Home    Archief   Vereniging    Locatie   Contact    Foto's    Kampioenen    Links    In 2015 werd onze website door 6209 bezoekers bezocht, een jaar eerder waren dit nog 4806 bezoekers. Bijna 30% meer bezoekers


28 december 2015
Noord Berghuizen - Oud Ootmarsum 2-1
Noord Berghuizen kwam direct met het losschot op voorsprong en kon dit vrij gemakkelijk de hele ronde vast houden. De tweede ronde ging gelijk op tot het 6e schoten. Hier wilde Oud Ootmarsum per abuis een speler overslaan. Hier stak Noord Berghuizen echter een stokje voor. Noord Berghuizen kwam vervolgens verdiend op voorsprong, maar wist dit niet tot het eind vast te houden. De derde ronde gooide Noord Berghuizen weer beter en haalde een verdiende overwinning binnen.

Oud Ootmarsum 2- Rossum  2-1
Oud Ootmarsum was de sterkere ploeg vanmorgen. Ze waren geheel compleet en goed uitgerust na de kerstdagen. Ook Rossum was met het gehele team aanwezig. In de tweede ronde had Oud Ootmarsum een ruime voorsprong. Zelfs een schot tegen de boom bracht Oud Ootmarsum II - Rossum I : 2-1 Oud Ootmarsum was de sterkere ploeg vanmorgen. Ze waren geheel compleet en goed uitgerust na de kerstdagen. Ook Rossum was met het gehele team aanwezig. In de tweede ronde had Oud Ootmarsum een ruime voorsprong. Zelfs een schot tegen de boom bracht Oud Ootmarsum nog niet op achterstand. Maar dit was niet de enige misse worp van Oud Ootmarsum. Rossum maakte hier dankbaar gebruik van en bleef rustig en constant doorschieten. Het laatste schot was toch nog spannend van deze ronde. Oud Ootmarsum had in Robert Eppink een stabiele laatste schutter die keurig over de hoge bult schoot. Rossum had hier meer moeite mee. Ondanks een ruime voorsprong werd dit punt met geluk via het bos gewonnen met 10 meter door Rossum.

Uitslagen 27-12-2015
Noord Berghuizen 1 - Oud Ootmarsum 1  2 -1
Oud Ootmarsum 2 - Rossum 1  2 -1
Oud Ootmarsum 4 - Gunne 1  1 - 3
Oud Ootmarsum 5 - Brink 3  2 -2
Oud Ootmarsum 6 -  Gunne 4  2 - 2
Oud Ootmarsum 8 - Gunne 6  2 -2
Oud Ootmarsum 11 - Wilskracht 5  0 -4
Enkele uitslagen zijn op dit moment nog niet binnen.

21 december 2015
Rick Kamphuis opnieuw 2e tijdens Championstour
Tijdens de 5e en 6e wedstrijd voor de Championstourwedstrijden van de NKB is Rick Kamphuis bij de junioren opnieuw succesvol geweest door bij de bovenste plaatsen te eindigen. Op dit moment staat Rick op een stevige tweede plaats in het algemeen klassement die recht geeft op deelname aan de EK voor volgend jaar in mei.
Bij de dames is Merlin oude Nijhuis in het algemeen klassement gezakt van plek 6 naar plek 7. Zij liet in de laatste wedstrijd een steekje vallen.

20 december 2015
Straatkompetitie
Vandaag stonden de straatkompetitie's voor zowel de NKB als ook de TKC op het programma. Bij de heren nemen het 1e en 2e herenteam (van de veldcompetitie) gemixt aan deze straatwedstrijden deel. Een gedeelte neemt deel aan de NKB kompetitie en een deel neemt deel aan de TKC kompetitie, waarvan ook nog 2 spelers mogen deelnemen bij de veteranen (wat een luxe).
De uitslagen van de NKB zijn op dit moment nog niet binnen.
Bij de TKC behaalde Oud-Ootmarsum 1 een 2e plaats en is inmiddels in het algemeen klassement gestegen van de laatste naar een 2e plek. Met nog 3 wedstrijden te gaan is het nog zeer zeker mogelijk om helemaal bovenaan te eindigen.
Bij de veteranen (Oud-Ootmarsum 2) werd het team voor de 2e achtereen volgende keer winnaar en staan inmiddels bovenaan.
Oud-Ootmarsum 3 behaalde bij de veteranen een verdienstelijke 5e plaats en staan in het algemeen klassement op een 9e plaats.

Junioren blijven allemaal op 1e plaats
Ondanks het verlies van Oud-Ootmarsum E tegen Lattrop-Breklenkamp E (1-2) blijven alle juniorenteams bovenaan in hun klasse. De overige teams wonnen al hun wedstrijden.
Uitslagen:
Oud-Ootmarsum E - Lattrop-Breklenkamp E  1 - 2
Oud-Ootmarsum F - Lattrop-Breklenkamp F  3 - 0
Beuningen G - Oud-Ootmarsum G  0 - 3
Beuningen H - Oud-Ootmarsum H  0 - 3
Lemselo J - Oud-Ootmarsum J  0 - 3

13 december 2015
Wedstrijdprogramma afgelast
I.v.m. de grote hoeveelheid regen van de afgelopen dagen waren de meeste klootschietbanen onbespeelbaar. Hierdoor is het complete programma van de wedstrijdzondag (13-12) afgelast en daardoor zijn er geen verslagen van deze zondag.
Opmerkelijk was wel dat "onze Springendalbaan" er uitstekend bij lag, zonder dat er ook maar één plasje water stond. Genoeg reden voor onze leden om toch te gaan trainen inclusief een rondje Springendal.

7 december 2015
Spelers Oud-Ootmarsum doen goede zaken tijdens Champions Tour NKB
Afgelopen zaterdag stonden de 5e en 6e wedstrijd op het programma voor de Champions Tour (straat) van de NKB.
Tijdens deze zware (stormachtig tegen de wind in) wedstrijden deden de leden van Oud-Ootmarsum goede zaken voor een plek in de kernploeg die meeteld voor deelname aan de Europese Kampioenschappen.

Bij de meisjes werd Marloes Koldemeule 1e tijdens de zesde wedstrijd. Op dit moment staat Marloes in de tussenstand verdienstelijk op een 3e plaats. Deze tussenstand is niet echt reëel, omdat zij t.o.v. de rest nog een wedstrijd kan laten vallen met voor haar gunstige meters.

Bij de dames staat Merlin oude Nijhuis op dit moment door een (telkens) constante afstand op een keurige 6e plaats. Met één of twee uitschieters in de volgende wedstrijden zal Merlin met stip stijgen in het algeVeteranen team Oud-Ootmarsum kampioen TKC straat
Tijdens de finale van de TKC straatcompetitie is het eerste veteranenteam als 2e geëindigd,  genoeg voor de eindoverwinning en daardoor als kampioen geëindigd met 3 punten voorsprong op de naaste belagers van Lattrop-Breklenkamp.
Dit kampioensteam bestond uit de volgende spelers: Frans Heerink, Tonnie Bossink, Jan Luttikhuis, Henk Heerink Sr., Gerrit Hofste en Jan Bonke.
meen klassement.

Tenslotte bij de heren liet de "Belg" Krijn de Vries van zich horen door de 5e wedstrijd winnend af te sluiten en bij de 6e wedstrijd op een vierde plaats te eindigen.
Voor de overige heren Henk Heerink (13e), Nico Leussink (16e) en Arjan oude Vrielink (18e) zijn er nog mogelijkheden om definitief toe te treden tot de kernploeg. Ook zij kunnen net als de rest hun slechtste wedstrijden laten vervallen, waardoor de stand er heel anders uit komt te zien.

6 december 2015
Alle juniorenteams Oud-Ootmarsum staan bovenaan!
Na zes speelrondes in de junioren veldcompetitie heeft nog geen enkel team van Oud-Ootmarsum op dit moment één van haar wedstrijden verloren, en dus staat elk team bovenaan in haar klasse van hun leeftijdsgenoten.
Oud-Ootmarsum E nam het thuis op tegen Beuninen E en wist deze wedstrijd te winnen.
Oud-Ootmarsum F mocht ook thuis aantreden tegen Ons-Streven Tilligte. Ook dit team wist haar wedstrijd winnend af te sluiten.
Oud-Ootmarsum G speelde uit tegen Vooruitzicht. In Oldenzaal werd de eindfase bekeken door het 2e herenteam. Deze waren getuige van een knappe overwinning.
In Noord-Deurningen ging de strijd tussen Nooit-Gedacht H en Oud-Ootmarsum H. Oud Ootmarsum H was hier de duidelijke winnaar.
Tenslotte moest Beuningen J thuis aantreden tegen Oud-Ootmarsum J. Ook ons jongste team ging met de overwinning aan de haal.
Kortweg was dit een succesvol weekend voor de Oud-Ootmarsum jeugd.

Vooruitzicht 1 - Oud-Ootmarsum 2
Een spannende wedstrijd in de hoofdklasse. De nummer 2 tegen de nummer 4. Beidde teams waren gewaagd aan elkaar, waarbij Vooruitzicht net iets sterker uit de bus kwam. Alle 3 rondes was de winst voor Vooruitzicht met ongeveer 20 meter.

29 november 2015
Oud Ootmarsum - De Brink : 3-0
Vandaag de laatste wedstrijd van de eerste competitie helft. Een natte Springendalbaan was het toneel van de spannende Ootmarsumse derbie. De eerste ronde kwam Oud Ootmarsum slecht uit de startblokken. De Brink pakte en voorsprong van ongeveer 30m. Na enkele schoten wist de thuisploeg langzaam terug te komen in de wedstrijd. Met een geweldig schot langs de natte plekken wist Oud Ootmarsum de voorsprong te pakken. Oud Ootmarsum wist uiteindelijk de eerste ronde met ongeveer 10m te winnen.
De tweede ronde begon Oud Ootmarsum beter. Met een goed losschot wist De Brink toch een voorsprong te pakken. Een minder tweede schot van Oud Ootmarsum bracht de thuisploeg op een achterstand van een half schot. Door sterk door te blijven schieten, en enkele mindere schoten van De Brink wist Oud Ootmarsum de tweede ronde ook te pakken met een verschil van 75 meter. Het was als het ware een 'cadeautje van de Brink pietjes'.
De derde ronde wist Oud Ootmarsum met goed schieten De Brink op de knieën te krijgen. De jongens uit de stad wisten zich niet goed te handhaven op de sappige baan, en verloren uiteindelijk de ronde met een schot en 0,89m. De eerste 3-0 van Oud Ootmarsum is daarmee een feit waarmee ze goed mee spelen in de subtop. De Brink komt met deze uitslag verder in de gevarenzone.

Tonnie & Ronnie show valt in het water
In de eerste klasse TKC stond afgelopen zondag een echte topper op het programma. De nr 2 moest het opnemen tegen de nummer 3. Naast de topper was het tevens een derby, oftewel Oud Ootmarsum 3 tegen de Brink 2. Al weken werd er gesproken/geappt en gestiggeld over deze wedstrijd. De Brink had speciaal voor deze wedstrijd Boy B thuisgelaten en toptalent Jesse Wennink meegenomen. Oud Ootmarsum was daarentegen voor het eerst dit seizoen helemaal compleet en op oorlogssterkte. Roel van de Balboer was geslaagd voor zijn studie en had daarnaast ook een vaste baan gevonden als . Om dit te vieren had hij al zijn teamgenoten op vrijdagavond uitgenodigd om enkele versnaperingen te verorberen. Gezien de importantie van de wedstrijd werd door de meeste spelers besloten hier van af te zien en de focus volledig op zondag te richten. Dit tot teleurstelling van Roel die wel aangaf dan alsnog een andere datum te zoeken voor zijn geliefde teamgenoten.
Al vroeg verzamelden de spelers van Oud Ootmarsum zich. Toon van Dieks sr. Was speciaal voor junior al vroeg uit bed om hout te halen. Dit zodat Tonnie er dan behaaglijk bij zat en hij zijn spiertjes lekker warm kon houden.
Aangekomen op de Springendalbaan bleek dat de regen zijn sporen had achtergelaten. Dit tot volle tevredenheid van de Brink, die natte banen wel gewend zijn, aldus G Wassink.
Ietwat soppig werd dus begonnen aan de wedstrijd. Brink 2 begon ijzersterk. De voorsprong die ze hadden werd echter snel kleiner en langzaam was het Oud Ootmarsum dat het initiatief nam en de voorsprong gestaag uitbreidde. Geen enkele fout werd gemaakt en het eerste punt was voor Oud Ootmarsum.
In de 2e ronde was het wederom de Brink dat goed begon en dit ook wist vast te houden tot 3 schoten voor het einde. Het waren de zenuwen of misschien toch de ietwat natte baan die ervoor zorgden dat Oud Ootmarsum bij het ingaan van het laatste schot alsnog een kleine voorsprong had. Tonnie van Dieks, met zijn warme spieren, hield het hoofd koel en plaatste zijn kloot op safe voorbij die van de Brink. Het 2e punt ging dus ook verrassend alsnog naar Oud Ootmarsum.
In de 3e ronde wou Erik van de Boonk een moment voor zichzelf. Hij werd gewisseld voor Ronnie Hohne. In deze ronde was het de Brink dat weer 3 schoten voor het einde een grote voorsprong had. Ook deze ronde werd het verschil behoorlijk kleiner en zou het laatste schot de beslissing moeten brengen. De Brink had een voorsprong van nog zo’n 5 meter. De Küper (Oud Ootmarsum) moest het opnemen tegen de Gait (Brink). Het bleek een sensationeel slot. Oud Ootmarsum schoot en plaatste zijn bal, perfect, middenin een hele mooie waterplas. De Brink deed het heel iets beter en kwam 2 meter verder. Waar de 2e ronde het cadeautje voor Oud Ootmarsum was, kreeg nu de Brink het punt cadeau. (Nee Jan, we gaan geen sinterklaasgrappen maken  )
Gezien dit verloren punt voelde leider Walter van Hesselman, zoals altijd eigenwijs gedraaid, zich genoodzaakt om Eric van de Boonk maar weer terug te wisselen. Erik zijn vriendje Tonnie maakte graag plaats. Deze wissel pakte heel erg goed uit en met een ruime voorsprong werd het 4e punt binnen gesleept. Een 3-1 overwinning dus voor de talenten van Oud Ootmarsum 3 tegen de vriendelijke sympathieke collega’s van de Brink.
In de evaluatie werd er behoorlijk pittig gediscussieerd. Eric van de Boonk sprak de ploeg toe en gaf aan dat hij niet heel erg opgewonden werd van Tonnie. Daarnaast vertelde hij een voetbalanekdote. In zijn gloriejaren was Eric zo gigantisch goed. Ooit nam hij met de Damrakkers een corner om die er vervolgens zelf in te koppen. Zoals u leest was de sfeer prima en kan de focus naar de volgende wedstrijd wanneer het sterrenensemble van Oud Ootmarsum het moet opnemen tegen Koploper Nijstad 1.

Uitslagen zondag 29-11-2015
Oud Ootmarsum 1 – Brink 1 3-0 V
ooruitzicht 1 – Oud Ootmarsum 2 uitgesteld
Oud Ootmarsum 3 – Brink 2 3-1
Hertme 2 - Oud Ootmarsum 4 2-2
Soasel 1 - Oud Ootmarsum 5 4-0
Brink 4 - Oud Ootmarsum 6 2-2
Oud Ootmarsum 7 – Lattrop Brekl. 4 1-3
Hertme 5 - Oud Ootmarsum 8 2-2
Oud Ootmarsum 9 – Lattrop Brekl. 5 2-2
Oud Ootmarsum 10 – HKV 2 2-2
Nijstad 6 - Oud Ootmarsum 11 4-0

rogramma 06-12-2015 6e speeldag junioren

23 november 2015
Goede resultaten tijdens straatwedstrijden TKC
Zowel bij de senioren (TKC straatwedstrijd) als bij de junioren (TKC ronde) werden afgelopen weekend goede resultaten gehaald.
Bij de senioren werd het 1e team derde in de seniorenklasse, terwijl het 2e team (de veteranen) een knappe eerste plaats wisten te veroveren. Opmerkelijk verschil hier was dat  het 2e team maar liefst 27 schoten minder nodig had dan de nummer laatst (60 om 87) over het zelfde rondje van 6 kilometer.
Het 3e team in zelfde veteranen klasse was een negende plaats te noteren.

