstad 1 – Oud Ootmarsum 3 0-4
Oud Ootmarsum 4 – Lattrop Brekl. 2 2-2
Soasel 1 - Oud Ootmarsum 5 4-0
Oud Ootmarsum 6 – Hertme 4 2-2
Oud Ootmarsum 7 – Hertme 5 3-1
Gunne 5 - Oud Ootmarsum 8 4-0
Gunne 7 - Oud Ootmarsum 9 1-3
Oud Ootmarsum – Lattrop Brekl. 8 2-2

Programma zondag 17-11-2013
Junioren 6e speeldag:
Oud Ootmarsum A – Brink A
Hertme A - Oud Ootmarsum B
Hertme B - Oud Ootmarsum C
Oud Ootmarsum D – Ronde in Lattrop
Oud Ootmarsum E - Ronde in Lattrop
Oud Ootmarsum F - Ronde in Lattrop
Oud Ootmarsum G- Ronde in Lattrop

Senioren 3e dag TKC Straat bij de Gunne

3 november 2013
Oud-Ootmarsum 1 - De Brink 1 2-1
Het is dat het eerste schot bij Oud-Ootmarsum naast de baan terecht kwam anders waren waarschijnlijk alle 3 de punten naar Oud-Ootmarsum gegaan. Gelijk bij het eerste schot in de 1e periode ging het dit keer fout bij Oud-Ootmarsum. De Brink lag gelijk 80 meter voor, maar na 6 schoten was de voorsprong nog enkele meters. Bij het laatste schot van Mark Luft van De Brink had Oud-Ootmarsum geen antwoord en werd dit punt gewonnen door De Brink met 20 meter.
De 2e periode was gelijk voor Oud-Ootmarsum en bleef door hard en pressies te gooien voor tot het einde van de ronde. Deze ronde ging dan ook verdiend naar Oud-Ootmarsum met een voorsprong van 40 meter.
De 3e periode was een kopie (net als een week eerder) van de 2e periode met de opmerking dat Oud-Ootmarsum nog beter op dreef was en ook deze ronde verdient naar zich wist toe te schieten met een voorsprong van een kleine 50 meter.
Het was deze zondagmorgen wel de laatste keer dat de baan opnieuw uitstekend in conditie was. Vanaf deze week wordt er pressies (over de gehele lengte) midden op de baan een gasleiding gelegd voor een bedrijf in de buurt. Tevens worden diverse bomen gekapt met groot materiaal in de omliggende bospercelen.De volgende tekst (grappen) komen via facebook binnnen!

Wim Stevelink Voor 1 keer is de brinkbaan de mooiste baan van ootmarsum.
Ben Leferink Op Reinink Wat gaan jullie daar doen? Baan sneller maken?
Koen Stevelink Dat weut mooi deur de gleuf scheten
Ronnie Beuvink direct baanverlichting erbij plaatsen
Arjan Oude Vrielink Zoektocht naar verloren kloot bereikt nieuw dieptepunt
Roy Nijkamp Mag je er nu wel met voetbalschoenen op
Peter Veelers Er schijnen zeldzame noppen gevonden te zijn, het werk ligt stil
André Luttikhuis En Peter Veelers wie ie de uitvoerende partij??
Gerrit Hofsté Vraag Peter Veelers maar. Je zal er maar werken
André Luttikhuis ja Gerrit Hofsté, als de BAM aan het werk is kan het wel even duren!
Peter Veelers Bam voert het uit, ze doen mooi henig an. Of er nu een geul in zit of niet, het blijft een vervelend bospaadje met opstaande randen, boomwortels, eikels, dennenappels, takken, blad enz. En dat in een veldcompetitie!
Dirk Hunder Die eikels zijn er niet altijd... alleen als de brink op bezoek komt..
Gerrit Hofsté Wist niet dat apen eikels aten
Peter Meijer Zooo jammer dat mensen van de brink onze baan afkraken ... enige vorm van jaloezie ???? Misschien een vervelend bospadje maar altijd beter dan een afgebakert stuk weiland waar de brink schiet

27 oktober 2013
Oud-Ootmarsum 1 - De Toekomst 1:  2-1
Op de goede en met herfstkleuren getooide "Springendalbaan" was het een spannende strijd tussen de teams van Oud-Ootmarsum en De Toekomst. Het eerste punt was voor De Toekomst, doordat er twee keer aan toe een boom stond waar de kloot van Oud-Ootmarsum langs wilde lopen. Oud-Ootmarsum bracht de achterstand nog wel terug van 40 naar 15 meter, maar genoeg voor de Toekomst om het punt te pakken.
Tijdens de 2e periode was het een gelijk opgaande strijd tussen beide teams, echter de jongens uit Ootmarsum gaven wat meer vaart mee aan de kloot, zodat dit punt met ongeveer 40 meter voorsprong naar Oud-Ootmarsum ging.
De 3e periode was een copy van de 2e periode. Dit keer deden beide teams niet onder voor elkaar door met zeer lange schoten af en toe stuivertje te wisselen wie er voor mocht liggen. Bij de laatste 4 schoten kwam Oud-Ootmarsum op voorsprong en moest De Toekomst genoegen nemen met een verlies van 3 meter.


Oud Ootmarsum 3 in de hoek waar de klappen vallen
Oud Ootmarsum 3, wat de competitie tot op heden nog niet echt goed was begonnen, mocht het deze zondagmorgen opnemen tegen de Brink 2. Ondanks het slechte weer begon Oud Ootmarsum vol goede moed aan deze derby. In de eerste ronde bleef het lang spannend en het allerlaatste schot moest de beslissing brengen. Tonnie van Dieks mocht namens Oud Ootmarsum het laatste schot werpen. Boy, alias B, van de Brink, bleek echter over stalen zenuwen te beschikken en wist ondanks een achterstand het eerste punt binnen te slepen voor de heren uit Ootmarsum.
Ondanks deze tegenvaller begon Oud Ootmarsum sterk aan de 2e ronde. Wederom werd het een spannende strijd en 2 schoten voor het einde had Oud Ootmarsum een kleine voorsprong. Leider Hesselman nam een tactische beslissing en liet allereerst Roy Lubbers schieten. Hij plaatste zijn bal perfect en wist de voorsprong te vergroten echter bleef hij een meter voor het omlegpunt liggen. Dit was echter niet volgens het tactische Hesselmanplan. Het laatste schot moest dus naar het einde van de baan worden geschoten. Boy, alias B, van de Brink, nam alle risico’s en plaatste zijn bal uitstekend. Niek van de Küper deed in een alles of niets poging zijn uiterste best, echter de binnendoorweg die hij voor ogen had, was toch ietwat te dicht begroeid. Zijn kloot strandde uiteindelijk luttele meters voor de kloot van de B, waardoor ook het 2e punt naar de Brink ging. Gerald Wassink van de Brink (in zijn vrije tijd leider van een jeugdteam van KV Oud Ootmarsum) was inmiddels moegestreden en vroeg aan zijn leider Bart om een publiekswissel.
Oud Ootmarsum, toch duidelijk van slag, begon de 3e ronde dramatisch en het allereerste schot van Roel van de Balboer belandde dan ook op het maïsland. Nadat ook het 3e schot van Tonnie ietwat te binnendoor werd geschoten en via de boom een aanslag pleegde op enkele teamgenoten was de 3e ronde al gespeeld. Oud Ootmarsum 3 probeerde het deze ronde nog wel en wist ook erg dichtbij te komen. Toch moest men toezien dat ook het 3e punt op enkele meters werd verspeeld. Bijzonder deze ronde was dat Martijn Morsink op het nippertje wist te voorkomen dat hij een kloot had terug gekopt. Deze bijna doodervaring had dusdanige indruk gemaakt op de teamgenoten van Martijn dat voor de 4e ronde de koppen bij elkaar werden gestoken. Eenmaal in normale doen en met de schoten gewoon rechtuit geworpen, bleek dat Oud Ootmarsum eigenlijk best over kwaliteit beschikt. Zonder enige moeite werd deze ronde goed uitgeschoten en dankzij een laatste schot van Roy Lubbers werd dit punt alsnog gewonnen. Een toch ietwat teleurstellende 1-3 uitslag. Enig pluspunt van deze dag is dat het derde team toch een punt is ingelopen op de heren van het 4e. Vol goede moed keek men dan alweer vooruit naar de volgende wedstrijd die staat gepland voor zondag 10-11, daags na de Koale Kermis.

Uitslagen zondag 27 oktober
Oud Ootmarsum 1 – De Toekomst 1 2-1
Java 1 - Oud Ootmarsum 2 1-2
Oud Ootmarsum 3 – Brink 2 1-3
Gunne 1 – Oud Ootmarsum 4 4-0
Oud Ootmarsum 5 – Hertme 3 0-4
Gunne 4 - Oud Ootmarsum 6 2-2
Wilskracht 4 - Oud Ootmarsum 7 4-0
Oud Ootmarsum 8 – Hertme 6 0-4
Oud Ootmarsum 9 – Nijstad 6 0-4
Hertme 9 - Oud Ootmarsum 10 4-0

Programma zondag 3-11-2013
5e speeldag junioren:
Oud Ootmarsum A – Gunne A
Lattrop Brekl. B - Oud Ootmarsum B
Lattrop Brekl. C – Oud Ootmarsum C
Wilskracht B - Oud Ootmarsum D
Oud Ootmarsum E – Lattrop Brekl. F
Oud Ootmarsum F vrij
Oud Ootmarsum G – Hertme E

7e wedstrijdzondag voor Hoofd en Overgangsklasse

13 oktober 2013
Beuningen 1 - Oud-Ootmarsum 1:  2-1
De 1e ronde begon goed voor Oud Ootmarsum aangezien het losschot van Beuningen in het water belande. Oud Ootmarsum kwam hierdoor 20 meter voor te liggen. Beuningen probeerde terug te knokken maar de achterstand werd gestaag groter door goed schieten van Oud Ootmarsum. Beuningen verloor deze ronde uiteindelijk met ruim 30 meter.
Beuningen was nu even flink wakker geschud en begon goed aan de tweede ronde. Beuningen bouwde een ruime voorsprong op. Echter door twee schoten achter elkaar die in het water belanden was deze voorsprong geslonken tot een minimum! Het vervolg was stuivertje wisselen. Met ingang van het laatste schot lang beuningen nog maar een paar meter voor. Henk Heerink had een zeer goed schot, het antwoord van Beuningen was ook goed echter de kloot zakte snel af naar de zijkant van de baan richting het 'baan meter paaltje'. De pech voor Oud-Ootmarsum was het geluk aan Beuninger zijde, de kloot schampte het paaltje precies goed en rolde minimaal voorbij de kloot van Oud Ootmarsum. Beuningen was nog steeds niet zeker van het punt aangezien de kloot nog twee meter terug moest (als gevolg van het in de stok lopen). Na zorgvuldig meten bleef Beuningen +/- 30cm voor. De 2e rond ging hierdoor naar Beuningen.
De derde ronde werd er goed geschoten en de eerste zes schoten was het een gelijkopgaande strijd. Vanaf het 7e schot bouwde Beuningen een ruime voorsprong op door krachtig door te schieten. De overwinning leek niet meer in gevaar te komen.. Echter de laatste schutter van Beuningen maakte het nog spannend door richting een GROTE waterplas te gooien. De kloot stuiterde met enig fortuin goed op en Beuningen haalde het punt binnen met toch nog een ruime voorsprong van 50 meter.

