Home    Archief    Vereniging    Locatie   Contact    Teams   Foto's    Kampioenen    Links    De site van Oud-Ootmarsum is 4806 keer bezocht in 2014

28 december 2014
Vooruit Losser – Oud Ootmarsum 0-3
Vooruit Losser was vandaag absoluut niet bij de les en Oud Ootmarsum speelde een prima wedstrijd. Dus een dik verdiende overwinning voor Oud Ootmarsum!

Oud ootmarsum 2  -  Noord-Berghuizen 1  1-2
De winter had in de nacht van zaterdag op zondag goed zijn best gedaan. Het resultaat was een hard bevroren Springendalbaan in Oud Ootmarsum. Dit had als gevolg dat de baan van voor naar achter goed is benut en er vele kilometers zijn gelopen. De eerste ronde kende een slechte start voor OO, hierdoor kwam NB op een ruime voorsprong. OO deed zijn best om dichterbij te komen, maar NB liet dit niet toe. Er was nog even de hoop om bij het omlegpunt het verschil kleiner te maken, maar ook hier wist NB optimaal te profiteren.
De tweede ronde was het tegengestelde. In het begin kon NB een kleine voorsprong houden. OO wist de druk erop te houden met twee misse worpen van NB tot gevolg. Deze ronde werd zelfs met een schotlengte gewonnen door OO.
In de derde ronde ontstond een spannende strijd. De verschillen waren klein. In het begin lag OO voor dankzij twee goede schoten van de jongeren Rik en Nick. De voorsprong werd kleiner en werd een voorsprong voor NB. Nog steeds bleven de verschillen klein. In de laatste 4 worpen nam NB iets meer afstand. De ronde werd gecontroleerd uitgeschoten door NB en ze gingen met de winst naar huis.

Overige uitslagen volgen nog!


22 december 2014
Uitslagen zondag 21-12-2014 Jeugd 10e speeldag:
Lattrop Brekl. B – Oud Ootmarsum A 0-3
Oud Ootmarsum B – Lattrop Brekl. D 1-2
Soasel A – Oud Ootmarsum C 3-0
Oud Ootmarsum D vrij
Lattrop Brekl. E - Oud Ootmarsum E 3-0
Senioren: TKC Straat bij Oud Ootmarsum: Uitslag senioren:
1. Gunne 1
2. Lattrop 1
3. Oud Ootmarsum 1
7. Oud Ootmarsum 2
Uitslag veteranen:
1. De Brink 1
2. Oud Ootmarsum 3
3. Vijfsprong 1
4. Oud Ootmarsum 4

Programma zondag 28-12-2014 Senioren:
Vooruit Losser 1 - Oud Ootmarsum 1
Oud Ootmarsum 2 – Noord Berghuizen 1
Hertme 2 - Oud Ootmarsum 3
Oud Ootmarsum 4 – Wilskracht 2
Brink 3 - Oud Ootmarsum 5
HKV 1 - Oud Ootmarsum 6
Oud Ootmarsum 7 – Nijstad 3
Lattrop Brekl. 4 - Oud Ootmarsum 8
Oud Ootmarsum 9 – Brink 4
Lattrop Brekl. 7 - Oud Ootmarsum 10
Oud Ootmarsum 11 – Soasel 5

Volg ons ook op twitter @KVOudOotmarsum en facebook

14 december 2014
Oud Ootmarsum 11 pakt eerste punten in de competitie.
Nadat 9 wedstrijden op rij met 4-0 werd verloren, was het afgelopen zondag 14 december dan eindelijk zover. Oud Ootmarsum 11, als laagst geklasseerd en met dus nog geen enkel punt, moest het opnemen tegen Wilskracht 5. Leider Tonnie Groeneveld wist iedereen maximaal te motiveren en daardoor werd er buitengewoon goed geschoten.
Het hele seizoen was er nog geen enkel punt binnen gesleept, echter deze zondag gaat in de boeken als de grote wederopstanding. Een keurige 2-2 einduitslag was het gevolg. Volgens leider Tonnie had er zelfs misschien nog wel meer ingezeten. Direct werd het plan opgevat om een receptie te geven. Dit werd echter afgeblazen vanwege de te krappe beschikbare ruimte en de grote toeloop van collega schutters die alle spelers van het 11e wilden komen feliciteren. De spelers van het 11e team kijken vanaf heden weer omhoog en de volgende tegenstander Soasel 5 (koploper in deze klasse) kan de borst alvast nat maken.

Oud Ootmarsum 3 verslaat Oud Ootmarsum 4
Na de grote deceptie van 2 weken geleden waarin Oud Ootmarsum 3 het toch echt moest afleggen tegen het zeer goed spelende Lattrop 2, werden de koppen bij elkaar gestoken. Al op vrijdagavond kwam een zware delegatie van Oud Ootmarsum 3 bij elkaar om de tactiek te bespreken tegen het vierde. Leider Roel van de Balboer moest helaas verstek laten gaan en gaf de voorkeur aan een avondje Voice of Holland op de bank aan de Wiemselweg. Toontje van Dieks nam zijn taken waar en regelde een zeer verzorgde avond waarin, door middel van een PowerPoint presentatie, de sterke punten van het vierde werden aangegeven.
Op zondag bleek dat, ondanks de prima voorbereiding, Oud Ootmarsum 4 toch met een gewijzigde opstelling kwam. Leider Ronnie van de Wunne had last van zijn lies en kon daardoor niet mee spelen. Het derde was daarentegen bijna op oorlogssterkte. Walter van Hesselman voelde zich niet helemaal kerstboomfris en gaf aan dat hij wilde stokleggen. Daarnaast was het Ronnie Hohne die ook op de bank begon. De eerste ronde begon het derde niet erg sterk en keek al vrij snel tegen een grote achterstand aan. Met dank aan het vierde wist men toch terug in de wedstrijd te komen en langzaam nam men een voorsprong. Het eerste punt was daardoor voor het derde team.
In de tweede ronde werden er wederom aan beide kanten mindere schoten afgewisseld door fantastische schoten. Uiteindelijk was het wederom Oud Ootmarsum 3 die dit punt in de wacht wist te slepen.
De derde ronde wisselde men Roy Lubbers voor Ronnie Hohne en was het oppermachtig en liet het eindelijk zien waar toe het in staat was. Eenvoudig werd dit punt gewonnen.
De 4e ronde was wederom voor Oud Ootmarsum 3 en een grote voorsprong werd gepakt. Het vierde gaf zich echter niet gewonnen. Het laatste schot zou de beslissing brengen en ondanks een goed geplaatst schot, mooi tegen de zijkant van de baan aan, wist de kloot niet bij die van Oud Ootmarsum 4 te komen. Een 3-1 overwinning was dus het gevolg van deze sportieve wedstrijd. In de evaluatie werd Roy Lubbers uitgeroepen tot Man of the Match. Daarnaast werd ook de zeer scherpe instelling van de gebroeders Tijans aangehaald. Het allerbelangrijkste was de datum van 20 februari. De dag dat Tonnie van Dieks de respectabele leeftijd van 25 jaar zal gaan bereiken.

Overige uitslagen van de 9e speelronde:
Oud Ootmarsum 1 - Steeds Vooruit 1  1-2
Rossum 1  - Oud Ootmarsum 2  1-2
Oud Ootmarsum 3 - Oud Ootmarsum 4  3-1
Oud Ootmarsum 5 - Nijstad 2  3-1
Oud Ootmarsum 6 - Gunne 2  0-4
Oud Ootmarsum 8 - Oud Ootmarsum 9  0-4
Oud Ootmarsum 10 vrij
Wilskracht 5 - Oud Ootmarsum 11  2-2

Programma zondag 21-12-2014 10e speeldag junioren
Lattrop B – Oud Ootmarsum A
Oud Ootmarsum B – Lattrop D
Soasel A - Oud Ootmarsum C
Oud Ootmarsum D vrij
Lattrop E - Oud Ootmarsum E

Senioren TKC straat bij Ootmarsum

8 december 2014
Uitslagen zondag 07-12-2014 Junioren:
Oud Ootmarsum A - Lattrop Brekl. C 0-3
Hertme B - Oud Ootmarsum B 0-3
Lattrop Brekl. D - Oud Ootmarsum C 3-0
Oud Ootmarsum D - Hertme C 0-3
Oud Ootmarsum E - Wilskracht C 1-2
Oud Ootmarsum F - Soasel B 0-3

Programma zondag 14-12-2014 Senioren:
Oud Ootmarsum 1 - Steeds Vooruit 1
Rossum 1 - Oud Ootmarsum 2
Oud Ootmarsum 3 - Oud Ootmarsum 4
Oud Ootmarsum 5 - Nijstad 2
Oud Ootmarsum 6 - Gunne 2
Wilskracht 3 - Oud Ootmarsum 7
Oud Ootmarsum 8 - Oud Ootmarsum 9
Oud Ootmarsum 10 vrij
Wilskracht 5 - Oud Ootmarsum 11

Volg ons ook op twitter @KVOudOotmarsum en facebook.

1 december 2014
Uitslagen zondag 30-11-2014
Oud Ootmarsum 1 - Nooit Gedacht 1 1-2
Nooit Gedacht 2 - Oud Ootmarsum 2 1-2
Lattrop Brekl. 2 - Oud Ootmarsum 3 4-0
Oud Ootmarsum 4 - Nijstad 1 0-4
HKV 1 - Oud Ootmarsum 5 3-1
Nijstad 2 - Oud Ootmarsum 6 1-3
Oud Ootmarsum 7 - Gunne 3 1-3
Hertme 5 - Oud Ootmarsum 8 4-0
Oud Ootmarsum 9 - Gunne 5 2-2
Hertme 8 - Oud Ootmarsum 10 4-0
Oud Ootmarsum 11 - HKV 2 0-4

Programma 7-12-2014 Junioren: 9e speeldag:
Oud Ootmarsum A - Lattrop Brekl. C
Hertme B - Oud Ootmarsum B
Lattrop Brekl. D - Oud Ootmarsum C
Oud Ootmarsum D - Hertme C
Oud Ootmarsum E - Wilskracht C
Oud Ootmarsum F - Soasel B

Dames: wintercompetitie in Oud Ootmarsum

17 november 2014
Beuningen 1 - Oud Ootmarsum 1: 1-2
Op een zeer natte baan en onder zeer slechte condities is de wedstrijd tussen Beuningen en Oud Ootmarsum verschoten. De wedstrijd stond vooral in het teken van ver brengen en goed mikken!
De 1e en 2e ronde heeft Oud Ootmarsum dit als beste volbracht. De 1e ronde werd met een halve worplengte gewonnen en de 2e ronde met maar 40cm! Beuningen pakte het laatste punt met een halve worplengte voorsprong.

Oud Ootmarsum 2 - Lattrop Breklenkamp 1: 1-2
Op een regenachtige zondagmorgen was het een wedstrijdje waterplas ontwijken. Lattrop bleek hier beter in te zijn dan Oud Ootmarsum. Ook in het begin van de eerste ronde. Toch ging het bij het omlegpunt mis bij Lattrop. Ook zij konden de aantrekkingskracht van de waterplassen niet weerstaan. Oud Ootmarsum begon steeds sterker te schieten en door een goed laatste schot wist Oud Ootmarsum het punt binnen te halen.
In de tweede en derde ronde was Oud Ootmarsum niet bij machte om Lattrop onder druk te zetten. Vanaf het begin lag Lattrop voor, toch bleef Oud Ootmarsum in de tweede ronde steeds dicht in de buurt. De derde ronde was een makkie voor Lattrop. Het openingsschot van Oud Ootmarsum was slecht en ook tussendoor was er nog een misse. Gelukkig werd het geen schotlengte voorsprong voor Lattrop, dit was het al wel, maar werd door het laatste schot van Oud Ootmarsum nog ingehaald.

Wilskracht 2 - Oud Ootmarsum 3: 0-4
Wilskracht 2 sterke opponent van Oud Ootmarsum 3 Op zaterdagavond zaten enkele spelers van Oud Ootmarsum 3 gezamenlijk vol spanning voor de televisie. Rond half 11 ’s avonds was daar namelijk Piets weerbericht. Het klootschietweer voor de zondag kreeg van hem het cijfer (1). Ondanks deze voorspellende gave dacht een enkeling er toch anders over. “Volledig onvoorzien” kwam het zondagmorgen met bakken uit de hemel. Wel moest er geschoten worden en zodoende verzamelden de heren van Oud Ootmarsum 3 zich al vroeg.
De lastige uitwedstrijd tegen de mede-parochianen uit Agelo stond namelijk op het programma. Oud Ootmarsum moest het wederom doen zonder Martijn Morsink die om onduidelijke reden afwezig was. Ondanks het slechte weer, waren de heren van de Wilskracht erg positief ingesteld. Wim Stevelink begon sterk aan de wedstrijd en Tonnie van Dieks wist hem met de nodige moeite toch bij te blijven. Geert Schoemaker had vervolgens een hele lichte afwijking waardoor Oud Ootmarsum een hele kleine voorsprong nam. Deze voorsprong werd, ondanks de moeilijk bespeelbare baan, niet meer uit handen gegeven. Het eerste punt was dus een feit.
De 2e ronde was het Harry Droste die voortvarend van start ging. Leo Scholte Lubberink plaatste zijn bal kaarsrecht, gevolgd door Gerard Mensink die ook een perfect schot afleverde. Het gevolg was dat Oud Ootmarsum tegen een achterstand aan keek. Oud Ootmarsum bleef echter bij de les en wist de achterstand langzaam om te buigen. Bij de bocht was het Oud Ootmarsum die hier toch iets beter uit de verf kwam. Dankzij een geweldig geplaatst schot door Erik van de Boonk(op zijn favoriete stuk baan), pakte Oud Ootmarsum een grote voorsprong. Walter van Hesselman wist de voorsprong zelfs nog uit te breiden waardoor ook het 2e punt een feit was.
De derde ronde had Wilskracht erg veel pech met een nat stuk helemaal achter op de baan waardoor Oud Ootmarsum direct een voorsprong nam, die het ook niet meer uit handen gaf. Mede dankzij het slechte weer en de reeds verloren punten was de Wilskracht niet meer bij machte om zich op te laden voor het laatste punt. Oud Ootmarsum bleek ook over net iets meer “zet”capaciteiten te beschikken. Uiteindelijk boekte Oud Ootmarsum dus een zeer nette 4-0 overwinning. Toch ook een groot compliment naar onze sympathieke collega’s van KV de Wilskracht. In een uiterst perfecte evaluatie in het clubgebouw van de Wilskracht was de conclusie dat het onderlinge krachtsniveau erg gering was. Walter van Hesselman was zeer tevreden. Oud Ootmarsum kan terug kijken op een prima eerste helft van deze competitie.

