Home    Archief   Vereniging    Locatie   Contact    Foto's    Kampioenen    Links    19 december 2016
Oud Ootmarsum, team G nu al kampioen.
Met nog twee wedstrijden te gaan en acht punten voorsprong op nummer 2 is Team G van Oud Ootmarsum al kampioen. Dit is een ruime voorsprong en het lijkt dan ook een gemakkelijk kampioenschap. Echter de tegenstanders waren goed, dit jaar.
Elke wedstrijd moest Oud Ootmarsum vol aan de bak, kon zich geen missers veroorloven. Ook vanochtend in de kampioenswedstrijd tegen Java uit Losser.
Het eerste en derde punt werden met het laatste schot beslist. Naomi Scholten wist telkens door goede schoten het punt binnen te halen.
In de tweede periode werd in het begin het verschil gemaakt door broer Mart en zus Brit Scholten. Java lag toen al op een behoorlijke achterstand zodat deze periode wel eenvoudig naar Oud Ootmarsum ging. Ook Wout Steghuis en Leon Heerink konden terug kijken op een goede wedstrijd.
Na afloop werd het team in het clubhuis van Java getrakteerd op Cola en de leiders op koffie, vervolgens werd het kampioenschap gevierd bij mac Donalds, dat was verdiend en ging er wel in.
Het kampioensteam bestaat uit: Naomi Scholten, Brit Scholten, Mart Scholten, Leon Heerink en Wout Steghuis. Leider is: Gert-Jan Heerink

Jeugdfeest KV. Oud Ootmarsum sensationeel.
Zaterdag 17 december was het zover. Het jaarlijkse jeugdfeest voor de jeugdleden, leid(st)ers, train(st)ers en jeugdcommissie. Dit jaar was de organisatie in handen van Michel Plettenburg, Harald Schulten en Eddy Arens. Met totaal 45 meiden en jongens was de opkomst super.
Na een welkom met heerlijke koffie of fris met een plak cake kon elke groep beginnen met de uitgezette spelen. Dit waren natuurlijk niet de traditionele spelletjes.
Zelf de brandweer van Ootmarsum was er met de vrachtwagen. Deze moest ze proberen naar de finishlijn te trekken (alleen met lichtgewicht chauffeur). Dit zorgde voor de sensationele strijd. Melkbus sjouwen met 2 balken maar zonder aanraking van de bus sjouwen over een parcours door het Springendal. Het buksspel was ook fenomenaal. Met een echte buks het midden raken en kerstbal schieten.
Een recordschot kon natuurlijk ook niet ontbreken. Hein Arkink mag deze op zijn naam schrijven. Een schot (met bocht) van maar liefst 175 meter!! De trainingen werpen zijn vruchten af. De grootste samenwerking was er nodig met waterpothelmenspel. 4 bouwhelmen met latjes gekruist dragen op de je hoofd gevuld in het midden met een dienblad met bekertjes water. Zelfde pas en zelfde hoogte en wat nog belangrijker is de balans vinden. En dan ook nog lopen en zoveel mogelijk water overbrengen. Dit zorgde voor de nodigde hilariteit.
De vragen met de klootschietquiz is er eentje wat nog wel eens een Twentse Almanak kon opleveren. Vragen over het klootschieten en ook teams waarbij ze de namen moesten vermelden. Geweldige woordspelingen en creatieve oplossingen qua bijnamen. En als laatste kon natuurlijk het mooie tonnen/emmertjes gooien niet overgeslagen worden.
Al met al een geweldige combinatie waarna een ieder nog mee kon in de brandweerauto. Super geregeld en een hapje en drankje tussendoor zorgde voor veel gezelligheid. Na alle spelletjes was er natuurlijk een heerlijk broodje hamburger en braadworst. Het was beregezellig en het weer was fantastisch.
Deze middag is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van Willem Eeftink van Koopman Schoenmode uit Tilligte.
Namens alle jeugdleden en jeugdcommissie bedankt voor deze bijdrage en ook voor de organisatie.
Voor volgend jaar zijn de volgende leiders uitverkozen tot organisatie jeugdfeest KV. Oud Ootmarsum: Gert Jan Heerink, Hans Snoeyink en Edwin Scholten.
Een prachtige afsluiting zo aan het einde van 2016 voor de sportieve jeugd van KV. Oud Ootmarsum. Organisatie bedankt.


Volg ons ook op Twitter @KVOudOotmarsum en Facebook

12 december 2016
Oud-Ootmarsum - Nooit Gedacht 2-1:
Vandaag heeft een ervaren team van Oud-Ootmarsum, met een gemiddelde leeftijd van 42, tegen het jeugdige team van Nooit Gedacht gespeeld. De eerste ronde stond OO direct voor vanaf het begin. Door een aantal mindere schoten van het onder druk staande NG werd deze ronde gewonnen door OO. Wel bleef het de gehele ronde spannend. De volgende ronde kwam NG direct goed weg. Deze voorsprong werd de gehele ronde door uitgebouwd, waarna deze ronde naar NG ging. De derde ronde startte OO weer goed. De gehele ronde bleef het spannend, maar uiteindelijk heeft OO toch aan het langste eind getrokken. Al met al een spannende wedstrijd die met 2 – 1 door Oud-Ootmarsum werd gewonnen.

Oud Ootmarsum 3 lijdt puntverlies tegen sterk Lattop.
Na een zwaarbevochten zege op Wilskracht, stond nu de topper tussen Lattrop 3 en Oud Ootmarsum 3 op het programma. De openingswedstrijd van het seizoen stonden beide teams ook al tegenover elkaar en toen werd het in een boeiend schouwspel 2-2. Oud Ootmarsum was dus gewaarschuwd en vooraf werd besproken om er zaterdagavond rekening mee te houden.
Op de bewuste zaterdagavond bleek toch dat niet iedereen hier nog aan had gedacht. Tonnie en Eppie dachten ongemerkt, stiekem afscheid te nemen van de Vorst van de Hènige Slepvèènt, Gerald Wassink.
Het was echter Walter van Hesselman die, achteraf volledig terecht, een spion er naar toe had gestuurd om te kijken of er teamgenoten aanwezig waren. Hierbij vielen Toon van Dieks en Roel van de Balboer dus vies door de mand. Boos vanwege het wantrouwen gaf leider Roel van de Balboer Walter direct weg aan het tweede team.
Omdat Nick van de Hoboer er op zaterdagmiddag achterkwam dat ook hij eigenlijk het hele weekend weg was, ontstond er dus direct een probleem. Het was good old Hans Morsink die met veel moeite werd losgeweekt bij Ronnie van de Wunne en zodoende kon er alsnog geschoten worden.
Tonnie van Dieks sprak in de auto zijn teamgenoten al streng toe en vond dat ze Lattrop maar eens een poepie moesten laten ruiken. Al in de auto nam hij dit heel letterlijk.
Tijdens het inschieten viel direct op dat Tonnie zijn kloot erg goed in de gaten hield. Roel van de Balboer had enkel oog voor een loslopend poesje en wou deze meenemen naar huis. Vervolgens beschuldigde hij Niek van de Küper er van dat hij zijn hoofd er niet bij had en liet hem de hele wedstrijd stokleggen. Ondanks zijn rare capriolen had Roel wel een fantastisch openingsschot en nam Oud Ootmarsum een kleine voorsprong. Lattrop bleef echter steeds goed bij en nam na een poepieloos schot van Tonnie van Dieks een aardige voorsprong. Dit werd ook niet meer ingehaald waardoor het eerste punt terecht naar Lattrop ging.
In de 2e ronde waren de rollen omgedraaid en was Oud Ootmarsum sterk aan het schieten. Dit punt ging uiteindelijk vrij makkelijk naar Oud Ootmarsum.
De 3e ronde was het wederom een bikkelharde strijd waarbij het verschil steeds maar 5 meter bleef. Dankzij een sterk spelende Erik Bonkie, Hans Morsink en uitblinkende Ronnie Hohne werd het punt alsnog binnengehaald.
De 4e ronde was het tegenovergestelde van ronde 3. Wederom ging de strijd lang gelijk op echter was het Lattrop dat met 2 geweldige laatste schoten de winst naar zich toe trok. Een terechte 2-2 uitslag in wederom een boeiend gevecht tegen de sympathieke collega schutters uit Lattrop.
Bang voor de evaluatie verzon Tonnie van Dieks een list dat hij direct door moest naar Nijverdal. Aangekomen in Oud Ootmarsum was hij dan ook direct vertrokken. Ronnie van Hohne sprak iedereen tijdens de evaluatie direct toe. In goede en slechte tijden moeten we teamspirit tonen en evalueren hoort daarbij. Ik vind het dan ook onacceptabel dat Tonnie na zo’n dramatische wedstrijd direct vertrekt aldus een getergde Hohne. Vervolgens trok hij zijn voetbalschoenen uit en verruilde deze voor zijn lekkere warme slofjes.
Erik van de Boonk vertelde in het kader van de teamspirit een enorm boeiend verhaal over zijn tijd bij de Damrakkers waarbij ze zich altijd wisten te onderscheiden door lelijke tenues.
 Leider Roel noemde het debuut van Hans Morsink acceptabel maar baalde zichtbaar van het verlies dat hij maar aan de Radler ging. Hans Morsink gaf aan dat hij een zeldzaam mooie ochtend had gehad en het liefst zou willen blijven bij het 3e.
Inmiddels was Walter van Hesselman ook weer aangeschoven en noemde het 2e team, na wederom een verliespartij, een stelletje zwakkelingen. Zelf was hij uitgeroepen tot man of the match. Nadat de rust enigszins was teruggekeerd keek men alvast uit naar de volgende thuiswedstrijd tegen Oud Ootmarsum 4. Onder de aanmoedigingen van het thuispubliek moet het goed komen en kunnen we het op onze slofjes af, aldus Ronnie Hohne.

28 november 2016
Seeds Vooruit - Oud ootmarsum 3-0
Een zeer mooie gelijk opgaande 1e ronde resulteerde uiteindelijk in een winst van steeds vooruit met ca 5 meter. SV lag met het laatste schot nog een paar meter achter maar een subliem schot van ivo egbers resulteerde in de winst.
De tweede en derde ronde waren ook een mooie strijd maar hierin was SV steeds de bovenliggende partij. OO schoot een goede wedstrijd maar met name Edwin Kattier en Mark Nijland van SV waren vandaag in topvorm en maakte het uiteindelijke verschil! Beide rondes won SV met ca vijftig meter.

Oud Ootmarsum 2 - Lattrop Breklenkamp  1-2
Er werd vanmorgen een mooie wedstrijd geschoten op het Springendal. De uitslag had net zo goed in het voordeel kunnen zijn van Oud Ootmarsum.
De thuisploeg schoot met jeugdspeler Wessel die zich goed heeft laten zien. De eerste ronde werd nipt gewonnen door Lattrop, waarbij het laatste schot de spanning er nog in bracht. Lattrop lag 20 meter voor, maar Peter Beld van Oud Ootmarsum had een zeer strak schot. Lattrop was hiervan onder de indruk en hun laatste worp was daardoor een stuk minder. Het verschil was nog maar 20 centimeter, maar genoeg voor Lattrop.
In de tweede ronde had Lattrop een engeltje op de schouder. Meerdere niet goed geplaatste worpen hadden wel de volle uitloop op de baan. Hier kon Oud Ootmarsum niet tegen op. Maar Oud Ootmarsum liet zich niet van de wijs brengen. In de derde ronde werd strak geschoten. Dit punt bleef verdiend bij de thuisploeg.

Tonnie en het mysterie van de verdwenen kloot
Afgelopen zondag stond de beladen topper tussen Oud Ootmarsum 3 en Wilskracht 2 op het programma. Beide teams, ijzersterk begonnen aan de competitie, troffen elkander in het verre Agelo.
Dat het een derby betrof, bleek al wel aan de onderlinge speldenprikken die in de avond vooraf werden uitgedeeld. Zo appte Michel van de Biel dat hij bewust geen alcohol had gedronken en dit ook tijdens de wedstrijd niet van plan was. Tonnie van Dieks en Roel van de Balboer hadden de voorbespreking ’s nachts doorgezet en sloten om 4 uur af met een pizza. Ronnie Hohne had daarentegen gekozen voor een rustdag. Op zaterdag liet hij zijn broer Jeroen wederom al het werk doen in de tuin terwijl hij zelf op de bank lag. Walter van Hesselman was voor de zoveelste keer weer een weekendje weg en afwezig.
Zondagmorgen was bijna iedereen op tijd aanwezig. Het wachten was op Erik Bonkie. Als een volleerd New Kid kwam hij met een noodgang aangereden en de muziek was op 450 meter afstand al te horen.
Op de klanken van Mental Theo verzocht hij zijn teamgenoten in te stappen en met gierende banden werd de reis naar Agelo ingezet.
Bij aankomst in Agelo had werd de concentratie direct ruw verstoord. Op de vaste parkeerplek van Oud Ootmarsum had Harrie Droste ineens bewust een paard neer gezet. Kortom de Toon was gezet.

Tijdens het inschieten bleek Tonnie van Dieks in bloedvorm. Schot na schot hield hij zijn kloot midden op de baan. Toen hij zijn teamgenoot hielp met het opzoeken van een in de sloot belande kloot, was zijn kloot daarna ineens verdwenen. Opvallend was dat Wim Stevelink daar ook in de buurt liep, terwijl zijn teamgenoten nog bij het clubgebouw stonden. Ondanks een grondige zoektocht werd de kloot niet gevonden.
Compleet aangeslagen werd dus aan de wedstrijd begonnen. Roel van de Balboer mocht het openingsschot verrichten en pakte direct een voorsprong. De eerste ronde was sowieso al vrij snel voor Oud Ootmarsum ondanks het onwennige schieten van Tonnie vanwege een geleende kloot. Tijdens de wedstrijd bleef Tonnie overigens stug doorzoeken naar zijn zo geliefde klootje. Hierbij viel weer op dat er aan Wilskracht zijde steeds gefluisterd en gegniffeld werd.
De 2e ronde begon dramatisch voor Oud Ootmarsum. Roel de kleine Ep plaatste zijn kloot zo’n beetje op zijn teen en deze rolde daarna niet heel erg ver meer. Wilskracht rook bloed en begon ijzersterk te schieten. Beetje bij beetje wist Oud Ootmarsum toch wat in te lopen en dankzij de Bonkie-Hohne combinatie werd alsnog in de laatste 2 schoten het punt veiliggesteld. Tonnie kreeg hier weinig van mee omdat hij nog steeds (zoals wel vaker) zoekende was.
De 3e ronde stond leider Roel van de Balboer voor een moeilijke beslissing. Nick van de Hoboer moest de eerste 2 rondes stokleggen omdat hij zijn voetbalschoenen was vergeten maar gaf aan dat hij zich goed voelde. Iedereen was echter in bloedvorm waardoor Roel een moeilijke beslissing moest nemen. Niek van de Küper werd geslachtofferd, tot grote onvrede van zijn teamgenoten. De 3e ronde was de concentratie wel direct goed en al snel werd er een grote voorsprong gepakt en niet meer weggegeven.
Aan het einde van de 3 ronde gebeurde het. Tijdens het zoeken naar de kloot van Harrie Droste werd door Wim Stevelink plots een andere kloot uit de sloot gehaald. Tonnie zag het op afstand gebeuren en rende snel naar de plek toe. Hij keek goed, en brak daarna in tranen uit. Als een ware bananasplitscene had Wim de kloot van Tonnie teruggevonden. Een innige omhelzing tussen Tonnie en Wim volgde. En ook Harrie die zijn kloot op exact dezelfde plek de sloot in had geschoten werd hartstochtelijk geknuffeld.
Vrij emotioneel werd aan de 4e ronde begonnen en was al snel een prooi voor Oud Ootmarsum en dankzij een herboren Tonnie werd ook het 4e punt gewonnen. Deze ronde werd door Erik Bonkie en Geert Schoenmaker sowieso al niet serieus genomen. Deze 2 jagers bespraken tijdens de wedstrijd de hazenstand. Conclusie was dat deze goed was maar ook zo weer kon veranderen. Met de volle winst en hierdoor het behaalde herbstmeister titel, werd door beide teams de wedstrijd nog even besproken. Tonnie, weer enigszins bij positieven, verdacht Wim Stevelink er inmiddels van de boel te hebben gesaboteerd. Wim ontkende en kreeg opvallend veel bijval van zijn teamgnoten. Eenmaal terug in Oud Ootmarsum kon de grote evaluatie beginnen. Tonnie stak meteen van wal en vond dat Roel zijn openingsschoten niet het gewenste niveau haalden. Tevens gaf hij aan dat een leider een voorbeeldfunctie zou moeten hebben.
Om 04.00 uur ’s nachts pizza bakken was dus niet het juiste voorbeeld. Erik vertelde inmiddels eerlijk dat hij in de muziek zijn rust kon vinden. Ineens begon hij over zijn vakantiehuisjes die hij niet wou verhuren aan teamgenoten. Kruipertje vond dat Hohne ondanks zijn rustdag niet erg scherp was. Roel merkte terecht op dat de afwezigheid van Walter van Hesselman keer op keer goed uitpakte. Tevens viel het hem op dat de voorzitter afwezig was en niet eens de moeite had genomen om zowel Oud Ootmarsum 3 als Oud Ootmarsum 9 te feliciteren met de Herbstmeister titel.
Erik vond inmiddels dat het geen Dreamteam meer was maar een Dramteam. Een verliefde Stef de Witte schoof inmiddels bij de evaluatie aan en Tonnie vertelde hem nogmaals emotioneel uitgebreid het verhaal van zijn verdwenen kloot en zijn reddende engel Harrie. Stef vond het allemaal prima en bestelde nog een flesje pils. Moegestreden werd afscheid genomen en 2 weken rust zijn zeker nodig om weer fris aan deel 2 van de competitie te beginnen.