Bij de landelijke straat kompetitie werd het 1e team van Oud-Ootmarsum elfde tijdens de 3e wedstrijd. Hierdoor is dit team gezakt naar een zesde plaats in het algemeen klassement.

Bij de junioren was de deze zondag de TKC ronde gepland.
Voor zowel team E alsook Team G wist in hun klasse verdiend te winnen.
Uiteraard is van beide winnende teams een foto gemaakt.


1 november 2015
Oud-Ootmarsum 2 verslaat Lattrop-Breklenkamp 1
Oud Ootmarsum 2 was vanmorgen met een volledig team aanwezig op de Springendalbaan en dat heeft zijn vruchten afgeworpen. Beide teams waren aan elkaar gewaagd en de stand had net zo goed andersom kunnen zijn. Het eerste punt bleef de strijd dicht bij elkaar en werd beslist in het voordeel van Lattrop. Het tweede en derde punt wist Lattrop gedurende de wedstrijd een voorsprong van ca 20 - 30 meter op te bouwen. Oud Ootmarsum liet zich echter niet van de wijs brengen en schoot strak door. Dit bleek in beide punten de doorslaggevende factor, want beide punten werden in het laatste schot beslist in het voordeel van Oud Ootmarsum.

Tonnie & Ronnie show op de Wilskrachtbaan
Al vroeg verzamelden de teamleden van Oud Ootmarsum 3, om zich op te maken voor de verre reis naar Agelo. Ondanks het vroege tijdstip was de stemming direct al opperbest. Er was dan ook al bij voorbaat veel te vieren. Niek van de Küper was wederom vader geworden, Ronnie Hohne, ook wel de papa van het team genoemd, was onlangs 45 geworden en het allerbelangrijkste, de voetbalschoenen, die Tonnie van Dieks al weken geleden had besteld, waren eindelijk aangekomen.
Erik van de Boonk was deze morgen afwezig. Hij had namelijk een cursus opvoeding in Friesland, welke overigens geheel gesponsord en gecoördineerd is door zijn teamgenoten. Walter van Hesselman was na een afwezigheid van 10 weken eindelijk weer een keer aanwezig en stelde zich netjes voor aan zijn mede spelers. Gezien de boeiende strijd die deze teams vorig jaar uitvochten op de Wilskrachtbaan, beloofde het wederom een spektakel te worden.
De eerste ronde begonnen beide teams erg sterk. Oud Ootmarsum nam wel direct de leiding en wist deze uit te bouwen tot 50 meter. Tonnie van Dieks moest schijnbaar nog wennen aan zijn nieuwe schoenen en liet niet zijn beste spel zien. Toch werd het eerste punt vrij makkelijk binnen gehaald.
In de 2e ronde liet Oud Ootmarsum wederom geen steken vallen en dankzij een goed schietende Nick van de Hoboer werd ook dit punt gepakt.
In de 3e ronde gaf Walter van Hesselman aan dat hij de vermoeidheid begon te voelen en vroeg om een wissel. Leider Roel van de Balboer gaf hieraan gehoor en bracht Niek van de Küper. Ook in de 3e ronde lag het initiatief van begin af aan bij Oud Ootmarsum. Mede hierdoor kwam men ook steeds beter uit in de vele lastige bochten op de baan.
Het 3e punt was dus ook al snel een feit. Ondertussen waren Tonnie en Ronnie met hun amusementsshow begonnen. Tonnie vertelde diverse grapjes over de herfst waarna Ronnie hem aankeek met een blik van “Heb ie ut wa good?”
In de 4e ronde ging het lang gelijk op. Mede dankzij enkele gewaagde schoten van Niek van de Küper werd de voorsprong verkleind tot 2 meter. Het laatste schot moest de beslissing brengen en deze ging tussen de neven Wim Stevelink en Ronnie Hohne. Ronnie besliste deze familie strijd in zijn voordeel en pakte daarmee ook het 4e punt voor Oud Ootmarsum.
In de persconferentie direct na de wedstrijd gaf Wim Stevelink, namens de Wilskracht, aan dat hij toch zijn twijfels had over zijn teamgenoot Michel van de Biel. Michel heeft namelijk een vrij hoge functie bij de plaatselijke carnavalsvereniging van Oud Ootmarsum. Volgens Wim zou Michel dus minder moeite hebben met de nederlaag.
Leider Roel gaf namens Oud Ootmarsum aan dat het voorlopige doel; Herbstmeister, nog steeds mogelijk is. In de evaluatie bracht Anne (de dochter van de broer van de slager), Roel van de Balboer op een idee om Gerald Wassink te bellen. Gerald pakte echter niet op. Vervolgens werd Erik van de Boonk de eindstand doorgegeven. Erik gaf aan dat het hem niet echt kon interesseren.
Al met al een prima zondag met een dito uitslag.

Programma 08-11-2015 5e speeldag junioren

Overig uitslagen op dit moment:
Steeds Vooruit 1 - Oud-Ootmarsum 1  3 - 0
Oud-Ootmarsum 4 - Lattrop-Breklenkamp 3  4 - 0
Oud-Ootmarsum 5 - Nijstad 2  3 - 1
Oud-Ootmarsum 8 - Wilskracht 4  2 - 2
Oud-Ootmarsum 11 - Lattrop-Breklenkamp 10  3 - 1

1 november 2015
Uitslagen Straatcompetitie 25-10-2015
Landelijk 2e wedstrijd:
Heren 1 2e plek
Dames 1 6e plek
TKC straatcompetitie:
Oud-Ootmarsum 1 op de 1e plaats bij de senioren
Oud-Ootmarsum 2 op de 5e plek bij de veteranen
Oud-Ootmarsum 3 op de 12e plek bij de veteranen

25 oktober 2015
Junioren van Oud-Ootmarsum ook in krachttraining
Nadat de senioren van Oud-Ootmarsum in krachttraining zijn gegeaan, zijn nu ook de junioren aan de beurt om in de toekomst de kracht van de spieren om te zetten in een beter resultaat tijdens het klootschieten. Maandelijks zijn onze junioren te vinden bij de fysiotherapie in Ootmarsum.18 oktober 2015
Vorige week stond er een foutje op onze site!
Oud-Ootmarsum F winnaar KTO ronde!
Het was namelijk het F team dat de eerste plek wist te veroveren tijdens de KTO ronde bij Nooit-Gedacht in Noord-Deurningen.
Dit topteam (voor de toekomst van onze vereniging ) bestond uit de spelers: Coen Voorpostel, Teun Snoeyink, Siebe Arends en Tom Bekhuis. Jongens van harte proficiat met deze overwinning!!!!!


Oud Ootmarsum 1 - Ons Streven 1 : 1-2 
Vandaag stond de topper tussen de nummer 1 tegen de nummer 2 uit de ereklasse op het programma. Een sappige Springendalbaan beloofde het toneel te worden voor een spannende wedstrijd.
De eerste ronde begon Oud Ootmarsum met een sterk losschot. De heren uit Tilligte stonden direct onder druk wat resulteerde in een misser. Oud Ootmarsum wist niet alleen goed gebruik te maken van de resulterende voorsprong, maar bleek zelfs de betere partij te zijn. Richting het einde van de baan had de thuisploeg en voorsprong van bijna een schot te pakken. Oud Ootmarsum wist deze ronde uiteindelijk te winnen met bijna een schotlengte voorsprong.
De tweede ronde kwam Ons Streven wat beter uit de startblokken. Beide teams gingen gelijk op. Tilligte wist tot twee maal toe net de bosrand te ontwijken, waardoor ze goed in de wedstrijd bleven. Op het einde van de ronde wist Ons Streven aan het langste eind te trekken en wonnen de ronde met een kleine 1,5m.
De derde ronde ging wederom gelijk op. Oud Ootmarsum was er op gebrand het laatste punt in huis te houden. De eerste helft van de ronde ging gelijk op. Daarna wist Ons Streven het verschil te maken door enkele mindere schoten van Oud Ootmarsum. Ons Streven wist uiteindelijk de ronde met ongeveer 15m te winnen. Ons Streven weet met deze overwinning zijn koppositie te versterken met 10 punten na 4 wedstrijden. Oud Ootmarsum blijft lekker mee spelen in de top met 7 punten na 4 wedstrijden.

Oud Ootmarsum 3 beleeft Off-day
De trots van KV Oud Ootmarsum, alias Oud Ootmarsum 3 mocht het afgelopen zondag opnemen tegen Hertme 2. Terwijl bijna iedereen aanwezig was om te vertrekken naar het verre Hertme, vroeg iemand, “waar is Walter van Hesselman?” Al snel kwam de wedervraag, wie is Hesselman? Kortom de messen waren geslepen voor een gezellige zondagmorgen met Oud Ootmarsum 3.
Op Walter van Hesselman na, (die een weekend verbleef in een sauna en massage salon), was iedereen aanwezig. Roel van de Balboer verscheen speciaal voor deze wedstrijd voor het eerst in volledig tenue. Nu heeft Roel over het algemeen altijd al wel de spreekwoordelijke broek aan, maar nu had hij ook daadwerkelijk zijn trainingsbroek aan. Erik van de Boonk had net het maïs in de kuil en was ook lekker gretig op tijd. Klein minpunt was echter de bezorgservice van de “voetbalschoenen” van Toon van Dieks. Tonnie gaf aan dat hij de schoenen reeds weken geleden besteld had. Ze waren echter nog steeds niet leverbaar waardoor hij, op de ietwat natte baan, een stoklegochtend op zich nam.
Aangekomen op de Hertmerbaan bleek dat bijna de hele vereniging een uitwedstrijd had tegen Hertme. Zo werd zelfs de koning van Oud Ootmarsum en omstreken veelvuldig achter op de baan gesignaleerd en werd voor hem geknield. Nadat de spieren lekker warm waren geschoten, kon eindelijk worden begonnen aan de wedstrijd. Roel van de Balboer, duidelijk nog onwennig dat alles lekker los hangt in een trainingsbroek, begon nog redelijk. De 1e ronde werd er niet goed geschoten maar toch werd het eerste punt binnengesleept. In de 2e ronde ging de wedstrijd lang gelijk op. Door een fout aan Hertme kant wist Oud Ootmarsum een grote voorsprong te pakken. Ondanks dat ook deze ronde veel mindere schoten de revue passeerden, wist men toch ook dit punt te bemachtigen.
Dat het geluk een keer moet ophouden bleek in de 3e ronde. Oud Ootmarsum dacht, ondanks vele mindere schoten, dat het ook deze ronde kans maakte op de overwinning. Het laatste schot zou de beslissing brengen. Oud Ootmarsum lag enkele meters achter, maar Ronnie Hohne had een geweldig laatste schot. Door een nat spoor remde de kloot toch vrij abrupt. Marcel Meijer van Hertme (die overigens elke week het wedstrijdverslag van Oud Ootmarsum 3 leest) had een voorspellende gave. Hij voorzag dat de kloot van Bart Monnink de kloot van Hohne zou passeren.
Bart schoot…. en inderdaad zijn kloot passeerde die van Hohne met zeker 80 cm. Dankzij dit puntverlies was leider Roel van de Balboer compleet van slag (of kwam dit door zijn broek). Het openingsschot in de 4e ronde van hem belandde dan ook pardoes op het wel heel erg natte gedeelte van de baan, ook wel sloot genoemd. Om orde op zaken te stellen werd Nick van de Hoboer gewisseld voor Tonnie van Dieks. Met de woorden van Hohne: “Nen Linksn veur nen Linksn”.
De achterstand werd beetje bij beetje goed gemaakt. Net op het moment dat de overwinning alsnog dichtbij leek, werden er enkele slechte schoten geplaatst, waardoor het laatste punt toch naar Hertme ging. Gezien de wedstrijd, een terechte uitslag tegen de sympathieke collega-schutters uit Hertme. Leider Japie Kemna sprak van een sportieve en mooie wedstrijd na een voor hem zeer zware avond. Vanwege het eerste puntverlies was er op de terugweg duidelijk sprake van enige irritatie. Ronnie Hohne deed vrij kortaf en vragen van het hoe en waarom werden absoluut niet op prijs gesteld. Nick van de Hoboer was teleurgesteld en ging direct deze middag zijn conditie op peil houden tijdens het bowlen. Erik van de Boonk probeerde de gemoederen te bedaren door een foto te laten zien van zijn nieuwe knuffel. Mede dankzij de zachte kant van de Boonk zag iedereen langzaam in dat het inderdaad maar een spelletje was en kon men weer normaal met elkander communiceren.
In de evaluatie gaf iedereen aan dat het misschien weer tijd is voor een teambuilding-avond met het gehele team. Om de ochtend goed af te sluiten was het de altijd positieve Toon van Dieks die aangaf de organisatie hiervan op zich te nemen.

Uitslagen zondag 18-10-2015
Oud Ootmarsum 1 – Ons Streven 1 1-2
Lemselo 1 – Oud Ootmarsum 2 2-1
Hertme 2 - Oud Ootmarsum 3 2-2
Oud Ootmarsum 4 – Brink 2 2-2
Oud Ootmarsum 5 – HKV 1 1-3
Oud Ootmarsum 6 – Nijstad 3 3-1
Hertme 5 - Oud Ootmarsum 7 4-0
Oud Ootmarsum 8 – Lattrop Brekl. 4 0-4
Hertme 6 - Oud Ootmarsum 9 2-2
Hertme 9 - Oud Ootmarsum 10 0-4
Oud Ootmarsum 11 – Lattrop Brekl. 9 4-0

Casino avond tijdens vrijwilligersfeest
Zaterdagavond waren alle vrijwilligers van onze vereniging uitgenodigd in het clubgebouw voor een gezellig samenzijn. Tijdens deze avond kon iedereen deelnemen aan de roulettetafel (casinospel). Henk Steinmeijer ging vanaf het begin goed op dreef door gelijk met "groot geld" in te zetten, maar was het ook gelijk weer kwijt. Hierna was onze voorzitter Peter Beld de gehele avond (voorniets) bezig om met het " hoogste bedrag" deze avond winnend af te sluiten. Helaas kwam Hans Morsink voor hem het laatste half uurtje in actie en wist deze avond winnend af te sluiten.


krachttraining voor leden van Oud-OOtmarsum
Vrijdagavond 16 oktober was de eerste krachttrainingavond voor de leden van Oud-Ootmarsum bij fysiotherapie De Wildehof in Ootmarsum. Tot en met eind maart zijn onze leden elke vrijdagavond in krachttraining.


12 oktober 2015
Programma zondag 18-10-2015 Senioren:
Oud Ootmarsum 1 – Ons Streven 1
Lemselo 1 - Oud Ootmarsum 2
Hertme 2 – Oud Ootmarsum 3
Oud Ootmarsum 4 – Brink 2
Oud Ootmarsum 5 – HKV 1
Oud Ootmarsum 6 – Nijstad 3
Hertme 5 - Oud Ootmarsum 7
Oud Ootmarsum 8 – Lattrop Brekl. 4
Hertme 6 - Oud Ootmarsum 9
Hertme 9 - Oud Ootmarsum 10
Oud Ootmarsum 11 – Lattrop Brekl. 9

Voor meer informatie volg ons ook op twitter @KVOudOotmarsum en Facebook.

11 oktober 2015
Uitstekende prestaties junioren Oud-Ootmarsum tijdens de KTO ronde
Diverse teams van onze vereniging zijn vanmorgen winnaar geworden van de KTO ronde in hun eigen leeftijdsklasse. Hieruit blijkt dat de toekomst voor Oud-Ootmarsum er weer rooskleurig uitziet en dat er op dit moment voldoende talent aanwezig is om de plaats van de "ouwe rotten" op den duur over te nemen.
De ronde's werden per leeftijdsklasse op verschillende locatie's verschoten.
Het E team moest aantreden bij Lattrop-Breklenkamp en  werd opmerkelijk winnaar van klasse D,DD,E met maar liefst 3 schoten voorsprong en 103,25 meter over de finish. Het G (winnaar) en F team (2e plek) moesten naar Nooit-Gedacht, Terwijl het J team (winnaar) moest aantreden in Losser bij Java.

Hieronder de foto's van de meest succesvolle vereninging van deze ronde.
J team Oud Ootmarsum
Hierboven J team: Kaylan van Gemerden, Ties Scholten, Ties Koldemeule, Sepp Busscher en Bau Snoeyink.
Leiders van dit team zijn: Ronnie Busscher en Hans Snoeyink.
G team Oud Ootmarsum
Hierboven Team G: Anne Bonke, Sabine Koldemeule en Naomi Scholten. Leidster van dit team is Ria Bossink
F team Oud Ootmarsum
Hierboven F team: Coen Voorpostel, Teun Snoeyink, Siebe Arens en Tom Bekhuis. Leider van dit team is Eddie Arens
Team E Oud Ootmarsum
Hierboven her E Team: Koen Koldemeule, Wessel Scholten, Oliver Scholten en hein Scholten. Leiders van dit team zijn: Frans Heerink en Edwin Scholten.