Uitslagen zondag 16-11-2014
Beuningen 1 - Oud Ootmarsum 1 1-2
Oud Ootmarsum 2 - Lattrop Brekl. 1 1-2
Wilskracht 2 - Oud Ootmarsum 3 0-4

Programma zondag 23-11-2014 Junioren: 8e speeldag junioren
Oud Ootmarsum A - Wilskracht B
Oud Ootmarsum B - Soasel A
Oud Ootmarsum C - Brink B
Wilskracht C - Oud Ootmarsum D
Oud Ootmarsum E vrij
Lattrop Brekl. F - Oud Ootmarsum F
Senioren: TKC Straat bij de Gunne

10 november 2014
Uitslagen zondag 09-11-2014 Senioren 15e speeldag
Soasel 5 – Oud ootmarsum 11 4-0
Junioren 7e speeldag:
Wilskracht A - Oud ootmarsum A 3-0
Brink B - Oud ootmarsum B onbekend
Oud ootmarsum C – Hertme B 2-1
Oud Ootmarsum D – Lattrop Brekl. E 1-2
Hertme C - Oud ootmarsum E 3-0
Brink C - Oud ootmarsum F 3-0

Programma zondag 16-11-2014
Beuningen 1 - Oud Ootmarsum 1
Oud Ootmarsum 2 - Lattrop Brekl. 1
Wilskracht 2 - Oud Ootmarsum 3
Oud Ootmarsum 4 - Hertme 2
Lattrop Brekl. 3 - Oud Ootmarsum 5
Hertme 3 - Oud Ootmarsum 6
Oud Ootmarsum 7 - Soasel 2
Brink 4 - Oud Ootmarsum 8
Oud Ootmarsum 9 - Lattrop Brekl. 4
Lattrop Brekl. 6 - Oud Ootmarsum 10
Hertme 9 - Oud Ootmarsum 11

4 november 2014
Roel EppinkOff-day bijna fataal voor Oud Ootmarsum 3
Afgelopen zondag mocht het sterrenensemble van Oud Ootmarsum aantreden in en tegen Nijstad 1. Ondanks dat iedereen er van op de hoogte was dat Nijstad uit, altijd lastig is, wist niet iedereen op tijd aanwezig te zijn. Roel van de Balboer had die avond ervoor zijn talent getoond achter de bar bij de Deurrie en had vanwege de evaluatie die volgde, slechts 3 uur slaap gehad. Gelukkig was Henk van de Balboer er van op de hoogte dat er een belangrijke wedstrijd op het programma stond voor het derde team. Hij bracht Roel dan ook persoonlijk naar zijn teamgenoten. Ondanks dat er op papier 8 gelijkwaardige spelers staan, kon leider Roel beschikken over slechts 5 man. Mossink was wederom afwezig met de slechte smoes dat hij in Nieuw Zeeland zou zitten en niet even terug kon komen. Roy Lubbers was wederom afwezig omdat hij geen zin had en Walter Hesselman was weer eens een weekendje weg. Ondanks dit begon Oud Ootmarsum met goede moed aan de wedstrijd.
Het openingsschot van Roel was geweldig en direct nam Oud Ootmarsum een grote voorsprong. Dit werd langzaam uitgebouwd en het leek een makkelijk punt te gaan worden. De nieuwkomers hadden echter al jaren niet meer op de Nijstadbaan geschoten en waren dan ook duidelijk niet bij de les. Na 4 mindere schoten achter elkaar was de voorsprong omgebogen in een achterstand van een schotlengte. Oud Ootmarsum probeerde het nog wel maar Nijstad 1 schoot deze ronde bekeken uit en won daarmee het eerste punt.
De 2e ronde begon Oud Ootmarsum wederom niet sterk. Doordat de Nijstad ook minder constant begon te schieten werd het een spannende strijd. Het was Tonnie die Oud Ootmarsum bij de hand nam , het goede voorbeeld gaf en een geweldige partij speelde. De 2e ronde ging dan ook naar Oud Ootmarsum. Ook de 3e ronde ging vrij gemakkelijk naar Oud Ootmarsum.
In de 4e ronde begon Oud Ootmarsum weer vrij aardig. Het was echter Hohne Busscher, ( onlangs 44 geworden en dacht dat hij nu wel cadeautjes kon weggeven), die in zijn favoriete bocht vond dat hij deze wel heel erg scherp kon aansnijden. Mede hierdoor kwam het goed schietende Nijstad weer terug in de wedstrijd. Ook Erik dacht het nog extra spannend te maken door ervoor te zorgen dat het laatste schot de beslissing moest brengen. IJskonijn Küper wist het karwei echter alsnog te klaren en zorgde dat de winst niet in gevaar kwam. Een zwaarbevochten 3-1 overwinning dus in de strijd om de bovenste plaatsen in de 1e klasse TKC.
In de evaluatie liet de grote Hesselman, via skype, weten dik tevreden te zijn over de prestaties van zijn teamgenoten. Met name Man of the Match Tonnie (die van de rapporteurs voor deze wedstrijd een 10 kreeg) was van grote waarde geweest, aldus Hesselman.

Uitslagen zondag 02-11-2014
Brink 1 – Oud Ootmarsum 1 2-1
Oud Ootmarsum 2 – Vooruitzicht 1 0-3
Nijstad 1 - Oud ootmarsum 3 1-3
Oud ootmarsum 4 – Lattrop Brekl. 2 0-4
Oud ootmarsum 6 - Oud ootmarsum 5 1-3
Oud ootmarsum 7 – Hertme 4
Gunne 5 - Oud ootmarsum 8 4-0
Oud ootmarsum 9 – Hertme 5 1-3
Soasel 4 - Oud ootmarsum 10 0-4
Oud ootmarsum 11 – Lattrop Brekl. 8 0-4

Programma zondag 09-11-2014 Senioren 15e speeldag
Soasel 5 – Oud ootmarsum 11
Junioren 7e speeldag:
Wilskracht A - Oud ootmarsum A
Brink B - Oud ootmarsum B
Oud ootmarsum C – Hertme B
Oud ootmarsum – Lattrop Brekl. E
Oud ootmarsum E – Hertme C
Brink C - Oud ootmarsum F

2 november 2014
Ook Oud Ootmarsum niet opgewassen tegen de Brink
In de ereklasse wist de Brink de derde achtereenvolgende overwinning te boeken. In het duel tegen Oud Ootmarsum was de Brink heer en meester maar vergat het om het met 3-0 af te maken.
Op de Brinkbaan was hoog bezoek. Bestuurders van de nationale bonden van Duitsland, Italie, Ierland en Nederland waren aanwezig om een wedstrijd op het hoogste niveau te aanschouwen. In de eerste periode liep Oud Ootmarsum achterstand op na het tweede schot door Jan Bonke. Op het hoogtepunt oftewel hoogste punt van de baan ging het helemaal mis bij Oud Ootmarsum. Nico Leussink liet zijn kloot in het weiland landen, hier was niet zoals in het Springendal een hoge wal om dit schot te corrigeren. Het daaropvolgende schot door Henk Heerink was ook slecht. Marc Luft schoot namens de Brink geweldig naar beneden. Het betekende een schotlengte voorsprong voor de Brink. Daarmee was na 6 schoten het eerste punt ook al veilig voor de Brink.
In de tweede periode nam de Brink opnieuw gelijk afstand van Oud Ootmarsum. Opnieuw ging het voor Oud Ootmarsum op exact dezelfde plek mis als in de eerste periode. Henk Heerink gooide rechts af, het daaropvolgende schot door Nick Oude Vrielink trok ook geen volle zalen. Oud Ootmarsum probeerde nog, evenals in de eerste periode, van alles via het naastgelegen zandpad maar dit mocht niet meer baten. Opnieuw zat de Brink in een zetel met een schotlengte voorsprong. De Brink gooide een prima periode. Alles ging rechtuit en gaf de tegenstander geen kans om langszij te komen.
In de derde periode bleef Oud Ootmarsum beter in het kielzog. Bij het omlegpunt verzuimde de Brink door Jesse Wennink om de voosprong van 10 meter te consolideren. Achteraf bleken dit kostbare meters. Uitblinker Jochem Wennink haalde nog een keer uit. De voorsprong bij het laatste schot was nog 5 meter voor de Brink. Het laatste schot van Oud Ootmarsum door Gert Jan Kuupgait was geweldig. Michel Groeneveld kon hier niet op antwoorden en moest 15 meter toegeven waardoor de uitslag uiteindelijk 2-1 werd in het voordeel van de Brink.

Oud Ootmarsum II - Vooruitzicht I:0-3
Vooruitzicht was de sterkere partij vanmorgen. In elke ronde was voor het einde de beslissing al gemaakt. Oud Ootmarsum heeft tussendoor nog wel de mogelijkheid gehad om het verschil te maken. Maar Vooruitzicht kwam steeds sterk terug. Oud Ootmarsum was vandaag niet opgewassen tegen Vooruitzicht.


27-10-2014
Landelijke straat competitie
Oud Ootmarsum nadert de toppers in de landelijke straatcompetitie van de Nederlandse Klootschietbond.
Zondag behaalde het 1e team van Oot Ootmarsum een verdiende 4e plaats tijdens de landelijke straatcompetitie. Het parcour werd afgelegd in 60 schoten en daarmee staat het team nu op een 5e plaats in het algemeen klassement (net achter de toppers).
Voor een volledige dag uitslag klikt u hier.
Voor het klassement klikt u hier.

Uitslagen junioren 26-10-2014
6e speeldag
Oud Ootmarsum A – Hertme A 0-3
Oud Ootmarsum B – Oud Ootmarsum C 2-1
Oud Ootmarsum E - Oud Ootmarsum D 1-2
Oud Ootmarsum F – Hertme D onbekend

Senioren TKC Straatcompetitie Senioren:
1. Lattrop 2
2. Hertme 1
5. Oud Ootmarsum 1
7. Oud Ootmarsum 2
Veteranen:
1. De Brink 1
2. Hertme 2
3. Oud Ootmarsum 3
9. Oud Ootmarsum 4

Programma zondag 02-11-2014 Senioren:
Brink 1 – Oud Ootmarsum 1
Oud Ootmarsum 2 – Vooruitzicht 1
Nijstad 1 - Oud Ootmarsum 3
Oud Ootmarsum 4 – Lattrop Brekl. 2
Oud Ootmarsum 6 - Oud Ootmarsum 5
Oud Ootmarsum 7 – Hertme 4
Gunne 5 - Oud Ootmarsum 8
Oud Ootmarsum 9 – Hertme 5
Soasel 4 - Oud Ootmarsum 10

23 oktober 2014
De site is aangepast
Zonder dat u er iets van heeft gemerkt is de site van Oud Ootmarsum technisch aangepast.
Vooral voor diegene die via de mobiel onze site bezoekt is de tekst nu (meer) over het hele beeldscherm te zien (eerst was dit niet zo).
Tevens komt onze vereninging bij diverse zoekmachine's (nog) beter bovenaan.
We moeten er naar streven wanneer iemand op Ootmarsum zoekt, eerst onze klootschietvereniging komt en dan de rest, hoe vervelend dit ook is voor een ander!
Vanaf december allemaal even testen!

20 oktober 2014
OotmarsumOud Ootmarsum 1 – De Toekomst 1  (1-2)
De eerste ronde werd er door beide partijen sterk begonnen. De Toekomst nam een kleine voorsprong, maar Oud Ootmarsum wist halverwege deze ronde door goed schieten de leiding te nemen. Het negende schot van Oud Ootmarsum trok teveel naar de kant en kreeg hier een tik, waardoor De Toekomst een redelijke voorsprong wist te pakken. Met nog 3 schoten te gaan was het niet mogelijk voor Oud Ootmarsum om het verschil te overbruggen, waardoor het eerste punt naar Oud Ootmarsum ging.
De tweede ronde werd wederom goed geschoten. De Toekomst pakte enkele meters voorsprong na het eerste schot, maar lieten dit bij het tweede schot direct weer liggen waardoor Oud Ootmarsum een ruime voorsprong kon pakken. De Toekomst liep de rest van deze ronde achter de feiten aan en waren niet in staat het verschil te overbruggen, resulterend in een punt voor de thuisploeg.
De derde ronde waren beide teams erop gebrand om de overwinning te pakken. Het losschot van Oud Ootmarsum had pech bij de val, maar De Toekomst wist hier nog niet optimaal van te profiteren. Door een minder schot van Oud Ootmarsum wist De Toekomst vervolgens wel de voorsprong uit te breiden, maar ze bleken niet in staat dit vast te houden tot het einde van de ronde. In de tweede helft van de ronde kwam Oud Ootmarsum weer op voorsprong, en het was stuivertje wisselen richting het einde van de wedstrijd. Met voor beide partijen nog twee schoten te gaan was het nek aan nek, waarbij de spanning in de wedstrijd tot een hoogtepunt kwam. Er werd goed geschoten waarbij De Toekomst uiteindelijk wist te winnen.