Programma: 04-12 : 7e speeldag junioren

14 november 2016
Nrd-Berghuizen - Oud-Ootmarsum 1  1-2
In de 1e ronde gingen Noord Berghuizen en Oud Ootmarsum gelijk op, tot op 't einde van de ronde. Door een slipper van één van de spelers van Noord Berghuizen kreeg Oud Ootmarsum de kan om de voorsprong op te eisen en de eerste ronde te winnen.
Noord Berghuizen trok 2e ronde vanaf het begin af aan naar zich toe waardoor Oud Ootmarsum meerdere fouten maakte. Noord Berghuizen gooide de 2e ronde goed en constant en wonnen daardoor het tweede punt. De derde ronde ging gelijk op waardoor het een spannende ronde werd. Oud Ootmarsum had bij de laatste twee schoten een voorsprong van zo'n +/- 30 meter waardoor zij de derde en tevens de laatste ronde won. Hierdoor won Oud Ootmarsum op de baan van Noord Berghuizen met 1-2 en nam de punten mee naar "huis".

Oud Ootmarsum - Lemselo De Eendracht: 1-2
Oud Ootmarsum had maar liefst 3 geblesseerde spelers. Een topper uit het derde heeft daarbij geholpen. Lemselo DE schoot strak en zonder fouten. Na de eerste ronde leek het erop dat Oud Ootmarsum geen punten mee ging krijgen deze ronde.
Het losschot van de tweede ronde door Jan Hunder van Oud Ootmarsum was super. Hier had Lemselo DE geen goed antwoord op. De hele ronde bleven ze achter de feiten aan lopen. Met het laatste schot werd het nog spannend, maar met 5 meter voorsprong ging het punt naar Oud Ootmarsum.
In de derde ronde herpakte Lemselo DE zich goed en zo ging de overwinning naar Lemselo DE.

4 punten Oud Ootmarsum 3 / bijna 2 deuren minder dankzij Loco-Ronnie.
Na een moeizame start van de competitie waar op de meest vreemde manieren punten werden verspeeld, was Oud Ootmarsum de laatste 2 wedstrijden de goede weg ingeslagen. Afgelopen zondag stond de lastige uitwedstrijd op het programma tegen Nijstad 1. Vorig jaar in de strijd om het kampioenschap nog een zeer geduchte uitdager.
Om strak half 10 werd vertrokken naar Weerselo echter zonder leider Walter van Hesselman. Het tweede had wederom eens personele problemen en smeekten om de grote Hesselman. Roel van de Balboer die familiare banden heeft binnen het tweede gaf dit keer toe en stond Walter af. Aangekomen bij de baan parkeerde Nick van de Hoboer keurig netjes zijn auto en wilden Eric van de Boonk en Niek van de Küper uitstappen. Op dat moment kwam net Loco-Ronnie als een malle langsgereden. Tonnie zag het gebeuren en hield zijn hart vast maar dankzij geweldig reactievermogen wisten deze 2 spelers de deuren te behouden. Ondanks deze bijna dood ervaring was Ronnie Hohne zich van geen kwaad bewust. Sterker nog, hij liep direct richting Roel van de Balboer. Op autoritaire wijze wees Ronnie hem er op dat het openingsschot van Roel nog niet vaak had geleid tot een voorsprong.
Duidelijk geïnspireerd door de bestraffende woorden produceerde Roel warempel een prima openingsschot en pakte daarbij ook nog een voorsprong. Al snel werd deze uitgebreid door de overige teamleden en ondanks een klein afzwaaiertje van Erik Bonkie, werd het eerste punt vrij makkelijk binnen gehaald.
De 2e ronde was het wederom Roel van de Balboer die een voorsprong pakte bij het losschot. Tonnie van Dieks zag het gebeuren en knikte tevreden naar Roel. In zijn hoofd had hij de titel van het wedstrijdverslag al klaar. Het vervolg van de wedstrijd zou echter anders lopen. De 2 ronde werd wel vrij eenvoudig gepakt en de concentratie leek te verdwijnen. Roel van de Balboer zag het en riep iedereen bijeen. Bij afwezigheid van Hesselman kon hij eindelijk het gewilde leiderschap op zich nemen. Hij vroeg om scherpte, kracht en meer concentratie.
Het eerste schot van de 3e ronde door Roel van de Balboer miste echter al deze 3 punten waardoor Nijstad voor kwam te liggen. Roel had inmiddels Erik van de Boonk gewisseld en Nick van de Hoboer (die zijn jasje aanliet) ingebracht. Ondanks deze wissel nam Nijstad een vrij grote voorsprong. Beetje bij beetje werd het verschil teruggebracht en net op het punt dat de teams weer gelijk lagen werd nogmaals een misser geproduceerd. Toen ook Nijstad de kloot iets te ver binnendoor schoot en Ronnie Hohne een geweldig schot deed, was het verschil met nog 1 schot te gaan 5 meter in het voordeel van de Nijstad. Het laatste schot was echter fenomenaal waarbij Nijstad het antwoord schuldig moest blijven.
De 4e ronde begon nog moeizaam maar al snel was het punt veilig en werden de volle 4 punten meegenomen. Ronnie sprong in de auto en scheurde weer weg.
Aangekomen bij de Postelhoek kon de grote evaluatie beginnen. Tonnie begon een heel betoog over het dubbele gevoel wat hij had overgehouden aan de appgroep. Een week lang hij zich namelijk bewust stilgehouden in de appgroep, dit tot totale tevredenheid van zijn teamgenoten. Hij gaf echter aan zijn psychische problemen wel graag te willen bespreken in de appgroep. Niemand die ook maar enige aandacht schonk aan dit betoog want Erik van de Boonk vertelde over de feestmaand januari waarin hij ook nog eens jarig was. Zijn leeftijd stond echter al jaren stil en hij dacht er dan ook over om volgend jaar mee te doen aan de Springendalloop.
Roel bestelde vervolgens een gehaktbal en kreeg een Kroket met brood. Opvallend was dat hij dit wel met mes en vork kon eten. Walter van Hesselman was inmiddels ook aangeschoven en gaf aan dat het echte hechte teamgevoel ontbrak in het tweede.
Tonnie van Dieks, inmiddels weer op aarde geland, was bezig met een opgaveformulier, voor Ronnie Hohne, voor het TV programma de slechtste chauffeur van Nederland. Wederom een vrij normale zondag voor het talententeam van Oud Ootmarsum. De volgende wedstrijd is de derby tegen de vrienden uit Agelo, Wilskracht 2. Een wedstrijd om naar uit te kijken.

Noord Berghuizen 1 – Oud Ootmarsum 1 1-2
Oud Ootmarsum 2 – Lemselo 1 1-2
Nijstad 1 - Oud Ootmarsum 3 0-4
Oud Ootmarsum 4 – Lattrop Brekl. 3 3-1
HKV 1 - Oud Ootmarsum 5 2-2
Oud Ootmarsum 6 – Hertme 4 0-4
Oud Ootmarsum 7 – Hertme 5 3-1
Gunne 5 - Oud Ootmarsum 8 2-2
HKV 2 - Oud Ootmarsum 9 1-3
Oud Ootmarsum 10 – Lattrop Brekl. 9 1-3
Oud Ootmarsum 11 vrij

Programma : 20-11 :
6e speeldag junioren 20-11: 3e NKB straat 3e TKC straat (De Gunne)

07 november 2016
Dames winnen ronde Bussloo
Het damesteam van Oud-Ootmarsum met Truus Engbers, Els Luttikhuis en Denise Scholten hebben met grote overmacht afgelopen weekend de ronde van Bussloo gewonnen. Over het gehele parcour waren 84 schoten nodig, terwijl nummer 2 bij de dames (Nrd-berghuizen) er maar liefst 16 keer meer schoten nodig had. Nog een opmerkelijk feit was dat onze dames even veel schoten nodig hadden dan de 1e plek bij de heren cup klasse.02 november 2016
Oud Ootmarsum 2 – Beuningen 2
Het leek in eerste instantie een goede morgen te worden voor Oud Ootmarsum. De eerste ronde werd ruimschoots gewonnen. Maar Beuningen gaf zich niet zomaar gewonnen.
De tweede ronde schoot Oud Ootmarsum slap en daar maakte Beuningen dankbaar gebruik van. Er werd strak geschoten vanuit Beuningen en daarmee werd terecht een gelijke stand binnen gesleept.
De derde ronde moest de beslissing brengen. De strijd ging gelijk op. Maar aan het eind van de derde ronde had Oud Ootmarsum een minder schot. Ook met de volgende schoten kon Oud Ootmarsum het verschil niet meer goedmaken. Beuningen heeft daardoor terecht met 2-1 gewonnen.

Oud Ootmarsum 3 sterkste in Derby
Wekenlang werd er al over gesproken. Wekenlang stonden de kranten er vol mee. Supporters van beide verenigingen waren met de gedachten maar met 1 ding bezig. De Derby tussen Oud Ootmarsum 3 en de Brink 2.
Plaatselijke ondernemers speelden er al handig op in. Zo had de lokale grossier in Ootmarsum al speciale Brinky’s in de schappen liggen en verkocht men in Oud Ootmarsum al heuse Hesselman Hansworst.
Ook onder de spelers werden er speldenprikjes uitgedeeld. Zo zette Boy ineens 2 lampen te koop op Facebook. Terwijl Tonnie een foto liet zien van het pannenhangen waarbij zijn gewaarde teamgenoten niet aanwezig mochten zijn. Kortom al ruim voor aanvang van de derby waren de spreekwoordelijke messen geslepen.

Ruim op tijd was bijna iedereen aanwezig op de altijd mooie Springendalbaan.
In goed overleg had Niek van de Küper vrijaf gekregen en hij benutte zijn weekend dan ook door intensief te trainen. De heren van de Brink wisten de baan na een lange rit uiteindelijk ook te vinden.
De eerste ronde mocht Roel van de Balboer het spits afbijten tegen Boy Borggreve. 2 geweldige schoten waarbij Roel toch een minieme voorsprong wist te pakken. Ook de overige schoten aan Oud Ootmarsum zijde waren van dusdanig kaliber dat de voorsprong al snel werd uitgebreid en het 1e punt binnen werd gesleept. De 2 ronde, hetzelfde verhaal. Foutloos schieten en ook het 2e punt werd vrij eenvoudig binnengehaald.
De 3e ronde werd het al lastiger. Boy de Stoomlocomotief (zonder stoom volgens Tonnie) kwam nu echt op gang en wist direct een voorsprong te pakken. Deze voorsprong werd (mede dankzij 2 bomen die ineens midden op de baan stonden) niet meer teruggehaald. Hierdoor ging het 3e punt dus terecht naar de Brink. Tonnie van Dieks gaf aan dat zijn eeuwig durende blessure hem weer opspeelde en gaf tevens aan dat zijn klootzak enigszins beschadigt was. Walter van Hesselman die elke ronde al op een geweldig niveau had stokgelegd wilde van geen wijken weten en gaf zijn stok dan ook niet meer af.
Op karakter moest Tonnie de laatste ronde dus volbrengen. Ondanks dat iedereen hierbij zijn hart vasthield, was Oud Ootmarsum goed bij de les. Met prima schoten werd de uiteindelijke winst binnengehaald.

Op de terugweg terwijl iedereen nog last had van wedstrijdstress vertelde Nick van de Hoboer over de goedlopende Pompoenenhandel. Hohne gaf aan hier niet van gediend te zijn en vond dat iedereen beter moest gaan nadenken over waarom er wederom puntverlies werd geleden.
Aangekomen bij de Postelhoek werd na de zwaarbevochten wedstrijd begonnen aan de cooling-down door het terras op te ruimen. Op de zolder deed Walter een gekke vondst en dacht even dat Halloween was begonnen. De altijd coole Hesselman kreeg hierbij een gezichtskleur dat leek op zijn haar. Details wou hij niet prijsgeven maar niemand die de zolder nog op durfde. Klaar met de cooling-down werd er rustig geëvalueerd. Erick van de Boonk vertelde een verhaal over de dochter van de broer van de lokale slager die geen uitspraak deed. Hij was zijn tand verloren maar de vulling zat er nog wel steeds.
Terwijl Hohne en Kruipertje hierbij in slaap waren gevallen, draaide Hesselman ondertussen rustig een Shaggy. Hierbij nam Toon het woord over en gaf direct zijn politieke voorkeur aan. Tonnie is Links en blijft links, aldus Tonnie. Daarnaast heb ik het gevoel dat ik soms wat mis. Roel van de Balboer sprak tot Tonnie: Ie mist ‘r nog wa ’n paar meer. Tevens gaf de Leider aan, ondanks enkele missers, trots te zijn op zijn zo geliefde derde team.

Kortom een vrij normale zondag waarbij wederom 3 belangrijke punten werden gepakt in de strijd om lijfsbehoud in de 1e klasse TKC.

Uitslagen:
Beuningen 1 – Oud Ootmarsum 1 3-0
Oud Ootmarsum 2 – Beuningen 2 1-2
Oud Ootmarsum 3 – Brink 2 3-1
Gunne 1 - Oud Ootmarsum 4 3-1
Oud Ootmarsum 5 – Hertme 3 1-3
Gunne 4 - Oud Ootmarsum 6 3-1
Wilskracht 4 - Oud Ootmarsum 7 1-3
Oud Ootmarsum 8 – Hertme 6 uitgesteld
Oud Ootmarsum 9 – Nijstad 5 4-0
Wilskracht 5 - Oud Ootmarsum 10 0-4
Oud Ootmarsum 11 – Hertme 12 1-3

24 oktober 2016
Oud-Ootmarsum 1 niet verder dan 12e plek
Oud-Ootmarsum 1 is er opnieuw niet in geslaagd om in de top te eindigen van landelijke straatkompetitie van de NKB. Dit keer moest men aantreden op een straatparcours rond Albergen (NT). Oud-Ootmarsum 1 eindigde als 12e met 71 schoten, terwijl nummer 1 (De Meulewieke) er 6 schoten minder voor nodig had.

TKC straatkompetitie
Beter verging het andere 1e team van Oud-Ootmarsum bij de TKC straatkompetitie. Op het parcours rond Hertme werd het 1e team opnieuw winnaar met 56 schoten en voert tevens de ranglijst aan in de hoogste klasse.
Overige uitslagen:
veteranenklasse 1:
Oud-Ootmarsum 2  4e plek met 60 schoten
veteranenklasse 2:
Oud-Ootmarsum 3 3e plek met 65 schoten
Oud-Ootmarsum 4 6e plek met 68 schoten

Programma:
KTO 3e speeldag senioren
TKC 5e speeldag senioren

17 oktober 2016
Oud Ootmarsum 1 - De Toekomst 1  3-0
Afgelopen zondag stond op papier een spannende wedstrijd tussen de subtoppers uit de ereklasse op het programma. Ondanks enkele afmeldingen aan de zijde van De Toekomst wisten de vervangers het gemis goed op te vangen. De eerste ronde begon Oud Ootmarsum met een sterk losschot, en pakte hiermee direct de leiding. De ronde bleef lang spannend, maar Oud Ootmarsum wist uiteindelijk een ruime voorsprong te pakken en overtuigend de eerste ronde te winnen. De tweede ronde begon De Toekomst beter, en wist na 2 schoten een ruime voorsprong te pakken. Oud Ootmarsum wist zich gedurende de ronde terug te vechten, en werd hierbij door De Toekomst een beetje in het zadel geholpen. Uiteindelijk wist de thuisploeg ook de tweede ronde te pakken. De derde ronde was minder spannend. Door een minder losschot van De Toekomst wist Oud Ootmarsum direct een grote voorsprong te pakken. Hoewel De Toekomst zich met elk schot nog terug in de wedstrijd probeerde te vechten wist Oud Ootmarsum uiteindelijk wel de volle winst te pakken. Oud Ootmarsum komt hiermee na 3 wedstrijden op 5 punten te staan.

Walter van Hesselman neemt Oud Ootmarsum 3 op sleeptouw
Allereerst onze welgemeende excuses voor het ontbreken van de wedstrijdverslagen van afgelopen wedstrijden. Vanwege meerdere omstandigheden en de weinige inspiratie bij o.a. Tonnie van Dieks die altijd keurig de (bijna onleesbare) steekwoorden verzorgd, is het er helaas niet van gekomen. Daarnaast waren de prestaties ook niet van dusdanig formaat dat het spreekwoord “geen nieuws, goed nieuws”, niet voor het derde team van toepassing is.
Na een drietal dramatische wedstrijden waarin maar liefst 5 punten werden verspeeld, hadden de talenten van Oud Ootmarsum 3 zich voorgenomen om nu eens goed voor de dag te komen. Leider Roel van de Balboer, die vanwege de slechte prestaties veel kritiek van de achterban had ontvangen, had de hele week nagedacht over een tactisch meesterplan. Dat de koppies op scherp stonden, begon al met het feit dat daadwerkelijk iedereen ruim op tijd aanwezig was (zelfs Roel) om te vertrekken naar Koploper de Gunne 1. Iedereen, op Nick van de Hoboer na. Hij vond een klein beetje melken belangrijker dan de topper in de 1e klasse TKC. Erik van de Boonk had daarnaast een klein beetje last van zijn bilspiertje en kon zodoende niet beginnen aan de wedstrijd. Wel had hij nog een poging gedaan om dit weg te laten masseren echter zonder het gewenste resultaat.
Zonder een wissel werd begonnen aan de wedstrijd. Al snel werd een voorsprong gepakt en verder uitgebouwd. Zonder veel moeite ging het eerste punt naar Oud Ootmarsum. Aangeslagen en onder de indruk van het sterke spel, liet de Gunne in de 2e ronde ook enkele steken vallen waardoor ook deze ronde vrij eenvoudig naar Oud Ootmarsum ging.
Voor aanvang van de derde ronde sprak Tonnie van Dieks het team streng toe. Hij eiste van iedereen volledige concentratie en vond dat de laksheid (waar hij overigens zelf vaak de schuld van is) niet mocht toeslaan. Ondanks de mooie woorden, bleek de Gunne deze ronde bij de les. In een mooie strijd ging het lang gelijk op. Achter op de baan was het Good Old Hesselman die met 2 geweldige worpen het verschil wist te maken. Hiermee was ook het 3e punt binnen. Tonnie van Dieks en Niek van de Küper boden zich nog aan als wissel maar Erik van de Boonk alias Bonkie wou van geen wijken weten.
De 4e ronde was een exacte kopie van de 3e ronde. Lang was het een mooie strijd maar wederom was het Hesselmannetje die het verschilt wist te maken. Uiteindelijk met een schotlengte verschil werd de volledige winst binnengesleept. Nog onderweg naar het mooie Oud Ootmarsum vertelde Bonkie een anekdote over zijn marathon verleden. Vroeger liep Erik namelijk vaak de halve marathon waarbij hij de eerste 10 km op zijn linkerbeen liep en het restant op zijn rechter…..Aangekomen bij de evaluatievergadering vertelde een licht geëmotioneerde Tonnie van Dieks hoe trots hij wel niet was. Mooi vond hij het om te zien dat de jeugdige teamgenoten de touwtjes in handen namen. Daarnaast vond hij dat Erik van de Boonk een formidabele wedstrijd had stokgelegd. Erik was het hier volkomen mee eens maar had geconstateerd dat er in het vak van stoklegger nog veel verbeterpunten zijn. Zo moet je na elk schot de stok met de hand oprapen. Aangezien dit niet handig is voor een zwaar geblesseerde speler als Erik, zal hij bij een volgende wedstrijd zijn walnotenrapertje meenemen. Een unieke doorbraak in het vak van stoklegger aldus Bonkie.
Roel van de Balboer brabbelde iets over Hohne die als een kogel door de kerk ging maar niemand die er ook maar enige aandacht aan schonk. Hesselmannetje gaf zowaar een compliment aan Niek van Küper die op de weg terug leek na een moeizame start van de competitie. Terwijl de overige teamleden inmiddels over de maiscampagne aan het discussiëren waren zag Hohne ineens een horrorclown richting de evaluatietafel lopen. Iets dichterbij bleek het om Ruud van de Batsboer te gaan, die in de steek was gelaten door zijn teamgenoten en troost zocht bij het liefdevolle derde team. Nadat dokter Bonkie een lichte vorm van hondsdolheid bij Ruud had geconstateerd keerde langzaam de rust terug.
De volgende wedstrijd is de derby tegen onze vrienden van de Brink.