8 oktober 2015
Zondag 11 oktober rondewedstrijd voor de junioren
Zondag 11 oktober 2015 staat de ronde wedstrijd weer op het programma, jaja die normaal altijd in het eerste weekend van de herfstvakantie plaats vind helaas dit jaar door de NKB programmering e.d. in het verkeerde weekend gepland.

Door de nieuwe samenwerking met KTO, TKC en AKF zijn het aantal locaties uitgebreid, hieronder vinden jullie alle details over deze wedstrijd.

De ronde wedstrijden worden gehouden bij:
Klasse A, B en C Kolkersveld
Klasse D, DD en E Lattrop-Breklenkamp
Klasse F en G Nooit Gedacht
Klasse H en I Wilskracht
Klasse J en K Java

Voor de Ronde-wedstrijd wordt er volgens de competitie opstelling geschoten, de locatie per klasse zijn hierboven vermeld, een team mag minimaal uit 3 spelers bestaan, een vereniging kan dus meerdere teams per klasse deel laten nemen. Ook mogen spelers van verschillende klassen samen deelnemen maar hier geldt dat de hoogst geplaatste speler, de klasse bepaalt waarin men speelt. Deze wedstrijd wordt zowel over straat als veld (zand of gras) verschoten, tijdens deze ronde mag er op straat gegooid worden met alle soorten kunststof kloten en op het veld alleen met de houten kloot.

Iedereen wordt verzocht een kwartier voor de onderstaande tijdstippen aanwezig te zijn. Er wordt gestart met de hoogst ingedeelde teams per groep, om een snel wedstrijdverloop te bevorderen. Groepen vertrekken met 3 teams op 1 kaart. Bij voorkeur met teams uit dezelfde competitieklasse, om zo een spannend wedstrijdverloop te bevorderen. De wedstrijd duur is ca. 1,5 uur .

De leiders van de teams moeten zelf schrijven voor elkaar. Men kan zich aanmelden/inschrijven bij de clubgebouwen tussen 9:15 – 9:45, de wedstrijd zal vanaf 9:30 starten.

6 oktober 2015
Oud Ootmarsum 3 wint ook 3e wedstrijd
Afgelopen zondag stond de 3ecompetitiewedstrijd in de 1e klasse TKC op het programma. Oud Ootmarsum 3, dat tot aan deze wedstrijd de volle buit binnen had weten te “harken”, mocht het nu opnemen tegen de Gunne 1 dat vorig seizoen nog actief was in de overgangsklasse. Oud Ootmarsum was dus gewaarschuwd en nam de wedstrijd dan ook erg serieus. Zelfs zo serieus, dat Toon van Dieks voor het eerst in 8 jaar te zien was in een volledig Oud Ootmarsum tenue. Afwezig aan de Oud Ootmarsum zijde was Walter van Hesselman. Vrouw Hesselman was jarig en dat was voor hem aanleiding om deze, toch zeer belangrijke, wedstrijd te laten “schieten”. Dit uiteraard tot grote teleurstelling van vele teamgenoten die de reden van afwezigheid zacht gezegd discutabel vonden. Destemeer omdat Nick van de Hoboer zelf jarig was, maar gewoon een basisplaats opeiste. Al vroeg was iedereen aanwezig op de Springendalbaan om aldaar te genieten van het gebak van de Hoboer en om de spieren los te schieten. De tegenstander uit Weerselo was echter nog niet compleet. Het wachten was op de laatste speler die om onduidelijke reden wat langer in bed mocht blijven liggen. Ondertussen was Roel van de Balboer aan het vertellen over het Oktoberfest in Uelsen die avond ervoor. Hij had daar mooie biggetjes waargenomen echter de snuitjes niet gezien.

Eenmaal compleet en met een kleine dranklucht aan de Weerselose zijde kon de wedstrijd beginnen. Ondanks de prima voorbereiding was het Roel van de Balboer die direct bij het openingschot 30 meter liet zitten. Deze achterstand werd echter al snel weer omgebogen in een kleine voorsprong. Oud Ootmarsum verzuimde echter om dit verder uit te breiden. Het laatste schot moest de beslissing brengen en Ronnie Hohne vond dat een halve meter ruim voldoende was.

In de 2e ronde kon Oud Ootmarsum wederom aan een achterstand beginnen. Dat het derde over veel veerkracht beschikt bleek maar weer eens. Ook nu werd er al snel een voorsprong gepakt en niet meer uit handen gegeven.

Toon van Dieks, die zich de eerste 2 ronden had aangeboden als wisselspeler vanwege last aan de buik/kuit/wijsvinger en linkeroorlel, mocht zijn opwachting maken in de 3e ronde. Omdat er echter 3 personen zich aanboden om te wisselen, werd er snel een live verbinding gemaakt met Walter van Hesselman. Zijn advies was om Erik van de Boonk er naast te zetten. Gehoorzaam als iedereen is, werd vervolgens Ronnie Hohne er uit gehaald. In de derde ronde bleek Toon van Dieks nog zoekende. Op zijn meest favoriete plek wou hij even magnifiek Broez’n. Het ontbrak hem echter aan voldoende smurrie onder zijn schot waardoor het toch enigszins tegenviel. De Boonk liet zijn ongenoegen blijken en kwam met een ietwat boze blik de maïs (die overigens na controle net niet helemaal rijp bleek) uitlopen om Tonnie daadkrachtig toe te spreken. Vervolgens nam de Boonk het team bij de hand. Hij schoot zijn kloot met uiterste zorgvuldigheid, op save, enkele centimeters langs de boom en wist hierdoor een grote voorsprong te pakken. Ondanks pech bij enkele schoten werd ook het derde punt wel een feit. In de 4e ronde pakte de tactiek eindelijk goed uit en werd er vrij snel een grote voorsprong gepakt. Met dank aan een wonderbaarlijk goed schietende en jarige Nick van de Hoboer, werd ook het 4e punt gepakt van de sympathieke collega schutters van de Gunne 1. In de evaluatie bleek Erik van de Boonk nog steeds “Bal-achtig” te zijn. Hohne kreeg als rapportcijfer een 8,5 voor zijn goede stokleggen. En terwijl de altijd wispelturige Toon uitleg gaf over een draai kantelstuk, kwam de plaatselijke Satudarah binnen om de klootschieters te vergezellen. Al met al een geslaagde wedstrijd waarin de volle buit in Oud Ootmarsum bleef.

Uitslag zondag 04-10-2015
 Toekomst 1 – Oud Ootmarsum 1 1-2
Oud Ootmarsum 2 – Vooruit Losser 1 3-0
Oud Ootmarsum 3 – Gunne 1 4-0
Nijstad 1 - Oud Ootmarsum 4 4-0
Gunne 2 - Oud Ootmarsum 5 2-2
Gunne 3 - Oud Ootmarsum 6 0-4
Oud Ootmarsum 7 – Gunne 6 uitgesteld
Gunne 5 - Oud Ootmarsum 8 1-3
Oud Ootmarsum 9 – Soasel 4 0-4
Oud Ootmarsum 10 – Lattrop 8 3-1
Brink 6 - Oud Ootmarsum 11 2-2

Programma 11-10-2015 Junioren ronde bij KTO

4 oktober 2015
Oud-Ootmarsum 1 meldt zich aan de top na overwinning op De Toekomst
De eerste ronde begon de thuisclub niet zo sterk en liepen ze al direct een achterstand op van 30 meter op de schutters van Oud Ootmarsum. Dit bleef ongeveer gelijk gedurende de rest van de wedstrijd zodat het eerste punt naar de gasten ging.
De tweede ronde begon De Toekomst sterk en wist een ruime voorsprong te nemen vooral door een sterk spel van Laurens Maseland. Tot een misser van De Toekomst de gasten weer terug in de wedstrijd bracht. Een sterk laatste schot van Jan Bonke van Oud Ootmarsum waardoor deze nog 15 meter extra pakte zorgde voor het tweede punt voor hen.
De derde ronde was een kopie van de ronde daarvoor alleen nu maakten de schutters van De Toekomst geen vergissing en wonnen het laatste punt met 3/4 worplengte voorsprong.

Oud-Ootmarsum 2 rukt op naar plaats 2
Oud Ootmarsum II - Vooruit Losser I: 3-0 Een mooie wedstrijd werd vanmorgen geschoten op de springendalbaan. Oud Ootmarsum was in goede vorm en had alle schoten goed geplaatst. Daarmee konden zij alle punten in hun eigen voordeel beslissen. In het eerste punt namen ze na het derde schot de leiding en gaven dit ook niet weer uit handen. Bij de andere twee punten was Vooruit Losser in het begin de sterkere partij, maar Oud Ootmarsum bleef strak schieten. Door de druk erop te houden waren de rollen aan het eind van beide punten omgedraaid. Oud Ootmarsum ging er met een verdiende winst vandoor.

21  september 2015
Uitslagen zondag 20-09-2015
Oud Ootmarsum 1 – Noord Berghuizen 1 2-1
Rossum 1 – Oud Ootmarsum 2 1-2
Oud Ootmarsum 4 - Oud Ootmarsum 3 0-4
Oud Ootmarsum 5 – Wilskracht 3 4-0
Oud Ootmarsum 6 – Hertme 4 2-2
Oud Ootmarsum 8 - Oud Ootmarsum 7 0-4
Brink 5 - Oud Ootmarsum 9 3-1
Nijstad 5 - Oud Ootmarsum 10 1-3
Oud Ootmarsum 11 – Gunne 7 0-4

Oud Ootmarsum 3 verslaat Oud Ootmarsum 4
Op de 2e speeldag in de 1e klasse TKC stond de beladen strijd op het programma tussen het derde en het vierde. Al vroeg was iedereen aanwezig om het parcours te verkennen. Oud Ootmarsum 3 had te maken met het gemis van 2 basisspelers. Leider Roel van de Balboer vond het nodig om een weekend lang knoopjes te leggen met andere volwassenen. Daarnaast mocht reserve leider Toon van Dieks zijn opwachting maken in de musical Soldaat van Oranje. Geheel in paniek moest er dus gezocht worden naar een reserve – Reserve leider. Na spoedberaad en lang overleg werd Walter van Hesselman naar voren geschoven.
Bij Oud Ootmarsum 4 waren er ook 2 blessures. Michel Tijans was niet fit genoeg en Cas van Dieks kon vanwege een rugblessure, zich alleen bemoeien met het leggen van de stok. Iets wat hij overigens vol overgave en deskundigheid deed.
De 1e helft ging gelijk op. Jopie oude Nijhuis mocht het eerste schot lossen. Jopie die ook knoopjes mocht leggen gaf de voorkeur trouwens wel aan deze belangrijke wedstrijd, (het kan wel dus). Hij was gefocust en deed een geweldig schot. Ronnie Hohne Busscher liet zich niet kennen en legde zijn kloot exact gelijk aan die van Jopie. Deze ronde ging het lang gelijk op maar toch wist Oud Ootmarsum 3 langzaam een kleine voorsprong te pakken. Ondanks een goed schot van Dennis Tijans ging het eerste punt toch naar het derde.
In de 2e ronde werd er door leider Ronnie van de Wunne van het vierde een discutabele wissel toegepast. De toch zeer goed schietende Dennis Tijans werd gewisseld voor zijn broer Gert-Jan Tijans. Gert-Jan ,die vrij onzichtbaar was de 1e ronde, mocht van de Wunne zijn opwachting maken. Hij deed dit met een grote glimlach (volgens zijn zeggen vanwege de gedachten aan de avond ervoor). In de 2e ronde nam Oud Ootmarsum 3 van het begin af aan een grote voorsprong wat het ook niet meer weg gaf.
In de 3e ronde nam Oud Ootmarsum 4 een voorsprong op het derde. Nu was het leider Walter van Hesselman die het team op sleeptouw nam. Met zijn zwoele stem wist hij de concentratie bij de schutters van het derde terug te krijgen en werd er goed geschoten. Nick Kruiper haalde uit met links en ook Eric(k) van de Boonk en Niek v/d Küper schoten een perfecte wedstrijd. Nadat dus ook het 3e punt binnen was, besloot Oud Ootmarsum 4 de alles of niets techniek toe te passen. Na 2 schoten was het nog alles, na 4 schoten echter niets. Pieter Meijer en Hans Morsink begonnen prima voor het vierde. Het was echter Hohne van het derde die zijn kloot achterop de baan richting het hek kegelde. Het vierde had 2 schoten nodig om de kloot op hetzelfde punt terug te brengen. Hiermee was de spanning uit de wedstrijd en bleek Oud Ootmarsum 3 met de volle buit naar huis te kunnen fietsen. Via een live verbinding gaf Toon van Dieks nog aan dat hij vond dat de oude selectie van het derde het voortreffelijk had gedaan. Ook leider Roel van de Balboer liet weten diep onder de indruk te zijn van de geleverde prestatie.
Na de wedstrijd was de strijd gestreden er werd er gebroederlijk geëvalueerd met de sympathieke schutters van het vierde.

Programma zondag 27-09-2015

Junioren: TKC junioren ronde Hertme zandbongenweg 09.30 uur
Senioren: 1e speeldag TKC straat bij Vijfsprong (dusinkweg)

14 september 2015
Krachttraining voor leden
Wij hebben als K.V. Oud Ootmarsum de mogelijkheid om 1x per week krachttrainingen te doen bij Fysio en Fitness Ootmarsum. Deze training zal begeleid worden door een deskundige begeleider vanuit Fysio en Fitness Ootmarsum. Graag horen wij of hier belangstelling voor is, zodat wij verdere afspraken kunnen maken.
Meld je aan bij Rudy Groeneveld!

13 september 2015
Dames 1 en heren veteranen winnen NKB cup veld
Zowel het dames 1 team als ook de heren veteranen wisten de finale om de NKB veld cup te winnen.
Op een goed bespeelbare Haarlerheidebaan (ondanks de regenval van de avond ervoor) moest als eerste het heren veteranen team van Oud-Ootmarsum aantreden tegen het team van Lattrop-Breklenkamp.
Nadat Oud-Ootmarsum de tos had gewonnen wist het ook (zeer verstandig) dat het gelijk een lang schot kon voorschotelen, zodat de heren van Lattrop-Breklenkamp gelijk het nakijken hadden met een achterstand van pakweg 20 meter. Het volgende schot daarop was de voorsprong van Oud-Ootmarsum al 40 meter. In plaats van de voorsprong te handhaven werd de voorsprong steeds verder uitgebouwd.
Het team met Harrie oude Vrielink, Erik Morsink, Jan Bonke en Gerrit Hofste won het eerste gedeelte met een voorsprong van bijna een schotlengte.
Hierna was er geen reden voor leider Gerrit Heerink om een wijziging in het team aan te brengen. Het tweede gedeelte was bijna een copy van het eerste gedeelte, met het enige verschil dat toen Lattrop-Breklenkamp (een meter) voorlag bij het eerste schot. Bij het tweede schot lag echter Oud-Ootmarsum al weer zo'n 20 meter voor en bouwde de voorsprong weer uit tot bijna een schot voorsprong totaan het einde.

De dames van oud-Ootmarsum traden aan tegen de dames van Niej-Haarbig.
Vanaf het begin van deze match lieten de dames van Oud-Ootmarsum zien wie de sterksten waren. Het team van Niej-Haarbig kwam er totaal niet aan te pas en keek bij 6 schoten al tegen een achterstand aan van 1 schotlengte.
De dames met in de gelederen Marloes Koldemeule, Chantal Horsthuis, Laura oude Vrielink, Anne Kruiper en
Merlin oude Nijhuis schoten allen een perfecte wedstrijd en wonnen het eerste gedeelte met ruime voorsprong.
Bij het begin van het tweede gedeelte kwam Niej-Haarbig nog wel 1 keer op voorsprong, maar daar was ook alles mee gezegd. Na een misser van de tegenstander namen de dames van Oud-Ootmarsum het heft weer in handen en bouwde de voorsprong (door zeer goede schoten) uit tot meer dan 2 schoten voorsprong. Op het laatst bracht Niej-Haarbig de achterstand nog terug tot 1 schot, maar de wedstrijd werd toch op een vrij éénvoudige manier uitgeschoten door de dames van Oud-Ootmarsum.
Al met al was het een prachtige dag voor de vereniging Oud-Ootmarsum door met twee teams deel te nemen in de finale's en ze ook allebei winnend af te sluiten.