Lemselo/De Eendracht - Oud Ootmarsum 2 3-0
LDE trad vandaag aan tegen een gehavend OO. De eerste ronde ging LDE gelijk goed van start en lagen na zes schoten al een schot voor. Deze voorsprong werd zelfs nog iets uitgebreid naar het einde van de ronde toe, waardoor LDE relatief eenvoudig het eerste punt naar zich toetrok.
De tweede ronde was een kopie van de eerste, met enige uitzondering dat OO een linkshandige schutter minder had.
De derde ronde was het geloof bij OO in een goede afloop helemaal weg waardoor LDE uit kon lopen naar een voorsprong van maarliefst 2 1/2 schot. Kortom een eenvoudige maar terechte overwinning voor LDE.

8 oktober 2014
Ons Streven - Oud Ootmarsum 3-0
Ons Streven had vandaag geen moeite met Oud Ootmarsum. De spelers van Oud Ootmarsum hadden op de baan van Ons Streven te weinig vaart om het Ons Streven lastig te maken. Ons Streven won elke ronde met een voorsprong van ongeveer 50 meter tot een schot.

Oud Ootmarsum II - Java: 1-2
Java was de sterkere ploeg, zeker het eerste gedeelte van de wedstrijd. In de eerste ronde ging het redelijk gelijk op, maar wist Java toch een kleine voorsprong te behalen. Gaandeweg kwam Oud Ootmarsum weer terug en nam zelfs een kleine voorsprong 2 schoten voor het eind. Toen kwam er een zeer sterk schot van Java, waar Oud Ootmarsum met een minder schot geen antwoord op had. Het verschil was te groot om in het laatste schot nog goed te maken.
De tweede ronde kende geen spanning. Door pech aan een goed geplaatst schot van Oud Ootmarsum bracht Java snel op grote voorsprong. Deze ronde werd door Java gecontroleerd uitgeschoten en zo ging ook het tweede punt naar Losser. Toch maakte Java het aan het eind van deze ronde nog spannend door de stok bijna voorbij te lopen.
In de derde ronde kwam Oud Ootmarsum op dreef. Gestaag werd de voorsprong uitgebouwd en bleef dit laatste punt thuis in Oud Ootmarsum.

Programma:
Zondag 12 oktober Juniorencompetitie

29 september 2014
Uitslagen zondag 28-09-2014 Jeugd:
Lattrop Brekl. C – Oud Ootmarsum A 3-0
Oud Ootmarsum B – Hertme B 0-3
Oud Ootmarsum C – Lattrop Brekl. D 0-3
Hertme C – Oud Ootmarsum D 2-1
Wilskracht C – Oud Ootmarsum E 3-0

Programma 05-10-2014 Senioren:
Ons Streven 1 – Oud Ootmarsum 1
Oud Ootmarsum 2 – Java 1
Soasel 1 – Oud Ootmarsum 3
Oud Ootmarsum 4 – Brink 2
Gunne 2 – Oud Ootmarsum 5
Brink 3 - Oud Ootmarsum 6
Oud Ootmarsum 7 – Vrij
Wilskracht 4 - Oud Ootmarsum 8
Oud Ootmarsum 9 – Hertme 6
Brink 5 - Oud Ootmarsum 10

22 september 2014
Laura en Harrie oude Vrielink winnaars DUO-wedstrijd
Tot 60 jaar:
1e prijs: Laura oude Vrielink en Harrie oude Vrielink
2e prijs: Gert-Jan en Monique Heerink
Boven de 60 jaar:
1e prijs: Truus en Johan Engbers
2e prijs: Ria en Tonnie Bossink.
Een zeer geslaagde middag met prachtig weer. Heel erg gezellig. Een aantal jeugdleden schoot met zijn of haar ouders.
Een broodjes bockworst en heerlijke hapjes ontbraken zeker niet. Een post verzorgd door Tine Reekers en Peter Beld was prima geregeld.
Ootmarsum
Ootmarsum

Ootmarsum
Dames team 2 wint ronde van Nordhorn
Het damesteam met Truus Engbers, Ans Bruns en Denise Scholten heeft met succes de ronde van Nordhorn (Dld) gewonnen.
Deze winnaars lagen maar liefst 4 schoten voor op de nummer 2.
Ootmarsum

15 september 2014
Oud Ootmarsum Dames en Jeugd winnen NKB Cup
Dames Veteranen: HKV - Oud Ootmarsum:
In een zeer spannende wedstrijd was favoriet HKV tot 2 keer toe net iets te sterk voor de prima schietende dames van Oud Ootmarsum.

Dames: Oud Ootmarsum 1 – Reutum 1
De dames van Oud Ootmarsum 1 stonden net als in 2012 en 2013 in de finale. Net als de twee voorgaande jaren, wisten de dames ook dit jaar weer de finale winnend af te sluiten. Beide rondes werd met ruim verschil gewonnen
Ootmarsum
Jeugd: Lattrop 1 – Oud Ootmarsum 1
In de eerste ronde was Lattrop veel beter en hebben deze ronde ook met bijna een schot gewonnen.
De 2e ronde ging gelijk op en werd er van beide kanten heel goed geschoten. Deze ronde werd met enkele meters gewonnen door Oud Ootmarsum
In de beslissingsronde werd er met name door Oud Ootmarsum geweldig geschoten en werd de beslissing al gemaakt door Rick met het 5e schot bij de omleg achter op de baan. De ca 40 meter voorsprong werd ook bij de volgende 3 schoten behouden, daardoor de NKB cup werd binnen gehaald. Anne heeft laten zien dat ze goed met de jongens mee kan schieten en niet onder doet voor hun.
Ootmarsum

Heren Oud Ootmarsum 1 – Brink 1
Eerst ronde was een gelijk opgaande strijd waarbij er een voorsprong door Oud Ootmarsum genomen kon worden bij het omleg punt. Dit gebeurde echter niet door een slechte val waardoor er een kleine achterstand ontstond. De overige schoten van deze ronde liep de brink geleidelijk iets uit en werd daardoor verloren met ca 20 meter.
De 2e ronde was wederom een gelijk opgaande strijd waarbij de beslissing in het laatste schot moest vallen. Met een kleine voorsprong van ca 10 meter, was het laatste schot dat iets minder was net voldoende om met 2 meter voorsprong er een beslissingsronde uit te slepen.
De beslissings ronde begon met een minder eerste schot aan de brink zijde. Hierdoor kon bij het 2e schot wederom bij het omlegpunt een voorsprong worden genomen door Oud Ootmarsum. Dit keer belande de kloot te vroeg in het weiland en werd er niet geprofiteerd achter op de baan. De daaropvolgende schoten van de zijde van Oud Ootmarsum waren te wisselvallig om de Brink van een overwinning te weerhouden.

Met 2 overwinningen en 2 tweede plaatsen mag K.V. Oud Ootmarsum trots zijn op hun prestaties dit jaar bij de NKB veld cup wedstrijden. 2 weken geleden stonden ook al 3 teams van Oud Ootmarsum in de finale van de straatcup wedstrijden !

Programma zondag 21-09-2014 senioren:
Oud Ootmarsum 1 – Vooruit Losser 1
Noord Berghuizen 1 - Oud Ootmarsum 2
Oud Ootmarsum 3 – Hertme 2
Wilskracht 2 – Oud Ootmarsum 4
Oud Ootmarsum 5 – Brink 3
Oud Ootmarsum 6 – HKV 1
Nijstad 3 - Oud Ootmarsum 7
Oud Ootmarsum 8 – Lattrop Brekl. 4
Brink 4 - Oud Ootmarsum 9
Oud Ootmarsum 10 – Lattrop Brekl. 7
HKV 2 - Oud Ootmarsum 11

8 september 2014
Oud Ootmarsum 3 verslaat Oud Ootmarsum 4
Deze week stond de onderlinge strijd tussen het derde en vierde team op het programma. Beide teams hadden de eerste wedstrijd van deze competitie gewonnen, waardoor het direct een topper was. Oud Ootmarsum 4 had echter last van personele problemen. Michel Tijans moest vanwege een ander evenement verstek laten en zijn broertje GJ kon het niet opbrengen om tegen zijn “oud” teamgenoten te schieten. Het liefst had ik met de toppers van het derde mee geschoten aldus een licht geëmotioneerde GJ.
Ondanks deze tegenvallers begon het vierde furieus aan de eerste helft. Jopie oude Nijhuis pakte direct een voorsprong op Roel van de Balboer. Pietertje Meijer wist de voorsprong zelfs te vergroten. Het volgende schot was een broederstrijd. Tonnie van het derde moest tegen zijn oudere broer Cas van het vierde. Tonnie liet zien de sterkste te zijn van de familie Dieks en pakte weer een aantal meter terug, Walter Hesselman nog maar net hersteld van zijn slepende liesblessure zag dat er wat moest gebeuren en plaatste zijn bal perfect. Doordat hij echter alles gaf, speelde zijn blessure weer op met als gevolg een noodzakelijke wissel. Ondanks deze tegenslag herpakte het derde team zich en wist een kleine voorsprong op te bouwen tegen het erg sterk spelende 4e team. Met dank aan de wederom uitblinkende nieuwkomers ging het eerste punt naar het derde team.
In de 2e ronde was het wederom het 4e team dat sterk begon en ook sterk bleef schieten. De voorsprong die ze hadden gaven ze ook niet meer weg en Ronnie van de Wunne bleef bij het laatste schot koelbloedig. 1-1.
In de 3e ronde mocht Martijn Mossink zijn opwachting maken in het derde. Een speciaal moment voor Martijn omdat dit zijn laatste speelminuten zouden zijn dit jaar. Martijn gaat voor enkele maanden voor zijn stageopdracht, het paringsritueel van de Kangeroe bestuderen in Nieuw Zeeland. Nog eenmaal kon hij dus alles geven. Deze wissel pakte goed uit en Oud Ootmarsum 4 kwam conditioneel iets in moeilijkheden. Het 3e punt ging dus vrij makkelijk naar het derde team.
Omdat men bij het vierde geen wissels had, werd ook de 4e ronde een makkelijke prooi voor het derde team. Na afloop werden beide teams uitgenodigd in huize Hesselman om aldaar de wedstrijd te evalueren en om officieel afscheid te nemen van Mossink. In een ontroerende speech bedankte leider Hesselman, Martijn voor zijn geweldige inzet de afgelopen 2 wedstrijden.

Uitslagen zondag 07-09-2014 2e speeldag TKC
Oud Ootmarsum 4 – Oud Ootmarsum 3 1-3
Nijstad 2 – Oud Ootmarsum 5 2-2
Gunne 2 – Oud Ootmarsum 6 3-1
Oud Ootmarsum 7 – Wilskracht 3 0-4
Oud Ootmarsum 10 vrij
Oud Ootmarsum 11 – Hertme 9 0-4
Programma zondag 14-09 3e speeldag junioren
Wilskracht B – Oud Ootmarsum A
Brink B – Oud Ootmarsum C
Soasel A – Oud Ootmarsum B
Oud Ootmarsum D – Wilskracht C
Oud Ootmarsum E vrij

31 augustus 2014
Jeugd KV. Oud Ootmarsum schiet Ten Damsronde 2014.
Op vrijdagavond 29 augustus j.l. werd onder perfecte weersomstandigheden de Ten Damsronde voor de jeugd van KV. Oud Ootmarsum verschoten.
De A- en B- teams de grote ronde en de C t/m F-teams de kleine ronde.
Onder leiding van de jeugdcommissie en leiders werd er uitzonderlijk goed gegooid en was het een spannende strijd. Er is alleen op straat geschoten. Hierdoor kreeg de wedstrijd om de felbegeerde bokaal nog een spannend tintje.
Na afloop was natuurlijk heerlijk wat te drinken met wat lekkers voor de schut(s)ters en voor de leiders was er een heerlijk bakkie koffie.
Na de prijsuitreiking werd er nog even nagenoten en nagesproken over de Ten Damsronde.
De uitslagen:
A-team (grote ronde):
1e prijs: Rick Kamphuis 28 schoten en 79 meter VVV-bon en de wisselbeker
2e prijs: Nick Kruiper 28 schoten en 34 meter
3e prijs: Anne Kruiper 34 schoten en 31 meter
B-team (grote ronde):
1e prijs: Jacob van Emmerik 30 schoten en 110 meter VVV-bon
2e prijs: Bart Koldemeule 31 schoten en 32 meter
3e prijs: Koen Koldemeule 35 schoten en 2 meter
C-team (kleine ronde):
1e prijs: Olivier Scholten 13 schoten en 24 meter Beker
2e prijs: Sabine Koldemeule 14 schoten en 41 meter
3e prijs: Wessel Scholten 17 schotenn en 23,50 meter
D-team (kleine ronde):
1e prijs: Anne Bonke 13 schoten en 8 meter Beker
2e prijs: Teun Snoeyink 17 schoten en 17,5 meter
3e prijs: Hein Scholten 17 schoten en 17 meter
4e prijs: Lars Bonke 19 schoten en 72 meter
E-team (kleine ronde):
1e prijs: Siebe Arens 14 schoten en 2,0 meter Beker
2e prijs: Coen Voorpostel 15 schoten en 100,10 meter
3e prijs: Bjarne Schulten 15 schoten en 44 meter

Allemaal super goed gedaan. Prestaties om trots op te zijn.
Namens de jeugdcommissie van KV. Oud Ootmarsum willen wij Silvia bedanken voor het beschikbaar stellen van de wisselbeker. Vanaf vrijdag 5 september start de wekelijkse training op vrijdag weer. Zaterdag 13 september is er voor de jeugdleden van KV. Oud Ootmarsum het jaarlijkse jeugdfeest. Nadere informatie volgt hierover. Zondag 14 september is er voor de jeugd de 3e speeldag.