Oud Ootmarsum 2 - Beuningen 2: 3-0
De eerste ronde van deze wedstrijd leek het een spannende wedstrijd te worden. Tot het omlegpunt van de Oud Ootmarsum baan gingen beide teams gelijk op met een kleine voorsprong voor Oud Ootmarsum. Toen kwam er van Oud Ootmarsum een misse waardoor Beuningen een voorsprong kreeg van ca 40 m. Dit verschil bleef gelijk tot het laatst. Oud Ootmarsum had het laatste schot goed. Beuningen kon er gemakkelijk voorbij schieten om het punt binnen te halen. Maar het laatste schot van Beuningen was niet goed en bleef er een halve meter achter.
De tweede en derde ronde liet Beuningen de moed zakken. In beide ronden nam Oud Ootmarsum vanaf het begin de leiding en wist dit uit te bouwen tot een schotlengte voorsprong. Alle punten bleven dus thuis in Oud Ootmarsum.

Uitslagen zondag 13-10-2013
Beuningen 1 - Oud Ootmarsum 1 2-1
Oud Ootmarsum 2 - Beuningen 2 3-0
Gunne 1 - Oud Ootmarsum 3 4-0
Oud Ootmarsum 4 - Brink 2 3-1
Gunne 2 - Oud Ootmarsum 5 4-0
Oud Ootmarsum 6 vrij
Oud Ootmarsum 7 - Hertme 6 3-1
Wilskracht 4 - Oud Ootmarsum 8 3-1
Brink 5 - Oud Ootmarsum 9 1-3
Oud Ootmarsum 10 - Lattrop Brekl. 9 4-0

Programma zondag 20-10-2013
4e speeldag junioren
Lattrop Breekl. A - Oud Ootmarsum A
Oud Ootmarsum B - Brink B
Oud Ootmarsum C - Wilskracht A
Oud Ootmarsum D - Lattrop Brekl. D
Wilskracht D - Oud Ootmarsum E
Hertme C - Oud Ootmarsum F
Hertme D - Oud Ootmarsum G

Senioren: 2e dag TKC straat Hertme

8 oktober 2013
Oud-Ootmarsum 1 - K.V. Ons-Streven 1   1 - 2
Afgelopen weekend stond op het programma, de derby tussen K.V. Oud Ootmarsum en K.V. Ons Streven. De wedstrijd werd door beide teams sterk begonnen met 2 goede openingsschoten. Door enkele mindere schoten kwam OS op geruime achterstand. Op het einde van de baan probeerde OS terug te komen in de wedstrijd, maar helaas zonder succes. OO wist de eerste ronde te winnen, mede dankzij ‘het witte klotenbakje’.
OS was iets beter bij de les in de tweede ronde. De ronde werd wederom begonnen met sterke openingsschoten. Door enkele mindere schoten van OO, en goed schieten van OS wist OS in deze ronde op geruime voorsprong te komen. OO was niet in staat de achterstand te verkleinen, en moest toekijken hoe OS er met het tweede punt vandoor ging.
De derde ronde moest de beslissing brengen. Het begin van de ronde was een gelijk opgaande strijd. De eerste schoten was het stuivertje wisselen. Achterop de baan wist OS het verschil te maken, waardoor OO op een geruime achterstand kwam. De laatste ronde werd uiteindelijk door OS gewonnen.

Vooruit Losser 1– Oud Ootmarsum 2   2 -1

Vooruit Losser lijdt vandaag z’n eerste verlies puntje tegen een goed spelend OO. De eerste ronde begint OO perfect de eerste 3 schoten zijn prima en VL kan alleen maar volgen. Dan volgt er een misser aan de kant van OO, gevolgd door nog een misser. VL komt op een schot voorprong en kan de ronde uitgooien al wordt het verschil niet veel meer of minder.
De tweede ronde begint VL met een matig losschot, ook de tweede en derde zijn niet perfect en OO komt juist los en op grote voorsprong, van deze voorsprong word nog weer heel wat ingeleverd door een goed tweede deel van VL, maar het punt is niet meer te redden.
De derde ronde is veruit het spannends. Beide teams geven niet veel toe en het moet in de laatste schoten beslist worden. 2 schoten voor het eind ligt OO nog een meter voor. Het 1 na laatste schot een meter achter. Dus het laatste schot moet de beslissing brengen. OO heeft een prima schot, maar het schot van Frank ten Vergert gaat door het pad, komt tegen een takje, lijkt niet bij de kloot van OO te komen, maar doordat de kloot heel iets van de bult af rolt, gaat hij er 20cm voorbij.

30 september 2013
Lemselo-Oud Ootmarsum 2-1.
De tweede wedstrijd van Lemselo heeft de eerste overwinning opgeleverd.
De eerste ronde was LE duidelijk nog niet wakker. Na een aantal mindere schoten achter elkaar, liep OO uiteindelijk uit naar anderhalf schot voorsprong en werd dit punt eenvoudig door OO binnengehaald.
De tweede ronde ging het gelijk op, nadat OO een beslissende voorsprong leek te pakken, vielen er een aantal mindere schoten waardoor dit punt naar LE ging.
De derde ronde was een kopie van de tweede ronde, totdat een minder schot van OO roet in het eten gooide. Hierdoor liepen ze de rest van de ronde achter de feiten aan waardoor dit punt ook naar LE ging. Kortom een spannende wedstrijd waarin goede schoten met minder goede schoten werden afgewisseld.

Oud Ootmarsum 2 -Lemselo/De Eendracht 2 : 3-0
Oud Ootmarsum was vandaag de sterkere speler. In de eerste en derde ronde nam Oud Ootmarsum vanaf het begin de leiding en heeft deze ook niet meer uit handen gegeven. De voorsprong werd in beide rondes gestaag uitgebouwd. In beide ronden kwam Lemselo/De Eendracht bij het keerpunt weer dichterbij, omdat zij beide keren naar het einde van de baan schoten. Dit was echter niet voldoende en Oud Ootmarsum kon de wedstrijd eenvoudig uitschieten.
De tweede ronde werd aanvankelijk door Oud Ootmarsum slecht gestart. De schoten waren slap en een misse tegen een boomwortel gaf Lemselo/De Eendracht een ruime voorsprong. Dit wisten ze vast te houden tot drie schoten voor het eind. Toen kwam er een slap schot van hun zijde en was de stand weer gelijk. Oud Ootmarsum schoot net iets beter in de laatste 2 schoten om ook dit punt nog binnen te halen.

Uitslagen zondag 29-09-2013
Lemselo 1 - Oud Ootmarsum 1 2-1
Oud Ootmarsum 2 - Lemselo 2 3-0
Oud Ootmarsum 3 - Wilskracht 1 0-4
Wilskracht 2 - Oud Ootmarsum 4 1-3
Oud Ootmarsum 5 - Hertme 5 1-3
Nijstad 3 - Oud Ootmarsum 6 1-3
Brink 4 - Oud Ootmarsum 7 4-0
Oud Ootmarsum 8 - Soasel 2 1-3
Oud Ootmarsum 9 - Lattrop Brekl. 7 2-2
Soasel 4 - Oud Ootmarsum 10 4-0

Programma zondag 06-10-2013
3e speeldag junioren

Uitslagen zondag 13-10-2013


Beuningen 1 - Oud Ootmarsum 1 2-1

Oud Ootmarsum 2 - Beuningen 2 3-0
Gunne 1 - Oud Ootmarsum 3 4-0
Oud Ootmarsum 4 - Brink 2 3-1
Gunne 2 - Oud Ootmarsum 5 4-0
Oud Ootmarsum 6 vrij
Oud Ootmarsum 7 - Hertme 6 3-1
Wilskracht 4 - Oud Ootmarsum 8 3-1
Brink 5 - Oud Ootmarsum 9 1-3
Oud Ootmarsum 10 - Lattrop Brekl. 9 4-0

Programma zondag 20-10-2013 

4e speeldag junioren

Lattrop Breekl. A - Oud Ootmarsum A
Oud Ootmarsum B - Brink B
Oud Ootmarsum C - Wilskracht A
Oud Ootmarsum D - Lattrop Brekl. D
Wilskracht D - Oud Ootmarsum E
Hertme C - Oud Ootmarsum F
Hertme D - Oud Ootmarsum G

Senioren: 2e dag TKC straat Hertme


Brink A - Oud Ootmarsum A
Oud Ootmarsum B - Hertme A
Oud Ootmarsum C - Hertme B
Oud Ootmarsum D - Wilskracht C
Oud Ootmarsum E vrij
Oud Ootmarsum F - Wilskracht D
Oud Ootmarsum G vrij
Senioren:
Oud Ootmarsum 1 - Ons Streven 1
Vooruit Losser 1 - Oud Ootmarsum 2
Hertme 9 - Oud Ootmarsum 10

23 september 2013
Uitslagen van afgelopen weekend
2e speeldag junioren:
Gunne A – Oud Ootmarsum A 1-2
Oud Ootmarsum B – Lattrop Brekl. B 3-0
Oud Ootmarsum C – Lattrop Brekl. C 0-3
Lattrop Brekl. E – Oud Ootmarsum D 2-1
Oud Ootmarsum E – Hertme C 3-0
Lattrop Brekl. F – Oud Ootmarsum F 0-3
Oud Ootmarsum G – Gunne B 3-0

Senioren: 1e TKC Straat bij de Vijfsprong
1. Oud Ootmarsum 1
2. Oud Ootmarsum 2
3. Lattrop 1
4. Gunne 1
5. Gunne 2
6. Wilskracht 1
7. Hertme 1
8. Oud Ootmarsum 4
9. Oud Ootmarsum 3

Programma zondag 29-09-2013
Lemselo 1 - Oud Ootmarsum 1
Oud Ootmarsum 2 - Lemselo 2
Oud Ootmarsum 3 - Wilskracht 1
Wilskracht 2 - Oud Ootmarsum 4
Oud Ootmarsum 5 - Hertme 5
Nijstad 3 - Oud Ootmarsum 6
Brink 4 - Oud Ootmarsum 7
Oud Ootmarsum 8 - Soasel 2
Oud Ootmarsum 9 - Lattrop Brekl. 7
Soasel 4 - Oud Ootmarsum 10

15 september 2013
Oud-Ootmarsum 1 - Nooit-Gedacht 1  2-1
Oud-Ootmarsum begon zeer sterk tegen de cup-finalist van afgelopen jaar. De cup is toch iets anders dan een "gewone" competitiewedstrijd en dit waren de mannen van Nooit-Gedacht waarschijnlijk vergeten.
In de eerste ronde kwam Nooit-Gedacht er totaal niet aan te pas en ieder schot kwam men een aantal meters verder achter. Dit punt werd dan ook gewonnen door Oud-Ootmarsum met 75 meter.
In de tweede ronde begon Oud-Ootmarsum opnieuw sterk totdat achter op de baan met een geplaatst schot de kloot alsnog tegen in de weg staande boom kwam, echter Nooit-Gedacht profiteerde hier niet genoeg van. De kleine achterstand die Oud-Ootmarsum had opgelopen was voorop de baan weer verdwenen en ook deze ronde ging verdiend naar Oud-Ootmarsum met een tiental meter voorsprong.
In de derde periode ging de strijd gelijk op en werd het telkens stuivertje wisselen wie er voor lag. Bij het laatste schot lag Oud-Ootmarsum nog zo'n 2 meter voor. Nooit-Gedacht had wel een erg lang laatste schot en Oud-Ootmarsum moest hierdoor ook een lang schot produceren. Dit gebeurde ook en de kloot van Oud-Ootmarsum kwam 1 meter voorbij die van Nooit-Gedacht. Mede doordat de speler van Oud-Ootmarsum een voetstap voorbij de startstreep was, werd (door de nieuwe reglementsregel) nog twee meter van de eindstreep afgetrokken. In plaats van dat Oud-Ootmarsum een meter voor lag, lag plots Nooit-Gedacht verrassend een meter voor en hierdoor alsnog een punt mee nam naar Noord-Deurningen.