7 september 2015
Oud Ootmarsum 2 wint marathon van Nordhorn!!
Afgelopen zaterdag stond de marathon van Nordhorn op het programma. Een gevarieerd parcours met daarnaast wisselvallig weer maakten het een mooie wedstrijd om te schieten. De strijd met het Duitse team ging lang gelijk op maar tegen het einde van de ronde wist Oud Ootmarsum het verschil langzaam uit te bouwen naar 3 schoten en werd hiermee glorieus winnaar van de marathon. Oud Ootmarsum 3 eindigde op een keurige 3e plek.
Op de foto de winnaars bestaande uit Truus Engbers, Mariska Bolscher, Els Luttikhuis en Denise Scholten

Jeugdfeest KV Oud Ootmarsum
Zaterdag 29 augustus j.l. was er weer het jaarlijkse jeugdfeest voor de Jeugd van KV Oud Ootmarsum. Samen met de leid(st)ers werd er een ronde verschoten. Prachtig weer en de perfecte organisatie door de jeugdcommissie onder leiding van Elsbeth Wissink en Ronny Busscher maakten het een geslaagde dag.
Na de ronde mocht men nog even “Butke” en “Bak Gooien” en was er een heerlijke Barbecue. De kampioenen van het NK werden nog even in het zonnetje gezet met een heerlijke ijsbon. Met een grote bos bloemen werd er tevens afscheid genomen van Leonie Steggink die afscheid neemt als secretaris/penningmeester. Ze wordt opgevolgd door Laura oude Vrielink. Ook van bestuurslid en trainer van het eerste uur Tonnie Bossink werd er afscheid genomen. Hij ontving een heerlijke fles wijn. Richard Kamphuis was niet aanwezig maar heeft ook afscheid genomen als leider en lid van de jeugdcommissie waarvoor hij bedankt werd.
Om 18.00 uur werd de middag afgesloten en gingen de sportievelingen met een goed gevulde buik tevreden weer naar huis.Voor meer informatie volg ons ook op twitter @KVOudOotmarsum en Facebook.  

2 september 2015
Nieuw tenue voor alle leden
Vanavond zijn de nieuwe tenue's voor alle (135) leden uitgedeeld door Els en Tiny. De pakken zijn mede mogelijk gemaakt door onze sponsor "De Postelhoek".
Vanaf de eerst volgende wedstrijd kunt u de leden verwachten in het nieuwe kostuum.


26 augustus 2015
A.s zondag aanvang nieuwe juniorencompetitie
Nadat vorig jaar reeds enkele teams van de TKC aan de KTO junioren competitie hebben deelgenomen, is deze nu uitgebreid tot een veld competitie met ruim 400 junioren, een prachtig resultaat.
Afgelopen seizoen is er hard gewerkt om dit te realiseren, met een ambitieuze project groep, bestaande uit Stefan Tijink, Rudy Groeneveld, Erik Kamphuis, Gerrit Westenbroek, Martin Rolink, Jeffrey Platvoet, Herman Analbers en Erik Groener, zijn er vele besprekingen geweest en uiteindelijk op 16 juni 2015 hebben wij gezamenlijk met alle jeugdleiders de competitie opstelling gerealiseerd.
Wij kijken uit naar een mooie nieuwe uitdaging voor onze junioren om in team verband met elkaar te strijden en wij hopen in de toekomst hierdoor meer jeugd onze sport te laten beleven.

24 augustus 2015
Herstart competitie
Nooit Gedacht - Oud Ootmarsum 1-2.

Nooit Gedacht begon goed aan de wedstrijd en nam direct de voorsprong. Deze voorsprong werd niet meer weggegeven. Nooit Gedacht won uiteindelijk met 50 meter.
De 2de ronde ging lange tijd gelijk op totdat Nooit Gedacht een misser deed. Deze misser werd met 2 uitstekende worpen weer teniet gedaan door Nooit Gedacht. Met nog drie schoten te gaan lag Nooit Gedacht 5 meter voor. Dit schot was niet optimaal waardoor Oud Ootmarsum 15 meter voor kwam te liggen. Oud Ootmarsum wist deze ronde uiteindelijk met 10 meter te winnen.
De laatste ronde was een ronde van te veel missers aan de kant van Nooit Gedacht. Deze ronde werd uiteindelijk verloren met 40 meter.

Oud Ootmarsum II - Java I : 1-2
De eerste competitiewedstrijd werd gespeeld met mooi weer en in de korte broek. Oud Ootmarsum had nog even de tijd nodig om te wennen aan de nieuwe competitie.
De eerste ronde was zwak en Java had eigenlijk de gehele ronde het initiatief. Halverwege kwam Oud Ootmarsum dichtbij, maar wist dit niet vast te houden.
De tweede ronde ging het andersom. Vanaf het begin was Oud Ootmarsum sterk en wist Java onder druk te houden. De voorsprong werd uitgebouwd naar een schotlengte.
In de derde ronde waren de teams aan elkaar gewaagd. Aan het begin had Oud Ootmarsum de leiding, maar dit werd overgenomen door Java. De strijd was echter nog niet gestreden en Oud Ootmarsum kwam terug. Jammer genoeg kwam een goede worp van Rick Kamphuis tegen de boom terecht en kreeg Java een ruime voorsprong. Dit kon Oud Ootmarsum in de laatste worpen niet meer goed maken.

Oud Ootmarsum 3 sterk van start.
Na een zomerstop van enkele maanden was het afgelopen zondag tijd voor de allereerste serieuze wedstrijd van het seizoen. Op het programma stond de lastige thuiswedstrijd tegen promovendus Lattrop 3. Om een bijzondere dimensie aan deze wedstijd te geven had de feestcommissie van de vereniging bedacht dat het misschien een goed idee was, om de zaterdag voor de eerste wedstrijd, het jaarfeest te houden. Ondanks dat het derde de wedstrijd professioneel wilde benaderen vond men toch, om geen gezichtsverlies te lijden, het belangrijk dat een afvaardiging hierbij aanwezig moest zijn. Op zondagmorgen waren de sporen van de avond ervoor dan ook nog duidelijk aanwezig. Ondanks de vrij droge periode, zat de dakgoot tot het "nokkie" toe vol.
In de zomerstop hadden er enkele mutaties plaatsgevonden qua teamindeling. Martijn Morssink wist zich vorig jaar dusdanig te manifesteren, dat het tijd werd voor een stap hogerop. Dit tot blijdschap van Martijn zelf. Nick Kruiper mocht deze basisplaats opvullen en liet direct in de eerste wedstrijd zien een waardige vervanger te zijn. Doordat er voldoende wisselspelers aanwezig waren werd Niek v/d Küper op pad gestuurd naar een groot festival om aldaar een artiest te scoren die een optreden gaat verzorgen tijdens de Oud Ootmarsum 3 BBQ.
Erik van de Boonk was bijna te laat aanwezig voor de wedstrijd, doordat een steenmarter er bijna met zijn kloten vandoor was gegaan. 10 minuten en 3 fietspompen later was ook hij aanwezig en kon er worden gestart met de wedstrijd. Leider Roel van de Balboer gaf direct het goede voorbeeld en produceerde een schot van ongeveer 150 meter. Hierdoor pakte Oud Ootmarsum een mooie voorsprong die het van plan was verder uit te breiden. Het 2e schot was voor Tonnie van Dieks, die het vorige seizoen vrij onstabiel eindigde. Ondanks een half jaar rust bleek hij echter nog steeds hopeloos in de war. Een schot van 30 meter volgde en daarbij ook een achterstand van 80 meter. Zijn teamgenoten stonden hem echter bij en wisten deze achterstand al snel weer om te buigen in een grote voorsprong. Het eerste punt was dus een feit. Onder de noemer "een goed begin is het halve werk" werd ook de 2e ronde vrij makkelijk gewonnen.
In de derde ronde bleef Lattrop lange tijd goed bij en werd het een spannende strijd. Achteraan de baan maakten respectievelijk Ronnie Hohne gevolgd door Walter van Hesselman het verschil en werd ook het 3e punt binnengesleept. De sympathieke heren van Lattrop 3 waren dusdanig aangeslagen dat men zich niet meer kon herpakken en Oud Ootmarsum dus ook met het vierde punt aan de haal ging.
Na de wedstrijd volgde een eerste teambespreking voorgezeten door leider Roel van de Balboer. Net als voorgaande seizoenen bleek er weinig veranderd. Hohne en de Boonk waren dik tevreden. Tonnie was vooral heel erg boos om niks. Walter was onder de indruk van een mooie pen die hij had gekregen. Het mooiste moment kwam echter van Nick Kruiper die aangaf dat hij blij was dat hij nu eindelijk die stap hogerop had weten te maken en dat het kwaliteitsverschil met zijn vorige team toch echt groot was. In het voordeel van het derde. Kortom het seizoen is weer begonnen en over enkele maanden zullen we weten of de doelstelling (herbstmeister en anders een plaats bij de eerste 6) gehaald is.

Programma zondag 30-08-2015 1e speeldag junioren:

16 augustus 2015
Dames winnen marathon Tilligte
Dames Oud-Ootmarsum 1 zijn winnaar geworden in de cupklasse bij de dames tijdens de ronde van Tilligte.
30 juli 2015
Jaarfeest Oud Ootmarsum
Het jaarfeest van K.V. Oud Ootmarsum staat weer voor de deur en wel op zaterdag 22 augustus 2015. Verdere informatie vinden jullie in de bijlage. Graag aanmelden voor 15 augustus 2015 zodat wij weten op hoeveel personen wij kunnen rekenen.

2 juli 2015
Nico Leussink en Gerrit Heerink baankampioen
Nico Leussink en Gerrit Heerink zijn dit jaar baankampioen geworden van Oud-Ootmarsum.
Na 4 spannende voorrondes moest Nico Leussink in groep 1 (team 1) aantreden in de finale tegen Ronnie Busscher (team 3). Het verschil bij de start mocht Ronnie met 50 meter voorsprong starten. Dit was de start voorsprong tussen iemand uit team1 en team 3.
Tot het laatste schot had Ronnie nog een kleine voorsprong. Bij het allerlaatste schot van Nico en Ronnie (waren overigens allebei goed) pakte Nico uiteindelijk een voorsprong van een luttele 6 meter. Overigens wel genoeg om de grote wisselbeker in ontvangst te nemen.

Bij groep 2 zaten Bets Heesink en Gerrit Heerink in de finale. Ook dit was een zeer spannende strijd.
Beide heren begonnen doordat ze beiden in het zelfde team spelen zonder een voorsprong bij de start.
Ook hier was het tot het laatste schot spannend. Gerrit Heerink (stukje ouder) dan Bets Heerink. Gerrit gaf bij het laatste schot tot veler verrassing Bets het nakijken. Hieruit blijkt maar weer eens het fanatisme van "Kuupgait". Gerrit Heerink won dan ook de finale met  ongeveer 10 meter voorsprong.


29 juni 2015
Gerrit HofsteGerrit Hofsté Nederlands Kampioen
Afgelopen zondag hebben de senioren het Nederlands Kampioenschap klootschieten afgewerkt. Decor voor deze wedstrijd was Klein Dochteren, een klein dorp nabij Lochem. Verschillende spelers van K.V. Oud Ootmarsum hadden zich weer weten te plaatsen voor dit NK.
In categorie 7 bij de heren was het Gerrit Hofsté die in topvorm bleek te zijn. Op het onderdeel veld werd hij knap 3e door in 5 schoten tot een afstand van ruim 454 meter te komen. Op het onderdeel straat bleek Gerrit helemaal oppermachtig. In slechts 9 schoten wist hij de afstand van 1000 meter te overbruggen en had ook nog 26 meter over. Met deze geweldige prestatie werd hij Nederlands Kampioen op dit onderdeel.

Tevens was er ook nog succes voor Nico Leussink. In categorie 6 werd Nico 3e op het onderdeel zetten met 53,65 meter.
Daarnaast een eervolle vermelding voor Merlin Oude Nijhuis, Laura Oude Vrielink, Elsbeth Wissink, Truus Engbers en Arjan Oude Vrielink. Zij wisten allemaal net niet in de prijzen te vallen maar hebben toch een prima prestatie geleverd.

Teamindeling junioren seizoen 2015/2016
Hierbij de nieuwe teamindeling voor het aankomend seizoen voor de jeugdleden van KV. Oud Ootmarsum. Deze is definitief en al doorgegeven. Hier kunnen wij niets meer in wijzigen. De nieuwe indeling heeft ook te maken met leeftijde, 5 of 6 spelers en andere bepaalde voorwaarden. De jeugdcommissie heeft in overleg met de train(st)ers de teamindeling gemaakt. Wat gaat er veranderen? Wij gaan schieten met de KTO. Dat betekent een andere competitie en ook andere verenigingen. Ze zijn nu druk bezig een competitieindeling te maken. Deze komt dus over een aantal weken. Daarin wordt dan ook uitgelegd wat de opzet is. Dus zodra er wat bekent is wordt dit per mail direct bekend gemaakt.

De teams zijn niet meer A t/m E maar krijgen ivm andere klasseindelingen ook andere letters met een cijfer. Kijk goed waar je bent ingedeeld en wie je leid(st)ers zijn. De teams zijn groter en er wordt dus gereden met 2 auto's. Misschien dat er een keer een beroep wordt gedaan op de ouders om te rijden. Afmeldingen voor een wedstrijd moet je doen bij je eigen leid(st)er!!! Zorg ervoor dat je je op tijd afmeld en dat je ruim van te voren bent mits natuurlijk bij onvoorziene omstandigheden.

Team F4
Coen Voorpostel
Tom Bekhuis
Siebe Arens
Bjarne Schulten
Teun Snoeyink
Leiders: Eddy Arens en Harald Schulten

Team E3
Lars Bonke
Hein Scholten
Wessel Scholten
Koen Koldemeule
Olivier Scholten
Leiders: Frans Heerink en Edwin Scholten

Team G1
Sabine Koldemeule
Joris Plettenburg
Anne Bonke
Rens Bekhuis
Daan Heerdink
Naomi Scholten
Leid(st)ers: Ria Bossink en Michel Plettenburg

Team H4
Stef Bonnes
Wout Steghuis
Britt Scholten
Mart Scholten
Leon Heerink
Leid(st)ers: Gert-Jan Heerink en Elsbeth Wissink

Team J5
Ties Koldemeule
Kaylan van Gemerden
Bouw Snoeyink
Ties Scholten
Sepp Busscher
Leiders: Ronny Busscher en Hans Snoeyink.

Voor meer informatie volg ons ook op twitter @KVOudOotmarsum en Facebook.

23 juni 2015
Merlin oude NIjhuisMerlin Oude Nijhuis in kernploeg NKB.
Naast de 4 eerder vermelde heren heeft ook Merlin oude Nijhuis zich weten te plaatsen in de kernpoeg (NKB) voor de laatste serie wedstrijden met als einddoel het halen van de EK volgen jaar mei.
Ze is tijdens de voorrondes als 2e geïndigd bij dames. Uiteindelijk blijven er bij de dames 6 kernploegleden over.20 juni 2015
Straat kampioenen zijn Truus, Walter en Frans
Tijdens de finale's van de straatcup is Truus Engbers bij de dames als eerste geïndigd,
Bij de heren in groep 1 is Walter Koldemeule winnaar geworden.
Bij de heren in groep 2 was Frans Heerink de sterkste.


20 juni 2015
Vier leden Oud-Ootmarsum in kernploeg straat NKB
Maar liefst 4 spelers van Oud-Ootmarsum hebben zich weten te plaatsen voor de definitieve kernploeg straat van de NKB.
Nadat eerder al Nico Leussink en Henk Heerink zich al wisten te plaatsen, zijn nu ook na de laatste voorronde Champions-tour Arjan oude Vrielink en Krijn de Vries geplaatst.
Arjan werd in de laatste voorronde 1e met een afstand van 1482 meter, terwijl Krijn 7e werd met een afstand van 1417 meter.
Er zijn nu voor de EK volgend jaar in Nederland nog 4 selectiewedstrijden om bij de eerste 10 (van de 20) te eindigen.