Uitslagen zondag 16-10-2016
Oud Ootmarsum 1 – De Toekomst 3-0
Rossum 1 – Oud Ootmarsum 2 0-3
Gunne 1 – Oud Ootmarsum 3 0-4
Oud Ootmarsum 4 – Brink 2
Gunne 2 - Oud Ootmarsum 5 4-0
Oud Ootmarsum 6 – Lattrop Brekl. 4 1-3
Oud Ootmarsum 7 – Hertme 6 2-2
Wilskracht 4 - Oud Ootmarsum 8 4-0
Brink 5 - Oud Ootmarsum 9 1-3
Oud Ootmarsum 10 – Hertme 11 2-2
Brink 6 - Oud Ootmarsum 11 4-0

Programma : 23-10 : TKC straat bij Hertme 23-10 : 4e speeldag junioren

10 oktober 2016
Duowedstrijden Oud-Ootmarsum
Zondag 9 oktober zijn de Duo wedstrijden van KV Oud Ootmarsum verschoten. Dit jaar werden de duo's samengesteld door loting.
Totale deelname was 16 personen. De nieuwe opzet , samenstelling van duo's door loting ipv de gebruikelijke duo's heeft nog niet geleid tot een grotere deelname, maar werd wel als positief ervaren.
We hopen voor volgend jaar met dezelfde opzet toch meer deelname te bereiken.
Tiny en Els hadden na afloop van de wedstrijd voor de nodige versnaperingen gezorgd in het clubgebouw. Mede hierdoor was het een geslaagde en gezellige middag.
Uitslagen :
1e : Ronnie Busscher en Truus Engbers, 40 schoten
2e : Rudy Groeneveld en Riet Peters, 43 schoten
3e : Johan Engbers en Els Loman, 47 schoten

26 september 2016
Oud-Ootmarsum 1 eindigd op 15 plek
Het eerste heren team van Oud-Ootmarsum is tijdens de eerste landelijke straatkompetitiewedstrijd als voorlaatste en dus als 15e geeindigd.
Het damesteam eindigde als 5e tijdens deze wedstrijd bij de dames.

TKC straatkompetitie
Bij de TKC straatkompetitie werd het andere 1e team op straat wel 1e.
In de veteranenklasse behaalde Oud-Ootmarsum 2 een 3e plaats.
In de 2e veteranenklasse werd Oud-Ootmarsum 4 2e, terwijl Oud-Ootmarsum 3 op een 7e plek eindigde.

19 september 2016
Ons Streven 1 - Oud-Ootmarsum 1  2 -1
Vandaag stond de eerste wedstrijddag op het programma. OS moest het opnemen tegen OO.
OS begon goed aan de wedstrijd en nam gelijk een voorsprong. Maar door zeer matig schieten van OS kwam OO op voorsprong en wist deze uit te bereiden naar 60 meter.
De tweede ronde begon OS beter en wist dit niveau ook beter vast te houden en won de ronde met 20 meter. De laatste ronde werd het niveau minder en lag OS 3 schoten voor het einde nog 25 meter achter. Door enkele lange schoten werd deze ronde nog met 2 meter gewonnen door OS.
Eindstand 2-1 in het voordeel van OS

Oud Ootmarsum 2 - Vooruit Losser I  1-2
Oud Ootmarsum had een goede première van de competitie vanmorgen. Er werd strak geschoten in de eerste ronde en Oud Ootmarsum kon een kleine voorsprong opbouwen. Deze werd een paar schoten voor het eind verder uitgebouwd door een mindere worp van Vooruit Losser.
In de tweede ronde was Oud Ootmarsum wederom goed op dreef. Alleen de laatste twee schoten hadden niet het geluk wat ze verdiend hadden. Door steentjes op de baan bleef Oud Ootmarsum uiteindelijk 10 meter achter.
In de derde ronde schoot Vooruit Losser meteen goed weg. Oud Ootmarsum wist nog weer in de buurt te komen, maar dat was niet voldoende.

Overige uitslagen zijn nog niet bekend

12 september 2016
Dames Oud-Ootmarsum winnen NKB cup
Het eerste damesteam van Oud-Ootmarsum is er voor de vijfde achtereen volgende keer in geslaagd om de NKB veldcup te winnen.
Dit keer waren Anne Kruiper, Merlin oude Nijhuis, Laura oude Vrielink en Marloes Koldemeule in de finale te sterk voor het team van Niej-Haarbig.
De cupfinales werden gespeeld op de baan van Midden-Twente in Geesteren. Beide ronden (die gespeeld moesten worden) werden door sterk te schieten met meer dan één schotlengte in het voordeel beslist door de dames van Oud-Ootmarsum.

Heren Veteranen
Even daarvoor hadden de heren veteranen de finale afgewerkt tegen het team van Mander. Dit was een ouderwetse oude kraker tegen Mander, waarvan voor het laatste schot gelost werd nog niet bekend was wie de winnaar zou worden. Oud-Ootmarsum lag telkens in beide ronde’s de gehele wedstrijd voor, maar behalve bij het laatste schot moest Oud-Ootmarsum de meerdere erkennen in Mander (en dat is pijnlijk). Ondanks de verliespartij konden de heren veteranen terug kijken op een goede wedstrijd.


4 september 2016
Jeugd KV. Oud Ootmarsum strijdt om wisselbeker bij KV. Reutum.
Vrijdag 2 september is de jeugd van KV. Oud Ootmarsum weer begonnen met de trainingen. Als start van het nieuwe seizoen werd er een ronde gegooid tegen de jeugd van KV. Reutum. Onder super weersomstandigheden werd er gestreden om de wisselbeker. Een ronde over straat en veld. Het verschil bleef beperkt.

De jeugd van KV. Oud Ootmarsum wist de ronde ronde te winnen met 92 schoten. De jeugd van KV. Reutum in 97 schoten. De prachtige wisselbeker staat een jaar lang in het clubgebouw van KV. Oud Ootmarsum.Nadien werd er onder het genot van een kop koffie en wat lekkers en voor de jeugd wat fris nog even gezellig nagekletst. Een prachtige ronde waarbij de jeugd ook nu op andere banen schiet en ook andere tegenstanders. Al met al een geslaagde avond en op vrijdagavond 8 september 2017 komt de jeugd van KV. Reutum in Oud Ootmarsum op bezoek om daar weer een wedstrijd te schieten om de wisselbeker toch proberen mee te krijgen naar Reutum.

Zondag 4 september is de jeugdcompetitie weer begonnen en elke vrijdagavond is er training van 18.30-19.30 uur. Voor vrijdag 9 september staat er weer een bijzondere training gepland.

29 augustus 2016
Uitslagen zondag 28-08-2016
Oud Ootmarsum 3 – Lattrop Brekl. 3 – Uitgesteld
Nijstad 1 – Oud Ootmarsum 4 2-2
Oud Ootmarsum 5 – Hertme 2 1-3
Gunne 3 - Oud Ootmarsum 6 4-0
Gunne 5 - Oud Ootmarsum 7 2-2
Oud Ootmarsum 8 – Hertme 5 0-4
Oud Ootmarsum 9 – Hertme 9 2-2
Lattrop Brekl, 9 - Oud Ootmarsum 10 0-4
Oud Ootmarsum 11 – Nijstad 6 0-4

28 augustus 2016
Oud Ootmarsum wint NKB cup straat!
Het eerste heren team van Oud Ootmarsum heeft voor het eerst sinds 23 jaar (!) weer eens de NKB cup straat gewonnen en mag zich daarmee Nederlands kampioen noemen! In de finale werd nooit Gedacht uit Noord Deurningen in een ware thriller verslagen! Het was een wedstrijd van hoog niveau die spannend bleef tot en met het laatste schot.
Oud-Ootmarsum
De wedstrijd werd gehouden op zaterdagmiddag in Haarlo (nabij Eibergen) op een mooie, eerlijke en kaarsrechte straat. Oud Ootmarsum kende een goede start en lag meteen een half schot voor, echter na de volgende beurt was die voorsprong alweer ongedaan gemaakt door de mannen van Nooit Gedacht. Zo ging de eerste helft verder, waarbij de goede schoten aan beide zijden elkaar opvolgden. Het laatste schot moest beslissing brengen. Nooit gedacht had een voorsprong van 40 meter, welke net iets te ver bleek. De eerste ronde ging derhalve, met een voorsprong van 10 meter naar de mannen uit Noord Deurningen. In de tweede helft schoot Oud Ootmarsum een wereldpartij, alles lukte en het ene lange schot volgde het andere op. Deze ronde werd dan ook met een voorsprong van 2 schoten gewonnen. De beslissing (gaande over 8 worpen) moest uitkomst bieden. Oud Ootmarsum schoot uit de startblokken en produceerde een worp waar Nooit Gedacht twee keer op moest gooien. De daaropvolgende beurten aan beide zijde waren van hoog niveau, dusdanig dat de voorsprong gehandhaafd bleef. Drie schot voor het einde produceerde Oud Ootmarsum twee mindere worpen waardoor men de voorsprong, mede door toedoen van een goed schot van Nooit Gedacht, zag slinken tot 20 meter. De druk stond er dus vol op bij beide schutters voor de laatste en beslissende beurt. De schutter van Nooit Gedacht kende een super worp en de speler van Oud Ootmarsum moest zijn borst nat maken, dat lukte en uiteindelijk ging de beslissing naar Oud Ootmarsum met een voorsprong van 10 meter.

Beide damesteams, senioren en veteranen stonden ook in de cupfinales in hun klassen. Helaas gingen beide partijen verloren. De seniore dames wisten nog wel een beslissing uit het vuur de slepen, echter deze kende niet het gewenste resultaat.
’s Avonds vond het jaarfeest van K.V. Oud Ootmarsum plaats, dus alle gelegenheid om de overwinning goed te vieren, dat heeft men dus ook gedaan.

12 juli 2016
Arjan oude Vrielink en Els Luttikhuis winnaar Ten Dams ronde.
Afgelopen zondag werd de jaarlijkse Ten Dams ronde gehouden voor de leden van KV Oud Ootmarsum. Onder ideale weersomstandigheden kon er worden geschoten.
Bij de heren werd Arjan oude Vrielink algeheel kampioen door Frank Rekers enkele meters voor te blijven.
Bij de dames was Els Luttikhuis de allersterkste.
Uitslagen:
Team 1: Arjan oude Vrielink
Team 2: Frank Rekers
Team 3: Toon Eertman
Team 4: Cas Eertman
Team 5: Harry oude Vrielink
Team 6 Rene Heesink
Team 8: Frans Heerink
Team 10: Bert Heesink
Team 11: Tonnie Goeneveld
Dames:
Team 3: Els Luttikhuis
Team 4: Riet Peters
Team 5: Ria Steinmeijer


12 juli 2016
Peter Beld en Toon Bossink baankampioenen KV Oud Ootmarsum.
Vorige week woensdag werden de baankampioenschappen verschoten van KV Oud Ootmarsum. Wederom in 2 groepen.
In de finale in groep 1 stonden Arjan oude Vrielink (1e) en Peter Beld (2e) tegenover elkaar. Aangezien Peter in een team lager schiet, mocht hij beginnen met 25 meter voorsprong. In een boeiend gevecht wist Peter de voorsprong te behouden en werd zo de grote winnaar in groep 1.
In groep 2 was het een spannende strijd tussen Toon Bossink en Henk Steinmeijer. Toon bleek uiteindelijk de sterkste en ging er met de hoofdprijs vandoor.


9 juli 2016
Sep Busscher en Kaylan van Gemerden houden spreekbeurt
Afgelopen week hebben Kaylan van Gemerden en Sep Busscher een spreekbuert op school gehouden over klootschieten. Het was een geweldige spreekbeurt en promotie voor onze vereniging natuurlijk. Alle kids in de klas waren heel enthousiast. Sommigen hadden geen idee wat klootschieten in hield. De jongens kregen een prachtig cijfer. Er is naar aanleiding een leuke folder gemmaakt en aan allen uitgedeeld. We moeten de juf natuurlijk bedanken (een dikke 10), want zij ging per slot van rekening met de hele klas naar de Springendalbaan. Na geoefend te hebben en een wedstrijd gegooid kregen alle leerlingen een medaile. Veel kinderen vonden het super en willen nu bij klootschieten, maar dat is even afwachten wat hun ouders hier van vinden.3 juli 2016
Olivier Scholten wint Ten Dams ronde voor junioren
Vrijdagavond 1 juli was er de strijd om de Ten Damsbokaal voor de jeugd van KV. Oud Ootmarsum. Per team waren er bekers te winnen. Een ronde die uitgezet is door de jeugdcommissie. Voor de grotere jeugd is er een grotere ronde zowel over straat als baan. De jongere jeugd heeft een wat kleinere ronde maar ook wel over straat en baan.
Onder leiding van hun eigen leid(st)ers werd de strijd gestreden om de welbegeerde Ten Dams bokaal die beschikbaar is gesteld door Silvia van Restaurant de Postelhoek. Alle jeugdleden begonnen met perfecte weersomstandigheden en werd er ook hard geschoten met prachtige verrassingen. Aan het einde viel er een fikse bui regen waardoor er verrassingen ontstonden in het eindklassement. De regen drukte de pret echt niet en uiteindelijk konden de prijzen worden verdeelt.
Olivier Scholten werd de winnaar van de Ten Damsbokaal.

In het clubgebouw werd er voor wat lekkers gezorgd en konden ze droog zitten. Voor de leid(st)ers was er een heerlijke kop warme koffie. Al met al een geslaagde ronde en een mooie afsluiting van een fantastisch seizoen voor de jeugd van KV. Oud Ootmarsum. Nu kunnen ze genieten van een welverdiende vakantie.

Op vrijdagavond 2 september wordt er weer gestart met het trainingsseizoen. Deze avond wordt er om 18.00 uur gestart met een ronde in samenwerking met de jeugd van KV. Reutum. De jeugd zal schieten in het nieuwe teamverband.

Uitslagen Ten Damsronde 2016.
E-team: 1e prijs en tevens winnaar Ten Damsbokaal Olivier Scholten met 27 schoten. 2e prijs: Wessel Scholten 3e prijs Hein Scholten
F-team: 1e prijs Coen Voorpostel 2e prijs Bjarne Schulten 3e prijs Siebe Arens.
G-team: 1e prijs Anne Bonke 2e prijs Daan Heerdink.
H-team: 1e prijs Britt Scholten 2e prijs Mart Scholten 3e prijs Leon Heerink
J-team: 1e prijs Bouw Snoeyink 2e prijs Kaylan van Gemerden 3e prijs Sep Busscher
Coen VoorpostelAnne Bonke
Brit ScholtenBouw Snoeyink

26 juni 2015
Nico Leussink Nederlands Kampioen
Waar enkele weken geleden de junioren volop in de prijzen vielen tijdens het NK, was het nu de beurt aan de senioren. Afgelopen zondag tijdens het NK in Geesteren waren de senioren van Oud Ootmarsum dan ook goed vertegenwoordigd.
Bij de dames in categorie 8 was Els Luttikhuis in vorm. Op het onderdeel straat wist ze beslag te leggen op de 3e plek. Op het onderdeel zetten behaalde ze zelfs een 2e plek. Een geweldige prestatie.
In de koningsklasse met een ijzersterk deelnemersveld van in totaal 56 topschutters, behaalde Henk Heerink een geweldige 2e plek op het onderdeel straat. Een fantastisch resultaat.
In categorie 7 was Gerrit Hofste op dreef. Op het onderdeel veld wist hij beslag te leggen op een keurige 3e plek. Dankzij een 10e plek op straat en een 4e plek op het onderdeel zetten, pakte hij brons in de alroundtitel. In categorie 6 werd Nico Leussink NEDERLANDS KAMPIOEN op het onderdeel straat. Hij wist Patrick Meijer uit Beuningen ruim 30 meter voor te blijven en had slechts 8 schoten nodig om de afstand van 1000 meter te overbruggen. Een geweldige prestatie.
Daarnaast waren er nog meerdere deelnemers van Oud Ootmarsum die zich ook hadden weten te plaatsen voor dit NK maar helaas net buiten de prijzen vielen. Oud Ootmarsum kan dus zeer tevreden zijn over de prestaties van haar leden tijdens dit NK.25 juni 2016
Uitslagen pers. baan en zetkampioenschappen TKC
Tijdens de persoonlijke baan en zetkampioenschappen zijn de volgende spelers van Oud-Ootmarsum in de prijzen "gevallen".
Veld hoofdklasse:
2e prijs Arjan oude Vrielink
3e klasse:
2e prijs René Heesink
Zetten hoofdklasse:
2e prijs Nick oude Vrielink
3e prijs Arjan oude Vrielink

20 juni 2016
Download hier de trekking van de baankampioenschappen die gehouden worden op woensdag 6 juli

20 juni 2016
Arjan oude Vrielink (algeheel winnaar Oud-Ootmarsum straatcup)
Uitslagen van de straatcup
Dames :
1. Denise Scholten
2. Marloes Koldemeule
3. Annie kerkhof
4. Ans Bruns
5. Ria Steinmeijer

Heren groep 1 ( 1e t/m 6e team )
1. Arjan Oude Vrielink. Tevens Algeheel kampioen
2. Jan Hunder
3. Nico Leussink
4. Jeffrey Heerink

Heren groep 2 ( 7e t/m 11 team )
1. Henk Steinmeijer
2. Frans Heerink
3. Henk Eppink
4. Bert Heesink

18 juni 2016
Dames 1 winnen TKC Cup

Bij de dames ging de finale tijdens de TKC-cup finale tussen twee teams van Oud Ootmarsum. Het eerste en het derde team stonden tegen over elkaar. Het eerste team begon gelijk goed en nam al snel een schot voorsprong. De dames van het derde team herstelde zich daarna prima en bij het omlegpunt was de achterstand nog maar 35 meter. Echter na het omlegpunt gaven de dames van het eerste team extra gas waardoor de dames van het derde team het nakijken hadden. De voorsprong werd weer uitgebouwd tot meer dan een schot. De dames van het eerste team bleven rustig de wedstrijd uitschieten en gaven de opgebouwde voorsprong niet meer uit handen.
Het team van Oud Ootmarsum bestond uit: Chantal Horsthuis, Merlyn Oude Nijhuis, Marloes Koldemeule, Anne Kruiper en Laura Oude Vrielink.