Oud Ootmarsum 3 wint van Oud Ootmarsum 4
Op een zeer goed bespeelbare Springendalbaan stond afgelopen zondag de topper in de 1e klasse op het programma: Oud Ootmarsum 3, die de eerste wedstrijd van het seizoen had verloren met 4-0, mocht aantreden tegen de toppers van het 4e.
Het derde had de pech dat vedette Walter Hesselman last had van een blessure.
In de 1e ronde nam het 4e gelijk het initiatief door een grandioos openingsschot van Jopie oude Nijhuis. Het 4e produceerde deze ronde het ene na het andere geweldige schot. Het laatste schot zou dan ook de beslissing brengen. Het 4e lag 3 meter voor en de gebroeders Dieks mochten onderling uitmaken wie het 1e punt zou gaan pakken. De oudste Dieks, Cas, was tegen zijn jongere broertje Tonnie net iets meer ervaren en wist deze ronde dan ook namens het 4e nipt te winnen.
Dat het 4e boven zijn kunnen had geschoten bleek wel in de 2e ronde. Oud Ootmarsum 3 was nu eindelijk bij de les en wist direct een grote voorsprong te nemen. Dankzij een ietwat minder geplaatst schot van Pietertje, hij dacht een binnendoorweg te hebben gevonden in het mooie bos, nam het 3e een dusdanige voorsprong dat het 4e zich gewonnen gaf.
De 3e en 4e ronde waren een kopie van de 2e ronde. Ook hier behaalde Oud Ootmarsum 3 zijn normale niveau en dus gingen ook deze punten naar Oud Ootmarsum 3. Het talrijke aanwezige publiek, dat zichtbaar op de hand was van het derde, genoot dan ook volop van een geweldige wedstrijd. Dankzij de 3 punten staat het derde nu nog 1 punt achter op het vierde.
Ronnie van de Wunne gaf in de persconferentie achteraf dan ook aan de hete adem van het 3e in zijn nek te voelen. Sterspeler Hans Morsink, die zijn opleiding overigens genoot bij Oud Ootmarsum 3, sprak de woorden: “Zolang we nog boven het 3e staan geniet ik nog elke dag”. Het 3e team gaat er dan ook vanuit dat hij nog 2 weken kan genieten en wensen hem hiermee veel genot.
De evaluatie van deze topwedstrijd werd gezamenlijk gehouden bij Huize Jopie die direct zijn intrekkersmoal gaf. De volgende competitiewedstrijd staat er een derby op het programma voor beide teams, namelijk schieten tegen de Wilskracht. Op de foto ziet u beide teams gebroederlijk bij elkaar.

Uitslagen zondag 15-09-2013
Oud Ootmarsum 1 – Nooit Gedacht 1 2-1
Nooit Gedacht 2 - Oud Ootmarsum 2 2-1
Oud Ootmarsum 4 – Oud Ootmarsum 3 1-3
Brink 3 - Oud Ootmarsum 5 3-1
Oud Ootmarsum 6 – Wilskracht 3 2-2
Oud Ootmarsum 7 – Oud Ootmarsum 8 3-1
Oud Ootmarsum 9 vrij
Oud Ootmarsum 10 – HKV 2 4-0

Programma zondag 22-09-2013
2e speeldag junioren:
Gunne A – Oud Ootmarsum A
Oud Ootmarsum B – Lattrop Brekl. B
Oud Ootmarsum C – Lattrop Brekl. C
Lattrop Brekl. E – Oud Ootmarsum D
Oud Ootmarsum E – Hertme C
Lattrop Brekl. F – Oud Ootmarsum F
Oud Ootmarsum G – Gunne B

Senioren:
1e TKC Straat bij de Vijfsprong

8 september 2013
Dames en veteranenteam winnaar NKB cup veld
Zowel het dames als veteranenteam van Oud-Ootmarsum zijn overtuigend winnaar geworden van de NKB cup op het veld.
De heren begonnen ondanks de hevige regen tegen het team van Neij-Haarbig. Dit was vanaf het begin een oneerlijke strijd doordat bij Oud-Ootmarsum met twee spelers (50 + ers) uit het eerste team meededen. De heren Bonke en Hofste schoten in beide ronden de eerste schoten zo ver dat het gelijk geen wedstrijd meer was.
De eerste periode werd dan ook door Neij-Haarbig tijdig  vroegtijdig afgebroken. In de tweede periode gaf Erik Morsink z'n plaats af aan Gerrit Heerink, maar ook toen begon Oud-Ootmarsum weer zeer sterk en was de strijd al na 4 worpen beslist.
Bij de dames finale speelde zich het zelfde scenario af. Het team van Oud-Ootmarsum moest aantreden tegen Mander. In beide periodes kwam Mander ook gelijk op achterstand en is dan ook niet voor geweest. Bij elk schot werd de voorsprong met een drietal meter verder uitgebouwd. Ook in deze was het geen spannende finale, zodat ook het damesteam de terechte winnaar werd.3 september 2013
Steeds Vooruit – Oud Ootmarsum 2-1
De start van Steeds Vooruit was voortreffelijk. Door de wijziging van het reglement, het thuis team start met de wedstrijd, begon Steeds Vooruit met een gewijzigde opstelling.
Ivo Egbers begon de wedstrijd met een super lange openingsworp waardoor de druk direct werd opgevoerd bij Oud Ootmarsum. Nico Leusink plaatste zijn openingsworp niet geheel goed en ook de val was niet perfect. Hierdoor lag St.V. direct een halve worp voor. Oud Ootmasum was de draad kwijt en kwam deze klap in de eerste ronde ook niet mee te boven. St.V. schoot perfect door, de ene lange worp wisselde de andere lange worp af. Met een schot voorsprong werd het 1e punt binnen gehaald door St.V.
De 2e ronde begon gelijk opgaand . O.O. had de draad weer op gepakt en speelde een sterke ronde. Een voorsprong van ca 30 meter was het voordeel van O.O. De één na laatste schutter van O.O. bracht de spanning terug zo leek het, de kloot ging recht op de bosjes af, maar op verrassende wijze bleef de kloot op de baan, waardoor O.O. met 20 meter voorsprong het punt kon binnen halen.
De derde ronde was weer een mooie gelijk opgaande strijd. Halverwege lag St.V. ca 25 meter achter. Voor op de baan produceerde de schutter van St.V. de kloot subliem en een geweldige worp was het resultaat. Uitgerekend de uitblinker van O.O.; Gert-Jan Heerink plaatste zijn kloot niet geheel goed, waardoor zijn kloot het iets wat langere gras mee nam. O.o. moest ca 10 achter blijven op St.V. De geel-blauwe trein bleef de laatste 5 schoten koers houden en behaalde het punt binnen met ca. 30 meter voorsprong. Al met al een terechte uitslag van een gemoedelijke wedstrijd.
2 september 2013
Uitslagen zondag 01-09 :
1e speeldag senioren competitie.
Steeds Vooruit 1 – Oud Ootmarsum 1 2-1
Oud Ootmarsum 3 - Lattrop Brekl. 2 0-4
Nijstad 1 - Oud Ootmarsum 4 1-3
Oud Ootmarsum 5 - Nijstad 2 1-3
Gunne 3 - Oud Ootmarsum 6 1-3
Gunne 5 - Oud Ootmarsum 7 3-1
Oud Ootmarsum 8 - Hertme 5 4-0
Oud Ootmarsum 9 - Hertme 8 1-3
Lattrop Brekl. 8 - Oud Ootmarsum 10 4-0

Programma zondag 08-09-2013
2e speeldag junioren
Gunne A – Oud Ootmarsum A
Oud Ootmarsum B – Lattrop Brekl. B
Oud Ootmarsum C – Lattrop Brekl. C
Lattrop Brekl. E – Oud Ootmarsum D
Oud Ootmarsum E – Hertme C
Lattrop Brekl. F – Oud Ootmarsum F
Oud Ootmarsum G – Gunne B

26 augustus 2013
Dames team verliest finale
Het damesteam van Oud-Ootmarsum was de verliezend finalist om de NKB cup op het onderdeel straat van afgelopen weekend.
Zij moesten aantreden tegen het team van Zwolle. Na een spannende strijd moest het team in de beslissingsronde de meerdere erkennen in deze tegenstander.

Jan Bonke winnaar Ten-Dam ronde
Jan Bonke is winnaar geworden van de jaarlijkse Ten-Dam ronde binnen onze vereniging.
1e team: Jan Bonke. 21 schoten
2e team: Ronnie Busscher. 24 schoten
3e team: Toon Eertman. 25 schoten
4e team: Hans Morsink. 29 schoten
5e team: Ruud oude Vrielink. 30 schoten
8e team: Frans Heerink. 31 schoten
9e team: Henk Steinmeijer. 27 schoten
10e team: Johan Wassink. 33 schoten
Uitslagen van de dames zijn niet bij de webmaster bekend!

Oud Ootmarsum volop aanwezig op Ronde van Tilligte
Tijdens de Ronde van Tilligte van afgelopen zaterdag was Oud Ootmarsum wederom met diverse teams aanwezig.
In de Veteranen Klasse werd Oud Ootmarsum team Groeneveld 19e. Oud Ootmarsum 7 behaalde in dezelfde klasse een fantastische 3e plek.
In de 4e klasse wist Oud Ootmarsum een hele keurige 3e plaats te behalen.
In de Koningsklasse waren maar liefst 4 teams van KV Oud Ootmarsum aanwezig. In een deelnemerstotaal van 35 teams wist het team van Oud Ootmarsum 14, met daarin een speciale gastrol voor Gerald Wassink, beslag te leggen op een top 30 klassering. De overall winnaars van vorig jaar kenden dit jaar duidelijk een iets mindere dag. Oud Ootmarsum team Koldemeule (Hesselman) eindigde op een 24e plek. Oud Ootmarsum team oude Vrielink eindigde op een 21e plaats.
Het best presterende team van Oud Ootmarsum in de Cupklasse werd het team van Oud Ootmarsum 1 (Hendrik Heerink). In slechts 81 schoten wisten zij deze ronde te volbrengen. Hiermee werden ze keurig 9e. Felicitaties gaan uit naar het team van H.A.C. Meppel die eerste werden en de ronde in slechts 74 schoten wisten te volbrengen. Een zeer knappe prestatie.
Bij de dames wist Oud Ootmarsum er net niet met de hoofdprijs vandoor te gaan. Oud Ootmarsum 2 werd 4e in de Cupklasse en eindigde hiermee net achter Oud Ootmarsum 1 die beslag wist te leggen op een 3e plek.