Oud Ootmarsum 3 keer tweede in de NKB Cupfinales
Zaterdag 30 augustus zijn de finalewedstrijden van de NKB Straatcup verschoten op de prachtige straatbaan van klootschietersvereniging Het Woudhuis in Apeldoorn. De finalewedstrijden bestonden uit 2 ronden van 3 schoten en bij een gelijke stand zou een beslissingsronde van 2 schoten volgen. 3 teams van Oud Ootmarsum hadden zich weten te plaatsen voor deze finales.

Dames Veteranen: Oud Ootmarsum 1 – Lattrop Breklenkamp 1
De finalewedstrijd bij de dames veteranen was een spannende en mooie wedstrijd. De eerste ronde werd door Oud Ootmarsum gewonnen met een voorsprong van 1 schot. In de 2e ronde waren de rollen omgedraaid en ging de overwinning met een voorsprong van ca. 20 meter naar Lattrop Breklenkamp. De 3e en beslissende ronde wisten de dames van Lattrop Breklenkamp met een voorsprong van 1 schot te winnen. Hierdoor ging de titel naar Lattrop.

Dames: Oud Ootmarsum 1 – Zwolle 1
Net als vorig jaar stonden de dames van Oud Ootmarsum en Zwolle tegen elkaar in de finale. De eerste ronde wisten de dames van Zwolle de overwinning naar zich toe te trekken met een voorsprong van ca. 60 meter. In de 2e ronde kwamen de dames van Oud Ootmarsum sterk terug en wisten deze ronde te winnen met een voorsprong van 1 schot. De beslissingsronde was een zeer spannende wedstrijd die Zwolle uiteindelijk winnend wist af te sluiten door een uitstekend laatste schot dat resulteerde in een voorsprong van ca. 7 meter. De overwinning van de NKB Straatcup voor de dames van Zwolle was hiermee een feit.

Heren: Mander 1 – Oud Ootmarsum 1
De heren van Mander en Oud Ootmarsum begonnen goed aan hun wedstrijd waarbij Mander gaandeweg een voorsprong opbouwde en met bijna 1 schot voorsprong de overwinning van de 1e ronde naar zich toe trok. In de 2e ronde was Ootmarsum aanvankelijk de bovenliggende partij. Het zag er dan ook lange tijd naar uit dat een beslissingswedstrijd noodzakelijk was, echter wist Mander met een nipte voorsprong van 1 meter de 2e ronde alsnog winnend af te sluiten. De NKB Straatcup ging zodoende naar Mander. Helaas dit keer geen hoofdprijs voor Oud Ootmarsum, desondanks een geweldige prestatie dat Oud Ootmarsum met zoveel teams was vertegenwoordigd in de finales.

Senioren programma zondag 02-09-2014 2e speeldag TKC
Oud Ootmarsum 4 – Oud Ootmarsum 3
Nijstad 2 - Oud Ootmarsum 5
Gunne 2 – Oud Ootmarsum 6
Oud Ootmarsum 7 – Wilskracht 3
Oud Ootmarsum 9 - Oud Ootmarsum 8
Oud Ootmarsum 10 vrij
Oud Ootmarsum 11 – Hertme 9


25 augustus 2014
Henk Heerink 5e tijdens internationale wedstrijd in Ierland.
Tijdens het tweedaagse internationale klootschiettoernooi in Skibberen (Ierland) wist Henk Heerink (foto staand rechts) uitstekend te presteren. Op zaterdag stond Henk op een 4e plek in het algemeen klassement door een afstand te halen van maar liefst 1485,10 meter. Op zondag haalde hij 1469.10 meter. Met deze 2 fantastische resultaten kwam hij uiteindelijk op een 5e plek in het eindklassement. Een geweldige prestatie in een wedstrijd met alleen maar wereldtoppers, uiteraard mede te danken aan zijn begeleider en opwiezer Gert-Jan Heerink.

Oud Ootmarsum 2 laat puntje liggen
Het vernieuwde "jonge" team van Oud-Ootmarsum 2 leverde een knappe prestatie door de eerste wedstrijd tegen Rossum 1 te winnen met 2 - 1.
Bij het eerste schot kwam Rossum nog wel voor, maar dat werd door sterk schieten al snel omgezet in een achterstand. Zoals zo vaak bij Oud-Ootmarsum worden de wedstrijden achterop de baan beslist. Mede door het sterke schieten van de jonge garde Nick en Rick werd het 1e punt dan ook dik en verdiend gewonnen.
Het tweede punt was een kopie van het eerste punt, maar dan in omgekeerde volgorde. hier kwam Oud-Ootmarsum 2 op achterstand (dus achterop de baan) en pakte Rossum de voorsprong. Oud-Ootmarsum vocht nog wel terug, maar het was niet voldoende om dit puntje weg te geven aan Rossum.
Het derde punt was voor Oud-Ootmarsum 2 (dit zonder zenuwen). Vanaf het begin werd zeer goed gegooid zonder maar één enkel misser te produceren werd dan ook dit punt gewonnen.

Oud Ootmarsum 3 kent goede start competitie.

Op een, ondanks de vele regen, prima bespeelbare Springendalbaan in Oud Ootmarsum stond afgelopen zondag de wedstrijd Oud Ootmarsum 3 – Lattrop Breklenkamp 2 op het programma. Ondanks het jaarfeest van KV Oud Ootmarsum en verschillende andere nachtelijke activiteiten stond bijna iedereen fris en op tijd op de baan. Sterspeler Tonnie, die vorig jaar in mentaal opzicht toch vaak een belangrijke schakel bleek in het derde, moest verstek laten gaan. Hij was conditioneel nog niet helemaal op niveau en ging daarom deze morgen een lange sportieve fietstocht maken met enkele familieleden van zijn vrouw.
Lattrop begon sterk aan de wedstrijd door direct een voorsprong te nemen op onze losschutter kleine Ep. Rustig opstarten was er dus niet bij voor de heren van Oud Ootmarsum 3. Al snel herpakte het derde zich en langzaam wist men de achterstond om te buigen in een voorsprong. De voorsprong werd al snel groter mede dankzij de inbreng van de redelijk spelende debutanten. Het eerste punt werd professioneel binnen gehaald.
De 2e en 3e ronde werden er wederom weinig fouten gemaakt aan de kant van Oud Ootmarsum en met beide keren een kleine voorsprong voor het laatste schot, bleek Hohne een betrouwbare kracht. Beide keren wist hij zijn kloot enkele meters voorbij die van Lattrop te schieten. “Niet meer doen dan nodig is” was zijn motto deze dag. In de 4e ronde paste leider Hesselman een wissel toe. De moegestreden Roy Lubbers werd vervangen door de Küper. Toch begon deze ronde rampzalig voor Oud Ootmarsum. Kleine Ep was even de controle volledig kwijt en Mossink deed dat nog eens dunnetjes over met als gevolg direct een schotlengte achterstand. Beetje bij beetje wist Oud Ootmarsum weer wat terug te doen maar met nog 2 schoten te gaan was de achterstand nog altijd 80 meter. Lattrop maakte het echter spannend door ook een “Eppie” te produceren. Hierdoor lag Oud Ootmarsum ineens een meter voor. Erik liet vervolgens zien over stalen zenuwen te beschikken en plaatste zijn bal tien meter voorbij de kloot van Lattrop. Een hele keurige 4-0 overwinning op het sterke team van Lattrop. Vooral voor de debutanten was dit een nieuwe ervaring, aangezien ze vorig jaar vaak niet meer dan 1 punt mee naar huis namen. Volgende wedstrijd op het programma is de altijd beladen wedstrijd tegen Oud Ootmarsum 4. Opvallend is dat GJ hierin afgelopen zondag zijn debuut heeft gemaakt. GJ toch al jaren boegbeeld van het 3e vond het nodig om tijdelijk een stapje terug te doen. De verwachting is dat hij snel weer te bewonderen is in zijn geliefde derde team.

Programma zondag 31-08-2014 2e speeldag jeugd:
Oud Ootmarsum A – Wilskracht A
Oud Ootmarsum B – Brink B
Hertme B – Oud Ootmarsum C
Lattrop Brekl. E - Oud Ootmarsum D
Oud Ootmarsum E – Hertme C

18 augustus 2014
Oud Ootmarsum hofleverancier in de NKB Cup finales.
KV Oud Ootmarsum heeft maar liefst 7 teams in de verschillende cupfinales staan. Dit is een unieke prestatie aangezien er in totaal 10 verschillende finales zijn.
De volgende teams wisten zich te plaatsen voor de finales.

Heren Straat: Oud Ootmarsum 1 – Mander 1
Dames Straat: Oud Ootmarsum 1 – Zwolle 1
Dames Veteranen straat: Lattrop Breklenkamp 1 – Oud Ootmarsum vet. 2
Heren Veld: Oud Ootmarsum 1 – Brink 1
Dames veld: Reutum 1 – Oud Ootmarsum 1
Jeugd Veld Lattrop Breklenkamp A – Oud Ootmarsum A
Dames veteranen Veld Oud Ootmarsum vet. 2 – HKV

17 augustus 2014
Dames winnen marathon van Tilligte
Het damesteam van Oud-Ootmarsum met Truus Engbers, Els Luttikhuis en Denise Scholten hebben met overmacht de ronde van Ons-Streven Tilligte gewonnen. Het parcour  van 7,5 kilometer werd volbracht in 77 schoten, 4 worpen minder dan de nummer 2 Respelhoek.
Het heren team in de cupklasse behaalde een keurige 2e plek.

Ouder kind-toernooi KV. Oud Ootmarsum
Afgelopen vrijdag 15 augustus was er de jaarlijkse strijd met het ouder (moeder) kind toernooi om de felbegeerde bokaal en de titiel.
Normaal is de hervatting van de training op de laatste vrijdag van de kindervakanties maar dit keer is deze vervangen door deze spannende wedstrijd. De teams inclusief moeders waren door elkaar gemixt en de wedstrijd werd verschoten op straat. Ongemerkt zijn er talentvolle moeders bij dus dat belooft nog wat. Het was een zeer gezellige en geslaagde wedstrijd en nadien was er voor iedereen koffie, ranje met een lekker stuk taart.
De winnaar van deze avond is het team van Karin Arens en Siebe.
De overige uitslagen:
2e plaats: Team Astrid en Rutger
3e plaats: Team Maureen en Tom en Rens
4e plaats: Team Martina en Teun
5e plaats: Team Monique en Leon
6e plaats: Team Monica en Hein, Wessel, Britt en Mart (Team Scholten)
Wij willen graag iedereen bedanken voor deze superavond en a.s. vrijdag is er de Ten Damsronde.
Iedereen wordt verwacht en ook de leiders. Deze ronde wordt nog verschoten in de oude klasses van vorig seizoen. Ivm weersomstandigheden is deze wedstrijd niet eerder verschoten en om het zo eerlijk mogelijk te laten verlopen is hier voor gekozen. Dus ook voor het oude A-team die nu met de senioren meeschieten.
Allemaal om 18.30 uur aanwezig bij het clubgebouw.
 

 

Een schot van een moeder raakt Ria
Ria heeft deze "fruitmand" verdient na een botsing met een aanrollende kloot. Het schot van een moeder was langer dan verwacht en dan komt hij zover en helaas zag Ria deze niet aankomen. De blessure viel mee maar toch verdiende dit van een aantal "gekken"zoals zij hen noemde een het spijt me mandje.Programma zondag 24-8-2014 senioren
Steeds-Vooruit 1 - Oud-Ootmarsum 1
Oud-Ootmarsum 2 - Rossum 1
Oud-Ootmarsum 3 - Lattr.-Brekl. 2
Nijstad 1 - Oud-Ootmarsum 4
Oud-Ootmarsum 5 - HKV 1
Oud-Ootmarsum 6 - Nijstad 2
Gunne 3 -Oud-Ootmarsum 7
Oud-Ootmarsum 8 - Hertme 5
Gunne 5 - Oud-Ootmarsum 9
Oud-Ootmarsum 10 - Hertme 8
Lattr.-Brekl. 8 - Oud-Ootmarsum 11

5 juli 2014
OotmarsumBaankampioenschappen gewonnen door Jan Luttikhuis en Roy Lubbers
Op woensdag 2 juli 2014 zijn de baankampioenschappen voor de heren van onze vereniging verschoten. Dit jaar voor het eerst volgens de nieuwe opzet.
Er werd geschoten volgens in 2 klassen; team 1 t/m 6 en team 7 t/m 10. Een schutter van een lager team kreeg 25 meter per team verschil voorsprong op zijn tegenstander uit een hoger team. Deze afstand bleek goed te zijn voor een spannende wedstrijd. In veel gevallen kwam de beslissing pas in het laatste schot en waren de verschillen klein.
In de finale van klasse team 7 t/m 10 stonden Tonnie Groeneveld en Jan Luttikhuis. Tonnie Groeneveld kreeg 50 meter voorsprong. Beide heren schoten goed, maar Jan Luttikhuis wist de achterstand in te halen. Na 4 schoten lag Jan Luttikhuis 2 meter voor. Het laatste schot van Tonnie Groeneveld was zeer goed. Het antwoord van Jan Luttikhuis was ook goed en hij wist met 2 meter te winnen.
In de finale van klasse team 1 t/m 6 stonden Roy Lubbers en Nico Leussink. Roy Lubbers kreeg 50 meter voorsprong. Het openingsschot van Nico Leussink was net niet strak genoeg en Roy Lubbers wist zijn voorsprong nog verder uit te bouwen naar 60 meter. Daarna schoot Nico Leussink zeer goed en na 4 schoten was het verschil nog 10 meter in het voordeel van Roy Lubbers. Het ging om het laatste schot. Het schot van Nico Leussink kwam echter iets te veel in de kant en verloor hierdoor vaart. Roy Lubbers schoot zijn laatste schot zeer goed en wist zijn voorsprong uit te breiden naar 26 meter. Hij was hiermee de winnaar van de baankampioenschappen.