Finale B-klasse
De finale in de B klasse (heren) van de Rabocup 2016 was een spannende strijd. De Finale ging tussen Lattrop Breklenkamp 6 en Oud Ootmarsum 8.
Vanaf het begin tot aan het omlegpunt lagen beide teams afwisselend op kop. Maar een Rabo-cup wedstrijd is toch wat anders dan een Rabo-cup finale. De druk is anders, er zijn supporters en toeschouwers, en misschien ligt het wel aan de scheidsrechters. Lattrop moest na de omleg vanuit de bocht terug schieten wat toch altijd vrij moeilijk is op de Kooiweg en Ootmarsum lag net voorbij de streep, dus een betere uitgangs positie. Beide teams mochten toen nog 4 schoten. Eerst lag Ootmarsum 10 mtr achter, toen weer 10 mtr voor. Maar uiteindelijk heeft Lattrop 6 toch met ca. 85 mtr gewonnen. Oud Ootmarsum had achtereenvolgens al gewonnen van Lattrop 10, Lattrop 7 en Lattrop 4 in de voorgaande ronden, maar dit team van Lattrop was toch een maatje te groot voor hun.
Het team van Lattrop 6 heeft tijdens de wedstrijd ook nog een tactische wissel toegepast, wat toch ook niet geheel zonder risico`s is zoals we wel soms hebben gezien in voorgaande finales. Maar het pakte dit keer goed uit.

13 juni 2016
Jeugd KV Oud Ootmarsum boekt mooie resultaten bij Nederlands Kampioenschappen.
De jeugd van KV. Oud Ootmarsum heeft afgelopen zondag 12 juni mooie resultaten geboekt tijdens de Nederlands Kampioenschappen. De weersomstandigheden waren optimaal en banen lagen er keurig bij. Kortom perfecte condities. Maar liefst 20 jeugdleden van KV. Oud Ootmarsum hadden zich weten te plaatsen voor het NK in verschillende klasses. Een unieke prestatie.
In klasse 1 behaalde Kaylan van Gemerden de 3e plek op het onderdeel veld en werd zelfs Nederlands Kampioen op het onderdeel zetten. Bouw Snoeyink behaalde een prachtige 2e plaats op het onderdeel zetten. In klasse 2 behaalde Naomi Scholten de 2e plaats op het onderdeel veld. Op het onderdeel zetten werd ze knap 3e. Vanwege deze super uitslagen behaalde ze Allround een prachtige 2e plaats. En dat na een geslaagd voetbalkamp.
Na de vele trainingen en wedstrijden al met al een mooi resultaat waar KV. Oud Ootmarsum trots op is. Alle overige deelnemende jeugdleden hebben een prachtig resultaat neergezet maar vielen net niet in de prijzen maar zijn wel een hele ervaring rijker.


Drie teams van KV Oud Ootmarsum in de finale Rabocup.
De heren van Oud Ootmarsum 8 hebben zich weten te plaatsen voor de finale van de Rabocup door achtereenvolgens Lattrop 10, Lattrop 7 en Lattrop 4 uit te schakelen. In de finale moeten ze het nu opnemen tegen……… Lattrop 6.
Bij de dames is het zelfs een Oud Ootmarsumse finale geworden. Oud Ootmarsum 1 mag het in de finale opnemen tegen Oud Ootmarsum 3.
Op woensdag 15-06-2016 worden de wedstrijden verschoten op de Kooiweg.

12 juni 2016
Gerrit Hofste TKC veteranen kampioen
Gerrit Hofste is algeheel winnaar geworden tijdens de persoonlijke veteranen kampioenschappen van de TKC op straat.
Groep 2 1951 - 1960 heren
1e: Gerrit Hofste
2e: Frans Heerink
Groep 3 1961 - 1970 heren
2e: Erik Morsink
Groep 1 dames 1955 en eerder
2e: Truus Engbers
Groep 2 dames 1956 - 1970
1e: Elsbeth Wissink
2e: Els Luttikhuis

12 juni 2016
A.s. vrijdagavond 17 juni straatcupfinale Oud-Ootmarsum
Download hier het overzicht

1 juni 2016
20 junioren Oud-Ootmarsum nemen deel aan NK jeugd
Maar liefst 20 junioren van onze vereniging nemen deel aan de Nederlandse kampioenschappen klootschieten op zondag 12 juni in Lattrop.
Hieronder zie je de namen, aanvangstijd en onderdeel.
Zorg dat je een begeleider bij je hebt!
Zorg dat je minimaal een kwartier voor aanvangstijd je gemeld hebt!
Vergeet niet je spelerspas mee te nemen!
KV Oud-Ootmarsum wenst jullie veel succes.

Naam: Tijd: Onderdeel:
Leon Heerink 09:00 uur s - v - z
Mart Scholten 09:07 uur s - v - z
Wout Steghuis 09:56 uur s
Ties Scholten 10:31 uur s
Kaylen vGemerden 10:52 uur v - z
Bouw Snoeijink 10:52 uur z
Naomi Scholten 10:59 uur s - v - z
Anne Bonke 11:55 uur s - v - z
Sabine Koldemeule 12:09 uur s - z
Marloes Koldemeule 12:37 uur s
Anne Kruiper 12:51 uur v - z
Bjarne Schulten 13:40 uur s - v - z
Coen Voorpostel 13:54 uur s - v - z
Wessel Scholten 13:54 uur v - z
Joris Plettenburg 14:01 uur s - v
Tom Bekhuis 14:01 uur v - z
Hein Scholten 14:08 uur v - z
Oliver Scholten 14:15 uur s
Stef Bonnes 14:22 uur s
Rick Kamphuis 15:11 uur s - v - z


30 mei 2016
Heren Oud Ootmarsum succesvol tijdens persoonlijke straatwedstrijden
Maar liefst 8 prijzen werden meegenomen naar Oud Ootmarsum tijdens de persoonlijke straatwedstrijden van de TKC.
In de hoofdklasse was Nick Oude Vrielink die de 3e plek behaalde.
In de 1e klasse wist Walter Koldemeule de 1e plek te bemachtigen door in 6 schoten over de streep heen te schieten.
Ook 1e werd Erik Morsink in de 3e klasse. Hij liet zijn tegenstanders ver achter zich door in 7 schoten de afstand af te leggen.
Jos Koldemeule werd keurig 3e in deze klasse.
Gerrit Heerink (Kuupgait) werd 2e in de 6e klasse en Bert Heesink wist de 3e plek te bemachtigen.
In de 7e klasse ging Jan Peeters met de 1e plek aan de haal gevolgd door Tonnie Groeneveld.
Een zeer knappe prestatie waardoor 8 van de 21 prijzen naar Oud Ootmarsum gaan. Op de foto Walter Koldemeule en Erik Morsink


29 mei 2016
Articaronde KV. Oud Ootmarsum ongekend succesvol.
Afgelopen vrijdagvond 7 mei was er wederom een Articaronde. Een prachtige ronde voor alle klasses en met de ultieme hoofdprijs de grote wisselbokaal. Voor de 6e keer georganiseerd door de jeugdcommissie van KV. Oud Ootmarsum.
De prijzen worden beschikbaar gesteld door Artica uit Ootmarsum. Ondanks de slechte weersvoorspelling was het subliem om een prachtige wedstrijd te verschieten. Droog en met 20 graden kon dit niet beter. Met een deelname van 31 teams (in totaal 135 jeugdleden) is de Articaronde groeiende. Zelfs een team uit Ruurlo/Zwolle was aanwezig.
De straat, met de bermen gemaait door Gerrit Heerink (kuupgait) en veldbaan waren in perfecte conditie. De spanning was er tot de eindstreep. De teams eindigden dicht bij elkaar. De klasses 1 en 2 schoten een kleinere ronde. De klasses 3 en 4 een grotere ronde. Dit met verrassende elementen waardoor het aankwam op perfectie.
Finale B-klasse

De finale in de B klasse van de Rabocup 2016 was een spannende strijd. De Finale ging tussen Lattrop Breklenkamp 6 en Oud Ootmarsum 8. Vanaf het begin tot aan het omlegpunt lagen beide teams afwisselend op kop. Maar een Rabo-cup wedstrijd is toch wat anders dan een Rabo-cup finale. De druk is anders, er zijn supporters en toeschouwers, en misschien ligt het wel aan de scheidsrechters. Lattrop moest na de omleg vanuit de bocht terug schieten wat toch altijd vrij moeilijk is op de Kooiweg en Ootmarsum lag net voorbij de streep, dus een betere uitgangs positie. Beide teams mochten toen nog 4 schoten. Eerst lag Ootmarsum 10 mtr achter, toen weer 10 mtr voor. Maar uiteindelijk heeft Lattrop 6 toch met ca. 85 mtr gewonnen. Oud Ootmarsum had achtereenvolgens al gewonnen van Lattrop 10, Lattrop 7 en Lattrop 4 in de voorgaande ronden, maar dit team van Lattrop was toch een maatje te groot voor hun. Het team van Lattrop 6 heeft tijdens de wedstrijd ook nog een tactische wissel toegepast, wat toch ook niet geheel zonder risico`s is zoals we wel soms hebben gezien in voorgaande finales. Maar het pakte dit keer goed uit.
Winnaars klasse 1:

1e prijs: Nooit Gedacht met Nout, Demi, Ilse en Tim
2e prijs: KV Reutum met Lars, Douwe en Lotte

Winnaars klasse 2:
1e prijs: KV Reutum met Jesse, Jochem, Guus en Bart
2e prijs: KV Beuningen met Susan, Britt, Nienke en Maria
3e prijs: KV de Brink met Cisse, Bill, Jorg, Julian en Kars
De winnaar van de Artica Wisselbokaal klasse 1 en 2 is KV. Nooit Gedacht

Winnaars klasse 3:
1e prijs: KV Beuningen met Lucas, Daan en Thomas
2e prijs: KV Oud Ootmarsum met Wessel, Hein, Lars en Olivier
3e prijs: KV Lattrop Breklenkamp met Gijs, Wessel, Thomas en Rick

Winnaars klasse 4:
1e prijs: KV Beuningen met William, Thijs en Cornee
2e prijs: KV Zwolle met Robin, Patrick, Tim en Suzan
3e prijs: KV Nooit Gedacht met Stijn, Lars en Robin
De winnaar van de Artica Wisselbokaal klasse 3 en 4 is KV Beuningen met William, Thijs en Cornee.

Alle prijswinnaars gefeliciteerd en namens Artica reikte Hans Snoeyink de prijzen uit en de attenties. Als dank hiervoor ontving Hans Snoeyink van de jeugdcommissie van KV. Oud Ootmarsum een heerlijke fles en een mooie bos bloemen.

23 mei 2016
Oud Ootmarsum 3 redt het niet tegen Ons Streven 2
Nadat het kampioenschap was binnen gehaald stond er nog 1 belangrijke wedstrijd op het programma voor de talenten van Oud Ootmarsum 3. Om een plekje in de overgangsklasse te bemachtigen moest men het opnemen tegen de kampioen van de andere bond, Ons Streven 2. Waar normaal gesproken de hele week de focus op deze wedstrijd zou moeten liggen, waren het nu de randzaken die roet in het eten gooiden. Roel van de Balboer was op de terugweg van zijn werk al dusdanig bezig met de wedstrijd dat hij het nodig vond om op een binnendoorweg 110 km/u te rijden waar 60 is toegestaan. Hij werd zelfs nog ingehaald door een nog snellere auto die hem vervolgens dwong om te stoppen en enkele gegevens door te geven. Enkele euro’s lichter kon hij zijn weg vervolgen en was zijn focus op de wedstrijd verdwenen. Ook Ronnie Hohne was er niet met zijn “koppie” bij. Het nieuws over zijn geliefde Twente had hem diep in zijn hart geraakt. Hij sprak zijn woede uit over de KNVB en vond dat Twente de beste was. Indirect was het dus de schuld van Munsterman, dat ook Hohne niet optimaal was voorbereid.
Voorafgaand aan de wedstrijd werd het derde succes gewenst door de collega’s van de Wilskracht (lees: Wim Stevelink), die stiekem hoopte op verlies zodat de mooie derby niet verloren zou gaan. Bijna iedereen was op tijd aanwezig om te vertrekken naar de neutrale baan van Dorp Boer alwaar de wedstrijd verschoten werd. Aangekomen was Ons Streven al fanatiek aan het inschieten en tientallen supporters uit Tilligte waren meegereisd om hun helden aan te moedigen.
Waar bij competitiewedstrijden het derde wordt gesteund door vele supporters, was het nu enkel Dennis van de Küper als afgevaardigde van het vijfde die het derde de steunde in de wedstrijd van het jaar. Nadat ook Erik van de Boonk de weg naar de baan had gevonden, kon de wedstrijd eindelijk beginnen.
Direct nam Ons Streven een ruime voorsprong en wist deze langzaam uit te bouwen. Ondanks sterk schieten van de niet ingeschoten Erik van de Boonk, liep Oud Ootmarsum toch de gehele wedstrijd achter de feiten aan. De voorsprong die in het begin werd gepakt, werd door Ons Streven niet meer uit handen gegeven waardoor uiteindelijk met ongeveer 50 meter de winst volledig terecht naar de heren uit Tilligte ging.
Voorzitter Willem van Ons Streven 2 sprak zijn waardering uit voor de mooie sportieve wedstrijd en hij nomineerde Walter van Hesselman als de man of the match.
In de evaluatie nam leider Roel van de Balboer als eerste het woord. Hij bedankte zijn teamgenoten voor de steun die hij had ontvangen in de moeilijke tijden die hij had meegemaakt na zijn aanhouding door de politie. Tonnie van Dieks sprak zijn bezorgdheid uit over de populariteit van het derde. In zo’n belangrijke wedstrijd gesteund worden door slechts 1 supporter en niemand van het bestuur, had hem aan het denken gezet. Nick van de Hoboer sprak daarop wel zijn waardering uit voor Oud Ootmarsum 5. Het team dat ons al jaren steunt in goede en slechte tijden, aldus Nick. Erik van de Boonk, toch een man die gek is op dieren had inmiddels liefde gevonden bij een aanwezige spin en hield verder zijn mond. Roel zwaaide ondertussen naar Burgervader Jan van de Roatger die keurig netjes interesse toonde in de gespeelde wedstrijd. Ondertussen vertelde hij een verhaal over onderduikers en sprak hij de wijze woorden: Ie verdeend hem nig, m’r ie lust hem wa. Met deze mooie woorden is dan ook een eind gekomen aan de competitie en wedstrijdverslagen voor dit jaar. Aankomend seizoen zijn de heren van Oud Ootmarsum 3 weer gewoon te bewonderen in de 1e klasse TKC. Dank gaat uit naar alle fans.
Via deze weg nogmaals de felicitaties aan Ons Streven 2 en succes in de overgangsklasse!

19 mei 2016
Vervolg straatcup Oud-Ootmarsum hier te downloaden

9 mei 2016
Deelnemers Oud-Ootmarsum minder succesvol tijdens het EK
Ondanks de goede voorbereidingen en uitstekende condities om te klootschieten op zowel de straat als de perfecte baan zijn Krijn de Vries en Rick Kamphuis van onze vereniging niet op het podium beland tijdens de EK klootschieten van afgelopen weekend.
Krijn de Vries behaalde op de vrijdag in Tilligte tijdens de straatwedstrijd bij de mannen toch nog wel een keurige 23e plaats (van de 50 deelnemers) met een afstand van 1427,05 meter. daarmee werd wel een 2e plaats in het ploegenklassement met het Nederlands team behaald.

Rick Kamphuis was op zondag aan de beurt tijdens de veldwedstrijden bij de jongens junioren. Rick maakte tijdens de wedstrijd een gespannen indruk en liet daardoor niet zien wat hij eigenlijk in zijn mars heeft. Toch wes het voor deze jonge klootschieter een geweldige ervaring om aan dit EK deel te hebben genomen.
Rick was terug te vinden op een 17e plek met een afstand van 1088,30 meter. Samen met de andere jongens van het Nederlands team werd een 3e plaats behaald in het landenklassement.