18 juni 2015
Dames 3 winnaar TKC RABO-cup
Het derde dames team van Oud-Ootmarsum is winnaar geworden van de RABO-cup van de TKC.
Dit keer moest het favoriete 2e team eraan geloven.
De volgende speelsters zitten in het winnende team:
Els Loman, Marietje Steinmeijer, Ellen Groot Rouwen, Elsbeth Wissink en Ans Bruns (niet op de foto)


16 mei 2015
Vrijdagavond finales straatcup Oud-Ootmarsum
A.s vrijdag worden de finales verschoten van de straatcup van Oud-Ootmarsum.
Groep 1: Walter Koldemeule tegen Frank Reekers
Groep 2: Frans Heerink tegen Bert Heesink
Ook de dames schieten op hetzelfde tijdstip de finale. Hier wordt gestreden tussen de winnaressen van elk team.

14 juni 2015
Junioren Oud-Ootmarsum zeer succesvol tijdens NK
Hier onder de foto's en prestaties van de behaalde successen van onze junioren tijdens de NK.
Niet alleen de prijswinnaars, maar alle 18 deelnemers van onze vereniging eindigden bij de bovenste in het klassement.
Voor de volledige uitslagen kunt u vanaf maandag 15 juni inzien bij de site van de NKB.
Meisjes en jongens allen gefeliciteerd met je behaalde succes.

Update: zondag 14 juni 17.00 uur
Marloes Koldemeule 3e op veld tijdens NK
Leon Heerink 1e veld, 3e straat + Algeheel kamp.


Update: zondag 14 juni 15.45 uur
Marloes Koldemeule 3e op straat tijdens NK
Inmiddels is bekend dat Marloes Koldemeule 3e is geworden op het onderdeel straat (cat. 4)

Update: zondag 14 juni  15.00 uur
Leon Heerink Algemeen kampioen (cat1)

Leon Heerink is ieder geval Alround kampioen geworden tijdens de NK vandaag in Geesteren.

Update: zondag 14 juni 12.30 uur
Oliver Scholten en Daan Heerink 1e tijdens de NK
Daan Heerink is tijdens de vandaag gehouden NK in Geesteren (Veldhoek) 1e geworden bij het onderdeel zetten. Rens Bekhuis werd in deze catagorie 2 3e.
Op het onderdeel straat (catagorie 2) werd Oliver Scholten Nederlands Kampioen.
Ook op het onderdeel veld (catagorie 2)werd Oliver Scholten nederlands Kampioen.woensdagavond 17 juni 19.00 uur
Finale TKC cup dames
Oud-Ootmarsum 3 - Oud-Ootmarsum2
bij de Vijfsprong

7 juni 2015
18 deelnemers Oud-Ootmarsum tijdes NK
Op zondag 14 juni worden de Nederlandse Kampioenschappen gehouden bij de Veldhoek in Geesteren.
Maar liefst 18 deelnemers van Oud-Ootmarsum nemen deel aan deze kampioenschappen.
Dit zijn:
S. Arens, R. Bekhuis, O. Scholten, D. Heerink, B. Schulten, T. Snoeijink, S. Bonnes, L. Heerink, B. Scholten, N. Scholten, S. Koldemeule, M. koldemeule, A. kruiper, W. Scolten, L. Bonke, C. Voorpostel, R. Kamphuis en K. Koldemeule.
Oud-Ootmarsum wenst iedereen veel succes.

7 juni 2015
Oud-Ootmarsum niet naar cupfinale KTO
Het cupteam van Oud-Ootmarsum is door de vele (4) blessures er niet in geslaagd om de finale te halen van de KTO cup. Na al eerder 7 prachtige "finales" te hebben verschoten in de voorrondes is Oud-Ootmarsum door Ons-Streven uit Tilligte terrecht uitgeschakeld voor een plek in de finale die wordt verschoten op zondag 21 juni a.s.
Nadat eerder in de heenwedstrijd tegen Ons-Streven de ruime voorsprong bij de laatste 4 schoten zomaar werden weggegeven moest Oud-Ootmarsum dit keer uit naar Tilligte en wetend dat dit een loodzware wedstrijd zou worden. Bij het eerste schot was er al een achterstand van 10 meter die overigens glelijk weer teniet werd gedaan. Echter bij het derde schot kwam Oud-Ootmarsum weer op ruime achterstand. Ons-Streven maakte hier gelijk gebruik van om Melle (krachtpatser) Analbers te laten schieten. De achterstand van Oud-Ootmarsum was toen al bijna een schotlengte. Gaande de wedstrijd werd de achterstand weer terug  gebracht tot zo'n 30 meter. Oud-Ootmarsum kon op het laatst niet voorkomen dat Ons-Streven met zeer lange schoten de voorsprong uitbouwde met nog net geen schot voorsprong. Het laatste schot van Ons-Streven was (meer dan 150 meter) genoeg om door te gaan naar de finale.
Oud-Ootmarsum wenst Ons-Streven succes in de finale. 

Foto's van de Articaronde junioren (zie ook hieronder)


7 juni 2015
Succesvol seizoen jeugd KV. Oud Ootmarsum.
Zondag 7 juni was er de afsluitingsronde van de competitie en de prijsuitreiking.
De jeugdteams van KV. Oud Ootmarsum waren allen vertegenwoordigd.

Oud Ootmarsum B en E waren de vorige wedstrijd al kampioen.
Oud Ootmarsum C moest deze dag nog de beslissingswedstrijd schieten tegen Soasel. Dit werd verschoten op de Wilskracht straatbaan en werd met ruim 2 schoten verschil gewonnen door de jeugd van het C-team van Oud Ootmarsum.
De rondes voor de A- en B klasses waren bij Lattrop Breklenkamp en voor de C, D en E-klasse bij Wilskracht.

Het A-team van KV. Oud Ootmarsum werd overtuigend winnaar in de B-klasse terwijl het B-team in dezelfde klasse kampioen werd van de competitie.
Het B-team werd derde met de ronde, het C-team 4e, het D-team 4e, het E-team 2e en het F-team een een 4e plaats.

Allemaal van harte gefeliciteerd en voor de kampioenen en hun leid(st)ers was er na de ronde een heerlijke bakje patat, kroket en heerlijke koele ranja.

7 juni 2015
120 deelnemers (junioren) tijdens Articaronde
Vrijdagavond 5 juni j.l. was er weer de jaarlijkse Articaronde voor de jeugd.
Er waren maar liefst 120 schut(s)ters aanwezig en vele leiders van diverse klootschietverenigingen. 28 jeugdteams verschoten de verschillende rondes. Per klasse was er een andere ronde met als hoofdprijs de Artica wisselbokaal.
De weersomstandigheden waren perfect en de opkomst wederom overweldigend. Per klasse waren er ook nog 3 prijzen te winnen. Voor de kinderen was er heerlijke ranja met cake en voor de leiders consumpties en heerlijke cake. Voor alle kinderen was er nog een extra traktatie.

De ronde is mogelijk gemaakt door Artica en onze hartelijke dank hiervoor. Hans Snoeyink reikte de prijzen namens Artica uit. Ook ontving hij van de jeugdcommissie van KV. Oud Ootmarsum en een heerlijke fles wijn voor zijn vrouw. Alle leiders, verenigingen en Artica bedankt voor jullie inzet en komst en tot volgend jaar. De Articawisselbokalen zijn gewonnen door:
Klasse 1 en 2: Beuningen met Twan, Maarten, Susan en Nienke.
Klasse 3 en 4: Nooit Gedacht met Huub, Stijn en Robin.
Winnaars Articaronde 2015 per klasse en voor alle 3 winnaars per klasse een beker. De oudste deelnemer telt als meetpunt voor de indeling van de caterogie.
Klasse 1 (kleine ronde):
1e prijs: Brink Gies, Bill, Kars, Julia en Cisse.
2e prijs: Nooit Gedacht Tim, Marijn en Fons.
3e prijs: Brink Julian, Lars, Sepp en Wessel.
Klasse 2 (kleine ronde):
1e prijs: Beuningen Twan, Maarten, Susan en Nienke
2e prijs: Oud Ootmarsum Mart, Naomi, Leon en Britt.
3e prijs: Oud Ootmarsum Siebe, Olivier, Bjarne en Teun
Klasse 3 (Grote ronde):
1e prijs: Beuningen Thomas, Daan en Lucas.
2e prijs: Nooit Gedacht Bauke, Ramon en Siebe.
3e prijs: Wilskracht Tim, Sietse, Hijn en Boet.
Klasse 4 (Grote ronde):
1e prijs: Nooit Gedacht Huub, Stijn en Robin.
2e prijs: Lattrop Mark, Derk en Niek.
3e prijs: Oud ootmarsum Marloes, Anne en Koen.

31 mei 2015
Jeugd KV. Oud Ootmarsum schiet Ten Damsronde 2015
Op vrijdagavond 29 mei j.l. werd onder perfecte weersomstandigheden de Ten Damsronde voor de jeugd van KV. Oud Ootmarsum verschoten.
De A-, B, C en D- teams de grote ronde en de E en F-teams de kleine ronde.
Onder leiding van de jeugdcommissie en leiders werd er uitzonderlijk goed gegooid en was het een spannende strijd. Erg spannend tot de laatste schoten. Per team was er ook een fraaie prijs te winen. Hierdoor kreeg de wedstrijd om de felbegeerde bokaal nog een spannend tintje.
Na afloop was natuurlijk heerlijk wat te drinken met wat lekkers voor de schut(s)ters en voor de leiders was er een heerlijk bakkie koffie.
De Ten Damsbokaal werd persoonlijk uitgereikt door Silvia van de Postelhoek. Bedankt namens de jeugdcommissie en jeugdleden van KV. Oud Ootmarsum voor het beschikbaar stellen van deze mooie beker.

Na de prijsuitreiking werd er nog even nagenoten en nagesproken over de Ten Damsronde.
Winnaars:
Team A (grote ronde): Olivier Scholten 30 schoten.
Team B (grote ronde): Teun Snoeyink 33 schoten.
Team C (grote ronde): Sabine Koldemeule 35 schoten. (gewonnen met meters)
Team D (grote ronde): Rens Bekhuis 34 scholten.
Team E (kleine ronde): Mart Scholten 18 schoten.
Team F: (kleine ronde): Kaylan van Gemerden 22 schoten.
Algehele winnaar is Olivier Scholten.

De volgende wedstrijd is gepland op vrijdagavond 5 juni 18.00 uur. Articaronde!!! De laatste competitieronde is zondag 7 juni a.s.
De teams van KV. Oud Ootmarsum A en B schieten een ronde bij Lattrop Breklenkamp.
De teams van KV. Oud Ootmarsum C, D, E en F schieten een ronde bij KV. Wilskracht.
Baan- en straatkloot beiden meenemen. Na de ronde is er de prijsuitreiking van de 2e helft van de competie. Alleen voor de kampioensteam is er na de prijsuitreiking nog wat lekkers in het clubgebouw. Ook voor de leiders. De overige teams mogen na de prijsuitreiking naar huis en zullen vrijdag 12 en vrijdag 19 juni nog training volgen en gaan dan volop genieten van de welverdiende vakantie.
Na de vakantie wordt er gestart op vrijdag 21 augustus met de training.
Oud Ootmarsum C speelt om 9.00 uur de beslissingswedstrijd tegen Soasel B bij Wilskracht op straat.
KV. Oud Ootmarsum heeft nu al 2 jeugdteams die kampioen zijn en misschien dat er zondag 7 juni a.s. nog 1 aan wordt toegevoegd. Allemaal veel succes.

Nico Leussink winnaar TKC zetwedstrijd
Nico Leussink is tijdens de persoonlijke zetwedstrijden van de TKC eerste geworden in de hoogste catogorie met een afstand van 67,58 cm.

Overige winnaars van het zetten en veldwedstrijden zijn op dit moment nog niet bekend.30 mei 2015
Straatcup Oud-Ootmarsum
Douwnload hier het bijgewerkte schema voor de halve finales van de straatcup.

De dames afdeling is drukdoende bezig om voor aanvang van het nieuwe seizoen alle leden in een nieuw "jasje" te steken. Hiernaast ziet u een afbeelding hoe Oud-Ootmarsum zal aantreden in de nieuwe "kleuren".
Tevens zijn de dames bezig om ons clubgebouw te voorzien van nieuwe ideeën met een andere frisse uitstraling.29 mei 2015
Cup team Oud-Ootmarsum naar halve finale
Afgelopen donderdag 28 mei stond de beslissingswedstrijd op de neutrale Hulsbeekbaan op het programma, met als inzet een plaats bij de laatste 4.

Beide teams begonnen goed aan de eerste ronde. Nooit Gedacht wist aanvankelijk een lichte voorsprong van 2m te pakken, maar kwam door een goed derde schot van Oud Ootmarsum op een achterstand van ongeveer 20m. Nooit Gedacht wist met enkele goede schoten de voorsprong te herpakken, maar kwam op het einde van de eerste ronde toch op een achterstand van ongeveer 16m.

De tweede ronde wisten de heren uit Oud Ootmarsum het verschil te vergroten, en hadden op het einde van de tweede ronde een ruime voorsprong van ongeveer 120m

De derde ronde wist Nooit Gedacht door enkele goede schoten het verschil terug te brengen tot ongeveer 8m. Met nog een kleine ronde te gaan kwam de spanning weer terug in de wedstrijd. Dit was echter van korte duur. Door enkele mindere schoten van Nooit Gedacht en goede schoten van Oud Ootmarsum liep het verschil snel op tot ongeveer 100m. Oud Ootmarsum wist uiteindelijk de wedstrijd te winnen met een verschil van ongeveer 1 schotlengte en 6m.

In de halve finale mag Oud Ootmarsum het opnemen tegen Ons Streven. De eerste wedstrijd vindt plaats op donderdag 4 juni in Oud Ootmarsum. De return is op donderdag 11 juni in Tilligte. Beide wedstrijden beginnen om 19:30u.

24 mei 2015
Straatcup Oud-Ootmarsum
Download jier het bijgewerkte schema voor de 3e ronde van de straatcup.
Speeldag voor beide groepen is dinsdag 26 mei
Download hier!

22 mei 2015
Oud Ootmarsum baas in eigen huis
Donderdagavond stond de return op het programma van de verloren uitwedstrijd van 14 dagen geleden tegen Nooit-Gedacht. Dat een klootschietwedstrijd uit en thuis nogal een verschil is, dat bewees het cupteam (8 personen) donderdagavond wel. De heenwedstrijd werd van Nooit-Gedacht nog dik verloren en kwam Oud-Ootmarsum er totaal niet aan te pas. De thuiswedstrijd werd van het begin af aan gedomineerd door het team van Oud-Ootmarsum met zeer lange schoten en zodoende werd het een ouderwets avondje "Springendal". Het team van Nooit-Gedacht kwam nog vol vertrouwen naar Ootmarsum toe, maar halverwege de wedstrijd lieten ze de hoofden letterlijk en figuurlijk hangen toen ze op een schotlengte achter kwamen. Enkele schoten later was het schot er nog wel weer uit (klootschietterm), maar 2 schoten daarna was de voorsprong inmiddels uitgebouwd tot weer een schotlengte. Uiteindelijk won Oud-ootmarsum de wedstrijd met 1 schot en ruim 40 meter voorsprong.
Donderdag a.s. 28 mei (19.30) is de  beslissingswedstrijd op de Hulsbeekbaan in Oldenzaal. Een leuke bijkomstigheid is voor het team (1e en cup) is dat het nog nooit heeft verloren tijdens een gespeelde wedstrijd op deze baan en dit ook graag zo wil houden.

19 mei 2015
Download hier concept indeling van de competitie 2015/2016

18 mei 2015
Arjan en Merlin winnaar van Ten Dam ronde
Merlin oude Nijhuis en Arjan oude Vrielink zijn winnaar geworden van de jaarlijkse Ten Ronde van Oud Ootmarsum. Op de foto ziet u de beide winnaars met in het midden sponsor Silvia van "De Postelhoek".
De overige winnaars waren:
1e team: Arjan oude Vrielink (20 x)
2e team: Rick Kamphuis (22 x)
3e team:  Niek Heerink (23 x)
5e team: Stefan oude Nijhuis (24 x)
6e team: Erik Morsink (26 x)
8e team: Gert Smoes (28 x)
9e team: Frans Heerink (25 x)
10e team: Harrie Hesselink (29 x)
11e team: Jos Heerink (30 x)

De uitslagen van de dames zijn op dit moment nog onbekend.


3 mei 2015
TKC straatkampioenschappen
Tijdens de TKC straat kampioenschappen bij "de Vijfsprong" zijn Ronnie Busscher en Frans Heerink 1e geworden in hun klasse.
Tweede plaats waren voor Ronnie peters en Frank Reekers.
Derde plekken waren voor: Jeffrey Heerink, Niek Heerink en Nico Leusink.

p.s. zijn we iemand vergeten, laat het ons even weten!