1 juli 2013
Oud-Ootmarsum E ongeslagen kampioen!
Oud-Ootmarsum E is ongeslagen kampioen geworden in klasse G bij de TKC. Tevens won dit team de slotronde van de competitie.
Dit is een geweldige prestatie van dit jonge team en haar trainers en begeleiders.
Het team (zie foto) bestaat uit: Siebe, Gijs, Naomi en Rutger en begeleiders Eddy Arends en Tonny Zwiers.Eindstanden junioren competitie en slotronde
Afgelopen zondag was er voor de jeugd de slotronde en tevens de uitreiking van de competitie. Ook hier wist de jeugd weer bijzonder goed te presteren.
Oud-Ootmarsum A wist deze slotronde een knappe 2e plek te behalen. Iets wat ze in de competitie ook al was gelukt. Dit team bestaat uit Rick, Nick, Anne en Marloes. leider: Richard Kamphuis

Oud-Ootmarsum B deed het nog een stapje beter en wist de slotronde te winnen. Een fantastische prestatie. De competitie had men als 3e afgesloten. Het team bestaat uit Bart, Koen, Jelle en Jacob. Leid(st)ers: Denise Scholten en Frans Heerink

Oud-Ootmarsum C werd in de slotronde 4e in hun klasse. Daarnaast werd in de competitie een knappe 2e plek behaald. Dit team bestaat uit Sabine, Bjarne, Olivier en Wessel. Leidster: Ria Bossink

Oud-Ootmarsum D wist in de slotronde een zeer knappe 2e plek te behalen, in de competitie eindigen ze als 4e. Het team bestaat uit Lars, Anne, Teun, Hein. Leiders: Joost Bonke en Hans Snoeyink

Oud-Ootmarsum E was in de slotronde net als in de competitie onoverwinnelijk. Beide wisten deze toppers winnend af te sluiten. In de competitie was men zelfs ongeslagen kampioen. Dit kampioensteam bestaat uit Siebe, Gijs, Naomi en Rutger. Leiders: Eddy Arens en Tonny Zwiers

Oud-Ootmarsum F werd in de slotronde 3e. Daarnaast is men in de competitie 4e geworden. Deze jeugdige talenten bestaan uit. Stef, Daan, Joris, Mart, Bas, Rens, Coen, Tom. Leider: Tonnie Bossink en Michel Plettenburg.
Op de foto’s ziet u de winnaars van de slotronde.30 juni 2013
Straatcup voor Merlin o Nijhuis, Nico Leussink en Jan Luttikhuis
Afgelopen vrijdag stond de straatcup voor zowel de dames als de heren op het programma. Het werd een zeer spannende strijd waarbij een ieder tot het laatst toe kans hield op de eindoverwinning.
Bij de dames was het uiteindelijk Merlin Oude Nijhuis die de overwinning greep. Dit was mede te danken aan het fantastische leiderschap van haar broertje Stefan oude Nijhuis. Hij sleepte haar door de moeilijke momenten heen en zodoende wist ze de concentratie vast te houden.
Bij de heren was het ook zeer spannend. Na vele rondes ging het in de A groep tussen Walter Koldemeule en Nico Leussink. In de B groep ging de strijd tussen Toon Bossink en Jan Luttikhuis. In beide finales ging het om het allerlaatste schot. Walter Koldemeule nam iets teveel risico waardoor Nico het kon afmaken. Jan Luttikhuis moest zo’n 30 meter overbruggen om van Toon Bossink te winnen, maar kon daarnaast ook de algemene eindoverwinning nog pakken. Jan schoot Toon nog wel voorbij maar moest het op enkele meters toch afleggen tegen Nico. Desalniettemin een zeer knappe prestatie.
Op de foto ziet u alle finalisten.23 juni 2013
Gerrit Hofste Nederlands Kampioen op veld en Allround Kampioen
Gerrit Hofste is in Geesteren Nederlandse kampioen geworden op het onderdeel veld in catogorie 7. In een sterk deelnemersveld wist hij de complete concurentie achter zich te laten. Op het onderdeel zetten werd Gerrit 3e door een afstand van ruim 62 meter te gooien. Doordat hij ook nog 4e werd op het onderdeel straat mocht hij de Allround Kampioenstrui in ontvangst nemen.
Henk Heerink 3e op straat tijdens NK
Henk Heerink werd tijdens de Nederlandse Kampioenschappen 3e op het onderdeel straat in catogorie 5. Hij overbrugde de 1000 meter in 7 schoten en 28,50 meter.
Ook in deze catogorie was het deelnemersveld van een uitzonderlijke klasse!


Articaronde 2013 KV. Oud Ootmarsum groot succes!
Afgelopen vrijdagavond was er weer de jaarlijkse Articaronde voor de jeugd. Dankzij de prima weersomstandigheden waren er in totaal 105 jeugdleden en vele leiders van diverse klootschietverenigingen aanwezig. 30 jeugdteams verschoten de verschillende rondes.
Per klasse was er een andere ronde met als ultieme hoofdprijs de Artica wisselbokaal. Naast deze bokaal waren er per klasse ook nog 3 prijzen te winnen.
Na afloop kregen alle deelnemers een attentie in de vorm van een dikke duim met LED-verlichting. Hans Snoeyink reikte namens Artica de prijzen uit. Ook ontving hij van de jeugdcommissie van KV. Oud Ootmarsum een toepasselijke mand met heerlijke streekproducten en voor zijn vrouw een mooi boeket bloemen.
Johan en Truus Engbers ontvingen een woord van dank en een presentje voor het wederom beschikbaar stellen van de cake. Oud Ootmarsum dankt alle leiders, verenigingen en Artica voor de komst inzet en hoopt dat een ieder volgend jaar wederom van de partij is.
De Articawisselbokalen zijn gewonnen door:
Klasse 1 en 2 Beuningen met Luuk, Remco en Gijs.
Klasse 3 en 4 Nooit Gedacht met K. Greven, G. Antgelink en M. Bodde.
Winnaars Articaronde 2013 per klasse en voor alle 3 winnaars per klasse een bokaal.
Klasse 1 (grote ronde):
1e prijs: Beuningen 37 schoten en 121,3 meter
2e prijs: Nooit Gedacht 37 schoten en 4,2 meter
3e prijs: Mander 39 schoten en 56,8 meter
Klasse 2 (grote ronde):
1e prijs: Nooit Gedacht 43 schoten en 76,2 meter
2e prijs: Nooit Gedacht 46 schoten en 66,7 meter
3e prijs: Lattrop 48 schoten en 78,9 meter
Klasse 3 (P-ronde):
1e prijs: Nooit Gedacht 36 schoten en 30,0 meter
2e prijs: Ons Streven 38 schoten en 31,0 meter
3e prijs: Beuningen 39 schoten en 2,25 meter
Klasse 4 (O-ronde):
1e prijs: Oud Ootmarsum 19 schoten en 33,2 meter
2e prijs: Reutum 29 schoten en 33,45 meter.
Op de foto ziet u de prijswinnaars.


Dames 1 winnaar TKC-cup 2013


19 juni 2013
Dames Oud-Ootmarsum 1 winnaar TKC
Het eerste damesteam van Oud-Ootmarsum is winnaar geworden van de TKC-cup door het eigen 3e team te verslaan in een spannende finale. Beide teams waren door een afvalrace doorgedrongen tot de finale.
Vanaf het begin van de wedstrijd was er een gelijk opgaande strijd op de straat bij "de Vijfsprong". Pas later in de wedstrijd werd het 3e team door enkele missers verslagen, en daardoor won het 1e team toch nog met een ruime overwinning.

Het 7e elftal (u leest het goed) van de heren moest het in de zogenaamde b-finale opnemen tegen de jonge gasten van Soasel 2. Vanaf het begin af nam Soasel al snel de leiding met na 4 schoten een schot voorsprong. Halverwege kwam Oud-Ootmarsum terug in de wedstrijd en nam een voorsprong. Pas op het laats moest het 7e team pas op de plaats maken en verloor nipt met een verschil van 2 meter.15 juni 2013
Jaarlijks jeugdfeest
Het jaarlijks jeugdfeest is dit jaar op zaterdagmiddag 14 september vanaf 16.00 uur met o.a. de felbegeerde Moeders-Topperswedstrijd en het A-B team tegen de leid(st)ers. Aansluitend is er een gezellige middag/avond. Natuurlijk wordt er voor wat lekkers gezorgd. Ouders en spelers zijn welkom. Nadere informatie volgt na de vakantie via de mail. Aanmelden voor chaufferus kan bij Denise Scholten via de mail. huizegezelligheid@hotmail.com

Zondag 30 juni

Op zondag 30 juni is de laatste competitieronde voor de junioren met aansluitend de prijsuitreiking. De ronde is voor alle teams in Lattrop. Vertrek is bij "de Postelhoek" voor alle teams om 9.10 uur. Zorg dat je op tijd aanwezig bent en vergeet niet de straat en veldkloot mee te nemen. Iedereen die mee gaat komt in het officiele Oud-Ootmarsum tenue!

Oud-Ootmarsum verliest van Nooitgedacht, beslissing volgt!
Nadat Oud Ootmarsum vorige week in de slotfase de wedstrijd naar zich toe wist te trekken, kon Nooit Gedacht dit maal niets anders doen dan de westrijd winnen, om nog kans te maken op een plek in de finale. Op een wat natte baan begonnen beide teams met een sterk losschot. Nooit Gedacht won dit met een halve meter. Gedurende de eerste ronde was het stuivertje wisselen tussen beide teams. Nooit Gedacht kwam op een lichte voorsprong, en wist deze uit te bouwen na iets pech aan de zijde van Oud Ootmarsum. Oud Ootmarsum kwam door een super schot uiteindelijk weer goed terug, en aan het eind van de eerste ronde was het verschil weer net zo groot als na het eerste schot. De tweede ronde kwam Oud Ootmarsum na enkele mindere schoten op achterstand. Nooit Gedacht wist hiervan goed te profiteren en pakte een voorsprong van 20 meter. Halverwege de tweede ronde kwam Nooit Gedacht op een riante voorsprong door een misser van Oud Ootmarsum. Dit moment bleek fataal voor Oud Ootmarsum. In de derde ronde probeerde Oud Ootmarsum de acherstand nog wel te verkleinen, maar dit zag weinig succes. Door goed schieten van Nooit Gedacht werd de voorsprong uiteindelijk nog uitgebreidt tot een schotlengte voorsprong. Een terechte overwinning van Nooit Gedacht brengt de beide teams nu op een gelijke stand van 1-1. Daarnaast bracht een overwinning van K.V. Beuningen op K.V. Ons Streven in de andere halve finale deze beide teams ook op een gelijke stand. Tussenstand tot dusver: Alle 4 de halve finalisten staan op scherp. In de beslissende wedstrijden van volgende week zullen de finalisten worden geboren! Dus voor iedereen die van een spannende pot klootschieten houdt: Donderdag 20 juni 2013 Beslissingswedstrijden van de halve finales K.V. Oud Ootmarsum – K.V. Nooit Gedacht K.V. Beuningen – K.V. Ons Streven Aanvang om 19:30u, op het “Binnenveald” (Dorp Boer baan), aan de Brandlichterweg te Denekamp

10 juni 2013

Prijswinnaars van de Nederlandse Kampioenschappen voor junioren.