5 mei 2016
Oud Ootmarsum 3 kampioen!!
2 weken geleden kon het al gebeuren. Kampioen worden in de 1e klasse TKC.
Het was echter het ijzersterk spelende de Brink, die het nodig vond om er een stokje voor te steken. De teleurstelling was destijds ook groot en afgelopen zondag moest deze dan verwerkt worden door alsnog kampioen te worden in een rechtstreeks gevecht tegen de nummer 2, Nijstad 1.
Beide teams konden nog kampioen worden. Voor Nijstad was deze klus echter moeilijker dan voor Oud Ootmarsum. Het derde had aan 1 punt genoeg om zich te kronen tot kampioen van de koningsklasse. Voorafgaand aan deze wedstrijd vond er echter een dramatische gebeurtenis plaats. Op zaterdagdag had Tonnie van Dieks, (al jaren werkzaam als ploegleider en teamcoach bij varkenshouderij Bekman te Oud ootmarsum) afscheid moeten nemen van zijn geliefde Lamborghini Champion. Deze werd na jaren trouwe dienst ingeruild. Het was Tonnie die een vrij emotionele band had met deze tractor. Opbeurende woorden van zijn team als; “Hij blijft gewoon in ons midden Tonnie” en “Denk vooral aan alle leuke momenten die jullie samen hebben beleefd”, zorgden ervoor dat Tonnie toch aanwezig was om het hoogtepunt van het seizoen mee te maken.
Voor het eerst dit seizoen bleek iedereen blessurevrij. Lastig keuzes maken dus voor leider Roel van de Balboer die zichzelf als eerste een basisplaats toekende. Volledig onterecht bleek wel want het openingsschot haalde maar liefst een afstand van 40 meter. Direct werd er dus tegen een gigantische achterstand aangekeken. Tonnie van Dieks mocht het 2e schot verrichten en hij wist zijn emotionele gevoelens om te zetten in een geweldige krachtexplosie. Direct was het verschil al weer overbrugbaar. Vervolgens was het “good old” Walter van Hesselman die op zijn geliefde plek zelfs de achterstand wist om te buigen in een voorsprong. Vanaf dat moment leek de spanning over te zijn. Er werd goed geschoten wat resulteerde in een grote voorsprong. Nick van de Hoboer klapperde er ook nog een geweldig schot uit waarna het karwei koelbloedig werd afgemaakt door Niek van de Küper. Het eerste punt en daarmee het kampioenschap was een feit.
Volledig door het dolle heen vlogen alle spelers bovenop elkaar en werd het feest al uitbundig gevierd. Leider Roel ontkurkte de champagne en enkele kleinere versnaperingen van zo’n 40% werden genuttigd. Nadat iedereen weer enigszins bij positieven was, werd het tijd om de overige rondes nog te spelen. De 2e ronde bleek de druk er af te zijn en kon iedereen vrijuit schieten. Zelden werd er bij het derde team zo’n hoog niveau gehaald. Spelers van Oud Ootmarsum 1 en Steeds Vooruit 1 keken zelfs hun ogen uit en moesten neerbuigend hun meerdere erkennen.
Het 2e punt werd gewonnen met ongeveer 2 schoten voorsprong.
In de 3e ronde vond er een dubbele publiekswissel plaats. Nick en Niek mochten plaatsmaken voor Ronnie Hohne en Erik van de Boonk. Hieruit bleek maar weer dat de sterke bank uiteindelijk de kracht van het team is. Ook deze ronde werd vrij makkelijk gewonnen.
In de 4e ronde was er zelfs tijd om dingen uit te proberen. Tonnie van Dieks en Nick van de Hoboer begonnen met links te schieten. Walter van Hesselman mocht bij een bult op de baan schieten en Roel van de Balboer mocht voor het eerst de bal onderin naar het hek toe schieten. Desondanks werd ook dit punt binnengesleept en was het tijd om het kampioenschap te vieren. Leider Roel van de Balboer had enkele mooie flesjes geregeld en samen met de sympathieke collega’s van de Nijstad werd er bij de baan geëvalueerd.
Aangekomen bij de Postelhoek bleek het respect van de overige leden van KV Oud Ootmarsum. Een erehaag werd gevormd en het applaus was tot in de verre omstreken te horen. Voorzitter Hendrik van Kuupgait nam het woord en bedankte Oud Ootmarsum 3 voor wederom een fantastische prestatie van het paradepaardje van de vereniging. Vervolgens was het woord aan leider Roel van de Balboer. Hij gaf in een geweldige speech aan dat hij trots is op zijn team en dat er een mijlpaal is bereikt. Hij bedankte alle teams (Brink 2 – Wilskracht 2 – Gunne 1 – Hertme 2 – Lattrop Brekl 3 – Nijstad 1 en met name Oud Ootmarsum 4) in de klasse voor de grandioze competitie.
Tot slot gaf hij aan dat hij zojuist een contactverlenging was overeengekomen voor de komende 5 jaar als leider. Plots kwamen de spelersvrouwen langs om hun blijk van waardering te uiten en gaven ze aan trots te zijn. Opvallend was dat ook de spelersvrouw van Nick van de Hoboer hierbij aanwezig was. Al die tijd voor zijn teamgenoten verborgen gehouden stelde hij haar voor aan zijn teamgenoten.
Toen de rust was teruggekeerd was het tijd voor het 2-wekelijkse groepsgesprek. Walter gaf aan een carrièreswitch te overwegen. Hij zat zelf te denken als voetbalcoach en dan het liefst in de premierleague. Hij liet zelfs al horen een aardig woordje over de grens te spreken. Hellooo, I’am Hesselman. Iedereen was diep onder de indruk. Erick met CK gaf aan dat het kampioenschap niet zoveel met hem deed. In het verleden was hij namelijk 15 keer achter elkaar kampioen geworden. Hij stelde dan ook voor om dit nu te evenaren met het derde. Ronnie Hohne gaf aan dat hij elke morgen gewoon 4 eieren wou hebben en dat het hem niet uitmaakt wie deze legt. Als laatste nam Tonnie van Dieks het woord. Hij vertelde dat hij zich niet als een döl laat behandelen en had ondertussen een hele mooie tekening gemaakt. Ondertussen hadden alle overige leden van de KV de receptie verlaten en kreeg Roel een telefoontje van Arjan van café Blom. Hij wou ook graag een kampioensteam in zijn horecagelegenheid en nodigde ons uit. Daar aangekomen bestelde Erik een portie Koe Loe Yuk. Hij sprak het alleen uit als Koe long you waardoor hij gewoon patat kreeg die de Balboer als eerste naar binnen werkte. Vervolgens werd nog lang nagepraat en zoals de dag emotioneel begonnen was, werd hij nu emotioneel op een positieve manier afgesloten.

Het kampioensteam bestaat uit: Staand vlnr: Tonnie van Dieks – Niek van de Küper – Roel van de Balboer Zittend vlnr: Walter Hesselman – Erik van de Boonk – Ronnie Hohne – Nick van de Hoboer.

*** Oud Ootmarsum 1 – Steeds Vooruit 1 ***
Op deze laatste wedstrijddag mocht Oud Ootmarsum het thuis opnemen tegen de nummer 2 uit de Ereklasse. De inzet voor beide teams: het veilig stellen van hun plek op de ranglijst. Door afwezigheid en blessures van enkele leden van de oude garde trad Oud Ootmarsum aan met de jongst mogelijke selectie.
De eerste ronde begonnen beide teams met sterke losschoten. Oud Ootmarsum kwam op een lichte achterstand. Gedurende de ronde wist Steeds Vooruit de voorsprong licht uit te bouwen, maar Oud Ootmarsum bleef goed bij de les en wist gedurende de ronde de leiding over te nemen. De ronde werd uiteindelijk uitgespeeld met een verschil van enkele meters in het voordeel van Oud Ootmarsum.
De tweede ronde was redelijk vergelijkbaar met de eerste. Beide teams begonnen weer sterk, en de strijd werd op het scherpst van de snede gevoerd. Steeds Vooruit wist uiteindelijk het verschil te maken in deze ronde, en dit tot het einde vast te houden.
De derde ronde zou uiteindelijk de beslissing in de wedstrijd brengen. Steeds Vooruit begon weer met een lichte voorsprong, maar wist dit gedurende de ronde niet uit te breiden tot een niet meer te overbruggen kloof. Oud Ootmarsum bleef bij de les, wachtend op hun kans, en pakte enkele schoten voor het einde van de ronde de voorsprong met een geweldig schot richting de voorkant van de baan. Oud Ootmarsum gaf deze voorsprong niet meer uit handen, en wist uiteindelijk twee punten in huis te houden.
Oud Ootmarsum weet met deze overwinning de 4e plek op de ranglijst te behouden. Steeds Vooruit ziet met deze nederlaag Beuningen langs zij komen op een gezamenlijke 2e plaats op de ranglijst.

27 april 2016
Rick Kamphuis en Krijn de Vries klaar voor EK
Rick Kamphuis (junioren veld) en Krijn de Vries (senioren straat) beiden lid van Oud-Ootmarsum nemen deel aan de Europese Kampioenschappen klootschieten die worden gehouden van 5 t/m 8 mei in Tilligte en Reutum.
Beide spelers wisten zich door diverse kwalificatie wedstrijden te selecteren voor dit (onder de klootschieters) belangrijkste klootschiettoernooi dat er bestaat.
Krijn de Vries moet op vrijdag 6 mei om 12.35 uur (in groep 15) aantreden op het onderdeel straat, terwijl Rick Kamphuis zal aantreden op zondag 8 mei om 9.15 uur (in groep 3).
Op donderdag (Hemelvaartsdag)  5 mei is de opening van 15.00 uur in het centrum van Ootmarsum.
We verwachten veel leden van onze vereniging, familie en vrienden van beide spelers om deze spelers op een goede manier aan te moedigen. Beide spelers hebben een persoonlijke coach die de leiding zullen hebben.
Natuurlijk wensen we Rick en Krijn veel succes!!

Alle uitslagen tijdens dit EK zijn te volgen via de EK website.

EK klootschieten heeft ook haar eigen app voor uw mobiel!!
Download de app


25 april 2016
Junioren in de prijzen bij TKC
Tijdens de persoonlijke straatkampioenschappen van de TKC zijn diverse jeugdleden van onze vereniging in de prijzen gevallen.
Bjarne Schulten werd 1e in categorie 1
Ties Scholten werd 3e in categorie 1
Naomi Scholten werd 1e in categorie 2
Anke Bonke werd 2e in categorie 3
Sabine Koldemeule werd 3e in categorie 3
Marloes Koldemeule werd 2e in categorie 424 april 2016
Een voetbalschoen lijkt wel een paardenvoet!Oud Ootmarsum II - Vooruitzicht I: 0-3
De stemming zat er vanmorgen meteen goed in. Drie mensen met voetbalschoenen op de mooie harde en droge baan van Oud Ootmarsum.
Vervolgens begon (na overleg om te beginnen) de losschutter van Oud Ootmarsum terwijl niemand van Vooruitzicht bij de stok stond. Na een goede discussie moest deze worp overnieuw, gelukkig verder dan de eerste. Maar dit alles mocht niet baten.
Vooruitzicht was de sterkere ploeg vandaag en schoot strak en hard. Er waren momenten voor Oud Ootmarsum om terug in de wedstrijd te komen en dat gebeurde ook.
De tweede en derde ronde waren daarom spannend en fanatiek. Helaas heeft dit geen punt opgeleverd voor de thuisploeg.

18 april 2016
Bekijk hier de loting van de straatcup Oud-Ootmarsum!

18 april 2016
Oud Ootmarsum 1 - Beuningen 1 : 2-1
Afgelopen zondag stond een wedstrijd uit de subtop van de ereklasse op het programma, met als inzet de 3e plaats in het klassement. Oud Ootmarsum kwam de eerste ronde goed uit de startblokken en wist na het losschot een lichte voorsprong te pakken. Beuningen wist goed bij te blijven maar moest tegen het eind van de ronde met een schotlengte verschil toch haar meerdere erkennen in Oud Ootmarsum.
De tweede ronde was wederom de eerste slag voor Oud Ootmarsum. Beuningen was nu iets beter bij de les en wist goed bij te blijven. Beide teams hadden hun ervaren rotten bewaard tot het 6e schot. Dit pakte voor Beuningen goed uit, en ze wisten voor het eerst op voorsprong te komen. Oud Ootmarsum liet zich de kop niet gek maken en wist al gauw de leiding over te nemen. Deze voorsprong wisten zij vol te houden tot het einde van de ronde.
De derde ronde begon Beuningen met een uitstekend losschot waar Oud Ootmarsum geen antwoord op had. Beuningen pakte direct een ruime voorsprong. Oud Ootmarsum wist het verschil langzaam te overbruggen en kwam tegen het einde van de ronde zelfs op voorsprong. Beuningen had echter nog een eindsprint in petto en wist uiteindelijk de laatste ronde naar zich toe te trekken. Oud Ootmarsum wist de wedstrijd te winnen, maar Beuningen weet toch de 3e plaats te behouden.

Beuningen 2 - Oud Ootmarsum 2 0-3.
De eerste twee ronden werd door Beuningen zeer wisselvallig gespeeld, waardoor Oud Ootmarsum deze ronden eenvoudig won. De derde ronde was spannender, waarbij telkens van koppositie werd gewisseld. Uiteindelijk trok Oud Ootmarsum aan het langste eind. Ondanks de inzet van uitblinker Roel Westemeijer moet Beuningen 2 nu ernstig rekening houden met degradatie.

Rentree Tonnie loopt uit op teleurstelling
Afgelopen zondag was een zondag die door velen in de agenda, al maanden geleden rood was omcirkeld. In de afgelopen weken was het K-woord al regelmatig gevallen en leider Roel van de Balboer had al een compleet draaiboek klaarliggen, mocht het toch echt gaan lukken.
Ondanks de megaparty in Weerselo, waar ook enkele spelers gesignaleerd waren, was op een enkeling na iedereen ruim op tijd aanwezig om per fiets te vertrekken naar de verre Brinkbaan. Aangekomen op de Brinkbaan bleek al dat het geen makkie zou worden. De heren uit Ootmarsum waren al fanatiek aan het inschieten en gaven direct aan dat er geen cadeautjes werden weggegeven.
De eerste ronde begon Oud Ootmarsum ijzersterk en werden er geen missers gemaakt. Tonnie van Dieks maakte zelfs eindelijk weer zijn rentree na langdurig blessureleed. Het eerste punt was al snel binnengesleept en stiekem werd er al gedroomd over een balkonscene.
De Brink had daar echter andere ideeën over en begon goed aan de 2e ronde. Diep onder de indruk en vanwege de onmenselijke spanning werden er aan de kant van Oud Ootmarsum plots missers geproduceerd. Toch kwam Oud Ootmarsum nog wel weer op een voorsprong. Het was echter Jan Veenhuis die met een oerkreet zijn bal over het zandpad schoot en zodoende een ruime voorsprong wist te pakken. De voorsprong werd niet meer uit handen gegeven en het 2e punt ging naar de Brink.
Teneergeslagen begon Roel van de Balboer ook nog eens dramatisch aan de 3e ronde. Zijn losschot had een respectabele lengte van zeker 30 meter waardoor er direct weer tegen een grote achterstand werd aangekeken. Erik van de Boonk kreeg enorm last van koude rode oortjes en moest daardoor gewisseld worden. De Brink rood bloed en begon boven zijn kunnen te schieten. Al snel was het duidelijk dat ook dit punt naar de Brink zou gaan.
In de 4e ronde ging het lang gelijk op. Met nog 2 schoten te gaan lag de Brink zo’n 40 meter voor. Dankzij een perfecte bal van Ronnie van Hohne en een iets mindere aan de kant van de Brink, werd deze achterstand omgebogen in een voorsprong. Deze werd dankbaar in ontvangst genomen en niet meer weggegeven. Uitslag 2-2.
Na contact met Michel van de Biel, van de vrienden van KV Wilskracht, bleek dat ook Nijstad 1 punt had laten liggen waardoor de voorsprong nu nog 4 punten bedraagt. Vanwege het dure puntverlies had leider Roel van de Balboer zijn draaiboek voor die dag dichtgeklapt en belde hij Bart van Hesselman als chauffeur af. Teleurgesteld in het derde keerde Bart huiswaarts. De geplande receptie voor die middag werd afgezegd en in plaats daarvan stelde leider Balboer voor om te evalueren. De sfeer was gespannen en iemand moest het woord gaan nemen. De echte leider van het team Walter van Hesselman stond op en begon een betoog. Zonder moeite noemde hij Tonnie van Dieks een luie donder die voortaan zelf zijn kloot uit de wei moest halen in plaats van een teamgenoot daarvoor te laten opdraaien. Tonnie was het daar compleet niet mee eens en vertelde dat hij een geluksweek had gehad. Maar liefs 26 nieuwe lammetjes waren geboren. Nick van de Hoboer mompelde iets over shoarma en plots werden er gehaktballen besteld. Langzaam kwam de ontspannen sfeer weer iets terug en Roel van de Balboer gaf aan dat zijn teamgenoten voelden als familie voor hem. De discussie die daarna werd gevoerd ging over de collega’s van de Brink die wel een uitzonderlijke goede prestatie hadden geleverd. Tonnie van Dieks durfde zelfs al te beweren dat er misschien wel doping in het spel was geweest bij de Brinkboys. Dit werd echter resoluut van tafel geveegd en volgens Erik lag het meer aan het dramatische schieten van leider Roel. Ondertussen was Tonnie weer eens een keer boos omdat hij geen brood bij zijn bestelde kroket had ontvangen. Kortom een vrij normaal einde van de wedstrijdzondag. Volgende wedstrijd is de kraker in de 1e klasse TKC. Oud Ootmarsum mag het dan opnemen tegen de nummer 2, de Nijstad. Het K-woord zal dus nog wel een keer vallen in beide kampen.