Baankampioenschappen Oud-Ootmarsum
Aanstaande woensdag 2 juli zijn de baankampioenschappen van K.V. Oud Ootmarsum. Dit jaar voor het eerst volgens de nieuwe opzet. De loting voor de eerste ronde is gedaan tijdens de prijsuitreiking van de Ten Damsronde en is te vinden op de website.

We starten om 18.30 uur bij het clubgebouw. Tot woensdag!

22 juni 2014
Els Luttikhuis Nederlands kampioen
Els Luttikhuis is tijdens de Nederlandse kampioenschappen in Oldenzaal verdiend eerste geworden op het onderdeel zetten en dus mag ze zich Nederlands Kampioen noemen!
Overige uitslagen en standen van deelnemers van Oud-Ootmarsum zijn nog niet bekend.
Waarschijnlijk toch niet zo goed gegaan (eerlijk toch) !

20 juni 2014
Oud-Ootmarsum na spannende strijd ten onder in cup
Oud-Ootmarsum  -  Ons-Streven. De ‘return’ van de spannende eindstrijd voor een plek in de finale. Ons Streven had de eerste wedstrijd gewonnen. Oud Ootmarsum kon proberen een beslissingswedstrijd af te dwingen door vanavond te winnen. De eerste ronde begonnen beide teams zeer sterk. Met lange schoten wisten beide teams al na 4 schoten bijna het einde van het bos te bereiken. Oud Ootmarsum, op een lichte achterstand gekomen had vervolgens pech bij het volgende schot waardoor deze de baan afliep. Ons Streven wist hiervan niet te profiteren waardoor de spanning in de wedstrijd bleef behouden. Bij het omlegpunt wist Oud Ootmarsum voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong te komen. Gedurende de tweede ronde wist Ons Streven door sterk schieten het verschil te verkleinen, waarna ze uiteindelijk weer op voorsprong kwamen aan het begin van de baan. Richting het einde van de baan werd het verschil langzaam weer groter. Aan het begin van de derde ronde kwam Oud Ootmarsum sterk terug achterop de baan. Door een misser van Ons Streven wisten ze zelfs weer op voorsprong te komen. Oud Ootmarsum toonde zich van zijn sterke kant en wist richting het einde van de wedstrijd enkele goede schoten te leveren. Het verzuimde echter op het juiste moment de overwinning te verzilveren. Twee missers van Oud Ootmarsum brachten Ons Streven op voorsprong die ze uiteindelijk niet meer uit handen gaven.

17 juni 2014
OotmarsumJeugd KV. Oud Ootmarsum behalen mooi resultaat op Nederlands Kampioenschap.
Zondag 15 juni j.l. deden 18 jeugdleden mee aan de Nederlands Kampioenschappen klootschieten in Lattrop.
Op verschillende onderdelen en in allerlei klasses. Het weer was perfect en de banen lagen er super bij. De concurrentie was heel erg groot maar uiteindelijk werden er toch prijzen meegenomen naar Oud-Ootmarsum.
Olivier Scholten werd in caterogie 2 2e op het onderdeel straat en net 4e op veld en zetten. Hij kwam op beide onderdelen net 3 meter tekort. Allround werd hij 2e. Anne Kruiper werd in caterogie 4 op het onderdeel veld 2e. Met straat en zetten beiden 5e. Allround eindigde zij als 2e.
Al met al een super resultaat en beiden van harte gefeliciteerd. Dit biedt kansen voor het komende seizoen.
11 juni 2014
Ootmarsum


Dames 1 winnen TKC RABO cup
Het eerste dames team van Oud-Ootmarsum is er opnieuw in geslaagd om de TKC RABO cup te winnen.
Op de Kooiweg bij de Vijfsprong moest het dames team aantreden tegen het team van HKV uit Hengelo.
Door in het begin met meer dan 2 schoten voor te liggen werd de voorsprong weer verspeeld door dan achter en dan weer voor te liggien. pas bij de laatste 3 schoten werd er pas definitief met HKV afgerekend en de wedstrijd werd met 1 schot voorsprong gewonnen.
Bij de heren ging de finale tussen Oud-Ootmarsum 1 en Hertme 1. Hier ging de strijd gelijk op tot zo'n 7 schoten voor het einde. Met 3 formidabele schoten van Hertme had het team van Oud-Ootmarsum geen antwoord. Oud-Ootmarsum 1 moest genoegen nemen met de troostprijs.
Ootmarsum


9 juni 2014
Hierbij de starttijden voor de deelnemers van het NK junioren.
Daarnaast nog een aantal belangrijke dingen: Zorg dat je op tijd bent met aanmelden.
Pasje meenemen (worden van de week bij de NK deelnemers thuis gebracht) Blauwe kloot en baankloot mee. Aanmelden met je eigen leider! Officiele clubkleding aan. (bij warm weer korte broek maar wel Oud Ootmarsum shirt) Iedereen komt op eigen gelegenheid.
Mocht je je onverhoopt toch moeten afmelden dan moet je dit zelf doen bij de BWC. Zie bijlage. Dit moet dan telefonisch.
Coen Voorpostel en Bart Koldemeule staan alsnog op de lijst maar zij zijn officieel afgemeld.
Rens Bekhuis en Daan Heerdink moeten alleen het onderdeel zetten. Zij mogen zich s'morgen om 9.20 uur melden bij Denise. Denise gaat met hen het onderdeel zetten afwerken. Hein of Joke is het mogelijk dat jullie meehelpen? Dit ivm handtekening persoonlijke leider.
Lars Bonke Straat-veld-zetten 9.00 schieten en 8.45 melden Leider: Joost of Esther Bonke
Tom Bekhuis Straat en veld 9.07 schieten en 8.45 melden Leider: Emiel Bekhuis
Stef Bonnes Straat en zetten 9.21 schieten en 9.00 melden Leider: Marcel Bonnes
Olivier Scholten Straat-veld-zetten 9.28 schieten en 9.00 melden Leider: Edwin Scholten
Teun Snoeyink Straat en zetten 9.35 schieten en 9.15 melden Leider: Hans Snoeyink
Siebe Arens Straat-veld-zetten 9.49 schieten en 9.30 melden Leider: Eddie Arens
Wessel Scholten Veld (na aanmelding melden op veldbaan) 9.14 schieten en 8.55 melden Leider: Rudy Groeneveld (Zou jij Wessel mee kunnen nemen in de auto?)
Hein Scholten Straat-veld-zetten 10.03 schieten en 9.45 melden Leider: Tonnie Bossink (Zou jij Hein mee kunnen nemen in de auto?)
Anne Bonke Straat-veld-zetten 11.06 schieten en 10.45 melden Leider: Joost of Esther Bonke
Sabine Koldemeule Straat en veld 11.34 schieten en 11.15 melden Leider: Walter Koldemeule
Naomi Scholten Veld en zetten 11.34 schieten en 11.15 melden Leidster: Denise Scholten
Jelle Kamphuis Straat-veld-zetten 14.01 schieten en 13.45 melden Leider: Ronnie Busscher
Rick Kamphuis Straat-veld-zetten 15.04 schieten en 14.45 melden Leider: Richard Kamphuis
Nick Kruiper Straat-veld-zetten 15.25 schieten en 15.05 melden Leider: Frans Heerink
Anne Kruiper Straat-veld-zetten 12.43 schieten en 12.20 melden Leidster: Ria Bossink
Marloes Koldemeule Veld (na aanmelding melden op veldbaan) 12.43 schieten en 12.20 melden Leider: Jos Koldemeule

Kijk voor alle zekerheid de officiele startlijst na en ook de bijgevoegde brief. Voor alle leiders en leidsters denk aan een hark. Christel Kamphuis zou jij s'middags indien er prijswinnaars zijn een foto willen maken? En zouden jullie de uitslagen en foto's van de middag willen doormailen naar Denise voor Dinkelland Visie en de website? Voor s'morgens doet Denise dit maar zij is er s'middags niet.
Allemaal veel succes en mocht er wat zijn dan horen wij dit.

Groetjes, Jeugdcommissie KV. Oud Ootmarsum

8 juni 2014
OotmarsumArticaronde 2014 KV. Oud Ootmarsum groot succes!
Afgelopen vrijdagavond werd de jaarlijkse Artica ronde voor de jeugd verschoten. Er waren dit jaar maar liefst 108 schut(s)ters van diverse klootschietverenigingen samen met hun leid(st)ers naar Oud Ootmarsum gekomen. Elke klasse had een eigen ronde en er werd geschoten om de felbegeerde Artica wisselbokaal. Onder perfecte weersomstandigheden werd de wedstrijd verschoten. Voor de kinderen was er voldoende ranja met cake en lag er een traktatie klaar, ook aan de leid(st)ers was gedacht. Namens Artica was Hans Snoeijink aanwezig om de prijzen uit te reiken. KV Oud Ootmarsum kan terug kijken op een geweldige ronde en onze dank gaat uit naar alle vrijwilligers, verenigingen, deelnemers en natuurlijk Artica voor het mede mogelijk maken van deze ronde.
De Articawisselbokalen zijn gewonnen door:
Klasse 1 en 2 Oud Ootmarsum C met Olivier, Wessel, Hein
Klasse 3 en 4 Nooit Gedacht A J. Johannink, M.Boersma, J.Oosterik
Klasse 1 (kleine ronde):
1e prijs: Oud Ootmarsum G 17 schoten en 45,0 meter
2e prijs: Nooit Gedacht E 21 schoten en 41 meter
3e prijs: Reutum A 23 schoten en 21 meter
Klasse 2 (middel ronde):
1e prijs: Oud Ootmarsum C 35 schoten en 44,85 meter
2e prijs: Oud Ootmarsum E 35 schoten en 7,1 meter
3e prijs: Oud Ootmarsum D 37 schoten en 31,4 meter
Klasse 3 (Grote ronde): 1e prijs:
Ons Genoegen A 41 schoten en 6,4 meter
2e prijs: Nooit Gedacht B 43 schoten en 36,9 meter
3e prijs: Brink B 46 schoten en 22,0 meter
Klasse 4 (Grote ronde):
1e prijs: Nooit Gedacht A 34 schoten en 19,6 meter
2e prijs: Lattrop A 36 schoten en 49,0 meter
3e prijs Ons Streven A 37 schoten en 119,2 meter
Bij klasse 1 en 2 is rekening gehouden met de lengte van de ronde. Dit is verrekend met het aantal schoten voor de Wisselbokaal.
Ootmarsum
Ootmarsum

1 juni 2014
Halve finalisten bekend voor de staatcup 2014
Inmiddels zijn de halve finalisten bekend van de Oud-Ootmarsum straatcup.
In groep 1 spelen Rudy Groeneveld en Nico Leussink en de andere halve eindstrijd gaat tussen Henk Heerink (Jr.) en Martijn Morsink.
In groep 2 spelen Bert Heesink en Frans Heerink tegen elkaar en hier is de andere halve finale tussen Gerrit Heerink en Henk Steinmeijer.
Het volledig overzicht kun je hier downloaden!
Deze wedstrijden worden gespeeld op dinsdag 3 juni (uiterlijk voor 8 juni)
De finale van de Oud-Ootmarsum straatcup 2014 is op 20 juni a.s.

26 mei 2014
6 prijswinnaars tijdens de TKC veld en zet wedstrijd
Oud-Ootmarsum wist 6 prijzen in de wacht te slepen van de TKC veld en zetwedstrijden in Lattrop.
Erik Morsink wist een 1e prijs te bemachtigen in de klasse 3 bij het zetten.
De overige prijs winnaars waren:
Nick Oude Vrielink 3e op het veld in de hoofdklasse
René Heesink 2e op het veld in de 3e klasse
Jos Koldemeule 3e op het veld in de 3e klasse
Jos Koldemeule 3e bij het zetten in de 3e klasse
Jan Lohuis 2e bij het zetten in de 7e klasse


Afgelopen maandag hebben we een nieuwe indeling voor de jeugdteams gemaakt. Een aantal grote veranderingen. Het was flink puzzelen en dit keer zeker niet gemakkelijk. Anne Kruiper en Marloes Koldemeule schieten mee met de dames en mogen niet deelnemen aan de jeugdcompetitie.
Dit is nagevraagd bij het damesbestuur van TKC en dit is jaren geleden zo besloten en kunnen hier ook niets aan veranderen. Jammer maar heel veel succes in het 1e damesteam. Jelle Kamphuis stopt er jammergenoeg mee, maar we wensen hem zeker met het aankomend NK nog heel veel succes.
Rick Kamphuis schiet mee in met de senioren in het 2e team. Anne, Marloes en Rick schieten nog wel mee met de persoonlijke jeugdwedstrijden en onderlinge wedstrijden van de jeugd van KV. Oud Ootmarsum. Zij worden dan in het zogeheten "A"team ingedeeld.
Met de binnengekomen wensen is zover als mogelijk rekening mee gehouden maar is zeker niet te vermijden. Dit is het eindresultaat en al doorgestuurd naar de TKC. De teams zijn samengesteld op basis van leeftijd, kwaliteit,inzet etc. Daarbij ook meegenomen om het ook vooral leuk te houden.