3 mei 2015
Straatcup Oud Ootmarsum
Het bijgewerkte schema voor de straatcup van Oud Ootmarsum kun je hier downloaden.
De speeldag voor beide groepen is dinsdag 12 mei

1 mei 2015
Oud Ootmarsum door naar laatste 8 in de cup!
De eerste wedstrijd wist Vooruitzicht op het eind de winst te pakken. De tweede wedstrijd wist Oud Ootmarsum overtuigend naar zich toe te trekken. Afgelopen donderdag 30 april is op de Hulsbeekbaan te Oldenzaal de beslissingswedstrijd verschoten om te bepalen wie er door mag naar de kwart finales.

Met het losschot wist Oud Ootmarsum direct een voorsprong van 5m te pakken. Doordat Oud Ootmarsum iets beter de bochten door kwam wist ze de voorsprong uit te bouwen. Halverwege de eerste ronde werd de voorsprong uitgebouwd tot ongeveer 80m. Na 8 schoten wist Vooruitzicht dit terug te brengen tot ongeveer 30m.

De tweede ronde bleef Oud Ootmarsum sterk schieten, waardoor het verschil weer groter werd. Gedurende deze fase van de wedstrijd nam de druk bij Vooruitzicht toe, en door missers bij Vooruitzicht halverwege en aan het eind van de tweede ronde nam het verschil toe tot ongeveer 1 schot en 100m aan het einde van de tweede ronde.

In de laatste ronde van de wedstrijd bleven beide teams goed schieten. De heren uit Noordoost-Twente probeerden nog een voorsprong van 2 schoten af te dwingen, maar de Oldenzalers wisten in de slotfase van de wedstrijd nog goed weerstand te bieden.

Oud Ootmarsum wist uiteindelijk de wedstrijd op 10m na met 2 schoten te winnen, en plaatsten zich hiermee bij de laatste 8. Voor Vooruitzicht komt hiermee na 3 wedstrijden een einde aan de KTO-cup wedstrijden.

In de kwartfinales treft Oud Ootmarsum Nooit Gedacht of Lemselo/De Eendracht. Dit zal bekend worden na de beslissingswedstrijd die dinsdag 5 mei a.s. wordt verschoten. Oud Ootmarsum begint met een uitwedstrijd die wordt gespeeld op donderdag 7 mei. De thuiswedstrijd volgt 2 weken later op donderdag 21 mei, en een eventuele beslissingswedstrijd op de Hulsbeekbaan op 28 mei. Alle wedstrijden beginnen om 19:30u.

26 april 2015
Junioren Oud Ootmarsum succesvol tijdens TKC straatwedstrijden voor de NK
Diverse junioren van Oud Ootmarsum zijn in de prijzen gevallen tijdens de persoonlijke straatwedstrijden van de TKC. Deze wedstrijden tellen mee voor deelname aan de Nederlandse kampioenschappen.
Caterogie 1:
1e prijs Leon Heerink
Caterogie 2:
2e prijs Olivier Scholten
1e prijs Naomi Scholten
3e prijs Britt Scholten
Caterogie 4:
1e prijs Marloes Koldemeule
2e prijs Anne Kruiper

De overige jeugd ook diverse mooie plaatsen waaronder een aantal nummers 4 en 5 die straks ook mogen deelnemen aan het NK.

Zondag 10 mei is de 4e speeldag in de competitie.
Zondag 17 mei 5e speeldag in de competiitie.
Zondag 7 juni afsuitingsronde en prijsuitreiking.
Klasse A en B in Lattrop
Klasses C, D en E bij Wilskracht.

Zondag 14 juni is er de Nederlandse Kampioenschappen bij KV. Zwolle in Groenlo. De deelne(e)m(st)ers krijgen daarvan bericht. Ook ivm de starttijden.

24 april 2015
Afgelopen donderdag 24 april stond ‘the return’ wedstrijd van de eerste ronde tussen Oud Ootmarsum en Vooruitzicht op het programma. In de eerste ontmoeting leek Oud Ootmarsum de bovenliggende partij te zijn, maar gaf in de slotfase de voorsprong uit handen.

De Springendalbaan – die behoorlijk hard was met op enkele plekken geteisterd door los zand – beloofde het ideale theater te bieden voor een spannende return wedstrijd.
Beide teams begonnen met twee goede losschoten, waarbij Oud Ootmarsum direct een voorsprong van enkele meters wist te pakken. Deze voorsprong werd langzaam uitgebouwd, en door een misser van Vooruitzicht lag Oud Ootmarsum na 4 schoten al ruim 100m voor. Aan het einde van de eerste ronde was het verschil 1 schot en enkele meters in het voordeel van Oud Ootmarsum.
Gedurende de tweede ronde poogde Vooruitzicht nog terug te komen in de wedstrijd, maar door sterk schieten van Oud Ootmarsum werd het verschil alleen maar groter. Vooruitzicht gaf de moed nog niet op, hoewel enkelen van hen in gedachten al bezig waren met de beslissingswedstrijd. Aan het einde van de tweede ronde lag Oud Ootmarsum al bijna 2 schoten voor.

Vooruitzicht had misschien nog gehoopt op een spannende slotfase in de derde ronde van de wedstrijd, en bleven sterk schieten. Oud Ootmarsum liet geen steekjes vallen en wist ook in de derde ronde de voorsprong verder uit te bouwen. Oud Ootmarsum won uiteindelijk met ongeveer 2,5 schoten voorsprong.


13 april 2015
Dames 2 winnen ronde van Manderveen
Opnieuw is het Oud-Ootmarsum (dames) gelukt om de ronde van Manderveen te winnen. De dames hebben  voor het 2e jaar achter elkaar de wisselbeker gewonnen. De ronde van Manderveen was dit keer voor het 2e danmes team met 83 schoten. Truus Engbers, Els Luttikhuis, Denise Scholten (support door Mariska).
Dames KV. Oud Ootmarsum 3 een superprestatie met de 3e plaats. Annie Kerkhof-Jonkman, Elsbeth Wissink, Marietje Steinmeijer, Riet Peters. De prijzen waren dit jaar vleesprijzen .
Op de foto ziet u het winnende team.


8 april 2015
Straatcup Oud-Ootmarsum (klik hier voor de loting)
Beste Klootschieters,
Hierbij de loting voor de straatcup van 2015. speeldata staan bovenaan de sheet. Groep 1 : sheet 1 en Groep 2 : sheet 2 ( keuze onderin de pagina )

Door de deelname van 15 personen in groep 2, hoeft deze groep de eerste wedstrijd pas te schieten op dinsdag 12 mei.
In beide groepen is 1 persoon vrijgeloot en staan al in de volgende ronde.

Ierdereen veel succes en plezier bij de wedstrijden

7 april 2015
Oud-Ootmarsum 1 winnaar finale wedstrijd TKC straat
Het straatteam van Oud-Ootmarsum 1 (tkc) is winnaar geworden tijdens de laatste (finale) wedstrijd voor de TKC straatwedstrijden. Dit was overigens niet voldoende om ook de titel in de wacht te slepen. Oud-Ootmarsum 1 eindigde in de competitie op de 4e plek.
Het tweede team behaalde een 5e plaats tijdens de laatste wedstrijd en eindigde op een 6e plaats in het eindklassement.

Veteranen
Bij de veteranen kwam het 3e team niet verder dan een 8e plek tijdens de laatste wedstrijd, maar toch genoeg om op de verdiende 2e plek te eindigen.
Het 4e team deed het de laatste wedstrijd beter dan het 3e team en werd 6e. Het 4e team eindigde in het eindklassement op een 5e plaats.

30 maart 2015
Heren Oud Ootmarsum 3e in Landelijke Straatcompetitie 2014-2015
Na 3 keer achtereenvolgend kampioen te zijn geworden in de T.K.C. Straat Competitie maakten de heren van Oud Ootmarsum hun debuut in de Landelijke Straat Competitie 2014-2015.

De competitie kende een sterk deelnemers veld met een totaal van 16 teams uit onder andere Drenthe, Twente, en de Achterhoek. Het team van Oud Ootmarsum kende een gevarieerde samenstelling. Een combinatie van ervaring (Nico Leusink), internationaal niveau (Henk Heerink, Krijn de Vries) en jong talent (Nick Oude Vrielink), aangevuld met vaste waarden (Dirk Hunder, Rudy Groeneveld, Arjan Oude Vrielink) bleek een sleutel tot succes. Oud Ootmarsum wist zich als nieuwkomer met noteringen varierend van de 3e t/m de 8e plaats te profileren als een stabiele subtopper.
29 maart 2015

De start van de competitie begon redelijk door in Geesteren (Ov) te eindigen op de 7e plaats. Op de daarop volgende wedstrijden in Vledder, Steenderen, en Albergen werden ze respectievelijk 4e, 4e, en 5e. Hiermee wist het team te klimmen naar de 4e plaats in het algemeen klassement.

In Beuningen eindigde het team enigszins teleurstellend op de 8e plaats. Hoewel de 4e plaats in het algemeen klassement behouden bleef zagen de heren de concurrentie hun kans grijpen. Na 5 wedstrijden bleken de teams van Nooit Gedacht (1e) en Beuningen (2e) praktisch niet meer in te halen. Klein Dochteren (3e) wist de voorsprong met 3 punten op te bouwen naar een verschil van 8 punten. Het team van Nei Drenthe Vledder (5e) wist de achterstand op Oud Ootmarsum te verkleinen van 3 naar 2 punten.

De voorlaatste wedstrijd werd namens de afdeling T.K.C. georganiseerd door K.V. Oud Ootmarsum. Deze ‘thuiswedstrijd’ bleek een omslagpunt in de competitie te zijn. De heren uit Oud Ootmarsum wisten de 3e plaats in de daguitslag te behalen. Door dit resultaat, de beste notering voor het team tot dan toe, wisten ze te klimmen naar de 3e plaats in het algemeen klassement. Klein Dochteren bleek niet verder te komen dan de 14e plaats, waarmee het de 8 punten voorsprong op Oud Ootmarsum zag veranderen in een achterstand van 3 punten.

Afgelopen zondag, 29 maart ’15, werd in Zwolle (Gld) de laatste wedstrijd van de competitie verschoten. De inzet voor Oud Ootmarsum was het behoud van de 3e plaats. Niet alleen de directe concurrent Klein Dochteren (verschil -3 punten), maar ook de teams van De Meulewieke Elim (-8 ptn.), Nei Drenthe Vledder (-12 ptn.) en Noord Berghuizen (-12 ptn.) lagen op de loer.

De heren uit Oud Ootmarsum mochten het in een rechtstreeks duel opnemen tegen de heren van Klein Dochteren uit Lochem. Beide teams begonnen goed aan de westrijd en waren zeer gewaagd aan elkaar. Op enkele momenten wist Oud Ootmarsum een kleine voorsprong te pakken, maar deze werd door Klein Dochteren ieder maal terug gebracht tot slechts enkele meters. Halverwege de ronde wist Oud Ootmarsum het verschil te maken door een schotlengte voorsprong te pakken. Klein Dochteren was niet bij machte het verschil terug te brengen, en zag de achterstand vervolgens oplopen tot een verschil van 2 schotlengten. Richting het einde van de wedstrijd zag Klein Dochteren de achterstand nog verder toenemen en Oud Ootmarsum wist uiteindelijk de wedstrijd te finishen met een verschil van in totaal 5 schotlengten voorsprong op de directe concurrent.

Deze prestatie van Oud Ootmarsum leverde hen een 7e plaats in het dagklassement op, wat voldoende bleek om de 3e plaats in het algemeen klassement te behouden. Klein Dochteren bleek zich dusdanig op de onderlinge strijd te hebben gefixeerd dat het uiteindelijk nog de beide teams uit Drenthe hen voorbij zag gaan in het algemeen klassement.

Klik hier voor het eindklassement en uitslagen

Dames 2 winnen Hulsbeekronde
Oud Ootmarsum2 bestaande uit Elsbeth Wissink, Truus Engbers en Denise Scholten 1e prijs met de Hulsbeekronde. Daarmee ook de wisselbeker ( die Truus nog thuis had staan ).
Oud Ootmarsum 1 bestaande uit Ans Bruns, Marietje Steinmeijer en Els Loman een dik verdiende 2e plaats. Een prachtige ronde met heel wonderlijk smorgens het zonnetje. Na afloop van de wedstrijd volgde de regen waarna de dames nog even heerlijk hebben genoten van een drankje en hapje.
Ootmarsum


Download hier het zomerprogramma 2015

23 maart 2015
Dames 2 kampioen eerste klasse wintercompetitie!
De dames van Oud Ootmarsum 2 zijn afgelopen zondag heel knap kampioen geworden in de eerste klasse van de wintercompetitie. Dankzij constant presteren gedurende deze competitie wisten ze de dames van Noord Berghuizen 1 voor te blijven. Op de foto ziet u de winnaressen.

Oud Ootmarsum 1 pakt punt van de kampioen uit Tilligte
Oud Ootmarsum mocht het vandaag opnemen tegen de kampioen van de Ereklasse; Ons Streven1. Oud Ootmarsum, dat te kampen heeft met enkele blessures, werd bijgestaan door invaller Rick Kamphuis uit het tweede. De eerste ronde begonnen beide teams goed. Ons Streven greep direct een kleine voorsprong en wist deze gedurende de eerste ronde gestaag uit te bouwen. Oud Ootmarsum kwam aan het eind van de ronde op een schot achterstand. Ze wist het schot nog wel terug te pakken, maar het punt ging richting Tilligte.
De tweede ronde was een kopie van de eerste ronde, en viel wederom ten prooi aan de Tilligtenaren. De derde ronde was spannender. Beide teams begonnen de ronde sterk en de verschillen waren mimaal. Ons Streven pakte een lichte voorsprong, maar Oud Ootmarsum wist goed bij te blijven. Halverwege de ronde wist Oud Ootmarsum door een mindere worp van Ons Steven de voorsprong over te nemen. Naarmate de ronde vorderde verminderde de voorsprong en steeg de spanning. Tilligte kwam op voorsprong, maar gaf deze snel door een boom te raken. Aan het einde van de ronde waren de verschillen minimaal. Voor het laatste schot had Oud Ootmarsum nog een lichte voorsprong. Een goed laatste schot werd uitstekend beantwoord door Rick Kamphuis, die uiteindelijk met een verschil van een halve meter het puntje wist te winnen voor Oud Ootmarsum.
Met nog 1 wedstrijd te gaan doet Oud Ootmarsum hiermee goede zaken in de strijd om degradatie. Directe concurrenten De Brink en Vooruit Losser lieten vandaag allebei drie punten liggen, waardoor Oud Ootmarsum een puntje uit weet te lopen.