Uitslagen zondag 17-04-2016
Oud Ootmarsum 1 – Beuningen 1 2-1
Beuningen 2 – Oud Ootmarsum 2 0-3
Brink 2 - Oud Ootmarsum 3 2-2
Oud Ootmarsum 4 – Hertme 2 2-2
Oud Ootmarsum 5 – Soasel 1 1-3
Oud Ootmarsum 6 – Brink 4 1-3
Lattrop Brekl. 4 - Oud Ootmarsum 7 4-0
Oud Ootmarsum 8 – Hertme 5 0-4
Lattrop Brekl. 5 - Oud Ootmarsum 9
 HKV 2 - Oud Ootmarsum 10 2-2
Oud Ootmarsum 11 – Nijstad 6 0-4
Volg ons ook op Twitter @KVOudOotmarsum en facebook

10 april 2016
KV. Oud Ootmarsum viert groot feest met 5 jeugdteams kampioen!!!!!

De jeugd van KV. Oud Ootmarsum heeft vrijdagavond 8 april een prachtige avond gehad. Er werd om 18.00 uur een ronde verschoten met alle jeugdleden, leid(st)ers, train(st)ers en jeugdcommissie.
In het versierde clubgebouw werd er verzameld. Ronnie Busscher had een super indeling gemaakt op basis van kracht en prestatie. De ronde over zowel baan als straat met prachtig klootschiet weer was een nek aan nekrace onderling. Dit leverde een super resultaat op dat bijna alle teams eindigden met hetzelfde aantal schoten.
Na de ronde met het winnende team bestaande uit: Frans Heerink, Sepp Busscher, Harald Schulten, Lars Bonke en Joris Plettenburg werd er door Silvia van de Postelhoek (sponsor) heerlijke friet met een frikandel bezorgd. Dit is geheel aangeboden door de Postelhoek. Echt een super blijk van waardering. Daarvoor natuurlijk hartelijk dank van de smullende jeugdleden.
Om 20.30 uur vond de huldiging plaats van alle jeugdteams. Er was een instuif voor alle leden, ouders en familieleden. Een mooie groep was er zeker aanwezig. Wat een unieke prestatie. Henk Heerink van de jeugdcommissie vertelde hoe trots wij zijn op onze jeugd, leid(st)ers en train(st)ers. Na vele trainingen en wedstrijden en met de goede motivatie en diversiteit in trainingen is dit het prachtige resultaat. 5 jeugdteams van de 5 kampioen in de nieuwe competitie KTO/TKC. Dit is bijna niet te evenaren. Alle jeugdleden ontvingen een prachtige medaille.
Nadien was er een felicitatieronde waar menig ouder, familie en leden gebruik van hebben gemaakt. Vol trots namen alle jeugdleden de felicitaties in ontvangst. Onder het genot van een drankje werd er nog gezellig nagepraat. De jeugd is zichtbaar trots en waren dan ook allemaal aanwezig. Het bleef nog lang gezellig. Namens de jeugdcommissie dank je wel aan een ieder die dit mogelijk heeft gemaakt en op naar de selectiewedstrijden voor het Nederlands Kampioenschap. Vergeet allemaal niet om vrijdag 27 mei nogmaals te noteren. De Articaronde waarbij de verenigingen van harte welkom zijn. Dit is jaarlijks een prachtige ronde. Opgave bij Ria Bossink. KV. Oud Ootmarsum laat zien dat de jeugd de toekomst heeft.
6 april 2016
ONGELOOFIG MAAR WAAR!!
ALLE JUNIOREN-TEAMS KAMPIOEN!!!!!!!!!

Hallo leden,
Alle jeugdteams zijn kampioen geworden in de competitie, een unieke prestatie!
Aanstaande vrijdag 8 april gaan wij dit met onze jeugdleden vieren.
Alle leden, familie en ouders zijn van harte welkom om dit samen met onze jeugd te vieren.
Vanaf 20.30 uur is er de mogelijkheid om onze jeugd te feliciteren en het feestje mee te vieren in het clubgebouw aan de Uelserdijk.
Wij zouden het heel leuk vinden als velen van jullie komen, het komt tenslotte zelden voor dat alle jeugdteams kampioen worden.

Zie ook de uitnodiging van de jeugdcommissie in de bijlage. Tot vrijdag!

3 april 2016
Oud-Ootmarsum F kampioen
Op de 10 speeldag van de KTO competitie voor junioren is Oud-Ootmarsum F kampioen geworden van hun leeftijdsgenoten in de klasse F. Deze keer werd Vooruit Losser F opzij gezet door onze toekomstige jongens voor het eerste team.
Dit team bestaat uit de volgende topspelers: Teun Snoeyink, Bjarne Schulten, Tom Bekhuis, Coen Voorpostel en Siebe Arens. De begeleiding bestaat uit: Eddy Arens en Harald Schulten.

Ons Streven 1 – Oud Ootmarsum 1 3-0
Op deze warme lentedag stond de wedstrijd tussen de koploper Ons Streven en de nummer 4 Oud Ootmarsum op het programma. Bij het losschot pakt Ons Streven meteen een kleine voorsprong en bouwde deze gaandeweg de ronde verder uit. Mede door enkele matige schoten van Oud Ootmarsum won Ons Streven deze ronde overtuigend.
De tweede ronde was het stuivertje wisselen en mede door lange schoten van Jan Bonke bleef Oud Ootmarsum goed bij. Het laatste schot moest de beslissing geven. Doordat Ons Streven 2m terug moest was het verschil 0.5m in het voordeel van Oud Ootmarsum bij aanvang van het schot. Henk Heerink produceerde een zeer lang schot, maar het antwoord van Mark ten Dam was ook goed en zijn schot ging de kloot nog 3m voorbij. Dit was voldoende gezien het feit dat Ons Streven ook nog 2m terug moest.
De derde ronde begonnen beide teams sterk. Gaande de ronde liep Ons Streven uit naar ruime voorsprong van 70m. Een zeer lang schot van Jan Bonke bracht het verschil nog terug tot 30m, maar dit was niet voldoende om een punt te pakken.
Uitblinkers: Jan Bonke, Mark ten Dam

Oud Ootmarsum II - Lemselo 0-3
Ondanks het fijne lenteweer kwam Oud Ootmarsum er niet aan te pas. Vooral de eerste twee ronden kon Lemselo met een ruime voorsprong winnen. In de derde ronde werd het spannend. Oud Ootmarsum bleef in de buurt van Lemselo en lag een aantal schoten voor. Het was jammer genoeg niet voldoende voor een punt.

Oud Ootmarsum 3 sterkste in boeiende Derby tegen de Wilskracht
Al weken werd er gesproken over deze wedstrijd. Menig artikel in de krant werd gewijd aan deze derby en afgelopen zondag was het dan eindelijk zover. De wedstrijd Oud Ootmarsum 3 – Wilskracht 2.
Al vroeg was iedereen op de baan aanwezig om zich mentaal en fysiek voor te bereiden. Ook de Wilskracht was al vroeg vertrokken vanuit het verre Agelo en was fanatiek aan het inschieten op de mooie Springendalbaan. Veel besproken was ook het chronische blessureleed bij dragende kracht Tonnie van Dieks. Elke dag had Tonnie een berichtje ontvangen van zijn geliefde team, met veelal opbeurende woorden. Het was echter zonder resultaat en zijn gezondheid was inmiddels uiterst kritiek. Volledig door de pijngrens heen was hij toch aanwezig op de baan ter ondersteuning van het derde. Als dank voor alle gekregen steun had hij zelfs 2 hele mooie bloemetjes meegenomen en reikte deze uit aan nestor Erik van de Boonk. Inmiddels was ook de supportersclub van Oud Ootmarsum 3 gearriveerd met daarin trouwens wederom opvallend veel spelers van het tweede team.
Onder luid applaus werden de spelers naar voren gehaald en kon de wedstrijd eindelijk beginnen. Roel van de Balboer begon uitstekend aan de wedstrijd en pakte enkele meters voorsprong. Vervolgens was het Ronnie Hohne die immer uiterst fanatiek in het 2e schot de voorsprong wist uit te breiden. Wilskracht moest lijdzaam toekijken hoe het verschil groter en groter werd. Het 1e punt was dan ook al snel een feit.
In de 2e ronde begon Roel van de Balboer nu met een veel minder schot. Wilskracht rook bloed en bleef erg goed schieten deze ronde. Opvallend was dat Harrie Droste iedere keer de mooiste plek op de baan uitzocht om zijn schot te lossen. Toch was het Oud Ootmarsum dat uiteindelijk de voorsprong pakte en niet meer weggaf. In de 3e ronde vond een wissel plaats. Roel van de Balboer, vorige week nog man of the match, werd vanwege 2 dramatische schoten gewisseld voor Erik van de Boonk. Deze wissel pakte geweldig uit en mede dankzij het geweldig risicovol schieten van Erik werd het 3e en 4e punt vrij makkelijk gewonnen. Kortom een vloeiende en zeer vriendschappelijke wedstrijd waarin de volle buit in Oud Ootmarsum bleef.
In de gebruikelijk evaluatie mocht iedereen wederom zijn zegje doen. Michel van de Biel sprak namens de Wilskracht zijn ongenoegen uit ,dat de gunfactor deze morgen niet heel erg hoog lag. Tonnie gaf aan dat hij in Walter van Hesselman een gedroomde leider zag. Walter zelf was ondertussen de bediening gaan helpen met het uitdelen van de drankjes. Roel vertelde dat hij liever met zijn handen werkte dan met zijn mond. Hij was dan ook niet zo van de kusjes. Tevens begon hij een vaag verhaal over Prins Bor en dat hij een nieuw woord had bedacht. Zoals wel vaker luisterde niemand meer naar dit warrige verhaal maar ging men volledig op in het verhaal van Ronnie Hohne. Ronnie vertelde dat ze momenteel 4 kippetjes thuis hadden echter geen Haan. Hij was zoekende naar een oplossing. Het was Tonnie van Dieks die kwam met een geweldig idee over zelfbestuiving. Als laatste werd Wim Stevelink unaniem verkozen tot Man of the Match vanwege het foutloze schieten deze ochtend. Kortom een normale zondagmorgen voor de toppers van het derde met 4 punten in de spannende strijd om het kampioenschap.
De volgende wedstrijd op het programma is wederom een derby. Een uitwedstrijd tegen de altijd aardige collega schutters van de Brink 2.

Ons Streven 1 – Oud Ootmarsum 1 3-0
Oud Ootmarsum 2 – Lemselo 1 0-3
Oud Ootmarsum 3 – Wilskracht 2 4-0
Nijstad 2 - Oud Ootmarsum 5 0-4
Oud Ootmarsum 6 vrij
Oud Ootmarsum 7 – Soasel 3 2-2
Wilskracht 4 - Oud Ootmarsum 8 4-0
Oud Ootmarsum 9 – Hertme 7 4-0
Oud Ootmarsum 10 – Hertme 8 1-3
Lattrop Brekl. 10 - Oud Ootmarsum 11 1-3

28 maart 2016
Uitslagen 11e wedstrijdzondag TKC
Oud-Ootmarsum 3. - Hertme 2.  3 - 1
Oud-Ootmarsum 7  - Hertme 5.  0 - 4
Oud-Ootmarsum 9  - Hertme 6.  0 - 4
Oud-Ootmarsum 10 - Hertme 9. 2 - 2

Ondanks zware blessure Poaskeerl Dieks, 3 punten voor Oud Ootmarsum 3
Vanwege de vele afgelaste wedstrijden moest er de 2e paasdag geschoten worden.Voor Oud Ootmarsum 3 was dit niet bepaald ideaal. Toon van Dieks heeft al jaren enkele "belachelijke" verplichtingen tijdens de Pasen. Daarnaast blijkt dat de man van staal momenteel toch meer iets van suiker weg heeft. Na een langdurige schouderblessure had Tonnie nu een ernstige "ZIJ"-blessure opgelopen. Volgens ingewijden ontstond dit de zondagmiddag ervoor bij een plaatselijke horecagelegenheid. Een minuscuul duwtje bracht hem uit evenwicht en zodoende belande hij met zijn “zij” op een vensterbank en is wederom zwaar geblesseerd. Ronnie, Hohne Busscher sprak zijn welgemeende bezorgdheid uit over de gezondheid van Tonnie, die nu echt wel angstaanjagend aan het worden is. En dat op zo'n jonge leeftijd aldus Erik van de Boonk. Ondanks dit alles was het derde toch volledig op oorlogssterkte op de baan aanwezig om te beginnen aan de wedstrijd tegen de sympathieke collega's van Hertme 2.

Roel van de Balboer (later uitgekozen tot man of the match) begon de wedstrijd uitstekend. De rest van het team gaf dit een passend vervolg en zodoende was het eerste punt al snel een feit. Ook de 2e ronde werd er op een uitzondering na, uitstekend geschoten en ook dit punt werd met ruime afstand gewonnen. Geen vuiltje aan de lucht dachten de heren van Oud Ootmarsum 3. Hertme dacht daar echter anders over en gooide het over een andere boeg. Waar de voorgaande rondes nog wel eens een iets minder schot werd geproduceerd, was dat nu bij Hertme niet het geval. Hoe anders was het aan Oud Ootmarsum zijde. Onder het toeziend oog van enkele scouts van het tweede, sloeg de spanning toe en werd er plots een enkele misser gemaakt. Bij het omlegpunt dacht Nick van de Hoboer dat de bocht scherper was dan voorheen en plaatste hem keurig in het bos. Daarna was het Erik van de Boonk die, zelfs in de herkansing, zijn bal niet helemaal juist wist te plaatsen. Het gehele derde was nu dusdanig van slag dat het punt al snel naar Hertme ging. In de 4e ronde ging het constant gelijk op. Het meest spannende moment in deze ronde was echter de miraculeuze ontsnapping van de Boonk. Quasi nonchalant liep hij weg na een prima schot. Vlak achter hem viel ineens een grote tak naar beneden die zijn gespierde torso op een haar na miste. Hohne zag zelfs het engeltje op Erik zijn schouder verschrikt uitkijken. Het laatste schot in deze ronde moest uiteindelijk de beslissing brengen. Roel van de Balboer plaatste zijn bal perfect en Bart moest het antwoord schuldig blijven. Kortom ondanks een zeer slechte wedstrijd, toch een 3-1 overwinning in de spannende strijd in de 1e klasse TKC.

Bij de Postelhoek aangekomen voor de verplichte evaluatie viel het direct op dan Hennik v/d Balboer toch ernstig teleurgesteld was in de prestatie van zijn zoon. Hennik was dusdanig van slag dat hij een bavaria bestelde en deze vervolgens ook maar direct weer omver gooide. In de evaluatie gaf Roel van de Balboer aan dat hij ook niet tevreden was met het puntverlies. Om de onenigheid enigszins uit te spreken mocht iedereen even het woord nemen en vertellen wat hem dwarszat. Toon begon. Hij vond het fijn dat zijn teamgenoten hem steunden tijdens de zware paasdagen. In zijn betoog gaf hij direct aan dat hij die middag al snel weer paasverplichtingen had en zodoende zijn vriendjes al snel moest verlaten. Zichtbaar geëmotioneerd vertelde Toon dat hij het moeilijk vond om zo snel al afscheid te moeten nemen. Nick van de Hoboer bleef wijselijk stil en mompelde iets over het Geitenverstand van Tonnie. Walter vond dat Tonnie beter zijn best moest doen met het aantrekken van zijn sporttenue. Hohne gaf aan dat Erik Morslim zijn eerste Twingo alweer had versleten. Vervolgens was het woord aan Erik van de Boonk. Eerst at hij echter rustig zijn bordje, met daarop een gehaktbal, helemaal leeg. In spanning wachtte iedereen af wat de nestor van het team zou gaan vertellen. Muisstil bij de Postelhoek nam Erik het woord en imiteerde vervolgens 2 likkende lammetjes. Diep onder de indruk kreeg hij vervolgens een staande ovatie. Hiermee was de onderlinge spanning zichtbaar vertrokken en kon men alweer uitkijken naar de eerstvolgende derby tegen de vrienden van de Wilskracht.

27 maart 2016
Nieuwe foto leden Oud-Ootmarsum
Afgelopen zondag 20 maart heeft de Klootschietersvereniging K.V. Oud Ootmarsum een foto van de gehele vereniging gemaakt met de nieuwe trainingspakken bij het clubcafe de Postelhoek. Mede door de sponsoring van de uitbaatster van ons clubcafe de Postelhoek, Silvia Rouwers is iedereen weer voorzien van een nieuw tenue voor de komende 5 seisoenen. K.V. Oud Ootmarsum heeft momenteel 97 actieve senior leden en 26 junior leden. Met name het aantal junior leden zijn we als vereniging heel erg blij mee. Alle 5 junioren teams schieten dit jaar voor het eerst in de gezamenlijk veldcompetitie van de TKC en de KTO. 4 teams zijn inmiddels al kampioen in hun klasse en het 5e team kan het kampioenschap ook behalen op de laatste competitie zondag. Helaas waren niet alle leden tijdens het maken van de foto aanwezig. Silvia Rouwers was tijdens het maken van de foto verhinderd maar haar plaats werd ingenomen door haar medewerkster.
Oud-Ootmarsum

24 maart 2016
Henk Heerink jr. nieuwe voorzitter Oud-Ootmarsum
Het bestuur van Oud-Ootmarsum heeft Henk Heerink bereid gevonden om plaats te nemen in het bestuur voor een minimale periode van 3 jaar.
Hierdoor neemt Henk Heerink de plaats als voorzitter over van de huidige voorzitter Peter Beld.
Peter Beld neemt op zijn beurt de taken als penningmeester over van Gert-Jan Heerink.
Gert-Jan heeft onlangs (i.v.m. andere werkzaamheden) besloten om uit het bestuur te treden.