Naomi ScholtenNaomi Scholten en Rick Kamphuis Nederlands Kampioen
7 prijzen voor Oud-Ootmarsum tijdens junioren NK

Rick Kamphuis (2x) en Naomi Scholten zijn tijdens de Nederlandse kampioenschappen 1e geworden welke werden gehouden in Zwolle bij Groenlo. Bovendien werden door de leden van Oud-Ootmarsum maar liefst 7 prijzen meegenomen tijdens dit NK. Dit resultaat is natuurlijk mede te danken aan de trainers en begeleiders van onze jeugdafdeling van de vereniging. Voor alle overige uitslagen kunt u vinden op de site's van beide klootschietbonden.
Opmerkelijk detail van deze kampioenschappen was de prestatie van Rick Kamphuis. deze wist het onderdeel straat en veld beide te winnen, maar werd helaas geen Allround kampioen. Tijdens het onderdeel zetten werd Rick 16e en zakte daardoor in het klassement naar de 3e plek. Tussen de 1e en 16e plek bij het zetten zat een klein verschil van nog geen 6 meter.
Rick kamphuisOnze podium plaatsen waren als volgt.
Cat 1 jongens: Bas Wassink 3e op onderdeel veld
Cat 1 meisjes: Naomi Scholten 1e op onderdeel straat
Cat 1 meisjes: Naomi Scholten 2e op onderdeel zetten
Cat 2 jongens: Olivier Scholten 2e op onderdeel zetten
Cat. 3 meisjes: Marloes Koldemeule 2e op onderdeel zetten
Cat. 3 meisjes: Marloes Koldemeule 3e op onderdeel veld
Cat. 3 jongens: Rick Kamphuis 1e op onderdeel straat
Cat. 3 jongens: Rick Kamphuis 1e op onderdeel veld

Heren van Oud Ootmarsum 7 in finale rabocup.
In de halve finale stonden de heren van Oud Ootmarsum 7 tegenover de Wilskracht 1. In een zeer goed geschoten wedstrijd wist Oud Ootmarsum zich van de sterkste kant te laten zien. Dit resulteerde in een knappe overwinning waardoor ze nu in de finale staan tegenover Soasel 2. De wedstrijd wordt verschoten op 19 juni.

Finalisten Straatcup:
Groep 1: Walter Koldemeule - Nico Leusink
Groep 2: Toon Bossink - Jan Luttikhuis

NKB cup Oud-Ootmarsum - Nooitgedacht
De 2e halve finale wedstrijd om de kogelwerpcup (cup met grote oren) wordt op a.s. donderdagavond gespeeld om 19.30 uur. I.v.m. de grote drukte worden toeschouwers verzocht om op tijd van huis te vertrekken om zodoende niets te hoeven missen.

8 juni 2013
Jeugd KV. Oud Ootmarsum schiet Ten Damsronde 2013
Op vrijdagavond 7 juni j.l. werd onder perfecte weersomstandigheden de Ten Damsronde voor de jeugd van KV. Oud Ootmarsum verschoten.
De A- en B- teams de grote ronde en de C t/m F-teams de kleine ronde. Onder leiding van de jeugdcommissie en leiders werd er uitzonderlijk goed gegooid en was het een spannende strijd. Er wordt over zowel baan als straat geschoten. Hierdoor kreeg de wedstrijd om de felbegeerde bokaal nog een spannend tintje.
Na afloop was natuurlijk heerlijk wat te drinken met wat lekkers voor de schut(s)ters en voor de leiders was er een heerlijk bakkie koffie.
Na de prijsuitreiking werd er nog even nagenoten en nagesproken over de Ten Damsronde.

De uitslagen: A-team (grote ronde):
1e prijs: Rick Kamphuis 24 schoten en 59.3 meter VVV-bon en de wisselbeker
2e prijs: Nick Kruiper 25 schoten en 125.3 meter
Uitslagen B-team (grote ronde):
1e prijs: Bart Koldemeule 29 schoten en 69.3 meter VVV-bon
2e prijs: Jacob van Emmerik 32 schoten en 118.5 meter
Uitslagen C-team (kleine ronde):
1e prijs: Olivier Scholten 11 schoten en 8.4 meter Beker
2e prijs: Bjarne Schulten 16 schoten en 20.5 meter
Uitslagen D-team (kleine ronde):
1e prijs: Lars Bonke 16 schoten en 66.5 meter Beker
2e prijs: Hein Scholten 17 schoten en 66.5 meter
Uitslagen E-team (kleine ronde):
1e prijs: Coen Voorpostel 16 schoten en 54.7 meter Beker
2e prijs: Gijs Poelsma 16 schoten en 7.6 meter
Uitslagen F-team (kleine ronde):
1e prijs: Daan Heerink 17 schoten en 81 meter Beker
2e prijs: Rens Bekhuis 18 schoten en 47 meter
Aanmoedigingsprijs Mart Scholten een heerlijke Twix Allemaal super goed gedaan. Prestaties om trots op te zijn.
Namens de jeugdcommissie van KV. Oud Ootmarsum willen wij Silvia bedanken voor het beschikbaar stellen van de wisselbeker. Denken jullie allemaal aan de Articaronde op 21 juni a.s.? Wie zich nog niet heeft opgegeven graag even aanmelden voor vrijdag 14 juni bij Tonnie en Ria Bossink. De verenigingen die een uitnodiging hebben ontvangen kunnen zich nog steeds aanmelden. Een superleuke ronde die wordt ingedeeld op leeftijd en waarbij Artica mooie prijzen beschikbaar heeft gesteld. Deze ronde is uitsluitend voor de jeugd. Wie gaat de uitdaging aan?


7 juni 2013
15 junioren van Oud-Ootmarsum in actie tijdens NK klootschieten
Maar liefst 15 junioren van onze vereniging hebben zich weten te plaatsen voor de Nederlandse kampioenschappen klootschieten die worden gehouden op a.s. zondag in Zwolle (bij Groenlo). Hieronder de startijden wanneer onze jeugdleden zijn ingedeeld.
Wij wensen alle deelnemers enorm veel succes!

09.07 uur: Teun Snoeijnk
09.07 uur; Bjarne Schulten
10.10 uur: Olievier Scholten
10.17 uur: Wessel Scholten
10.24 uur: Bas Wassink
10.59 uur: Sabine Koldemeule
11.13 uur: Anne Bonke
11.34 uur: Naomi Scholten
12.44 uur: Anne Kruiper
12.51 uur: Marloes Koldemeule
13.40 uur: Rick Kamphuis
14.01 uur: Jelle Kamphuis
14.22 uur: jakop v. Emmerich
15.18 uur: Nick Kruiper
Hein Scholten (alleen zetten)

Oud-Ootmarsum wint 1e halve finale om cup met de grote oren
Het cupteam van Oud-Ootmarsum is er (met moeite) in geslaagd door de eerste wedstrijd tegen het team van Nooitgedacht te winnen.
Op de zeer mooie en goede baan van Nooitgedacht ging de tuisploeg voorvarend van start door gelijk met het eeste schot zo ver te gooien dat men gelijk op het rechte stuk uitkwam. Oud-Ootmarsum moest de eerste bocht nog zien door te komen, hetgeen betekende dat Nooitgedacht gelijk al een voorsprong nam van 50 meter. na enkele zeer lange schoten aan Ootmarsum zijde betekende dat achter op de baan na 5 schoten het verschil weer nihil was. Hierop was het de beurt aan Ootmarsum om er een voorsprong van te maken die uitliep tot zo'n 80 meter. In het verdere verloop van de wedstrijd werden schoten van wel ruim 175 meter geproduseerd en betekende dat er beurtelings van koppositie werd gewisseld.
Met nog 6 beurten te gaan nam Nooitgedacht een ruime voorsprong van ongeveer 30 meter. Op het moment dat Oud-Ootmarsum het zicht op een goed afloop kwijt was gleed een speler van Nooitgedacht uit. Zijn kloot belande na 80 meter aan de zijkant van de baan en opeens lag Oud-Ootmarsum weer ver (70 meter) voor. Met nog 3 geweldige schoten van Oud-Ootmarsum werd en toch nog redelijk gewonnen met een verschil van zo'n 150 meter.
A.s donderdagavond is de return wedstrijd op de eigen vertrouwde "Springendalbaan". Aanvang is 19.30 uur.

6 juni 2013
Teamindeling 2013 - 2014
Voor de teamindeling voor de competitie 2013 - 2014 klik hier!

Afgelopen zondag waren de selectiewedstrijden voor de wedstrijd om de Zilverenkloot die wordt verschoten op zondag 1 setptember te Reutum.
Maar liefst 12 spelers van Oud-Ootmarsum hebben zich hiervoor geselecteerd.
Noord:
3e: Jan Bonke
8e: Nico Leussink
9e: Gerrit Hofste
10e: Nick o Vrielink
11e: Krijn de Vries
13e: Henk Heerink
14e: Gert-Jan Heerink
19e: Dirk Hubder
22e: Peter Beld
26e: Rick Kamphuis (res)
28e: Rudy Groeneveld (res)
Zuid:
6e: Arjan o Vrielink

Voor alle uitslagen van deze selectie wordt u doorverwezen naar de site van de Zilverenkloot.

2 juni 2013
Donderdagavond cup met grote oren
A.s donderdagavond wordt de eerste halve finale verschoten van de NKB (kogelwerpcup) tussen het 8-tal van Nooit-Gedacht en Oud-Ootmarsum.
De eerste wedstrijd is in Noord-Deurningen en begint om 19.30 uur.
Supporters en belangstellenden zijn van harte welkom om ons team donderdagavond te ondersteunen. Mocht u niet kunnen dan is volgende week donderdag nog de mogelijkheid om de tweede wedstrijd te bezoeken op onze prachtige "Springendalbaan".
De "spelersbus" vertrekt a.s donderdag vanaf 18.30 uur bij restaurant "De Postelhoek".

2 juni 2013
Straatcup Oud-Ootmarsum
Via deze download de uitslagen van de straatcup.
De volgende wedstrijd voor beide groepen is dinsdag 4 juni.

26 mei 2013
Henk Heerink straatkampioen bij de TKC
Tijdens de jaarlijkse straatkampioenschappen van de TKC is Henk Heerink de grote winnaar geworden.
Zowel Hans Morsink, Jan Oude Luttikhuis en Toon Steinmeijer werden ook eerste in hun klasse.
Overige prijswinnaars van onze vereniging:
Hoofdklasse:
1e prijs: Henk Heerink (straatkampioen TKC)
3e prijs: Peter Beld

1e klasse:
1e prijs: Hans Morsink

4e klasse:
1e prijs: Jan Oude Luttikhuis
2e prijs: Frans Heerink

5e klasse:
1e prijs: Toon steinmeijer
2e prijs: Gerrit Heerink
3e prijs: Jan peters

Bekijk de volgende link voor het concept van de teamindeling voor het seizoen 2013-2014, zodat een ieder dit deze week kan bekijken.

24 mei 2013
Oud-Ootmarsum door naar halve finale van de "kogelwerpcup"
Gisterenavond is op een vrij drassige hollinkbaan (door een plensbui) de wedstrijd vooruitzicht tegen oud Ootmarsum gespeeld in het kader van de "kogelwerpcup".
De wedstrijd begon met een lichte voorsprong voor Oud-ootmarsum. Vooruitzicht was in het begin niet bij de les maar pakte achter op de baan door twee missers van Oud-Ootmarsum een voorsprong. Vooruitzicht bouwde dit uit naar 25 meter, maar door een misser werd dit verschil weer snel nihil. Oud-Oootmarsum pakte daarna langzamerhand een voorsprong van 40 meter, maar kon dit niet verder uitbouwen.
Op het laatst werd het toch nog spannend wie er met de winst vandoor ging. De laatste schoten waren van beide kanten subliem maar Oud-Ootmarsum zijn schot liep beter uit op de baan.
Over beide wedstrijden een spannende strijd, maar desondanks was Oud-Ootmarsum de terechte winnaar.