Oud Ootmarsum 3 wint ook laatste wedstrijd
De laatste wedstrijd van dit seizoen mochten de heren van Oud Ootmarsum 3 het opnemen tegen de altijd vriendelijke collega schutters uit Agelo. De eerste wedstrijd dit seizoen in Agelo was van begin tot eind een boeiende strijd geweest. Oud Ootmarsum kon dus de spreekwoordelijke borst natmaken. Nu is natmaken over het algemeen geen probleem binnen dit team. Dit was dan ook te merken zondagmorgen. Enkele leden van het derde dachten naar een lokale manege te gaan om aldaar te kunnen genieten van de paardensport. Hier bleek echter een Apres Ski party gaande. Niet geheel fris kon men dus beginnen aan de wedstrijd. Dat de nieuwe leider Toon van Dieks zijn taken direct al niet helemaal serieus nam bleek wel doordat hij ook een de aanwezigen was in de Ankerhallen in Saasveld. Ondanks al deze tegenslag en het ontbreken van Niek van de Küper(hij vond Groningen-Twente blijkbaar belangrijker dan de afscheidswedstrijd van Roy Lubbers) begon Oud Ootmarsum toch goed aan de wedstrijd. Al snel werd er een ruime voorsprong gepakt en ook niet meer uit handen gegeven. In de 2e ronde werd het team op de proef gesteld door te beginnen met een boom-schampschot. Opperhoofd Walter van Hesselman sprak echter doortastende woorden op zijn welbekende wijze en iedereen was weer bij de les. Met geweldige schoten wist Oud Ootmarsum de achterstand om te buigen in een voorsprong en ook het 2e punt was voor Oud Ootmarsum. In de derde ronde gaf Toon van Dieks aan dat Roy Lubbers ook speeltijd moest krijgen en wisselde hem en haalde Erik van de Boonk naar de kant. Roel van de Balboer begon de derde ronde niet heel erg sterk. Nog volledig de weg kwijt door de avond ervoor dacht hij dat er een drone in de lucht hing en wou deze uit de lucht schieten met zijn kloot. Vanwege deze rare actie kon Erik van de Boonk alsnog mee doen en werd Roel gewisseld. Ondanks wederom een achterstand wist Oud Ootmarsum ook het 3e punt binnen te slepen. In de 4e ronde liet Oud Ootmarsum zien waarom het dit seizoen op een keurige 2e plek in de competitie is geëindigd. Met goed verzorgd positiespel werd het 4e punt ook behouden. Na de wedstrijd werd de spanning opgevoerd. Al wekenlang had oud leider Roel van de Balboer functioneringsgesprekken aangekondigd. Aangezien het kampioenschap niet was behaald en in de ogen van de oud-leider niet iedereen vol gas had gegeven dit seizoen, werd gevreesd voor eventuele sancties. Gelukkig was er, voor überhaupt de gesprekken konden plaatsvinden, veel discussie over de datum van de te schieten baankampioenschappen van Oud Ootmarsum. Door deze vertraging moest de Kleine Ep de gesprekken kort houden en kwam hij tot de volgende verrassende conclusie: Perfect super jaar/mooi team/Roken is ongezond. De laatste wedstrijd van het seizoen waarbij het derde helaas afscheid moet gaan nemen van Roy Lubbers die zowel het derde als Twente gaat verlaten. Met spanning wacht men af wanneer het afscheidsfeest zal plaatsvinden. Het derde ziet de uitnodiging wel verschijnen in een speciale appgroep die Roy nog moet aanmaken. Via deze weg wil Oud Ootmarsum 3 de schutters van Lattrop Brekl. 2 feliciteren met het verdiende kampioenschap in de eerste klasse TKC.

uitslagen zondag 22 maart
Oud Ootmarsum 1 - Ons Streven 1 1-2
Java 1 - Oud ootmarsum 2 2-1
Oud Ootmarsum 3 - Wilskracht 2 4-0
Hertme 2 - Oud ootmarsum 4 0-4
Oud Ootmarsum 5 - Lattr. Brekl 3 1-3
Oud Ootmarsum 6 - Hertme 3 1-3
Soasel 2 - Oud Ootmarsum 7 nnb
Oud ootmarsum 8 - Brink 4 nnb
Lattr. brekl. 4 - Oud Ootmarsum 9 4-0
Oud ootmarsum 10 - Lattr. Brekl. 6 2-2
Oud Ootmarsum 11 - Wilskracht 5 2-2

Programma: 29-03 :
TKC Persoonlijk straatwedstrijden voor junioren bij de Nijstad
31-03 : 1e speeldag dames competitie
Java 1 – Oud Ootmarsum 1
Oud Ootmarsum 2 – Gunne/Nijstad 1
Lattrop Brekl. 3 – Oud Ootmarsum 3
Oud Ootmarsum 4 – Oud Ootmarsum 5

19 maart 2015
Programma voor zondag 22 maart
Oud Ootmarsum 1 - Ons Streven 1
Java 1 - Oud ootmarsum 2
Oud Ootmarsum 3 - Wilskracht 2
Hertme 2 - Oud ootmarsum 4
Oud Ootmarsum 5  - Lattr. Brekl 3
Oud Ootmarsum 6  - Hertme 3
Soasel 2  - Oud Ootmarsum 7
Oud ootmarsum 8  - Brink 4
Lattr. brekl. 4 - Oud Ootmarsum 9
Oud ootmarsum 10  - Lattr. Brekl. 6
Oud Ootmarsum 11  - Wilskracht 5

15 maart 2015
OotmarsumJeugd KV. Oud Ootmarsum verovert diverse prijzen
Zondag 15 maart waren er de selectiewedstrijden op veld en zetten voor de Nederlandse Kampioenschappen jeugd van de TKC.
Caterogie 1 ging naar Wilskracht
Caterogie 2 thuis bij KV. Oud Ootmarsum
Caterogie 3 naar Soasel
Caterogie 4 naar de Gunne.

In alle klasses waren er 3 bekers te winnen. Jongens en meisjes apart. In totaal heeft de TKC 150 jeugdleden.
KV. Oud Ootmarsum heeft op dit moment 30 jeugdleden in diverse caterogieen. Zondag werd er vanaf 9.30 geschoten op de diverse veldbanen. Het resultaat mag er zeker zijn na alle inspanningen van de trainers, leid(st)ers en jeugdleden zelf.
De bekerwinnaars voor de jeugdleden van KV. Oud Ootmarsum:
OotmarsumCaterogie 1:
1e prijs veld en zetten: Leon Heerink
3e prijs veld: Kaylan van Gemerden
3e prijs zetten: Bouw Snoeyink.
Caterogie 2:
2e prijs veld: Siebe Arens
3e prijs veld: Britt Scholten
1e prijs zetten: Rens Bekhuis
2e prijs zetten: Bjarne Schulten
3e prijs zetten: Teun Snoeyink
Caterogie 4:
3e prijs veld: Rick Kamphuis
1e prijs veld: Anne Kruiper en 2e prijs met zetten.
2e prijs veld: Marloes Koldemeule en 1e prijs met zetten.

Anne KruiperRick KamphuisMarloes Koldemeule

Allemaal gefeliciteerd. Prachtige prestaties. Ook de overige jeugdleden hebben een mooie prestaties geleverd maar vielen buiten de prijzen.

9 maart 2015
Pijnlijke nederlaag voor oud ootmarsum 1
Nooit Gedacht 1 - Oud Ootmarsum 1 = 3-0
Nooit Gedacht boekte zondag een belangrijke overwinning om uit de gevarenzone te blijven. In alle 3 rondes waren de verschillen niet groot maar was Nooit Gedacht uiteindelijk net iets sterker en won Nooit Gedacht met resp. 16, 12 en 8 meter.

Oud Ootmarsum 2 - Nooit Gedacht 2  3-0
Het was een belangrijke pot in de onderste regionen van de hoofdklasse. Beide teams hadden evenveel punten. De Springendalbaan lag er mooi bij en de zon scheen optimistisch. In de eerste ronde schoten beide teams tegen elkaar op. Oud Ootmarsum wist uit te lopen, maar door een mindere worp kwam Nooit Gedacht weer op gelijke hoogte. Oud Ootmarsum herpakte zich sterk en wist een ruime voorsprong op te bouwen die genoeg was voor het eerste punt.
In de tweede ronde was Oud Ootmarsum vanaf het begin de leidende partij. Door een paar mindere worpen van Nooit Gedacht werd een ruime voorsprong opgebouwd en kon de ronde gemakkelijk worden beslist in het voordeel van Oud Ootmarsum.
De eerste 6 schoten van de derde ronde was een mooie strijd. Dan lag Nooit Gedacht voor en dan weer Oud Ootmarsum. De thuis spelende ploeg bleek de constante factor en de derde ronde werd maar liefst met een schotlengte gewonnen. Een mooi resultaat voor Oud Ootmarsum die daarmee een stijging maakt in de ranglijst.

Oud Ootmarsum 3 ondanks fitte selectie toch puntverlies.
Voor het eerst dit seizoen was de gehele selectie van Oud Ootmarsum 3 aanwezig. Toch had het maar weinig gescheeld of Tonnie van Dieks was er niet geweest. Zoals altijd is er wel een teamgenoot die hem thuis ophaalt en hem vervolgens de weg wijst naar de Springendalbaan. Deze morgen had Tonnie nogal last van een ochtendhumeurtje en dat werd er niet beter op toen bleek dat hij een lekke band had. Een snelle plakactie schoot door zijn hoofd, hier had hij echter de kracht nog niet voor. Snel werd pap’s fiets ontvreemd en de weg naar Oud Ootmarsum ingezet. Eenmaal aanwezig op de baan werd in het clubgebouw de opstelling vrijgegeven door leider Roel van de Balboer. In de vrij krappe selectie was er de eerste rondes geen basisplaats voor Walter Hesselman, Ronnie Hohne Busscher en Roy Lubbes. Oud Ootmarsum ging voortvarend van start en wist de eerste 2 rondes vrij eenvoudig te winnen tegen de sympathieke collega schutters van Nijstad.
In de 3e ronde gaf Erik van de Boonk aan dat hij een publiekswissel wel op zijn plaats vond. Roel van de Balboer stemde hiermee in en wisselde Erik voor Ronnie. Daarnaast deed leider Roel nog een opvallende zet. Zijn oogappeltje Tonnie van Dieks haalde hij ook naar de kant en gaf de voorkeur aan Roy Lubbers. Tonnie van Dieks, die de dag toch al zo moeizaam was begonnen, kon hier slecht mee omgaan en gaf overduidelijk zijn ongenoegen aan. Leider Roel vond dat hij nu daadkrachtig moest optreden en sommeerde Toon om dan ook direct maar te gaan stokleggen. De 3e ronde begon Oud Ootmarsum ondanks dit voorval weer sterk. Roy Lubbers had voor de wedstrijd al aangegeven dat het misschien wel een van zijn laatste wedstrijden was in het 3e. Hij kan tekenen voor een baan in het buitenland maar twijfelde nog of hij hiervoor zijn teamgenoten en het mooie Oud Ootmarsum moest verlaten. Nadat hij zijn eerste schot had gelost sprak Walter Hesselman doortastende woorden en zei dat Roy rustig mocht gaan tekenen. Roy zelf maakte zich er niet zo druk over aangezien hij leefde op de liefde waarbij afstand geen rol speelt aldus Roy. Wat betreft de wedstrijd, de 3e ronde werd uiteindelijk ook weer gewonnen door Oud Ootmarsum 3. Toch waren de verschillen al kleiner.
De 4e ronde begon Oud Ootmarsum dramatisch. Na het eerste schot was er direct een achterstand van zo’n 110 meter. Dit tot afgrijzen van wisselspeler en stoklegger Tonnie. Oud Ootmarsum kwam nog wel terug in de wedstrijd maar moest toch toe zien hoe het laatste punt alsnog naar Nijstad ging. Een woedende Tonnie sprak tot het team: “Dit zag ik al vanaf het begin aankomen” “Ik wil het wisselbeleid ter discussie stellen” “Ik kan het toch ook niet alleen doen?” etc etc. Leider Roel probeerde de boel nog te sussen door te stellen dat Nijstad ook wel 1 punt had verdiend. In de evaluatie stelde een emotionele Roel van de Balboer zijn leiderschap ter discussie. In een stemming onder alle 8 leden van het 3e werd Toon van Dieks naar voren geschoven als zijnde de nieuwe leider voor volgend seizoen. Zijn eerste actie zal zijn dat hij een stap hogerop gaat naar het 2e en Robert van de Balboer terugkomt naar het 3e. Aangezien beide in het bezit zijn van 75 schapen maakt dit in ieder geval geen verschil. Over 2 weken staat de laatste wedstrijd van het seizoen op het programma tegen onze vrienden van de Wilskracht. De ultieme gelegenheid om de 2e plek in het klassement veilig te stellen.

Uitslagen zondag 08-03-2015
Nooit Gedacht 1 – Oud Ootmarsum 1 3-0
Oud Ootmarsum 2 – Nooit Gedacht 2 3-0
Oud Ootmarsum 3 – Nijstad 1 3-1
Lattrop Brekl. 2 - Oud Ootmarsum 4 4-0
Oud Ootmarsum 5 - Oud Ootmarsum 6 4-0
Hertme 4 - Oud Ootmarsum 7 4-0
Oud Ootmarsum 8 – Gunne 5 0-4
Hertme 5 - Oud Ootmarsum 9 4-0
Oud Ootmarsum 10 – Soasel 4 0-4
HKV 2 - Oud Ootmarsum 11 4-0

Programma 15-03-2015 Junioren:
Persoonlijke baan en zetwedstrijden.


5 maart 2015
Programma voor 8 maart
Nooit gedacht 1 - Oud Ootmarsum 1
Oud ootmarsum 2 - Nooitgedacht 2
Oud Ootmarsum 3 - Nijstad 1
Lattrop-Brekl. 2 - Oud Ootmarsum 4
Oud Ootmarsum 5 - Oud Ootmarsum 6
Hertme 4 - Oud Ootmarsum 7
Oud Ootmarsum 8 - Gunne 5
Hertme 5 - Oud Ootmarsum 9
Oud Ootmarsum 10 - Soasel 4
HKV 2 - Oud Ootmarsum 11

3 maart 2015
Kernploeg NKB (Grolsch Champions Tour)
De Champions Tour straat voor dit seizoen zijn zaterdag afgerond. Van onze vereniging hebben Marloes Koldemeule (meisjes) en Nico Leussink (heren) zich weten te plaatsen.
Inmiddels kunt u zich alweer opgeven voor volgend seizoen. De selectie van de TKC zal hiervoor in april plaats vinden, de selectie bij de NKB in mei/juni. In september begint weer het hoofdtoernooi. Als je mee wilt doen laat het Rudy Groeneveld dan z.s.m. weten!

2 maart 2015
Oud Ootmarsum 3e bij landelijk straat
Het 1e team van Oud Ootmarsum is als derde (van de 16 teams) geëindigd tijdens de 6e landelijke straatwedstrijd. Het parcour was dit keer in eigen omgeving van de thuishaven "De Postelhoek". Op dit moment staat het 1e team ook keurig op een 3e plek in het algemeen klassement, en houdt zodoende als enige deelnemer van de afdeling TKC nog zicht op de eindoverwinning.

Uitslagen straatwedstrijd (6e)TKC
Oud-Ootmarsum 1  4e (4e algemeen klassement)
Oud-Ootmarsum 2  7e (7e algemeen klassement)
Veteranen:
Oud-Ootmarsum 4  3e (4e algemeen klassement)
Oud-Ootmarsum 3  6e (2e algemeen klaasement)

22 februari 2015
Oud Ootmarsum 1 - Beuningen 1: 1 - 2
De eerste ronde werd er goed begonnen door beide teams. Beuningen pasje na het eerste loschot een lichte voorsprong, maar Oud Ootmarsum wist goed bij te blijven. Halverwege de ronde nam Oud Ootmarsum de leiding over. Het bleef spannend tot het einde van de ronde. Beuningen produceerde een super laatste schot, waar Oud Ootmarsum het antwoord schuldig op moest blijven.
De tweede ronde ging wederom gelijk op. Oud Ootmarsum wist een voorsprong van 30m te bemachtigen, maar dit werd gaandeweg de ronde weer bijgehaald door Beuningen. De ronde kende een spannend slot waarin Oud Ootmarsum uiteindelijk de ronde wist te winnen.
De wedstrijd zou worden beslist in de laatste ronde. Oud Ootmarsum begon de ronde sterk en pakte een lichte voorsprong. Beuningen wist de leiding over te nemen en pakte en voorsprong van ongeveer 20m. Oud Ootmarsum wist nog wel iets terug te komen, maar dit bleek niet voldoende. Beuningen pakte de derde ronde en daarmee ook de wedstrijd.

Lattr-Breklenkamp 1 - Oud Ootmarsum 2: 1 - 2
Het uiterst gemotiveerde Oud Ootmarsum 2 kwam op bezoek bij Lattrop Breklenkamp. Oo dat strijd tegen degradatie was al voor 9 uur begonnen met de warming up.
De eerste ronde was het grote verschil op de ranglijst niets van terug te vinden LB schoot een geweldige wedstrijd maar een groot verschil werd er niet gemaakt omdat Oo ook een prima wedstrijd schoot. Het verschil was vaak niet meer dan 5 meter zodat het laatste schot de beslissing moest brengen. Het schot van Ootmarsummer Frank Rekers was van ongekend niveau. Het schot van LB was ook goed maar kwam 13.5 cm tekort. Oo werd hier door nog meer gemotiveerd.
De tweede ronde nam Oo meteen een kleine voorsprong en ondanks dat LB erg strek schoot gaf Oo deze voorsprong niet meer uithanden en won uiteindelijk met 10 meter verschil.
De derde ronde werd er gewisseld bij beide ploegen Dit pakte voor LB erg goed uit Er werd meteen 20 meter voorsprong gepakt. Bij Oo leek men het kruid te hebben verschoten waardoor LB dit punt met meer dan een half schot lengte voorsprong wist te behouden. Al met al een prima wedstrijd waar op het scherpst van de snede werd geschoten. De uitblinkers in deze wedstrijd waren Frank Reekers en Robert van de Balboer aan Oo zijde en Bart Baalhuis en Rick Horsthuis van LB.