21 maart 2016
*** Oud Ootmarsum 1 - Nooit Gedacht 1   2 -1***
De strijd tussen de nr. 4 en nr. 5 uit de ereklasse. Met 3 punten verschil in het voordeel van Oud Ootmarsum beloofde dit een ware strijd in de middenmoot te worden.
Oud Ootmarsum wist na het eerste schot direct een voorsprong te pakken. Nooit Gedacht nam na het tweede schot de leiding in de wedstrijd over. Al met al was de eerste ronde een spannende ronde die uiteindelijk in het voordeel van Oud Ootmarsum werd beslist.
De tweede ronde was een kopie van de eerste ronde. Oud Ootmarsum wist weer een lichte voorsprong te pakken, en daarmee de leiding in de wedstrijd. Nooit Gedacht bleef goed bij, en wist door een minder schot van Oud Ootmarsum een redelijke voorsprong te nemen. Oud Ootmarsum vocht zich nog terug in de wedstrijd, maar wist het verschil niet meer goed te maken. Met de eerste twee ronden verdeeld zou de derde ronde de wedstrijd beslissen. Na twee goede losschoten wist Oud Ootmarsum wederom de leiding te nemen. De thuisploeg schoot sterk door waardoor ze de voorsprong wisten te vergroten tot uiteindelijk een schot. Nooit Gedacht wist het schot eruit te halen, maar door een goed schot van Oud Ootmarsum werd de ronde uiteindelijk afgesloten met een schot verschil.
Oud Ootmarsum weet met deze overwinning de derde plaats in het zicht te houden. Nooit Gedacht richt de focus naar beneden, richting de naderende concurrentie om de 5e plaats in de stelde.

Oud Ootmarsum 3 pakt de winst in boeiende wedstrijd.
Afgelopen zondag stond er een lastige uitweds
trijd op het programma voor de trots van de vereniging. Een uitwedstrijd tegen de nummer 4 van de competitie, Gunne 1. Dat het niet makkelijk zou worden bleek wel uit het feit dat de Gunne de vorige wedstrijd gelijk had gespeeld tegen koploper Nijstad 1.
Daarnaast had Oud Ootmarsum te maken met lastige personele problemen. Oud Ootmarsum 2 kwam een speler tekort en in overleg met leider Roel van de Balboer werd besloten sterspeler Walter van Hesselman dan maar te verhuren. Uiteraard leidde dit tot grote onvrede binnen het team en bij de achterban. Er werd nog een uiterste poging gewaagd om dit besluit van de leider terug te draaien. Het was echter de Balboer die zijn Veto had uitgesproken. Intimi beweren dat dit onder grote druk was van zijn broer en speler van het 2e Robert van de Balboer, ook wel de grote Ep genoemd.
Bij het verzamelpunt was bijna iedereen ruim op tijd aanwezig. Het was alleen Nick van de Hoboer (die avond ervoor gesignaleerd bij de PCF-Beachparty) die dacht dat de Gunne op een zandbaan speelde en daarom zijn voetbalschoenen niet had meegenomen. Erik van de Boonk kwam iets te laat want hij moest nog eerst zijn schadebak met ducktape aan elkaar verbinden.
Na deze vertraging en zonder Hesselman begon het derde vrij zenuwachtig en als een “oalerwetse” diesel aan de wedstrijd. Tonnie van Dieks had nog steeds last van zijn schouder en begon de wedstrijd als stoklegger. Hij zag direct dat de scherpte ontbrak aan de zijde van Oud Ootmarsum. Slechts 1 schot in deze ronde kon rekenen op een voldoende. Doordat de Gunne ook niet helemaal in goede doen was, bleef het verschil tot het laatst toe klein. De te overbruggen afstand was echter minimaal waardoor het eerste punt terecht naar de Gunne ging.
In de 2e ronde was de spanning schijnbaar weg en begon het derde ontketend. Al na 4 schoten was het verschil meer dan een schot. Deze ronde werd keurig uitgespeeld en met een ruime voorsprong gewonnen. Ondanks deze knappe teamprestatie was Tonnie de eerste ronde niet vergeten en wisselde zichzelf voor Erik van de Boonk. Iets wat met de coaching en leiderschap van Hesselman nooit was gebeurd. Waar de overige teamgenoten het sterke niveau van de 2e ronde wisten vast te houden, was het Tonnie zelf die erg matig aan de wedstrijd begon. Desondanks werd er een mooie voorsprong gepakt. Roel van de Balboer mocht het karwei klaren en schoot keurig voorbij de Gunne. Opvallend was de actie van Ronnie Hohne. Hij kreeg tijdens de aanloop van Roel telefoon, pakte deze op en verliet zijn teamgenoten die stonden aan te moedigen. Deze onprofessionele actie kon natuurlijk niet onbestraft blijven en per direct kreeg Hohne een GSM verbod tijdens de eerstvolgende wedstrijden.
In de 4e ronde werd nog steeds niet uitmuntend geschoten maar toch ging ook dit punt naar Oud Ootmarsum. Met een 3-1 overwinning op zak aangekomen bij de Postelhoek, ontstond er direct een enorm gezellige stoelendans. Deze stoelendans eindige uiteindelijk aan de bar waar Anne prima service verleende. Ondertussen werd de nieuwe zeurvitter bekend gemaakt aan alle leden en moest er spontaan een groepsfoto gemaakt worden. Oud Ootmarsum 4 was inmiddels ook aanwezig en deze heren hadden op vakkundige wijze weten te winnen van concurrent Nijstad 1. Waarvoor de complimenten. In de evaluatie wou de Kleine Ep (de reden van deze naam is nog altijd onbekend) zijn gelijk halen en vond dat het juist zonder Hesselman keurig op rolletjes verliep binnen het derde. De rest zweeg en keek alweer uit naar de volgende wedstrijd.

Uitslagen 20-03-2016
Oud Ootmarsum 1 – Noord Berghuizen 1 2-1
Java 1 - Oud Ootmarsum 2 3-0
Gunne 1 – Oud Ootmarsum 3 1-3
Oud Ootmarsum 4 – Nijstad 1 3-1
Oud Ootmarsum 5 – Gunne 2 1-3
Oud Ootmarsum 6 – Gunne 3 1-3
Gunne 6 - Oud Ootmarsum 7 4-0
Oud Ootmarsum 8 – Gunne 5 3-1
Soasel 4 - Oud Ootmarsum 9 4-0
Lattrop Brekl. 8 - Oud Ootmarsum 10 1-3
Oud Ootmarsum 11 – Brink 6 3-1

Volg ons ook op twitter @KVOudOotmarsum en Facebook.

16 maart 2016
Foto trainingspakken
Aanstaande zondag 20 maart willen wij met alle leden van onze vereniging een foto maken met het nieuwe trainingspak. Het verzoek aan jullie om zondag het nieuwe trainingspak te dragen.
De foto zal na de wedstrijden om 12.00 uur bij eetcafé De Postelhoek worden gemaakt.
Wij rekenen op jullie medewerking.

Met vriendelijke groet,
K.V. Oud Ootmarsum Rudy Groeneveld, secretaris.

15 maart 2016
Kaylan van GemerdenJeugd KV Oud Ootmarsum succesvol tijdens persoonlijke wedstrijden.
Afgelopen zondag vond op diverse banen de persoonlijke wedstrijden op de onderdelen veld en zetten plaats voor de TKC jeugd. De jeugd van Oud Ootmarsum was massaal aanwezig en wist vele mooie prijzen te veroveren.

Bij de jongens In categorie 1 bleek Kaylan van Gemerden oppermachtig. Op het onderdeel veld wist hij de afstand in slechts 8 schoten te overbruggen en bleef daarmee zijn concurrenten ver voor. Ook op het onderdeel zetten was hij de beste. Nu op de voet gevolgd door Bouw Snoeijink die knap 2e werd. In categorie 3 was er succes voor Hein Scholten. Hij werd eerste op het onderdeel zetten en wist een afstand te overbruggen van 42,20 meter. Een geweldige prestatie. Rick Kamphuis was in categorie 4 het beste op het onderdeel veld. Hij liet de concurrentie op ruim 50 meter achter zich. En pakte hiermee de 1e plek. Een topprestatie.
Bouw Snoeijink     
Naomi ScholtenOok bij de meisjes werden schitterende prestaties geleverd.

In categorie 2 viel Naomi Scholten 2 keer in de prijzen. Op het veld werd ze 2e en op het onderdeel zetten pakte ze zelfs de winst. In categorie 3 was Anne Bonke het allerbeste. Op zowel het onderdeel veld als zetten wist de 1e plek te bemachtigen en liet de concurrentie op achterstand. Op het onderdeel zetten was er tevens succes voor Sabine Koldemeule. Zij eindigde op een hele mooie 3e plaats. In categorie 4 was Anne Kruiper de beste. Ook zij wist zowel de baan als het zetten te winnen.


Daarnaast een vermelding voor de overige jeugdleden van Oud Ootmarsum die ook super prestaties hebben geleverd, alleen net buiten het podium eindigden. Dankzij al deze toppers en hun fanatieke leiders zit het met de sportieve toekomst van Oud Ootmarsum wel goed. 


Volg ons ook op twitter@KVOud-Ootmarsum en Facebook

10 maart 2016
Persoonlijke veld en zetkampioenschappen TKC
Zondag 13 maart vinden de persoonlijke baan en zetkampioenschappen voor junioren plaats van de TKC. Doorat het aantal junioren dusdanig veel is wordt er op 4 verschillende locaties geschoten.
Alle junioren krijgen van hun leiders bericht (vertrek) waar en hoe laat men moet schieten.
Alle senioren van onze vereniging worden opgeroepen (indien mogelijk) om te begeleiden of eventueel onze meisjes en jongens aan te moedigen! Neem desnoods eventueel contact op met één van de leiders.

Cat. 1 speelt bij "De Wilskracht"
Cat. 2 speelt bij eigen "Springendalbaan"
Cat. 3 speelt op de baan van "Soasel"
Cat. 4 speelt op de "Gunnenbaan"

Door "leuke omstandigheden" zullen de uitslagen (pas) maandagmiddag op de site worden vermeld.

7 maart 2016
Beuningen 1 - Oud Ootmarsum 1 3-0.
De 1e ronde begon voor beide teams goed. Beuningen kwam net iets mooier weg bij het losschot en begon met een voorsprong van 30 meter. Beuningen bleef er goed schieten en kwam na 5 schoten al een schot voor te liggen. in het verdere verloop van de wedstrijd bleef de voorsprong het zelfde. Op het eind kwam Oud Ootmarsum dichterbij en kon het schot er nog uithalen. Dit punt werd uiteindelijk binnen gehaald door Beuningen met een voorsprong van 90 meter.
De 2e ronde is Beuningen weer goed begonnen met een voorsprong van ongeveer 25 meter. Deze ronde was Oud Ootmarsum wel beter maar ze konden niet meekomen met Beuningen en verloren dit punt met een achterstand van 70 meter.
De 3e ronde begon het gelijk op. Oud Ootmarsum bleef de hele wedstrijd dicht bij Beuningen en pakte ook nog een voorsprong. De laatste 4 schoten werd het spannend. Door iets mindere schoten aan de kant van Oud Ootmarsum pakte Beuningen weer een voorsprong en won ook dit punt met ongeveer 30 meter.

Oud Ootmarsum II - Beuningen II: 3-0
Het had vannacht net niet genoeg gevroren om de Sringendalbaan hard te laten zijn. De baan lag er in ieder geval strak bij voor een mooie wedstrijd.
Oud Ootmarsum nam direct de leiding. Beuningen heeft nog wel een aantal schoten voor gelegen, maar door strak en constant te blijven schieten kon Oud Ootmarsum een mooie voorsprong opbouwen van 50 meter en daarmee ging het eerste punt naar de thuisploeg.
De tweede ronde was een herhaling van zetten. De derde ronde was de mooiste van de hele wedstrijd. Robert van de Balboer had de losworp niet goed en deze belande in het bos. Beuningen profiteerde uiteraard hiervan en nam een grote voorsprong. Oud Ootmarsum liet zich nog niet uit het veld slaan en bleef strak en constant doorschieten. De voorsprong van Beuningen was 2 schoten voor het eind nog ca 30 meter. Jan Hunder van Oud Ootmarsum had een zeer strak en hard schot waar Beuningen geen antwoord op had.
Met het laatste schot was het verschil een halve meter in het voordeel van Oud Ootmarsum. Beide laatste schoten waren niet goed, maar die van Oud Ootmarsum was net iets beter.

Oud Ootmarsum 3 komt goed uit de winterstop
Na 3 maand (bijna) geen enkele kloot te hebben aangeraakt was het afgelopen zondag dan eindelijk zo ver. Het sterrenensemble van Oud Ootmarsum 3 moest in eigen huis aantreden tegen het fanatieke en strijdlustige 4e team van de plaatselijke KV. Ondanks weken van rust had vooral Oud Ootmarsum 4 te maken met veel gewonden en afwezigen. Daarnaast was de leider van het 4e, Ronny v/w Wunne, om onduidelijke reden ook afwezig. Volgens ingewijden had dit te maken omdat hij 12,5 jaar was getrouwd. Zijn teamgenoten ontkenden dit, aangezien ze geen uitnodiging tegemoet hadden gezien voor het "grote" feest.
Gert-Jan Tijans, oud speler van het 3e, gaf de voorkeur aan een skivakantie maar gaf tevens aan ook liever niet tegen zijn geliefde 3e te schieten.
Tijdens het inschieten kreeg Oud Ootmarsum 3 nog te maken met tegenslag. Sterspeler Tonnie van Dieks verrekte zijn gouden linkerarm en was daarna dusdanig van slag dat hij niet zeker wist of hij überhaupt aan de wedstrijd kon beginnen.
Het was Roel van de Balboer die het losschot mocht verrichten en dit deed hij dan met verve. Jopie oude Nijhuis moest zijn meerdere erkennen en bleef enkele meters achter. Peter Meijer alias de panter deed nog wel iets terug en wist enkele meters te heroveren op de aangeslagen maar snel herstelde Tonnie van Dieks. Toch was het Oud Ootmarsum 3 dat langzaam de voorsprong wist uit te breiden. Eric van de Wunne namens Oud Ootmarsum 4 bracht de spanning nog wel terug met een geweldig laatste schot. Toch wist ijskonijn Walter van Hesselman de rust te bewaren en schoot er 2 meter voorbij.
In de 2e ronde nam Oud Ootmarsum 3 direct een grote voorsprong en wist dit tot het einde toe vast te houden waardoor het 2e punt ook een feit was. In de 3e ronde gaf Vice-Leider van het 4e team, Cas van Dieks aan dat er wat moest veranderen. Ze staken de koppen bij elkaar en er werd even stevig gehuddled. Dit gaf ontroerend goed magnaat Eric van de Boonk de tijd om te vertellen over zijn koe genaamd Big Bonke. Deze koe had de magische grens van 200.000 liter overschreden en velen waren hier diep van onder de indruk. Daarna gaf hij tevens zijn toekomstvisie wat betreft de mest. Vanwege de “NATTE” is zijn verwachting dat dit nog veel problemen gaat opleveren. Applause volgde en inmiddels was Cas van Dieks klaar met zijn donderspeech. Het gewenste resultaat bleef uit en ook in de 3e ronde was het Oud Ootmarsum 3 dat met enkele meters verschil het punt wist te winnen.
In de 4e ronde bleef het wederom lang spannend en enkele natte plekken op de baan werden vakkundig omzeild door beide ploegen. Het 3e team trok ook deze ronde aan het langste eind en pakte hiermee de volle buit in deze enerverende wedstrijd.
Tijdens de gezamenlijke evaluatie werd Cas van Dieks uitgeroepen tot Man of the Match op de voet gevolgd door Eric van de Wunne en Ronnie Hohne.

Uitslagen:
Beuningen 1 – Oud Ootmarsum 1 3-0
Oud Ootmarsum 2 – Beuningen 2 3-0
Oud Ootmarsum 3 – Oud Ootmarsum 4 4-0
Wilskracht 3 – Oud Ootmarsum 5 2-2
Hertme 4 - Oud Ootmarsum 6 3-1
Oud Ootmarsum 7 - Oud Ootmarsum 8 3-1
Oud Ootmarsum 9 – Brink 5 3-1
Oud Ootmarsum 10 – Nijstad 5 3-1
Gunne 7 - Oud Ootmarsum 11 2-2


29 februari 2016
Dames KV Oud Ootmarsum 2 en 3 winnen straat-wintercompetitie.
De dames van KV. Oud Ootmarsum 2 en 3 hebben overtuigend de straat wintercompetitie gewonnen. Deze competitie wordt verschoten op straat.
Met ruime voorsprong werden de dames kampioen.

Dames 2 bestaat uit: Els Luttikhuis, Mariska Bolscher, Truus Engbers, Denise Scholten (archieffoto)

Dames 3 bestaat uit: (geen foto)
Ans Bruns
Elsbeth Wissink
Ellen Groot Rouwen
Els Loman

28 februari 2016
Uitslagen junioren 9e speelronde
Oud-Ootmarsum E - Hertme E  3-0
Oud-Ootmarsum F - De Gunne F  3-0
Wilskracht G  -  Oud-Ootmarsum G  0-3
Java H  -  Oud-Ootmarsum H  0-3
Nooit-Gedacht J  -  Oud-Ootmarsum J  1-2

Met nog 1 speelronde te gaan zijn 4 van de 5 junioren teams kampioen !!!!!!!!!

Oud-Ootmarsum E kampioen (maar 1 keer verloren)
In klasse E bleek Oud Ootmarsum E oppermachtig. Van de 9 wedstrijden werden er 7 met 3-0 gewonnen en slechts 1 keer werd verloren. Met een voorsprong van 4 punten op Java is dit team dus niet meer te achterhalen en zijn ze terecht kampioen. Een super prestatie.
Het team bestaat uit Koen Koldemeule, Olivier Scholten, Lars Bonke, Hein Scholten en Wessel Scholten. Leiders zijn Frans Heerink en Edwin Scholten.