24 mei 2013
Gerrit Heerink schiet record bij "De Brink"
Gerrit Heerink (73 jaar) heeft een opmerkelijk record gevestigd bij de "Pinksterwedstrijden" van kv "De Brink".
Hij overbrugde de 950 meter in maar 5 schoten.
uitslagen Groep 50+
1e: Gerrit Heerink
3e: Tonnie Bossink
uitslagen Groep 50-
2e: Arjan Oude Vrielink

17 mei 2013
Oud Ootmarsum in de slotfase langs Vooruitzicht

Oud Ootmarsum en Vooruitzicht, beide vrijgeloot voor de eerste ronde NKB-cup moesten er afgelopen donderdag avond voor het eerst aan geloven.
Oud Ootmarsum ontving Vooruitzicht op een natte Springendalbaan voor de strijd om een plek in de halve finale.
Oud Ootmarsum begon de wedstrijd niet optimaal, en kwam op een lichte achterstand. Richting het einde van de baan was het stuivertje wisselen, waarna Oud Ootmarsum een lichte voorsprong pakte. Deze werd tenietgedaan door Vooruitzicht door goed schieten over het keerpunt. Oud Ootmarsum kwam onderin niet goed weg, waardoor het begin van de tweede ronde tegen een lichte achterstand aankeek.
Door goed schieten van Vooruitzicht werd de voorsprong voor Vooruitzicht ietsjes uitgebreid. Oud Ootmarsum wist eind van de tweede ronde het verschil te verkleinen waardoor het de derde ronde begon met een zeer lichte voorsprong.
In de derde ronde gingen beide partijen door goed schieten gelijk op. Drie schoten voor het eind bracht een minder schot van Vooruitzicht de beslissende voorsprong voor Oud Ootmarsum. Vooruitzicht probeerde zich nog te herstellen, maar wist het uiteindelijk niet terug te pakken en verloor de wedstrijd met een verschil van ongeveer 40m. Al met al was het een spannende strijd waarin Oud Ootmarsum uiteindelijk de bovenliggende partij bleek te zijn.
Volgende week donderdag volgt de spannende return op de Hollinkbaan.

16 mei 2013
Jan Bonke en Arjan oude Vrielink 1e bij TKC zet en baan wedstrijden
Tijdens de baan en zet wedstrijden bij de TKC is Arjan oude Vrielink 1e geworden op de baan en Jan Bonke 1e bij de zetwedstrijden.

Alle winnaars van Oud-Ootmarsum:
Baan: Hoofdklasse:
1e: Arjan Oude Vrielink (6 schoten en 18,80 meter)
2e: Jan Bonke (6 schoten en 15,00 meter)
3e: Gerrit Hofste (6 schoten en 8,40 meter)

5e klasse:
2e: Gerrit Heerink (9 schoten en 62,00 meter)

7e klasse:
1e: Tonnie Groeneveld (10 schoten en 55 meter)
2e: Ben Schulten ( 10 schoten en 52,50 meter)

Zetten: Hoofdklasse:
1e: Jan Bonke (66,92 meter)
3e: Arjan Oude Vrielink (64,06 meter)

2e klasse:
3e: Dennis Heerink (45,12 meter)

5e klasse:
2e: Gerrit Heerink (36,98 meter)

7e klasse:
1e: Jan Lohuis (37,28 meter)
2e: Ben Schulten (35,61 meter)
3e: Johan Wassink (33,38 meter)

Alle overige uitslagen staan op de site bij de TKC

6 mei 2013
Oud Ootmarsum 1 slordig in afronding competitie.
Oud Ootmarsum 1 mocht zondag aantreden tegen het reeds gedegradeerde Lemselo/De Eendracht 2.
Hoewel er voor LDE 2 niets meer op het spel stond speeld OO1 nog om de 4e plaats in de Hoofdklasse, waarbij het 3 punten nodig had om LDE1 bij te houden. Oud Ootmarsum begon de 1e ronde met een lichte voorsprong, maar kwam door een misser al gauw op een redelijke achterstand. Door goed schieten van LDE2 bleef de voorsprong behouden, en ging het 1e punt naar LDE2.
In de 2e ronde herpakte OO1 zich, en door sterk spel wist het een voorsprong op te bouwen die niet meer uit handen werd gegeven. OO1 won dan ook de 2e ronde met groot verschil.
De 3e ronde was een kopie van de 2e. OO1 wist door sterk schieten een grote voorsprong te creeren die niet meer uit handen werd gegeven. Deze ronde werd uiteindelijk met een schot verschil gewonnen. Einduitslag van de wedstrijd was dan ook voor OO1 een tegenvallende 2-1 overwinning.
De 4e plaats is hiermee uit handen gegeven, waarmee OO1 dus uiteindelijk terecht komt op de 5e positie op de ranglijst.
Bij deze willen wij nog even gebruik maken van de gelegenheid om Steeds Vooruit 1 van harte te feliciteren met het behaalde kampioenschap. Volgend jaar is er weer een nieuwe competitie met nieuwe kansen.

Uitslagen zondag 5-5-2013
Senioren:
Oud Ootmarsum 1 - Lemselo/Eendracht 2 2-1
Vooruitzicht 1 - Oud Ootmarsum 2 1-2

Programma: Senioren: zondag 12-05-2013
Persoonlijk veld en zetten in Lattrop

Dames maandag 13-05-2013: Rabocup 2e ronde:
1e klasse: Oud Ootmarsum 1 - Lattrop Brekl. 1
2e klasse: De Gunne/Nijstad 2 - Oud Ootmarsum 3
Oud Ootmarsum 4 - Lattrop Brekl. 3

14-05-2013
TKC Dames Veld en Zetten

1 mei 2013
Uitslagen koninginnedag wedstrijd 2013
Op Koninginnedag werd door VOP de jaarlijkse wedstrijd georganiseerd op "De Mors.
Er werd geschoten in 3 klassen (Klasse 1-4,  Overig,  Dames)
Als prijs voor de prestaties waren de gebruikelijke enveloppen met inhoud (let op: 25 % kansspelbelasting)
Heren overig: 1. Gert smoes 2. Herman beijerink 3. Eddy Arends
Dames 1. Els luttikhuis 2. Marietje Steinmeyer 3. Marietje Steinmeyer
Heren 1-4: 1. Henk Heerink 2. Dennis oude Nijhuis 3. Henk Heerink

29 april 2013
Oud Ootmarsum II - Wilskracht I: 3-0
Het was een van de weinige wedstrijden van het afgelopen jaar dat Oud Ootmarsum 2 constant en een goede wedstrijd heeft geschoten. De misse worpen bleven eindelijk achterwege. Wilskracht had ook te maken met een zeer gewaardeerd teamlid wie zijn vrijgezellenfeest moest houden in Berlijn. Hierdoor kwam Wilskracht er nauwelijks aan te pas.
In de tweede ronde was er nog de mogelijkheid, omdat Oud Ootmarsum niet sterk begon. De achterstand werd echter door Oud Ootmarsum gemakkelijk weer ingehaald. Toch blijft het spannend onder aan de ranglijst van de overgangsklasse. Oud Ootmarsum 2 wenst daarom Wilskracht veel succes bij hun laatste wedstrijd!
Uitslagen Zondag 28-04-2013 Senioren:
Java 1 - Oud Ootmarsum 1 0-3
Oud Ootmarsum 2 - Wilskracht 1 3-0

Programma zondag 5-5-2013
5e speeldag junioren
Oud Ootmarsum A - Lattrop Brekl. B
Oud Ootmarsum B - Brink B
Lattrop Brekl. E - Oud Ootmarsum C
Lattrop Brekl. F - Oud Ootmarsum D
Oud Ootmarsum E vrij
Oud Ootmarsum F - Wilskracht D
Senioren:
Oud Ootmarsum 1 - Lemselo/Eendracht 2
Vooruitzicht 1 - Oud Ootmarsum 2

Trekking Rabocup 2e ronde:
Speeldatum 22 mei. Klasse A:
Wilskracht 2 - Oud Ootmarsum 1
Oud Ootmarsum 6 - Hertme 1
Klasse B
Hertme 10 - Oud Ootmarsum 7

27 april 2013
2e ronde straatcup
download hier het overzicht!

22 april 2013
bas wassink Vele successen voor jeugd KV. Oud Ootmarsum
De jeugd van KV. Oud Ootmarsum heeft tijdens de persoonlijke veld- en zetwedstrijden op 24 maart j.l. en 7 en 21 april op straat in de diverse categorieën vele successen behaald.
Caterogie 1 jongens:
Bas Wassink 1e op baan, 1e op de straat en 1e bij het zetten.
Mart Scholten 4e bij het zetten.

Caterogie 2 jongens:
Olivier Scholten 2e op baan en 4e op straat.
Teun Snoeyink 6e op baan.
Hein Scholten 6e bij het zetten.

Caterogie 3 jongens:
Rick Kamphuis 1e op veld, 1e bij het zetten en 2e op straat.
Jelle Kamphuis 9e op baan, 6e bij het zetten en 4e op straat.
Jacob van Emmerik 8e op veld en 5e op straat.

Caterogie 4 jongens:
Nick Kruiper 4e op baan, 5e bij het zetten en 8e op straat.

Caterogie 1 meisjes:
Naomi Scholten 1e op baan, 1e bij het zetten en 2e op straat.

Caterogie 2 meisjes:
Anne Bonke 6e op baan, 4e bij het zetten en 3e op straat.
Sabine Koldemeule 3e op baan, 6e bij het zetten en 6e op straat.

Caterogie 3 meisjes:
Marloes Koldemeule 8e op baan, 7e bij het zetten en 1e op straat.
Anne Kruiper 1e op baan, 1e bij het zetten en 3e op straat.

Allemaal hele mooie prestaties ook de overige jeugdleden hebben mooie plaatsen behaald.
Nu op naar het vervolg van de jeugdcompetitie op zondag 28 april, 5 mei, 2 juni en als afsluiting een mooie ronde in Lattrop op 30 juni.

Programma: 23 april:
1e ronde straatcup heren groep 1
24 april: 1e ronde rabocup Klasse A:
Soasel 1 – Oud Ootmarsum 1
Gunne 1 – Oud Ootmarsum 3
Hertme 2 – Oud Ootmarsum 5
Oud Ootmarsum 6 – Gunne 3
Klasse B
Oud Ootmarsum 7 – Lattrop Brekl. 5
Oud Ootmarsum 10 – Lattrop Brekl. 7
Zondag 28 april 4e speeldag junioren competitie:
Brink A – Oud Ootmarsum A
Gunne A – Oud Ootmarsum B
Oud Ootmarsum C – Hertme B
Oud Ootmarsum D – Wilskracht C
Hertme C – Oud Ootmarsum E
Nijstad B – Oud Ootmarsum F

18 april 2013
Straatcup 2013
Download hier de trekking en programma voor de straatcup van Oud-Ootmarsum!