De competitie voor het nieuwe seizoen in de teamverband begint op 17 augustus 2014. Afmeldingen voor een wedstrijd aankomend seizoen dient de speler bij zijn of haar leider te doen. De training bij Ria en Tonnie Bossink.
Wees zoveel mogelijk aanwezig. Je schiet in teamverband en laat anders je team in de steek. 1 team is weer met 3 personen en kan indien noodzakelijk een schutter inzetten van een lager team. Hiervoor is gekozen om de teams zo klein mogelijk te houden waardoor je vaker kunt schieten.

Teamindeling:
B-team: Jacob v. Emmerik - Coen Koldemeule - Olivier Scholten - Coen Voorpostel Leider: F.Heerink
C-team: Wessel Scholten - Hein Scholten - Lars Bonke - Teun Snoeyink Leider: Joost Bonke
D-team: Anne Bonke - Sabine Koldemeule - Bjarne Schulten - Siebe Arens Leider: Eddy Arens
E-team: Tom Bekhuis - Bas Wassink - Joris Plettenburg - Rutger Zwiers Leider: Tonny Zwiers
F-team: Daan Heerdink - Stef Bonnes - Rens Bekhuis Leider: Tonnie Bossink G-team: - Naomi Scholten - Brit Scholten - Mart Scholten - Leon Heerink Leider: Ria Bossink

download hier definitieve teamindeling van de senioren

Mededeling:
  • Wil iedereen (die dit nog niet gedaan heeft) een pasfoto inleveren bij haar/zijn leider voor een nieuw pasje van de NKB
  • Voor maandag 2 juni leiders gevraagd voor de veteranenwedstrijd
  • Voor vrijdag 6 juni leiders gevraagd voor de Artica-ronde
Ootmarsum19 mei 2014
Oud Ootmarsum E en F in de prijzen.
Afgelopen zondag werd voor de jeugd de slotronde van de TKC verschoten.
Klasse A, B, C en D mochten schieten bij KV de Brink, Klasse E,F en G schoten hun ronde bij KV Oud Ootmarsum. In elke klasse werd erg goed geschoten door de verschillende jeugdteams.
Voor Oud Ootmarsum waren vooral het E en F team erg succesvol. Oud Ootmarsum E werd wist beslag te leggen op de 2e plek.
Oud Ootmarsum F presteerde zelfs nog iets beter en werd heel knap eerste in de F klasse.
De prijsuitreiking vond plaats in het clubgebouw van KV Oud Ootmarsum en men kan terugkijken op een zeer geslaagde ronde.
Voor de jeugd staat nu nog op het programma:
6 juni Artica Ronde bij KV Oud Ootmarsum
15 juni Nederlands Kampioenschappen

11 mei 2013
Els Luttikhuis en Gerrit Hofste winnaar Ten-Dams ronde
Tijdens de jaarlijkse Ten-Dams ronde van Oud-Ootmarsum zijn Els Luttikhuis (bij de dames) en Gerrit Hofste (heren) winnaar geworden van deze traditionele wedstrijd. Ondanks het slechte weer en een modderig stuk parcour zijn er dit jaar geen records gebroken. De dames besloten zelf(standig) om niet het gehele parcour te gooien, maar halverwege weer terug te schieten.
Winnaars per team:
1e team:  Gerrit Hofste (algemeen winnaar)
2e team: Ronnie Busscher
3e team: Martijn Morsink
4e team: Hans Morsink
5e team: Harrie Oude Vrielink
6e team: Jos Koldemeule
9e team: Bert Heesink
10e team: Tonnie Groeneveld

Dames:
1e team: Marloes Koldemeule
2e team: Els Luttikhuis (algemeen winnares)
3e team: Elsbeth Wissink
4e team: Annie Kerkhof
5e team: Ria Bossink

10 mei 2013
Voorlopige teamindeling voor nieuw seizoen
Het bestuur heeft een voorstel gemaakt voor de teamindeling 2014-2015. Het is een concept, dus we horen graag de reacties van jullie en jullie teamgenoten. Willen jullie de teamindeling verspreiden onder de teamgenoten. download hier het overzicht

Op maandag 19 mei 2014 om 20.30 uur houden we een leidersvergadering om de reacties en eventuele aanpassing te bespreken. Deze vergadering is in het clubgebouw.

Met vriendelijke groet,
K.V. Oud Ootmarsum
Rudy Groeneveld, secretaris.

5 mei 2014
Junioren Oud-Ootmarsum opnieuw succesvol!
De goede en gerichte trainingen, die de jeugdige klootschieters van KV Oud Ootmarsum krijgen, heeft er onder meer voor gezorgd dat de jonge klootschieters een aantal mooie successen boekten. Dat gebeurde tijdens deel 2 van de persoonlijke straatwedstrijden.
In verschillende categorieën maakten de jeugdspelers van KV Oud Ootmarsum nog volop kans op ereprijzen. Eén van hen was Teun Snoeijink, die in categorie 2 iedereen voor wist te blijven. Het resultaat was een knappe eerste plek.
Rick Kamphuis kwam uit in categorie 4 en na de eerste wedstrijd, een aantal weken geleden, belandde hij op een vierde plaats. Maar door een prima tweede ronde wist hij op te klimmen naar de tweede stek.
Bij de meisjes waren er twee winnaars. Anne Bonke was de sterkste in categorie 2 en Anne Kruiper bleek in categorie 4 overduidelijk de sterkste. Met liefst 3 schoten verschil beëindigde Anne Kruiper deze straatwedstrijd dus op een eerste plek.
Er waren nog veel meer prima prestaties van de jeugd van KV Oud Ootmarsum, zij vielen alleen net buiten de top 3. Toch kunnen ze tevreden terugkijken op deze persoonlijke wedstrijden. De felicitaties gaan naar de Spelers en hun begeleiders!
ootmarsum
Oud-Ootmarsum door in cup na overwinning op Lattrop-Breklenkamp
De return op een wat natte Springendalbaan beloofde een spannende wedstrijd te worden na de krappe overwinning van Oud-Ootmarsum in Lattrop afgelopen week. Beide teams begonnen met een sterke opening. Oud-Ootmarsum greep een voorsprong van enkele meters na het eerste schot. Na enkele schoten wist Lattrop op voorsprong te komen, en het was stuivertje wisselen richting het eind van de baan.
Oud-Ootmarsum wist achterin bij het omlegpunt een voorsprong te pakken. Na 9 schoten wist Oud-Ootmarsum de voorsprong uit te bouwen tot een schotlengte voorsprong. Deze voorspong werd gaandeweg de wedstrijd verder uitgebouwd tot bijna 3 shoten voorsprong.
Oud-Ootmarsum dus door naar de laatste acht, ten koste van nieuwkomer in de cup Lattrop-Brecklenkamp.

Download hier de tweede ronde van de straatcup 2014
Frank Reekers winnaar TKC straat
Als enige wist Frank Reekers zondag het straatparcour tijdens de TKC wedstrijden af te leggen in 7 schoten. Hij was daarmee de grote winnaar (van de hoofdklasse en overgangsklasse) en mag zich 1 jaar lang de straatkampioen van de TKC noemen.
Naast Frank was ook Tonnie Bossink winnaar in de 4e klasse en in de 6e klasse werd Bets Heesink kampioen.
Tweede plaaten waren voor Erik Morsink in de 3e klasse en Gerrit Heerink in de 6e klasse.
Een derde plek was voor Henk Heerink in de hoofdklasse.
Alle overige uitslagen zijn te vinden op de site van de TKC (klik hier links naast).

31 maart 2014
Oud-Ootmarsum verliest in spannend slot van Ons-Streven 1
Op de laatse (inhaal)speeldag van de competitie stond er voor beide teams niks meer op het spel. De eerste ronde begon oud ootmarsum goed en lag direct voor na het openingsschot. Gaandeweg de ronde kwam ons streven beter in het spel en nam de leiding over. Langzaam werd de vorosprong steeds groter voor Ons Streven en werd de ronde gewonnen met 30 meter. De tweede ronde waren de rollen omgedraaid. Oud Ootmarsum schoot een stuk beter als ons Streven en won de ronde ook eenvoudig met 40 meter. De laatste ronde was het spannendste van allemaal. Er werden bijzonder veel lange en korte schoten geproduceerd, waarna Ons Streven aan het langste eind trok en de ronde won met 30 meter.

Oud Ootmarsum II - Vooruit Losser I: 1-2
Er werd vanmorgen van beide kanten geen sterke wedstrijd geschoten. Vooruit Losser kwam moeilijk op gang in de eerste helft. Sommige leden hadden nog last van een kater en hadden enige opstartproblemen.
De eerste helft nam Oud Ootmarsum daarom direct de leiding. Vooruit Losser had hier geen antwoord op en bij het keerpunt had Oud Ootmarsum bijna een schotlengte voorsprong. Maar ook Oud Ootmarsum was niet in goede doen en deed nog een poging om de afstand te verkleinen. Maar het eerste punt ging gewoon naar Oud Ootmarsum.
De tweede helft werd Vooruit Lossser wakker. Oud Ootmarsum had de eerste zes schoten nog verder geschoten dan de eerste ronde, toch lagen ze achter. En toen kwam de klad er in. Het punt werd eigenlijk weg gegeven aan Vooruit Losser.
De derde ronde was het spannends van allemaal. Oud Ootmarsum lag in het begin voor en daarna Vooruit Losser. Toch kwam Oud Ootmarsum terug in de wedstrijd en nam de leiding over, maar niet voor lang. Twee schoten voor het eind was Vooruit Losser aan kop en nam de overwinning mee naar huis.

28 maart 2014
Opgave straatcup 2014
Geachte heren klootschieters,

Voor de straatcup van 2014 zijn de volgende data gepland:
• Dinsdag 22 april: 1e wedstrijd;
• Dinsdag 6 mei: 2e wedstrijd;
• Dinsdag 20 mei: 3e wedstrijd;
• Dinsdag 3 juni: 4e wedstrijd;
• Vrijdag 20 juni: Straatfinale 2014.

Ook dit jaar schieten we in 2 groepen:
• Groep 1: 1e t/m 6e team;
• Groep 2: 7e t/m 11e team.

Net als voorgaande jaren, zal iedereen die aan de straatcup wil deelnemen zich moeten opgeven. Opgave betekent op de vastgestelde data aanwezig zijn. Indien iemand niet op de vastgestelde dag kan schieten dient hij contact op te nemen met zijn tegenstander. Komen beiden geen andere wedstrijddag overeen, dan zijn de bovenstaande data de vastgestelde wedstrijddagen, aanvang 19.00u. De laatste mogelijkheid om een wedstrijd te verschieten is altijd de eerst volgende zondagmorgen na de vastgestelde speeldag. De uitslag dient ook altijd op (of voor) deze zondag bekend te zijn bij de secretaris, uiterlijk om 14:00 uur.

De opgave dient uiterlijk 6 april bij de secretaris binnen te zijn. Het E-mailadres van de secretaris is: info@kvoudootmarsum.nl

23 maart 2014
OotmarsumJeugd KV Oud Ootmarsum zeer succesvol bij persoonlijke wedstrijden op baan en zetten
Zondag 23 maart was er de selectiewedstrijd voor de Nederlandse Kampioenschappen. Dit is een persoonlijke wedstrijd.
Deze keer was het op de onderdelen baan en zetten. Dit is tevens de enigste selectiewedstrijd voor de NK.
Er werd in verschillende categorieën geschoten en op leeftijd. Daarnaast is er nog een verdeling met de jongens en meisjes.
Oud Ootmarsum heeft menig beker in Oud Ootmarsum gelaten en er een aantal fraaie bekers meegenomen naar Oud Ootmarsum.
Categorie 2 moest in Oud Ootmarsum, categorie 3 in Saasveld en categorie 4 bij de Gunne.
De volgende schutters van KV Oud Ootmarsum zijn in de prijzen gevallen:
Categorie 2 meisjes: Anne Bonke 1e op veld en 2e met zetten. Sabine Koldemeule 3e op veld en Naomi Scholten 1e met zetten.
Categorie 2 jongens: Daan Heerdink 1e met zetten en Olivier Scholten 2e op veld en 2e met zetten.
Categorie 3 jongens: Jelle Kamphuis 2e op veld en 2e met zetten.
Categorie 4 meisjes: Anne Kruiper 1e op veld en 1e met zetten. Marloes Koldemeule 2e op veld en 3e met zetten.
Categorie 4 jongens: Rick Kamphuis 3e op veld en 2e met zetten.
Alle winnaars en winnaressen gefeliciteerd. Supermooie prestatie.
Zondag 6 april is er de 1e selectiewedstrijd op straat en zondag 4 mei de 2e selectiewedstrijd op straat en nadien prijsuitreiking van de persoonlijke wedstrijd en competitie. Aanvangstijden volgen nog per mail.
Ootmarsum
Oud-Ootmarsum 1 opnieuw kampioen TKC straat

Opnieuw is het eerste (straat)team van Oud-Ootmarsum kampioen geworden van de TKC competitie. Het team bestond uit: Arjan oude Vrielink, Dirk Hunder, Rudy Groeneveld, Henk Heerink en Krijn de Vries.
Voordat de laatste wedstrijd begon stond Oud-Ootmarsum 2 op de 2e plaats en kon daardooor ook nog aanspraak maken op de eind overwinning, maar helaas (waarschijnlijk door zenuwen) werd dit team 4e in het eindklassement.
Overige uitslagen en informatie komen later of kunt u vinden op de site van de TKC.