Koen Koldemeule, Oliver Scholten, Lars Bonke, Hein Scholten en Wessel Scholten

Oud-Ootmrsum G (ongeslagen) kampioen
In de klasse G bleek het team van Oud Ootmarsum G een maatje te groot voor de overige teams. Alle 9 wedstrijden werden met 3-0 gewonnen waardoor het team ongeslagen zonder puntverlies kampioen is geworden in deze klasse.
Een uitzonderlijke prestatie van Oud Ootmarsum G dat bestaat uit Anne Bonke, Sabine Koldemeule, Joris Plettenburg, Naomi Scholten, Rens Bekhuis en Daan Heerdink. Leiders zijn Ria Bossink en Michel Plettenburg


Anne Bonke, Sabine Koldemeule, Joris Plettenburg, Naomi Scholten, Rens Bekhuis, en Daan Heerink

Oud-Ootmarsum H (ongeslagen) kampioen
Op de negende speeldag van de junioren competitie is Oud Ootmarsum H overtuigend kampioen geworden. De negende wedstrijd werd gespeeld tegen java uit losser. Het was een moeilijke wedstrijd en de verschillen waren niet groot, toch lag oud ootmarsum aan het eind van elke periode voor. Dit betekende een 3-0 overwinning. In het clubgebouw van JAVA werden de spelers van oud ootmarsum getrakteerd op een broodje knakworst en een glas cola, de supporters en leiders kregen een lekkere kop koffie. Daarna werd het feest voortgezet bij mac donalds in Oldenzaal. Hier stond een big mac menu op het programma.
Het team bestaat uit Brit Scholten, Stef Bonnes, Mart Scholten, Wout Steghuis en Leon Heerink. Leiders zijn Elsbeth Wissink en Gert-Jan Heerink.Oud-Ootmarsum J (ongeslagen) kampioen
Ook team J was het hele seizoen al ongeslagen. Reeds vorige week waren ze al niet meer te achterhalen door de nummer 2 Brink J. Afgelopen zondag wisten deze talenten weer met 2-1 te winnen van Nooit Gedacht J1. Een fantastische prestatie van de volgende spelers: Sepp Busscher, Ties Koldemeule, Ties Scholten, Kaylan van Gemerden en Bouw Snoeyink. Leiders zijn Ronny Busscher en Hans Snoeyink.

Sepp Busscher, Ties Koldemeule, Ties Scholten, Kaylan van Gemerden, Bouw Snoeyink

Veteranen team Oud-Ootmarsum kampioen TKC straat
Tijdens de finale van de TKC straatcompetitie is het eerste veteranenteam als 2e geëindigd,  genoeg voor de eindoverwinning en daardoor als kampioen geëindigd met 3 punten voorsprong op de naaste belagers van Lattrop-Breklenkamp.
Dit kampioensteam bestond uit de volgende spelers: Frans Heerink, Tonnie Bossink, Jan Luttikhuis, Henk Heerink Sr., Gerrit Hofste en Jan Bonke.
Overige uitslagen volgen later (zie ook de website van de TKC)


20 februari 2016
1e cuptrekking NKB cup 2016
Heren straat (kaart inlveren voor 18-4)
De Meulenwieke 1  -  Oud-Ootmarsum  1
Oud-Ootmarsum 2  -  Reutum 1
Dames straat (kaart inleveren voor 23-5)
Oud-Ootmarsum 1  -  Niej-Haarbig 1
Heren veteranen straat (kaart inleveren voor 18-4)
Oud-Ootmarsum 1  -  Beuningen 1
Oud-Ootmarsum 2  -  Niej-Haarbig 1
Dames veteranen straat (kaart inleveren voor 23-5)
Huier 1  -  Oud-Ootmarsum 1
Heren veld (kaart inleveren voor 23-5)
Oud-Ootmarsum 1  -  De Brink 1
Dames veld (kaart inleveren voor 9-9)
Oud-Ootmarsum 1  -  Mander 1
Heren veteranen veld (kaart inleveren voor 23-5)
Oud-Ootmarsum 1  -  Vrijgeloot

16 februari 2016
Henk Heerink sr. 50 jaar lid bij Oud-Ootmarsum
Tijdens de algemene jaarvergadering van Oud-Ootmarsum zijn 6 leden van de vereniging gehuldigd i.v.m. het
50, 40 of 25 jaar lidmaatschap.
Henk Heerink sr. is inmiddels 50 jaar touw lid van onze vereniging. Hij is op dit moment nog steeds actief in competitieverband. Helaas was Henk niet op de vergadering aanwezig om de jubileumspeld in ontvangst te nemen.
Zowel Ben Eppink, Harrie Hesselink en Nico Leussink zijn op dit moment 40 jaar lid van de vereniging. (zie foto's hieronder). Zij kregen alle drie de jubileumspeld voor een 40 jaar lidmaatschap opgespeld.
Toine Gervink en Jos Heerink (waren niet aanwezig) zijn allebei 25 jaar lid van onze vereniging.

50, 40 of 25 jaar


Gert-Jan Heerink stapt uit bestuur
Tijdens de bestuursverkiezing van de algemene ledenvergadering is Gert-Jan Heerink gestopt als penningmeester van de vereniging. Gert-Jan was aftredend en heeft zich niet opnieuw voor 3 jaar herkiesbaar gesteld. Voorzitter Peter Beld bedankte Gert-Jan voor de (6) jaren die hij als penningmeester in het bestuur zat.
Voor de vergadering is er niemand geweest die zich kandidaat heeft gesteld voor een zetel in het bestuur, en ook tijdens de vergadering kwam er niemand naar voren. Dit betekend dat Oud-Ootmarsum even zonder penningmeester verder moet. Hopelijk is dit spoedig opgelost wanneer iemand van de vereniging dit "baantje"voor zich op wil nemen.
Tijdens deze vergadering is secretaris Rudy Groeneveld opnieuw voor een periode voor 3 jaar benoemd.
Aftredend en herkiesbaar als bestuurslid was Ronny Groeneveld. Ook hij is opnieuw voor een periode voor 3 jaar benoemd.

14 februari 2016
Rick Kamphuis definitief naar EK
Rick Kamphuis heeft zich definitief verzekerd voor een plek in de kernploeg voor de komende EK klootschieten in mei van dit jaar op het onderdeel veld bij de junioren. Hij zal deelnemen op 8 mei tijdens de veldwedstrijden op de Haarlerheide te Reutum. De definietieve startlijst met aanvangstijden is op dit moment nog niet bekend, maar zal ongeveer rond de klok van 10 uur zijn.
Naast Rick heeft zich van onze vereniging ook Krijn de Vries (straat op 6 mei) zich gekwalifiseerd voor de Europese Kampioenschappen.

Goede dag voor teams tijdens de straatcompetitie.
Nadat Oud-Ootmarsum 1 zich de vorige wedstrijd al in de top had gemeld (3e) tijdens de landelijke straatwedstrijd van de NKB, werd deze zondag een prachtig resultaat behaald door dit keer als eerste te eindigen tijdens deze competitie. In het algemeen klassement is Oud-Ootmarsum 1 op een 5e plek terug te vinden.
Het damesteam werd deze zondag 5e en staan in het algemeen klassement 6e.

Het andere Oud-Ootmarsum 1 dat deelneemt aan de TKC straat competitie, werd deze zondag ook 1e op het  eigen prachtige parcours. Hier is Oud-Ootmarsum 1 terug te vinden in het algemeen klassement op een 3e plek.
Bij de veteranen behaalde Oud-Ootmarsum 2 een verdiende 1e plaats en staat met nog 1 wedstrijd voor de boeg in het algemeen klassement op een keurige 1e plek met 2 punten voorsprong op naaste belagers.
Oud-Ootmarsum 3 (veteranen) werd 6e en staan in het algemeen klassement op een 10 plaats.

1 februari 2016
Uitslagen straatcompetitie
Tijdens de landelijke straatwedstrijd NKB (welke door Oud-Ootmarsum werd georganiseerd) behaalde het eerste herenteam op eigen parcour een keurige 3e plaats. Op dit moment is dit team terug te vinden op plaats 6 van het algemeen klassement.
Het damesteam dat aan deze kompetitie deel eindigde als 6e en staat ook in het algemeen klassement op een 6e plaats.
Straatcompetitie TKC
Bij de TKC behaalde Oud-Ootmarsum een 3e plaats in de heren groep en in het algemeen klassement is dit team ook terug te vinden op een 3e plek.
Oud-Ootmarsum 2 (veteranen) werd 6e op deze zondagmorgen en staat 2e in het alg. klassement.
Oud-Ootmarsum 3 (veteranen) werd 10e en staat ook 10e in het alg. klassement.

25 januari 2016
Straatkompetitie i.p.v. veldkompetitie
Afgelopen weekend werden door de weersgesteldheid van verschillende banen de veldkompetitie afgelast. Hierdoor werd op het zelfde moment door de TKC besloten dat de eerder uitgestelde wedstrijd van de straatcompetitie deze zondag wel door zou kunnen gaan, en zodoende waren vele klootschieters van de TKC te vinden om en rond Lattrop en Breklenkamp.
Het senioren team van Oud-Ootmarsum eindigde in de herenklasse als laatste, hiermee werd door de genomen moeite in ieder geval nog 1 punt verdiend.
De veteranen van Oud-Ootmarsum (OO2) kwamen beter voor de dag. Zij werden op de zondag 2e van de rest, maar lieten hun rechtstreekse concurent achter zich en verstevigde daarmee hun koppositie in het algemeen klassement. Het andere veteranen team (OO3) is op deze zondag als 10e geëindigd.

17 januari 2016
Krijn de Vries naar EK
Afgelopen weekend heeft Krijn de Vries door een goede prestatie te leveren tijdens de Champions Tour wedstrijden op straat zich definitief weten te plaatsen voor het EK klootschieten. Krijn heeft deze prestatie ook mede  te danken aan zijn coach en vaste begeleider Dirk Hunder. De EK straatwedstrijd wordt  gehouden op 6 mei a.s. De zet en veldwedstrijd zijn op 7 en 8 mei.
Helaas zijn onze overige leden van onze vereniging die hebben deelgenomen aan deze wedstrijd niet geselecteerd voor het EK, behalve Marloes Koldemeule mag in de "wachtkamer" plaats nemen. Zij is bij de meisjes 1e reserve.

10 januari 2016
Oud-Ootmarsum wint van concurrent De Toekomst met 3 - 0
Vandaag stond en wedstrijd tussen de subtop op het programma.
De nr. 4 tegen de nr. 5 ontmoetten elkaar op een prima Springendalbaan. (Een dankje richting De Toekomst voor het behouden van de kwaliteit van de baan.)
De eerste ronde begonnen beide teams goed aan de wedstrijd. De Toekomst pakte hierbij een lichte voorsprong. Gedurende deze ronde bleef er een klein verschil in het voordeel van de bezoekers. De thuisploeg wist goed bij te blijven waardoor de ronde spannend bleef. Met enkele sterke schoten aan het einde van de ronde wist Oud Ootmarsum dichter bij te komen. Een super laatste schot van Oud Ootmarsum zorgde ervoor dat de thuisploeg voor het eerst voor kwam te liggen (50m) en daarmee direct de ronde wist te pakken.
De tweede ronde kwam Oud Ootmarsum minder goed uit de startblokken waardoor De Toekomst een voorsprong van 15m wist te pakken. Goede schoten van De Toekomst vergrootten het verschil waardoor Oud Ootmarsum halverwege de ronde op een achterstand van ongeveer 70m kwam. Twee mindere schoten van de bezoekers bracht Oud Ootmarsum weer in het zadel, waarmee de spanning in de tweede helft van de ronde weer helemaal terug kwam. Oud Ootmarsum schoot goed en kwam op een lichte voorsprong. Uiteindelijk wisten ze de ronde te pakken met en voorsprong van 50m.
De laatste ronde begonnen beide teams wederom goed. De Toekomst pakte en lichte voorsprong, maar vanaf het tweede schot lag de regie volledig bij het thuis spelende team. Achter op de baan wist Oud Ootmarsum en ruime voorsprong te pakken waardoor ze de ronde rustig konden uitspelen voor de overwinning. De balans opmakend pakt Oud Ootmarsum hiermee een totaal van 5 punten tegen een directe concurrent waarmee ze goede zaken doen voor het klassement.

Vooruit Losser1 - Oud Ootmarsum2  2-1
Oud-Oootmarsum 2 begon vanmorgen heel sterk aan de wedstrijd en greep direct een paar meter voorsprong. Het bleef heel lang spannend deze ronde maar aan het einde liep Oud-Ootmarsum nog iets verder weg en kon het eerste punt vrij eenvoudig binnenhalen.
De tweede ronde is het aan Vooruit Losser om goed te beginnen, maar de speler op het tweede schot glijd uit en de kloot eindigt aan de verkeerde kant van de baan waardoor het derde schot ook weer het bos in gaat. Oud-Ootmarsum komt op 30 m. voorsprong. Dit is echter niet van lange duur, Vooruit Losser knokt zich terug en komt op voorsprong. Bij het laatste schot is het verschil 3 m. in het voordeel van Vooruit Losser. Oud-Ootmarsum schiet niet heel best en nu kan Vooruit Losser het punt binnenhalen.
De laatste ronde is wederom heel spannend. Weer moet het laatste schot de beslissing brengen. Nu met 5 m. voordeel voor Oud-Ootmarsum, Vooruit Losser produceert een prima schot en het schot van Oud-Ootmarsum eindigt tegen een boom. 2-1

Oud Ootmarsum 3 lijdt onnodig puntverlies
Afgelopen zondag stond er voor de trots van de vereniging een lastige uitwedstrijd op het programma. Waar de vorige wedstrijd tegen koploper Nijstad 1 nog verdienstelijk werd gelijkgespeeld, werd er nu, door leider Roel van de Balboer, toch keihard de volle winst geëist. Enigszins vreemd, want de leider zelf bleek ’s morgens nog niet helemaal bij de les. Lattrop speelt al sinds de oprichting op een grasbaan. Iedereen binnen het derde team was hiervan op de hoogte en had keurig de voetbalschoenen meegenomen, behalve de leider(en voorbeeld voor velen) zelf. Het vermoeden bestaat dat dit te maken had met de avond ervoor. In de binnenstad van Ootmarsum zijn toen meerdere spelers van Oud Ootmarsum 3 gesignaleerd op een plaatselijk carnavalsfeest. Het verhaal gaat in de ronde dat Roel een huwelijksaanzoek heeft gedaan. De uitkomst hiervan is niet helemaal duidelijk maar de geruchten gaan dat dit de reden is van zijn verwardheid. Klokkenluider Tonnie van Dieks werd zelfs “achterbaks” en een “walrus” genoemd. Zwaar ontdaan door deze beschuldiging besloot Tonnie zich aan te bieden als wissel. Vanwege deze spannende ontwikkelingen stond wel direct iedereen op scherp.
De eerste ronde werd er dan ook erg goed en constant geschoten. Lattrop bleef lang bij maar uiteindelijk wist Oud Ootmarsum 3 toch een gaatje te slaan en het punt binnen te slepen.
De 2e ronde was de scherpte echter ver te zoeken. Oud Ootmarsum begon direct slecht en kwam op achterstand. De volgende 5 schoten waren eveneens slecht waardoor de achterstand zelfs nog groter werd. Erik van de Boonk
Veteranen team Oud-Ootmarsum kampioen TKC straat
Tijdens de finale van de TKC straatcompetitie is het eerste veteranenteam als 2e geëindigd,  genoeg voor de eindoverwinning en daardoor als kampioen geëindigd met 3 punten voorsprong op de naaste belagers van Lattrop-Breklenkamp.
Dit kampioensteam bestond uit de volgende spelers: Frans Heerink, Tonnie Bossink, Jan Luttikhuis, Henk Heerink Sr., Gerrit Hofste en Jan Bonke.
, die ook wissel stond, probeerde als nestor zijn teamgenoten nog op te peppen. Beetje bij beetje wist Oud Ootmarsum weer iets van de achterstand goed te maken en kwam het 3 schoten voor het einde zelfs langszij. Door wederom een minder schot aan de zijde van het derde pakte Lattrop toch weer een ruime voorsprong. Oud Ootmarsum gaf zich echter niet gewonnen en het laatste schot zou de uitkomst brengen. (wat overigens vaak zo is bij een laatste schot). Walter van Hesselman had nog een achterstand van 10 meter en plaatste zijn bal perfect. Lattrop schoot ook perfect en de kloot hobbelde net zo’n 80 centimeter voorbij die van Hesselman. Erik van de Boonk sprak teleurgesteld zijn medespelers toe. Hij vond dat er knullig, onprofessioneel, lam en slecht was geschoten. Nick van de Hoboer werd er uitgehaald en Erik nam zijn plaats in.
In de 3e ronde bleek dit toch het nodige effect te hebben. Direct was de scherpte terug en werd er keurig geschoten. Ondanks enkele afzwaaiers op het einde van deze ronde, bleek de voorsprong voldoende om dit punt wel binnen te halen. In de 4e ronde vond Niek v.d Küper het belangrijk om iedereen speeltijd te gunnen en mocht Tonnie van Dieks dan alsnog zijn opwachting maken.
In de 4e ronde was het verzet bij de heren van Lattrop echter gebroken en mede dankzij een getergde Tonnie ging het punt vrij makkelijk naar Oud Ootmarsum. Een 1-3 uitoverwinning tegen de sportieve collega’s van Lattrop 2.
In de evaluatie sprak Nick van de Hoboer uit dat drank veel kapot maakt en hij blij was dat het een kort carnavalsjaar is. Daarop gaf Walter van Hesselman aan dat hij de ambitie had om in 2017 Opperslepper te worden. Erik van de Boonk gaf al aan dat hij dan graag zijn Metslepper wil worden. Vervolgens nam Tonnie het woord en begon, volledig uit het niets, het verschil tussen buizen en pijpen uit te leggen? Tot slot deed Roel, als goedmakertje voor zijn wangedrag, er een rondje in. Volgens eigen zeggen vanwege zijn 22e verjaardag. Na een lange berekening, bleek dit onder de gemiddelde leeftijd te liggen. Hierdoor werd het team weer een eenheid en kan het vol goede moed naar de volgende wedstrijd toeleven. Midden in het galaweekend…..

Uitslagen:
Oud Ootmarsum 1 - Toekomst 1 3-0
Vooruit Losser 1 - Oud Ootmarsum 2 2-1
Lattrop 2 - Oud Ootmarsum 3 1-3
Oud Ootmarsum 4 - Wilskract 2 0-4
Oud Ootmarsum 5 - Hertme 3 0-4
Oud Ootmarsum 6 - Soasel 2 1-3
Wilskracht 4 - Oud Ootmarsum 7 0-4
Oud Ootmarsum 8 - Soasel 3 0-4
Lattrop 6 - Oud Ootmarsum 9 4-0
Soasel 5 - Oud Ootmarsum 10 4-0
Oud Ootmarsum 11 - Hertme 10 2-2

naar boven


PROGRAMMA:

08-01 komp. senioren  
webdesigner