14 april 2013
Oud Ootmarsum 1 – Lemselo/De Eendracht 1: 1 - 2
Strijd in de subtop van de Hoofdklasse. Vandaag stond de wedstrijd tussen de subtoppers Oud Ootmarsum 1 en Lemselo/De Eendracht 1 op het programma. Inzet van de wedstrijd was de 4e positie op de ranglijst, waarbij LDE met 26 punten in het vizier stond van OO1 met 24 punten.
Oud Ootmarsum begon de wedstijd met een magere selectie. Omdat er drie basis spelers (door omstandigheden) niet aanwezig waren maakte de  14-jarige jeugdspeler Rick Kamphuis vandaag een uitstekend debuut in de Hoofdklasse.
De eerste ronde kende een matig begin van OO1, tegen een sterk spelend LDE 1. OO1 kwam na een paar schoten op een achterstand van 15m, en wist deze uiteindelijk niet meer goed te maken. Deze ronde werd uiteindelijk dan ook terecht gewonnen door LDE1.
De tweede ronde kende een vergelijkbare opening als de eerste. Sterk schieten van LDE1 bracht hen een kleine voorsprong. Achterop de baan keerden de kansen. Op de helft van de ronde herpakte OO1 zich door enkele sterke schoten, en wist voor het eerst op voorsprong te komen. De tweede ronde was dan ook voor OO1.
De derde werd wederom sterk geopend door LDE1, waarbij ze direct op voorsprong kwamen. Door sterk schieten werd deze uitgebouwd, waardoor LDE1 uiteindelijk won met een half schot voorsprong. Ondanks de nederlaag blijft Oud Ootmarsum 1 omhoog kijken, maar ziet de tegenstanders wel naderen op de ranglijst.
De volgende wedstrijd mag Oud Ootmarsum op bezoek bij Java 1 in Losser. Lemselo/De Eendracht 1 speelt de volgende keer de topper, waarin ze thuis aantreden tegen Steeds Vooruit 1.

Uitslagen zondag 15-04-2013
Oud Ootmarsum 1 - Lemselo/De Eendracht 1 1-2
Dorp Boer 1 - Oud Ootmarsum 2 3-0
Oud Ootmarsum 3 - Wilskracht 2 3-1
Lattrop Brekl. 2 - Oud Ootmarsum 4 4-0
Oud Ootmarsum 5 - Lattrop Brekl. 3 3-1
HKV 1 - Oud Ootmarsum 6 1-3
Nijstad 4 - Oud Ootmarsum 7 1-3
Oud Ootmarsum 8 - Soasel 2 0-4
Oud Ootmarsum 9 - Lattrop Brekl. 5 1-3
Oud Ootmarsum 10 - Lattrop Brekl. 9 4-0

Programma zondag 21-04-2013
Junioren: 2e persoonlijk Straat.

7 april 2012
Oud-Ootmarsum 1 en 4 kampioen bij TKC straatcompetitie
Afgelopen zondag vonden de finales plaats in de TKC Straatcompetitie. Zowel bij de heren als bij de veteranen maakten teams van Oud Ootmarsum nog kans op de eindoverwinning. Bij de heren ging de strijd tussen Oud Ootmarsum 1 en 2 en Lattrop 1. Oud Ootmarsum 1 had in de voorgaande wedstrijden een minimale voorsprong in punten te pakken en moest dus alleen de directe concurrenten in de gaten houden. In een onderling spannend duel werd het tweede straatteam knap eerste gevolgd door het eerste.
Deze uitslag was voldoende voor Oud Ootmarsum 1 om het algemeen klassement te winnen.
Het winnende team bestaat uit: Dirk Hunder, Krijn de Vries, Henk Heerink, Rudy Groeneveld en Arjan oude Vrielink.

Bij de veteranen was het ook een spannende strijd. Nijstad 2 en Gunne 3 stonden bovenaan. Oud Ootmarsum 4 stond daar echter slechts 1 punt achter waardoor ook zij nog kans maakten op de eindoverwinning. Helemaal met de gedachte dat men de 2 voorgaande wedstrijden ook wist te winnen. Ook deze wedstrijd haalden de veteranen het beste in zichzelf naar boven en wisten ook deze wedstrijd te winnen. Aangezien Nijstad deze wedstrijd als 4e eindigde en de Gunne als 5e, pakte Oud Ootmarsum ook bij de veteranen de eindoverwinning. Een zeer knappe prestatie.
Het winnende team bestaat uit: Toon Bossink, Henk Heerink sr, Jan Luttikhuis en Frans Heerink.Eindklassement straatcompetitie Heren:
1. Oud Ootmarsum 1
2. Lattrop 1
3. Oud Ootmarsum 2
6. Oud Ootmarsum 3

Veteranen:
1. Oud Ootmarsum 4
2. Nijstad 2
3. Gunne 3
7. Oud Ootmarsum 5

Programma 14-04-2013 Senioren:
Oud Ootmarsum 1 - Lemselo/De Eendracht 1
Dorp Boer 1 - Oud Ootmarsum 2
Oud Ootmarsum 3 - Wilskracht 2
Lattrop Brekl. 2 - Oud Ootmarsum 4
Oud Ootmarsum 5 - Lattrop Brekl. 3
HKV 1 - Oud Ootmarsum 6
Nijstad 4 - Oud Ootmarsum 7
Oud Ootmarsum 8 - Soasel 2
Oud Ootmarsum 9 - Lattrop Brekl. 5
Oud Ootmarsum 10 - Lattrop Brekl. 93 april 2013
1 april 2013
Oud Ootmarsum verliest in strijd om 3e plaats
Afgelopen 2e paasdag stond de strijd om de derde plaats op de agenda. Ondanks 1 april was dit geen grapje.
Oud Ootmarsum 3 mocht thuis op de goed bespeelbare Springendalbaan aantreden tegen het sterren ensemble van Nijstad 1. Al snel werd het duidelijk dat Nijstad niet voor niks de hele weg naar Oud Ootmarsum had afgelegd en de heren uit Weerselo begonnen dan ook zeer sterk. Het eerste punt was dan ook een prooi voor de Nijstad.
De 2e ronde begon Oud Ootmarsum sterk. Roel van de Balboer had een fantastisch openingsschot en dat gaf de supporters, die mede vanwege het mooie weer voltallig aanwezig waren, goede moed. Walter Hesselman en Martijn Mossink gaven het nog wel een vervolg, echter het was de Nijstad die een goed antwoord gaf op deze schoten. Deze constantheid hielden ze dan ook de gehele ronde vol en op enkele meters moest Oud Ootmarsum deze ronde prijsgeven.
De 3e ronde was eigenlijk een kopie van de 2e ronde. In de 4e ronde rechtte Oud Ootmarsum de rug. Ondanks het gemis van Paasman Tonnie en Leider Kuper vond men dat het op eigen terrein niet zomaar alle punten kon weggeven. Tactische wissels vonden plaats en Roy Lubbers mocht het openingsschot doen. Ondanks dat hij dit nog niet vaak had gedaan wist hij toch direct de druk op de spreekwoordelijke ketel te zetten. Rick Kamphuis die al weken lang het door blessures geteisterde team op de been helpt, wist ook deze wedstrijd weer een super niveau te bereiken en breidde de voorsprong verder uit. De laatste ronde ging dan ook naar het team van Oud Ootmarsum.
Vanwege de nederlaag is dit seizoen de 3e plek uit zicht. Toch kan men zeggen dat het van alle toppers in de 1e klasse TKC, meerdere punten heeft weten af te snoepen.

Uitslagen:
Oud Ootmarsum 3 - Nijstad 1 1-3
Hertme 2 - Oud Ootmarsum 4 2-2
Oud Ootmarsum 5 - Soasel 1 4-0
Hertmte 4 - Oud Ootmarsum 6 2-2
Brink 4 - Oud Ootmarsum 7 3-1
Oud Ootmarsum 8 - Gunne 5 0-4
Oud Ootmarsum 9 - Gunne 6 2-2
Soasel 4 - Oud Ootmarsum 10 1-3

Programma: zondag 7 april:
Junioren: 1e persoonlijk straat
Sernioren: Finale TKC Straat in Agelo

21 maart 2013
Informatie straatcup 2013 voor de heren senioren
Net als voorgaande jaren, zal iedereen die aan de straatcup wil deelnemen zich moeten opgeven. opgave betekent op de vastgestelde data aanwezig zijn. Indien iemand niet op de vastgestelde dag kan schieten dient hij contact op te nemen met zijn tegenstander. Komen beiden geen andere wedstrijddag overeen, dan zijn de onderstaande data de vastgestelde wedstrijddagen, aanvang 19.00 uur.
De laatste mogelijkheid om een wedstrijd te verschieten is altijd de eerst volgende zondagmorgen na de vastgestelde speeldag..
De uitslag dient ook altijd op (of voor) deze zondag bekend te zijn bij de secretaris, uiterlijk om 14.00 uur.

De opgave dient uiterlijk 5 april bij de secretaris binnen te zijn. Het e-mailadres van Rudy (secretaris) is: info@kvoudootmarsum.nl

Vde volgende data gepland:
  • Zondag 14 april loting straatcup
  • Dinsdag 23 april: 1e wedstrijd
  • Dinsdag 7 mei: 2e wedstrijd
  • Dinsdag 21 mei: 3e wedstrijd
  • Dinsdag 4 juni: 4e wedstrijd
  • Vrijdag 28 juni: Straatfinale 2013
Ook dit jaar schieten we in 2 groepen:
  • Groep 1: 1e t/m 6e team
  • Groep 2: 7e t/m 11e team

17 maart 2013
Oud Ootmarsum 3 raakt in vorm.
Afgelopen zondag stond er een topper op het programma in de eerste klasse TKC.
Nummer 1, Hertme 1, was de tegenstander van nummer 3, Oud Ootmarsum. Oud Ootmarsum kampt het hele jaar al met diverse personele problemen. Zo is de leider enkele maanden uitgeschakeld vanwege een sportblessure. Tevens is teamlid Roy Lubbers bezig om Europa te ontdekken en is Tonnie E. een Poaskeerl en ook dat brengt vele zondagen in gevaar. Desondanks wist men toch een representatief team op de been te krijgen met dank aan jeugdlid Rick Kamphuis.
De vorige wedstrijd had Oud Ootmarsum 2 punten weten te verdienen tegen de koploper van dat moment, Gunne 1. Hertme was dus gewaarschuwd en dat was dan ook goed te merken. Hertme begon direct voortvarend en was eigenlijk niet bij te houden. Het eerste punt was dan ook eigenlijk een formaliteit.
Ook de 2e en 3e ronde maakten de heren uit Hertme geen enkele misser. Dit in tegenstelling tot Oud Ootmarsum dat dusdanig onder de indruk was dat het niet elk schot heel secuur plaatste. Dit ondanks dat het meerendeel van het team die avond ervoor al in Saasveld (wat toch vrij dicht bij Hertme ligt) was gesignaleerd en toch de nodige moed had ingezameld.
De 4e ronde werden de koppen bij elkaar gestoken en deed Poaskeerl Tonnie direct een erg lang schot. Dit goede voorbeeld werd gevolgd en Hertme werd voor het eerst onder druk gezet. Achter op de baan werd dan ook de allereerste misser aan de kant van Hertme geproduceerd. Oud Ootmarsum rook bloed en bleef goed schieten. Martijn Morsink, Rick Kamphuis en Roel v/d Balboer kwamen alle drie in een goede flow en schoten prima. Het eindschot was aan nestor Walter Hesselman. Met al zijn ervaring wist hij dan ook het laatste punt binnen te halen.
Ondanks de 3-1 nederlaag overheerste dus toch het goede gevoel bij Oud Ootmarsum.