Oud Ootmarsum 3 sterkste in derby tegen Brink 2
Doordat de eerste wedstrijd dit seizoen, in Oud Ootmarsum, werd gewonnen door de thuisploeg, was de Brink er alles aan gelegen om vandaag sterk voor de dag te komen. Bijna op oorlogssterkte en allemaal ruim op tijd waren ze aanwezig. Leider Bart sprak nog enkele bemoedigende woorden waarna hij het leiderschap weer snel overgaf aan de spelers zelf.
Aan de kant van Oud Ootmarsum was Roy Lubbers afwezig vanwege een museumbezoek in Rotterdam. Daarentegen stond deze wedstrijd in het teken van de grote terugkeer van Martijn Mossink (foto). Hij was, na een half jaar in het buitenland te hebben gezeten, voor het eerst weer terug bij de toppers van het derde. Zijn medespelers vonden het daarom een mooi gebaar om Martijn direct het openingsschot namens Oud Ootmarsum te laten nemen. Op een ietwat natte Brinkbaan, waarbij de moeilijkheidsgraad uiteraard voor beide teams hetzelfde is, had Boy Borgreve een prima schot. Martijn liet zien dat hij het klootschieten niet was verleerd (sterker nog,hij had juist heel veel dingen bijgeleerd in Nieuw Zeeland) en plaatste zijn bal perfect waardoor er direct een ruime afstand werd genomen. Deze afstand werd eigenlijk de gehele eerste ronde vastgehouden. Volgens wisselspeler Tonnie van Dieks die dit weekend een halve abraham had gezien en zich daardoor als wissel had aangediend, was dit een vrij “lauw”spel . Desondanks was het eerste punt een feit.
De 2e ronde was het de Brink die na 1 schot de leiding nam. Het was echter van korte duur en al snel werd er door Oud Ootmarsum een grote voorsprong gepakt. Erik van de Boonk liet zien dat de Brinkbaan zijn favoriete baan is en schoot geweldig. Ook het 2e punt werd daardoor binnen gesleept. In de 3e ronde deed de Brink nog een uiterste poging om er een wedstrijd van te maken. Marc Veelers en Jan Veenhuis gaven alles in hun schoten. Jeugdspeler Jelle Kamphuis was misschien wel de beste man op het veld. Gait Wassink begon ook voortvarend alleen nog herstellende van het carnaval was hij conditioneel nog niet heel erg sterk. De derde ronde was na een boeiende strijd uiteindelijk weer een prooi voor de heren van Oud Ootmarsum.
In de 4e ronde werd Roel van de Balboer gewisseld voor Tonnie van Dieks. Tonnie had zijn reeds bestelde voetbalschoenen nog steeds niet in zijn bezit en liep daardoor op bordeelslippers. Desondanks wist hij zich prima staande te houden. De vierde ronde werd ook vrij makkelijk gewonnen. Ondanks de 4-0 nederlaag bleken de collega’s van de Brink wederom zeer sportieve verliezers. Kortom een mooie derby waarbij weer bleek dat de onderlinge band tussen deze 2 teams van Oud Ootmarsum en de Brink wel prima is. Eenmaal terug in Oud Ootmarsum gebracht in de nieuwe spelersGolf maakte leider Roel van de Balboer bekend dat vanwege de af en toe wisselende resultaten en het lauwe schieten er binnenkort funtioneringsgesprekken op het programma staan. Dit ondanks een keurige 2e plaats in de stand van de trots van Oud Ootmarsum, het Derde.

Uitslagen:
Oud Ootmarsum 1 – Beuningen 1 1-2
Lattrop Brekl. 1 - Oud Ootmarsum 2 1-2
Brink 2 - Oud Ootmarsum 3 0-4
Oud Ootmarsum – Soasel 1 4-0
Hertme 3 - Oud Ootmarsum 5 4-0
Oud Ootmarsum 6 – Lattrop Brekl. 3 0-4
Oud Ootmarsum 7 – Gunne 4 1-3
Hertme 6 - Oud Ootmarsum 8 4-0
Oud Ootmarsum 9 – Wilskracht 4 0-4
Nijstad 5 - Oud Ootmarsum 10 1-3
Oud Ootmarsum 11 – Hertme 9 1-3
Programma 1 maart 2015
Landelijk straat bij Oud Ootmarsum
TKC straat bij De Nijstad
3e speeldag junioren competitie

Programma 22 februari 2015
Oud Ootmarsum 1 - Beuningen 1
Lattr-Breklenkamp 1 - Oud Ootmarsum 2
Brink 2 - Oud Ootmarsum 3
Oud Ootmarsum 4 - Soasel 1
Hertme 3 - Oud Ootmarsum 5
Oud Ootmarsum 6 - Lattr-Breklenkamp 3
Oud Ootmarsum 7 - Gunne 4
Hertme 6 - Oud Ootmarsum 8
Oud Ootmarsum 9 - Wilskracht 4
Nijstad 5  - Oud Ootmarsum 10
Oud Ootmarsum 11 - Hertme 9

12 februari 2015
Waar komen onze bezoekers vandaan?
Onze website wordt goed bezocht. Deze bezoekers komen niet alleen uit Ootmarsum, maar we kunnen ook bezoekers verwelkomen uit maar liefs 59 verschillende landen over de gehele wereld.
Dat we bezoekers hebben uit België en Portugal hebben dat wisten we wel, maar uit Angola, Mexico en Brazilië hadden we niet verwacht.
Bij deze zijn alle bezoekers van harte welkom bij ons op de site.


9 februari 2015
Oud Ootmarsum de beste in de fletse derby
KV Oud Ootmarsum is 2 punten rijker na de derby tegen KV de Brink uit Ootmarsum.
Zoals ieder jaar was ook deze editie behoorlijk beladen, van beide kanten was de spanning goed te merken, gezien het aantal missers dat werd geproduceerd tijdens de wedstrijd. De baan lag er perfect bij, zo goed zelfs dat beide teams het niet nodig vonden om voetbalschoenen te dragen, waarvoor dank uiteraard!
Oud Ootmarsum ging goed van start en liep ...gedurende de eerste helft circa 30 meter uit op de Brink, ondanks een tegenvallend moment bij het keerpunt, waardoor deze voorspong werd verkleind tot circa 5 meter, werd de voorsprong tegen het eind van de wedstrijd weer snel terug gebracht naar 30 meter. Het laatste schot van de Brink was niet best, die van Oud Ootmarsum veel minder. Het eerste punt ging naar de Brink.
De tweede ronde was een kopie van de eerste, alleen waren de rollen omgedraaid. De Brink lag voorop, Oud Ootmarsum lag achter, het laatste schot van Oud Ootmarsum was niet best, die van de Brink nog veel minder. De stand werd 1-1.
De derde ronde ging gelijk op, totdat Peter Veelers, die helemaal aan de zijkant van de baan moest lopen, een oneffenheid raakte en zijn kloot pardoes tegen een boom vloog. De Brink stond daarmee ineens 40 meter achter. Het daaropvolgende schot van De Brink ging ook de mist in waardoor de achterstand bijna een schot bedroeg. Oud Ootmarsum handhaafde de voorsprong totdat Nick oude Vrielink hetzelfde overkwam als Peter Veelers. Gelukkig kon Oud Ootmarsum deze tegenvaller opvangen en schoot het de wedstrijd professioneel uit.
Al met al een prima klootschietochtend, mooie baan, goed weer en schoten van bijna 100 meter, er zijn weinig banen waar dat is gebeurd deze ochtend, met dank aan de baancommissie van Oud Ootmarsum.

2 februari 2015
Nieuwsbrief NKB
download hier de NKB nieuwsbrief van januari 2015

1 februari 2015
Oud ootmarsum E wint van de brink D
Oud ootmarsum E wist ook de tweede wedstrijd van de competitie te winnen. De eerste werd met 2-1 van wilskracht gewonnen, nu werd De Brink met 3-0 verslagen.
In de eerste periode nam Oud Ootmarsum door een geweldig schot van Mart Scholten al gelijk een voorsprong van meer dan een schot. Oud Ootmarsum schoot goed verder door goede schoten van Naomi Scholten en Brit Scholten. De Eerste periode werd dan ook ruimschoots gewonnen.
De tweede periode werd wederom goed begonnen door Oud Ootmarsum. Na het tweede schot van Leon Heerink bedroeg de voorsprong al weer een schot. Dit bleef zo tot aan de laatste ronde, toen knokte de Brink zich terug in de wedstrijd. Bij het omlegpunt wist Oud Ootmarsum een beslissende voorsprong te nemen van 50 meter. Vervolgens konden Brit en Mart Scholten dit punt ook veilig stellen.
De derde periode werd wederom goed begonnen door een goed openingschot van Naomi Scholten. Het tweede schot van Leon Heerink was uitermate lang. De Brink keek toen al tegen een achterstand aan van twee schoten. Daarna vatte Oud Ootmarsum het iets te gemakkelijk op, produceerde enkele mindere schoten en zo wist de Brink toch weer terug te komen in de wedstrijd. In de laatste periode zorgden goede schoten van broer en zus scholten voor een beslissende voorsprong.
Al met al een verdiende overwinning voor een goed schietend Oud Ootmarsum E. Na afloop werd er in het clubgebouw van Oud Ootmarsum door beide teams een glas ranja gedronken.
 
Programma zondag 08-02-2015 Senioren:
Oud Ootmarsum 1 - Brink 1
Vooruitzicht 1 - Oud Ootmarsum 2
Oud Ootmarsum 3 - Soasel 1
Brink 2 - Oud Ootmarsum 4
Oud Ootmarsum 5 - Gunne 2
Oud Ootmarsum 6 - Brink 3
Oud Ootmarsum 7 vrij
Oud Ootmarsum 8 - Wilskracht 4
Hertme 6 - Oud Ootmarsum 9
Oud Ootmarsum 10 - Brink 5
Lattrop Berkl. 8 - Oud Ootmarsum 11

Volg ons ook op twitter @kvoudootmarsum en facebook

31 januari 2015
wedstrijd 1 februari 2015
Allen  worden via haar/zijn leider op de hoogte gebracht  van het wel of niet doorgaan van het wedstrijdprogramma voor morgenvroeg. Bij twijfel neem dan contact op met de leider.

24 januari 2015
Maandag 26 januari jaarvergadering bij restaurant "De Postelhoek" aanvang: 20.00 uur


Op dit moment zijn de wedstrijden voor morgen 25 januari afgelast i.v.m. de sneeuw. (zie foto hierboven)


5 januari 2015
Jeugd Oud Ootmarsum B en D winnen juniorenronde TKC.
Op de foto ziet u de winnaars.

Programma zondag 11-01-2015 Senioren:
Oud Ootmarsum 1 – Ons Streven 1
Java 1 – Oud Ootmarsum 2
Oud Ootmarsum 3 – Soasel 1
Brink 2 – Oud Ootmarsum 4
Oud Ootmarsum 5 – Gunne 2
Oud Ootmarsum 6 – Brink 3
Oud Ootmarsum 7 vrij
Oud Ootmarsum 8 – Wilskracht 4
Hertme 6 - Oud Ootmarsum 9
Oud Ootmarsum 10 – Brink 5
Lattrop Brekl. 8 - Oud Ootmarsum 11

Volg ons ook op twitter @KVOudOotmarsum en facebook. 
29 december 2014
Oud Ootmarsum 3 winst spannende strijd in Hertme
Doordat er de laatste weken toch regelmatig onnodig punten werden verloren om de meest uiteenlopende redenen, werd de avond voor de wedstrijd tegen Hertme een deal gemaakt. Om de warming-up eens niet te hoeven onderbreken, werd afgesproken dat iedereen op tijd (09.30 uur) aanwezig zou zijn om te vertrekken richting het verre Hertme. Diegene die te laat was zou de boetepot moeten verdubbelen.
Reeds om 08.45 uur stond Roel van de Balboer klaar om te vertrekken. Om 09.25 was iedereen aanwezig op Erik van de Boonk na. Deze nestor van het team had blijkbaar de verschillende berichten die waren gedeeld op de groepsapp niet gelezen en dacht dat hij nog ruim op tijd was gezien het aanvangstijdstip bij de vorige wedstrijden. Schuldbewust gaf Erik aan dat hij als reserve aan wedstrijd zou beginnen. Oud Ootmarsum kon op oorlogssterkte vertrekken richting Hertme. Op Martijn Mossink na (hij vond bungee jumpen in Nieuw Zeeland blijkbaar belangrijker dan deze topper in de 1e klasse TKC).
Oud Ootmarsum begon vrij stroef aan de wedstrijd en na het derde schot van Niek van de Küper was de achterstand inmiddels opgelopen tot 60 meter. De heren van het derde lieten zich dankzij de opgedane ervaring niet gek maken en wisten langzaam de achterstand weer om te buigen. Op het nieuwe stuk van de zeer mooie baan van Hertme werd voor het eerst een ruime voorsprong gepakt. Het eerste punt was hierdoor een feit.
De 2e ronde begon Oud Ootmarsum ijzersterk en pakte een ruime voorsprong. Niets kon dan ook het 2e punt in de weg staan behalve de 3 missers op het einde van deze ronde. In 3 schoten wist Hertme namelijk een achterstand van 170 meter om te buigen in een voorsprong van 50 meter. Langzaam begonnen enkele kopjes te hangen en leider Walter van Hesselman vond dat hij moest optreden. Roy Lubbers had aangegeven enigszins last te hebben van een oogblessure maar kon er in zijn ogen wel om doorschieten. De leider sprak echter enkele doortastende woorden en zodoende moest Lubbers het basisteam verlaten. Tevens werd Erik van de Boonk ingebracht.
De derde ronde werd ondanks 2 ietwat te scherpe schoten van Hohne Busscher toch vrij makkelijk gewonnen. Sowieso zat de Hertme baan deze ochtend mede vanwege de strenge vorst vol met verrassingen. Bijna had Hohne een kloot van Erik van de Boonk teruggekopt en ook op het nieuwe gedeelte waar een grote beek langsliep, moest met enige regelmaat een kloot worden opgevist.
In de 4e ronde werd er door Oud Ootmarsum eindelijk echt fantastisch geschoten. Tonnie van Dieks gaf eerlijk toe dat hij zich niet sterk genoeg voelde om op een bepaald punt te schieten, (volgens Roel van de Balboer door zijn maandelijkse periode) en mede dankzij een geweldig lang laatste schot langs de beek door Hohne Busscher werd de winst veilig gesteld. een keurige 3-1 overwinning op de meer dan sympathieke collega schutters uit Hertme. Om deze overwinning te vieren had Roy Lubbers speciaal een versnapering meegenomen voor de terugweg. Eenmaal terug in Oud Ootmarsum hief Tonnie van Dieks het glas en trakteerde zichzelf op een broodje kroket. Roel van de Balboer gaf aan, nu handhaving in de 1e klasse TKC een feit was, dat hij het terecht zou vinden dat hij ook een keer als wissel aan de wedstrijd moest beginnen. Tenslotte was het Erik van de Boonk die aangaf dat iedereen na deze enerverende ochtend een VVV had verdiend. (Veut Veur de Vensterbaank)

Uitslagen zondag 28-12-2014
Vooruit Losser 1 - Oud Ootmarsum 1 0-3
Oud Ootmarsum 2 – Noord Berghuizen 1 1-2
Hertme 2 - Oud Ootmarsum 3 1-3
Oud Ootmarsum 4 – Wilskracht 2 4-0
Brink 3 - Oud Ootmarsum 5 1-3
HKV 1 - Oud Ootmarsum 6 3-1
Oud Ootmarsum 7 – Nijstad 3 0-4
Lattrop Brekl. 4 - Oud Ootmarsum 8 4-0
Oud Ootmarsum 9 – Brink 4 0-4
Lattrop Brekl. 7 - Oud Ootmarsum 10 4-0
Oud Ootmarsum 11 – Soasel 5 0-4

Programma zondag 04-01-2015
Dames: wintercompetitie in Lattrop
Junioren ronde in Oud Ootmarsum
Klasse A-B-C De Witte Berg
Klasse D-E-F clubgebouw
Aanvang 09.30 uur Prijsuitreiking clubgebouw

Volg ons ook op twitter @KVOudOotmarsum en facebookOotmarsum


naar boven


PROGRAMMA:

6 maart Senioren competitie


webdesigner