De beker die de jongens hebben gewonnen is toch groter dan gedacht!
Ootmarsum

17 maart 2014
Oud Ootmarsum II - Rossum I: 2-1
De eerste en de derde ronde waren beide teams aan elkaar gewaagd. In het begin nam Oud Ootmarsum een kleine voorsprong, maar gaf deze in het zesde schot weg aan Rossum. Deze kon hier hun voordeel mee doen bij het omlegpunt achter op de Springendalbaan. Oud Ootmarsum was niet bij machte om dit verschil weer goed te maken. Het eerste punt ging verdient naar Rossum.
De tweede ronde werd beslist door een misse van Rossum. Hierdoor kwamen ze op een ruime achterstand en Oud Ootmarsum wist dit uit te bouwen tot een schotlengte voorsprong.
De derde ronde was het spannends van alle drie. Oud Ootmarsum kwam op een lichte achterstand en kon dit niet inhalen. Bij het omlegpunt werd het verschil groter in het voordeel van Rossum. In de laatste drie schoten kwam Oud Ootmarsum zeer sterk terug en nam de leiding. Bij het laatste schot lag Rossum 15 meter achter en kon dit niet meer goed maken.

9 maart 2014
Jeugd Oud-Ootmarsum zeer succesvol tijdens 2e deel competitie en kampioenen!!!!!
Zondag 9 maart was de laatste competitiewedstrijd van de 2e helft van de competitie voor de jeugd TKC.
Oud Ootmarsum E en Oud Ootmarsum F waren al kampioen maar moesten nog wel een wedstrijd en F nog een ronde schieten. Ook deze wisten zij te winnen.
Oud Ootmarsum A en Oud Ootmarsum C konden bij winst kampioen worden. Beide teams moesten in Lattrop. Oud Ootmarsum A moest de 3 punten binnen halen om kampioen te worden. Helaas werden het 2 punten en het 3e punt werd nipt verloren met 30 centimeter. Heel erg jammer maar een puike wedstrijd verschoten. Ze eindigen nu knap 2e.
Oud Ootmarsum C had 2 punten nodig om kampioen te worden. Het werden er 3. Ook zij schoten een zeer goede wedstrijd met goede uitblinkers. Daardoor heeft de jeugd van Oud Ootmarsum laten zien dat ze door de vele trainingen goed presteren.
Na deze wedstrijd en ronde werd er met de kampioensteams en leiders onder het genot van een heerlijk drankje en patat met frikandel gevierd op de kampioensschappen.
Gefeliciteerd. Oud Ootmarsum C: Sabine Koldemeule, Wessel Scholten en Olivier Scholten. Leidster: Ria Bossink
Oud Ootmarsum E: Siebe Arens, Coen Voorpostel, Bjarne Schulten en Naomi Scholten Leiders: Eddy Arens en Harald Schulten.
Oud Ootmarsum F: Tom Bekhuis, Rens Bekhuis, Rutger Zwiers en Joris Plettenburg. Leider: Tonny Zwiers.

I.V.M. carnavalsweekend is er zondag geen programma!

Allen veel plezier!

25 februari 2014
Noord-Berghuizen 1 - Oud-Ootmarsum 1  0-3
Oud-Ootmarsum kende zondag geen enkel probleem met zijn tegenstander Noord-Berghuizen. Terwijl Noord-berghuizen in de gevarenzone zit voor degradatie, kan het het team van Oud-Ootmarsum de kompetitie vrolijk en ontspannend uitschieten. Oud-Ootmarsum 1 staat namelijk als enigste van alle teams uit de hoofdklasse in de middenmoot. Het gat naar de top is dusdanig dat een plek omhoog onhaalbaar is, en het gat naar beneden is nog veel groter. Ondanks deze wetenswaardigheid begon Oud-Ootmarsum met een achterstand op Noord-berghuizen met zo'n 10 meter, echter bij het tweede geweldige schot van de "Belg" De Vries was er al een voorsprong van 10 meter. Bij het einde van de eerste periode was de voorsprong opgelopen tot een schotlengte voor, zodat de laatste speler van Oud-Ootmarsum zich niet extra moe hoefde te maken!
Bij het tweede puntje gaf Noord-Berghuizen nog wel een beetje tegengas, maar ook dit punt werd vrij éénvoudig gewonnen door Oud-Ootmarsum. Ook bij het derde punt kwam Noord-Berghuizen door de vele missers er niet aan te pas aan het oppermachtige team uit Ootmarsum. Alle drie de punten waren dan ook dik verdiend.

Oud Ootmarsum II - Dorp Boer I: 1-2
Dorp Boer verschoot een sterke wedstrijd op de Springendalbaan. Er werd hard geschoten en de schoten waren goed geplaatst. Oud Ootmarsum was vandaag wisselvalliger. Direct vanaf het begin kwam men achter te liggen en liep men achter de feiten aan. Door een slechte worp van Dorp Boer lag men het laatste schot van de eerste ronde weer gelijk. Dorp Boer schoot een sterk laatste schot, waar Oud Ootmarsum geen sterk antwoord op had. Het eerste punt ging dus naar Dorp Boer. De tweede ronde was een herhaling van zetten. In de derde ronde nam Oud Ootmarsum vanaf het begin de leiding en bouwde langzaam de voorsprong uit. Deze werd aan het eind nog bijna weer weggegeven door 2 slechte worpen van Oud Ootmarsum. Toch bleef het laatste punt in Oud Ootmarsum.

22 februari 2014
Oud Ootmarsum presteert goed bij Champions Tour wedstrijden onderdeel straat.
OotmarsumVandaag was alweer de laatste van de vier Champions Tour wedstrijden op het onderdeel straat. Deze wedstrijden zijn allemaal verschoten op de Ottershagenweg in Tilligte/Oud Ootmarsum. Op deze staat zal in 2016 ook het EK worden verschoten.
In alle categorieën deden leden van Oud Ootmarsum mee. Bij de meisjes behaalde Marloes Koldemeule een knappe 5e plaats, helaas niet genoeg voor selectie bij de kernploeg.
Bij de jongens deed Rick Kamphuis mee, hoewel hij bij eerdere wedstrijden al eens verder schoot dan sommige heren, bleek zijn inspanning niet genoeg voor een plek bij de eerste 4, hetgeen hem ook een kernploeg lid zou maken.
Bij de dames deden de gezusters Oude Nijhuis. Merlin was al eerder succesvol bij het onderdeel veld en streed derhalve ook mee in het allround klassement. Merlin had vandaag een superdag nodig om plaatsing af te dwingen. Met een zevende plek in de einduitslag kan ze terug kijken op een prima prestatie, alleen net onvoldoende voor een plek bij de kernploeg. Haar zus, Chantal (Horsthuis), was al zo goed al zeker van plaatsing door eerdere goede uitslagen, bij haar ging het er zelfs om of ze als eerst kon eindigen. Ze won de wedstrijd van vandaag met verve (en gooide meteen een record met 1529,90 meter), alleen ze kwam ruim 100 meter te kort om ook de eindzege op te eisen.
Bij de mannen deden namens Oud Ootmarsum Krijn de Vries en Henk Heerink mee. Beiden waren al zo goed als zeker van een plek bij de eerste 10, door eerdere goede uitslagen. Zo won Krijn de derde wedstrijd nog. Vandaag was die eer voor Henk Heerink (1794 meter), en in het eindklassement eindigde hij als tweede. Krijn daarentegen vond het nodig om de spanning iets op te voeren, door een complete off-day was hij genoodzaakt om zijn uitslag van vandaag te laten vervallen, maar zijn eerder opgebouwde voorsprong bleek voldoende om een plek bij de eerste tien veilig te stellen. Met een achtste plek blijft ook hij kernploeglid.

De uitslagen staan op de site www.klootschieten.com onder wedstrijden --> Champions tour straat 2013/2014.

16 februari 2014
Oud-Ootmarsum 1 - Vooruitzicht 1 2-1
Op een bijna perfecte springendalbaan van Oud-Ootmarsum werd vanmorgen de wedstrijd Oud-Ootmarsum tegen Vooruitzicht verschoten.
Helaas werd de baan weer betreden door de uitploeg met voetbalschoenen, waardoor er diverse gaten zaten en zodoende de baan voor de lagere teams nooit een optimale conditie heeft. In principe zijn voetbalschoenen hier overbodig, behalve bij zeer slechte weersomstandigheden en wanneer er geen ijs ligt trekt ook niemand de schaatsen aan toch!
Oud-Ootmarsum begon wel zeer slap aan de wedstrijd en kwam pas na 21 schoten voor het eerst aan de leiding, hetgeen betekende dat het eerste punt al verloren was. Pas op het einde van de tweede periode werd er afstand genomen van Vooruitzicht was Oud-Ootmarsum 5 meter voor op het laatst.
In de 3e periode kwam Vooruitzicht er niet meer aan te pas. beetje bij beetje werd de voorsprong vergroot tot op het laatst met één schotlengte voorsprong voor de thuisploeg.
Voor Oud-Ootmarsum staat er deze competitie niets meer op het spel. Zowel naar boven als naar onderen kijken is het verschil tussen de ploegen zo groot dat het alleen nog voor de eer speelt.

Lattrop-Breklenkamp 1 - Oud-Ootmarsum 2  3-0
Zondag stond de wedstrijd tussen Lattrop Breklenkamp 1 en Oud Ootmarsum 2 op het programma. Op voorhand een topper gezien de positie op de ranglijst.LB had een goed openings schot maar toch wist OO een paar meter voorsprong te nemen Echter twee schoten later had LB deze achterstand al goed gemaakt en nam een voorsprong nan ongeveer 20 meter. Deze voorsprong werd langzaam uitgebouwd tot bijna 1schot lengte zodat het eerste punt in Lattrop bleef.
De tweede ronde kende eigenlijk een zelfde verloop. OO nam eerst een kleine voorsprong maar LB schoot ook deze ronde erg goed waardoor ook dit punt met grote voorsprong werd gewonnen door LB.
De derde ronde kende een ander verloop. OO nam een grote voorsprong door dat LB een grote misser produceerde. LB keek na drie schoten al tegen een achterstand aan van ongeveer 50 meter.OO wist deze voorsprong echter niet lang vast te houden omdat het enkele matige schoten produceerde. LB profiteerde wel ondanks dat het deze ronde niet goed schoot. Uitblinker Rick Horsthuis van LB schoot een geweldige wedstrijd waardoor ook het derde punt in Lattrop bleef.
Al met al een volledig terechte uitslag gezien het wedstrijd verloop voor Lattrop en voor OO geld dat als men nog tweede wil worden in deze competie dat het nog beter moet gaan schieten

10 februari 2014
Uitslagen zondag 09-02-2014
OotmarsumJunioren 4e speeldag:
Oud Ootmarsum B - Oud Ootmarsum A 0-3
Oud Ootmarsum D - Oud Ootmarsum C 3-0
Oud Ootmarsum E - Wilskracht C 2-1
Hertme D - Oud Ootmarsum F 1-2
Wilskracht D - Oud Ootmarsum G 3-0

Senioren 6e wedstrijd TKC-straat Senioren:
3e: Oud Ootmarsum 1
4e: Oud Ootmarsum 2
6e: Oud Ootmarsum 4
8e: Oud Ootmarsum 3
Veteranen:
5e: Oud Ootmarsum 5
10e:Oud Ootmarsum 6

Programma zondag 16-02-2014 Senioren:
Oud Ootmarsum 1 - Vooruitzicht 1
Lattrop Brekl. 1 - Oud Ootmarsum 2
Oud Ootmarsum 3 - Nijstad 1
Lattrop Brekl. 2 - Oud Ootmarsum 4
Oud Ootmarsum 5 - Soasel 1
Hertme 4 - Oud Ootmarsum 6
Hertme 5 - Oud Ootmarsum 7
Oud Ootmarsum 8 - Gunne 5
Oud Ootmarsum 9 - Gunne 7
Soasel 4 - Oud Ootmarsum 10

Oud-Ootmarsum wint klassieker tegen de Brink
Brink verliest ruim van Oud Ootmarsum In een zeer sportieve en gezellige wedstrijd wist Oud Ootmarsum op het terrein van KV de Brink te winnen met 2-1. De wedstrijd stond in het teken van het gala van de Henige Slepveent, die juist in dit weekend plaats vond. Van beide teams waren mensen betrokken bij dit gala, hetgeen dan ook wel te zien was aan de hoeveelheid mascara dat de heren nog op hun gelaat hadden. Vanaf het eerste schot in de eerste periode nam Oud Ootmarsum een geringe voorsprong. Deze wisten zij vast te houden tot aan het eind. Het laatste schot tussen Jan Bonke en Marc Luft werd in het voordeel van Jan Bonke (Oud Ootmarsum) beslist. De tweede periode kende een spannend verloop. Beide teams gaven elkaar geen strobreed toe. Goede schoten maar ook slechte schoten konden genoteerd worden deze ronde. Bij het ingaan van het laatste schot was het verschil een halve meter in het voordeel van de Brink. Maar de Brink had nog 2 meter straf tegoed. Gerrit Hofste plaatste zijn kloot iets te breed richting de bocht. Michel Groeneveld nam dezelfde koers en wist met 1 meter verschil het schot van Gerrit Hofste te overtreffen. In de derde periode had de Brink de pech dat Dirk Hunder werd gewisseld. Hij zakte, met het gala in de benen, af naar een bedenkelijk niveau. Met de weer terug gewisselde Henk Heerink wist Oud Ootmarsum toch weer een geringe voorsprong te pakken. Over en weer vielen opnieuw een aantal slechte schoten. De Brink had enkele keren flinke pech doordat kloten verkeerd vielen, maar Oud Ootmarsum wist deze periode met een verschil van 20 meter over de streep te trekken en won dus met 2-1.