Uitslagen zondag 17 maart
Nooit Gedacht 1 - Oud Ootmarsum 1 1-2
Oud Ootmarsum 2 - Nooit Gedacht 2 1-2
Hertme 1 - Oud Ootmarsum 3 3-1
Oud Ootmarsum 4 - Gunne 1 0-4
Brink 2 - Oud Ootmarsum 5 4-0
Oud Ootmarsum 6 - Gunne 4 4-0
Oud Ootmarsum 7 - Wilskracht 4 2-2
Hertme 6 - Oud Ootmarsum 8 3-1
Hertme 7 - Oud Ootmarsum 9 3-1
Oud Ootmarsum 10 - Wilskracht 4 3-1

Programma zondag 24-03-2013
Junioren: Persoonlijk veld en zetten junioren
Senioren: TKC Straat bij KV Oud Ootmarsum

3 maart 2013
Eindelijk weer overwinning bij De Toekomst
De Toekomst 1 - Oud-ootmarsum 1   1 - 2
Oud-ootmarsum boekte na jaren eindelijk weer een overwinning bij De Toekomst in Oldenzaal, ondanks dat twee "jeugdigde" spelers niet aanwezig waren. Misschien was dit wel het "schokeffect"  van de nieuwe interim leider, alhoewel de tactiek niet was veranderd voor deze wedstrijd.
Oud-Ootmarsum begon het eerste punt niet goed aan de wedstrijd en zag de eerste 6 schoten De Toekomst steeds een paar meter verder uitlopen. Nadat Jan Bonke in het tweede gedeelte met een ouderwets lang schot kwam, werd de achterstand van Oud-Ootmarsum nog maar10 meter. Echter wanneer je voor op de baan bij De Toekomst achter ligt, gebeurt het maar zelden dat je daar het punt gaat winnen. Het eerste punt was dan ook terecht voor De Toekomst.
Bij de tweede ronde ging Oud-Ootmarsum gelijk goed van start door een zeer goed schot van Dirk Hunder. Hierop had De Toekomst geen goed "antwoord". In het verloop van de tweede ronde vergrootte Oud-Ootmarsum steeds de voorsprong. Dit punt werd dan ook met ruim 60 meter gewonnen.
Het derde punt begon Oud-Ootmarsum nog beter en werd het (door missers en het niet met elkaar eens zijn van De Toekomst) geen echte wedstrijd meer. Het derde puntje werd dan ook met een voorsprong van 50 meter gekoesterd door de spelers van Oud-Ootmarsum.

24 februari 2013
50 jaar K.V. Oud Ootmarsum
Maandag 18 januari is de jaarvergadering van K.V. Oud Ootmarsum gehouden bij het clubcafe de Postelhoek.
Deze vergadering stond in het teken van een terugblik op een geslaagd jubileumjaar van de vereniging. Dit 50 jarig jubileum was een succes door de inzet van de jubileumcommissie die samen met bestuur en een aantal vrijwilligers meerdere activiteiten en wedstrijden hebben georganiseerd. Door de inzet van de jeugdcommissie blijft ook het aantal jeugd leden de laatste jaren groeien.
Momenteel heeft de vereniging al weer 6 jeugd teams die aan de competitie deelnemen. Ook dit is alleen maar mogelijk door de inzet van de leden van de jeugdcommisie, leiders en actieve ouders. Mede door deze nieuwe jeugdleden kunnen we succesvol blijven in de toekomst.
Het bestuur heeft na 12 jaar actief te zijn geweest, afscheid genomen van Erik Morsink en Els Loman als bestuursleden. Ronnie Busscher is tijdens de vergadering benoemd tot nieuw bestuurslid.
Tenslotte zijn er nog een groot aantal leden onderscheiden met een jubileumspeldje voor hun 25, 40 en maar liefst 50 jarig lidmaatschap. De leden die al 50 jaar lid zijn, zijn al lid vanaf de oprichting van de vereniging.Op de foto, de jubilarissen vlnr. Jan Luttihuis , Henk Steinmeyer, Johan Wassink, Toon Steinmeyer, Gerrit Heerink, Rene Toenink, Jan Peters en Frits Kamphuis. Dennis Heerink ontbreekt op de foto.

17 februari 2013
Brink winnaar in burenruzie  (Brink 1 - Oud-Ootmarsum 1  2 -1)
De altijd beladen westrijd tussen De Brink en Oud Ootmarsum stond op het programma op de prima bespeelbaren Brinkbaan. In de eerste periode lag het initiatief telkens bij de Brink maar met zeer gering verschil. Een minder schot van Peter Veelers en een goed schot van Dirk Hunder bij het omlegpunt bracht Oud Ootmarsum op een voorsprong van 10 meter. Marc Luft en Gert Jan Heerink namen daaropvolgend alle risico's bij het binnendoor gooien in de scherpe bocht, dit lukte beide schutters wonderwel. Het verschil bij het laatste schot was 2 meter in het voordeel van Oud Ootmarsum. Arthur Timmerhuis kende een geweldig schot maar dit werd zeer sterk beantwoord door Jan Bonke aan Oud Ootmarsumzijde zodat het eerste punt naar Oud Ootmarsum ging.
In de tweede periode nam de Brink vanaf het eerste schot een voorsprong. Deze geringe voorsprong van zo'n 10 meter werd vergroot door een misser van Jan Bonke bij het omlegpunt. Daaropvolgend was Oud Ootmarsum niet meer bij de les zodat de Brink kon uitlopen naar een schotlengte voorsprong en zodoende de stand op 1-1 bracht.
Ook in de derde periode was de Brink de bovenliggende partij. Als snel was de voorsprong 35 meter. Jos Oortman moest 2 schoten achtereen aantreden. Hij liet een formidabel en een zeer zwak schot zien, waarop het verschil nog maar 5 meter was. Maar de Brink zat niet bij de pakken neer en nam snel weer voorsprong mede door zeer sterk schieten van uitblinker Jochem Wennink. Michel Groeneveld kon daarop het karwei bij het laatste schot afmaken met een uiteindelijke voorsprong van 40 meter.

Oud Ootmarsum II - Vooruit Losser: 2-1
Oud Ootmarsum had vanmorgen te maken met een uitgedund team. Een jeugdspeler werd ingevlogen en niet zonder succes. Sinds lange tijd weer een overwinning.
Ook Frank Rekers deed na 1,5 jaar weer zijn intrede. Kortom een historische morgen. Er werd strak geschoten vanmorgen. Vooruit Losser heeft de eerste twee rondes niet voor gelegen. Al was het de tweede ronde wel even spannend met het laatste schot door een misse van Rudy Groeneveld. Maar met nog een voorsprong van 10 meter was het punt binnen.
De derde ronde werd er minder geschoten door Oud Ootmarsum. Hier maakte Vooruit Losser dankbaar gebruik van en nam nog een puntje mee naar huis.

6 februari 2013
Voor onze leden
Namens het bestuur van de K.V, Oud Ootmarsum wordt u uitgenodigd tot het bijwonen van de algemene ledenvergadering van de K.V. Oud Ootmarsum.
Deze vergadering wordt gehouden op maandag 18 februari 2013 om 20.00 uur bij Eetcafé Postelhoek aan de Laagsestraat 56 te Oud Ootmarsum.


27 januari 2013
Programma zondag 03-02-2013
Oud Ootmarsum 1 - Steeds Vooruit 1
Rossum 1 - Oud Ootmarsum 2
Oud Ootmarsum 3 - Oud Ootmarsum 4
Oud Ootmarsum 5 - Nijstad 2
Brink 3 - Oud Ootmarsum 6
Oud Ootmarsum 8 - Oud Ootmarsum 7
Oud Ootmarsum 9 - Soasel 3
Lattrop Brekl. 9 - Oud Ootmarsum 10

20 januari 2013
Oud-Ootmarsum 4 winnaar 6e wedstrijd TKC
Oud-Ootmarsum 4 is winnaar geworden van de 6e wedstrijd in de TKC straat competitie.
Bij de senioren werd het 2e team van Oud-Ootmarsum tweede achter het team van Lattrop-Breklenkamp dat dit keer eerste werd.
Met nog 1 wedstrijd te gaan gaat Oud-Ootmarsum 1 aan kop met 33 punten gevolgd door het 2e team van Oud-Ootmarsum met 32 punten. (het blijft dus spannend)
Voor de volledige uitslag en standen van de 6e wedstrijd  klikt u hier.

14 januari 2013
Oud-Ootmarsum 1 opnieuw koploper
Oud-Ootmarsum 1 heeft de 5e wedstrijd in de TKC competite overtuigend gewonnen en is daardoor weer koploper met 2 punten voorsprong op het tweede team van Oud-Ootmarsum en Lattop-Breklenkamp 1.
Oud-Ootmarsum 2 kwam dit keer niet verder dan plaats 5, nog achter het 3e team van Oud-Ootmarsum dat 4e werd.
Voor de volledige uitslagen en standen klikt u hier.

12 januari 2013
Dr Drs K.D. de Vries
Krijn de Vries gaat vanaf nu af aan door het leven als Dr.Drs. K.D. de Vries.
Afgelopen vrijdag 11 januari heeft ons lid Krijn de Vries succesvol zijn proefschrift  (Macroscopie modelling of radio emission from ultre-high-energy-cosmic-ray-induced air showers) verdedigd ter verkrijging van het doctoraat in de Wiskunde en Natuurkundewetenschappen aan de Rijksuniversiteit te Groningen. Ons eerste team werd bij deze verdediging (incl. receptie, diner en feestavond) uitgenodigd en heeft daar zeer succesvol gebruik van gemaakt.
Namens de vereniging feliciteren we Krijn met de behaalde promotie.6 januari 2013
Oud-Ootmarsum verslaat koploper Beuningen met 3 - 0
Op een goed bespeelbare Springendalbaan begonnen beide teams prima. Beuningen wist na de vierde worp een kleine voorsprong van 15 meter te nemen en deze lang vast te houden. Oud Ootmarsum wist toch langzaam terug te komen en kwam drie worpen voor het einde op een kleine voorsprong. Vervolgens bleven beide teams redelijk gelijk en nam Beuningen een kleine voorsprong met nog een worp te gaan. Beide laatste worpen waren goed, maar Oud Ootmarsum wist net iets verder te gooien en zo het punt binnen te halen.
De tweede ronde verliep gelijk op tot Beuningen achter op de baan een misser produceerde. Oud Ootmarsum nam een voorsprong van 40 meter. In de loop van de ronde wist Oud Ootmarsum deze voorsprong vast te houden om zo ook het tweede punt te pakken.
De derde ronde was het in het begin stuivertje wisselen. In de loop van de ronde nam Oud Ootmarsum langzaam een kleine voorsprong. Deze werd met nog een worp te gaan iets uitgebouwd waarna vervolgens geen fouten werden gemaakt en ook het derde punt in Oud Ootmarsum bleef.


Beuningen 2 - Oud-Ootmarsum 2  2 - 1
Oo begon de 1ste ronde sterk maar na een mindere worp was het stuivertje wisselen om de voorsprong. Na nog een mindere worp van Oo kon Beuningen het 1ste punt veilig stellen in de bocht.
De 2de ronde was ook een gelijk opgaande strijd tot een schot van Beuningen tegen een bult werd gegooid i.p.v. erachter. Oo kwam op een voorsprong van 30 meter, Beuningen kwam nog terug tot 10 meter maar het punt was voor Oo.
In de derde ronde kwam Beuningen vrij snel op een voorsprong van ±30 meter en dit werd tegen het eind van de wedstrijd nog iets uitgebouwd zodat dit punt vrij gemakkelijk naar Beuningen ging.

 Wilt u ook zo'n leuke site?