19-januari 2014
De Toekomst 1 - Oud-Ootmarsum 1  3-0
Opnieuw verlies voor eerste team van Oud-Ootmarsum in uitwedstrijd bij De Toekomst.
De thuisclub kwam gemotiveerd aan de start, ook al hadden ze hun 80-jarig bestaan de avond ervoor gevierd. De start was prima en ze begonnen dus met een lichte voorsprong. Deze wisten ze door goed gooien uit te bouwen tot uiteindelijk de winst in de eerste ronde met 40 meter verschil. De tweede ronde was bijna een kopie en ook deze ronde kwamen de bezoekers er niet aan te pas. De voorsprong na de tweede ronde was een schotlengte. De derde ronde was in het begin nog spannend. Maar vooraan de baan sloeg De Toekomst toe en won ook deze ronde verdiend met driekwart schot voorsprong.

Metslepperschap kost Oud Ootmarsum punten
Met de opkomst van de opper en metsleppers in zicht begon leider Walter Hesselman zich al ernstig zorgen te maken. Het zou toch niet zo zijn dat er iemand van zijn Oud Ootmarsum 3 in dit trio zat. Walter die blijkbaar over buitennatuurlijke gaven beschikt, zag het inderdaad goed. Roel van de Balboer werd Metslepper bij c.v. de Hènige Slepvèènt. En dit aan de vooravond van de topper in de 1e klasse TKC.
Zondagmorgen al heel vroeg was Niek v/d Küper bij Toon van Dieks. Toon, nog enigszins opgewonden omdat er 3 lammetjes waren geboren diezelfde nacht, stapte op de fiets en samen gingen ze richting de nieuwe Metslepper. Roel had namelijk aangekondigd dat hij deze morgen niet van plan was om mee te schieten. Bij huize Balboer aangekomen bleek Roel inderdaad nog in zijn winterslaap te zitten. Met veel overtuigingskracht, een bakje koffie en krentenbolletje is het toch gelukt om deze hoogheid mee te krijgen richting de Springendalbaan. Maar goed ook want op de baan bleek dat leider Hesselman nog niet van de schrik was bekomen. Hij was er gewoon ziek van dat zijn oogappeltje hem niet eerder had verteld dat hij deze belangrijke functie zou krijgen. Dieks en de Küper wisten ook het 2e team van Oud Ootmarsum een dienst te bewijzen. Ze hadden namelijk ook Robert van de Balboer (de broer van) meegenomen richting de baan. De opluchting was dan ook groot bij het 2e toen ze zagen dat hun sterspeler toch aanwezig was.
Dan de wedstrijd, Oud Ootmarsum begon erg sterk mede dankzij een goed openingsschot van de Metslepper. De Gunne, die nog meedoen om het kampioenschap, was erg onder de indruk. Oud Ootmarsum bleef de hele ronde ijzersterk schieten en pakte onverwachts het eerste punt. In de 2e ronde (de zieke Hesselman was inmiddels weer huiswaarts gegaan) was de Gunne bij de les en schoten ze erg goed. De Metslepper daarentegen begon iets minder goed te schieten en vond het nodig om de kloot een binnendoorweg te geven. Deze ronde was dan ook al snel uitgespeeld. De 3e en 4e ronde schoot de Gunne ook erg goed en dankzij ietwat mindere worpen aan de zijde van Oud Ootmarsum gingen ook deze punten vrij makkelijk naar de tegenstander. De wedstrijd werd nog even kort geëvalueerd echter veel tijd was daar niet voor omdat Oud Ootmarsum 3 bijna volledig aanwezig moest zijn bij het versieren van het trio. Er staat sowieso nog veel te vieren binnen dit team want 1 van de proclamatiepunten van de Balboer is, dat Oud Ootmarsum 3 mee moet lopen in de optocht van Ootmarsum. Vooral leider Hesselman was hier erg over te spreken.
De volgende wedstrijd (in het gala weekend) staat de clash tegen vrienden van de Brink op het programma. Het scheelt echter dat bij deze ploeg de Vorst van de Hènige Slepvèènt (Gerald Wassink) speelt.

Uitslagen zondag 19-01-2014
De Toekomst 1 - Oud Ootmarsum 1 3-0
Oud Ootmarsum 2 - Java 1 2-1
Oud Ootmarsum 3 - Gunne 1 1-3
Brink 2 - Oud Ootmarsum 4 3-1
Oud Ootmarsum 5 - Gunne 2 2-2
Oud Ootmarsum 6 vrij
Hertme 6 - Oud Ootmarsum 7 4-0
Oud Ootmarsum 8 - Wilskracht 4 1-3
Oud Ootmarsum 9 - Brink 5
Lattrop Brekl. 8 - Oud Ootmarsum 10 3-1

Programma zondag 26-01-2014
4e speeldag junioren
Oud Ootmarsum B - Oud Ootmarsum A
Oud Ootmarsum D - Oud Ootmarsum C
ud Ootmarsum E – Wilskracht C
Hertme D - Oud Ootmarsum F
Wilskracht D - Oud Ootmarsum G

12 januari 2014
Slechte zondag voor Oud-Ootmarsum
OotmarsumDe teams van Oud-Ootmarsum hadden niet bepaald een leuke zondag, m.u.v. enkele junioerenteams na.
Bij de senioren werd de 5e zondag in de TKC competitie straat verschoten.
Oud-Ootmarsum 2 werd hier 3e in de senioren klasse, terwijl het eerste team slechts 5e werd in totaal. Oud-Ootmarsum 4 behaalde de 6e plek en het 5e team belande op de laatste stek.
In de stand blijft overigens Oud-Ootmarsum 1 met 39 punten nog wel (dik) aan de leiding, gevolgd door Oud-Ootmarsum 2 met 36 punten op de tweede plek.
Bij de veteraren werd het 5e team keurig 3e en blijft bovenin meedoen en staat op dit moment 2e met 53 punten. Oud-Ootmarsum 6 werd in de veteranen klasse 11e.

De junioren speelden de 3e speeldag in de voorjaarscompetitie.
Uitslagen:
Oud-Ootmarsum A - Lattrop-Brek. A   0 - 3
Oud-Ootmarsum B - Brink A  0 - 3
Oud-Ootmrsum C - Lattrop-Brek. C  3 - 0
Oud-Ootmarsum D - Latrop-Brek. E  2 - 1
Oud-Ootmarsum E - Soasel A  2 -1
Oud-Ootmarsum F - Wilskracht D  3- 0

Programma zondag 19-01-2014
De Toekomst 1 - Oud Ootmarsum 1
Oud Ootmarsum 2 - Java 1
Oud Ootmarsum 3 - Gunne 1
Brink 2 - Oud Ootmarsum 4
Oud Ootmarsum 5 - Gunne 2
Oud Ootmarsum 6 vrij
Hertme 6 - Oud Ootmarsum 7
Oud Ootmarsum 8 - Wilskracht 4
Oud Ootmarsum 9 - Brink 5
Lattrop Brekl. 8 - Oud Ootmarsum 10

6 januari 2014
Oud Ootmarsum 1 – Beuningen1 : 0 – 3
De nummer 5 uit de hoofdklasse ontmoette afgelopen zondag de nummer 2. Na de 2-1 nederlaag in Beuningen had Oud Ootmarsum wat recht te zetten, en het beloofde dus een spannende wedstrijd te worden op de Springendalbaan. De eerste ronde kwam Oud Ootmarsum slecht weg door een matig losschot, waar Beuningen een goed losschot tegenover zette. Het verschil was direct enkele meters. Gedurende de eerste ronde liep Beuningen door goed schieten verder weg van Oud Ootmarsum. Halverwege de tweede helft van deze ronde was het verschil al meer dan een half schot. Oud Ootmarsum was niet meer bij machte om dit verschil te overbruggen, en het eerste punt ging mee naar Beuningen.
De tweede ronde begon Oud Ootmarsum beter. Het was een spannende ronde waarin beide teams gelijk opgingen. Zo tegen het einde van de ronde kwam Oud Ootmarsum op een lichte voorsprong van enkele meters. Door een ongelukkig schot aan de zijde van Oud Ootmarsum wist Beuningen echter het verschil om te zetten in een lichte voorsprong. Beuningen sloot de ronde af met een uitstekend laatste schot, waarmee ze ook de tweede ronde naar zich toe trokken.
De derde ronde was wederom een gelijke strijd. Oud Ootmarsum wist tegen het einde van de ronde een voorsprong van enkele meters te pakken. Op een goed laatste schot van Beuningen moest Oud Ootmarsum echter toegeven op Beuningen, waarmee ook het derde punt naar Beuningen ging.

Beuningen 2 - Oud Ootmarsum 2: 2-1.
Beide ploegen waren gewaagd aan elkaar, waarbij Beuningen in de eerste ronde het verschil maakte op het natte gedeelte van de baan. Daar werd de voorsprong snel een half schot voor Beuningen. Deze werd langzaam uitgebouwd tot uiteindelijk één worplengte voorsprong. De eerste vijf schoten van de tweede ronde gingen gelijk op. Het natte gedeelte werd nu voor Beuningen fataal door de kloot te plaatsen in een plas water. Oud Ootmarsum liep uit tot 60 meter voorsprong. Door uitstekende schoten van Beuningen werd de achterstand teruggebracht naar 15 meter, maar ging dat punt toch naar Oud Ootmarsum. De belissing moest vallen in de derde ronde. Deze ronde bleef spannend tot het laatst, waarbij Beuningen een lichte voorsprong had opgebouwd. Met 20 meter voorsprong ging dit punt naar Beuningen.

Oud Ootmarsum 3 verspeelt onnodige punten

Voor het sterrenensemble van Oud Ootmarsum stond de zeer lastige uitwedstrijd tegen de Wilskracht 1 op het programma. Oud Ootmarsum 3, de ploeg in topvorm, moest het dus opnemen tegen de huidige koploper die slechts 2 punten liet liggen deze gehele competitie. Deze wedstrijd werd door beide kampen dan ook erg serieus genomen. Enkele heren van de Wilskracht waren gesignaleerd bij de opkomst van de nieuwe Ridder van de Keistenen maar gingen vanwege deze wedstrijd vroegtijdig naar huis.
De heren van Oud Ootmarsum 3 waren grotendeels aanwezig bij de opkomst van de nieuwe stadsprins en deden ook hun uiterste best om op tijd in huis te zijn. Eenmaal op de baan, tijdens het inschieten, bleek dat de kloot van Martijn Morsink nogal last had van bindingsangst. Pas tijdens de wedstrijd wist hij deze weer terug te vinden.
De eerste ronde werd er heel erg sterk geschoten aan de zijde van de Wilskracht en dit punt ging met zo’n 35 meter verschil dan ook naar de heren uit Agelo.
De 2e ronde was ongeveer een kopie van de eerste ronde en ook dit punt moesten de heren van Oud Ootmarsum afstaan. Bert Damink van de Wilskracht vroeg, in een moment van grootheidswaanzin, zelfs of de heren uit Ootmarsum nog van plan waren er een wedstrijd van te maken. Dit zette de koppies op scherp en Oud Ootmarsum begon dan ook erg sterk aan deze 3e ronde. Toch liep het nog steeds niet helemaal lekker. Dit had ook te maken met de tennisarm die Roel van de Balboer al enkele weken parten speelt. Tevens was de stoklegger Toon van Dieks niet helemaal bij de les en zag over het hoofd hoe Bert Damink meters over de stok heen liep. Tonnie zelf gaf als excuus dat hij keek naar een optreden van Thijs van de Biel en Stef Weizen die ook op de baan hun kunsten vertoonden.
De 4e ronde was iedereen aan Oud Ootmarsum kant eindelijk scherp en begon men voortvarend. Oud Ootmarsum kwam direct op een grote voorsprong mede dankzij een ietwat minder schot van de heer A Weenkelhoes. De heren uit Agelo begonnen langzaam stiller te worden en lieten de kopjes hangen. Daar waar de winst in deze ronde voor het grijpen leek, kon men toch dit niveau net niet lang genoeg volhouden. Wilskracht speelde alles of niets en dit pakte goed uit. Dit kon ook te maken hebben met de extra aanmoediging voor Agelo van Roel. Hij had namelijk niet in de gaten dat hij de tegenstander aan het aanmoedigen was. Ook het 4e punt ging dus naar de Wilskracht. Leider Hesselman die last had van tante Lies kon de nederlaag al snel een plekje geven en ging snel huiswaarts.
De volgende wedstrijd is over 2 weken en Oud Ootmarsum verwacht dan weer fit aan de wedstrijd te kunnen beginnen. Dit aangezien de avond ervoor de nieuwe Opperslepper zijn opwachting zal maken.

Uitslagen zondag 5 januari
Oud Ootmarsum 1 – Beuningen 1 0-3
Beuningen 2 – Oud Ootmarsum 2 2-1
Wilskracht 1 – Oud Ootmarsum 3 4-0
Oud Ootmarsum 4 – Wilskracht 2 3-1
Hertme 2 – Oud Ootmarsum 5 4-0
Oud Ootmarsum 6 – Nijstad 3 4-0
Oud Ootmarsum 7 – Brink 4 2-2
Soasel 2 - Oud Ootmarsum 8 4-0
Lattrop Brekl. 7 - Oud Ootmarsum 9 3-1
Oud Ootmarsum 10 – Hertme 9 3-1

Programma zondag 12 januari
3e speeldag junioren
Oud Ootmarsum A – Lattrop Brekl. A
Oud Ootmarsum A – Brink A
Oud Ootmarsum C – Lattrop Brekl. D
Oud Ootmarsum D – Lattrop Brekl. E
Oud Ootmarsum E – Soasel A
Oud Ootmarsum F – Wilskacht D
Oud OotmarsumG vrij

Senioren: 5e TKC straat bij Lattrop
 Wilt u ook zo'n leuke site?